Şimdi Ara

Linksys & Cisco WAG320N USB Transfer Hız Problemi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aranızda Linksys WAG320N modeli router kullanan arkadaşlar varsa bir konuda fikirlerini almak istiyorum.

    Bildiğiniz gibi router Network Storage desteği veriyor. Yani Router üzerindeki USB portuna taktığınız diski FTP server ve ya network depolama birimi olarak kullanabiliyorsunuz.
    Yalnız tek bir problem var o da transfer hızı. Garip bir şekilde transfer hızı 60-70 KB/sec'dan daha yukarı çıkmıyor. Her türlü kontrolü yaptım. Farklı Exteral HDD'lerde farklı PC lerde farklı portlarda aklınız gelebilecek herşeyi denedim. FTP Client'la da baglansanız bu hız yine aynı. Yabancı bir çok forumda bu problemden bahsedilmesine rağmen ve hem Hollanda'dan Cisco yetkilileriyle hemde Türkiyedeki çağrı merkezi ile defalarca görüşmeme rağmen elle tutulur bir cevap alamadım.

    Bu sorunu daha önce yaşayan duyan, çözümünü bilen birileri varsa cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.



     Linksys & Cisco WAG320N USB Transfer Hız Problemi???







  • Belirttiğiniz hız hem ethernet portlarından, hem kablosuzdan yine aynımı?
  • Evet dışardan ftp server olarak bağlandığımda da içerde lokaldeki makinalardan ulaşmaya çalıştığımda da hız aynı.
  • asusda da böyle yanlış bilmiyorsam. bu da chipsetle alakalı olsa gerek. yani mesela usb 1.1 usb 2.0 desteği ve bunun da üstü çıktı malum.. örneği gibi. cisco nediyor bu hızın max değeri için? ya da kullanım kılavuzuna bir bakıver. ben üşendim, bakmak gelmiyor bir de
  • Bende yabancı forumlardan birinde bu tip modemlerin USB portlarının oldukça yavaş olduğunu okumuştum. Bununda başlıca sebebi, modemlerin donanım olarak bu iş için zayıf olmasından kaynaklanıyor.

    Ama 60-70 KB/sec çok fazla düşük bir hız olmuş. Bende de Netgear DGN2200 vardı, onda ki usb porttan yaklaşık 2,5 MB/sec lik bir performans almıştım.

    Bu hız kontrollerini yaparken, download felan yapıyormuydun? Ya da ne bileyim, ağdan oyun veya video streaming gibi şeyler? Çünkü modemler bu işlerden ikisini aynı anda yapmaya kalkınca perişan oluyorlar. performanslar çok hızlı düşüyor.

    (Not olarak belirteyim, linksys ile netgear'ın bu modemlerinde aynı işlemci varmış)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speakerphone2010

    asusda da böyle yanlış bilmiyorsam. bu da chipsetle alakalı olsa gerek. yani mesela usb 1.1 usb 2.0 desteği ve bunun da üstü çıktı malum.. örneği gibi. cisco nediyor bu hızın max değeri için? ya da kullanım kılavuzuna bir bakıver. ben üşendim, bakmak gelmiyor bir de



    Cisco hiçbir şey diyemiyor. Yurtdışındaki chat yaptığım yetkili bana Armada'nın numarasını verdi gidip değiştirin böyle bir sorun yok aslında dedi. Türkiyedeki Yadım Masası'da bize yurtdışından gelen bir bilgi yok bu numara sadece satış öncesi destek için var dedi. Armada 'da da yokmuş şu anda. Yeni parti geldiği anda değiştirip tekrar denemeyi düşünüyorum. Ama forumlara yazan onca insan herhalde sallıyor olamaz. Büyük ihtimalle bir seride tamamen problem var ve bence kabul etmek istemiyorlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.