Şimdi Ara

Limit 0/0 Belirsizlik Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar TM ciyim haliyle matematiğim pek iyi sayılmaz limitte 0/0 belirsizliği ile ilgili bir sorum olacaktı

3x-3
    3 - 1
    --------------- = ?
    x-1
    3 - 1

lim x-> 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IchBurak35 -- 9 Ocak 2013; 20:40:18 >

• Hocam 0/0 belirsizliklerinde ortak paranteze alıp sadeleştirme ile belirsizliği yok edeceksin. Soruyu anlamadım, resim koyarsan yardımcı olabilirim
  • Ben de soruyu anlamadım 0/0 belirsizliğinde ya sadeleştirme yaparsın ya da l'hospital yöntemiyle çözersin .
  • tamam arkadaşlar cevap 3 dü biraz uğraştım yaptım dediğiniz gibi 0/0 belirsizliği ve çarpanlara ayırmayla ilgili sadece 3 üzeri x yerine t yazdım bu kadardı konu silinebilir.
  • payın türevi/paydanın türevi=3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0/0 belirsizilğini ve sonsuz/sonsuz belirsizlğini l-hospital kuralıyla çözebilrsin (l-hospital kuralı türevde geçiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sogukadam

0/0 belirsizilğini ve sonsuz/sonsuz belirsizlğini l-hospital kuralıyla çözebilrsin (l-hospital kuralı türevde geçiyor)

Sonsuz/sonsuz da l'hospital amelelik baska bisey degil. 0/0da da bazi sorularda amelelik. Bol pratik yapip onu ayirt edebilmek lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tane matematik, limit sorusu...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nocturne.

quote:

0/0 belirsizilğini ve sonsuz/sonsuz belirsizlğini l-hospital kuralıyla çözebilrsin (l-hospital kuralı türevde geçiyor)

Sonsuz/sonsuz da l'hospital amelelik baska bisey degil. 0/0da da bazi sorularda amelelik. Bol pratik yapip onu ayirt edebilmek lazim

hocam çarpanlara ayırana kadar türevini alsın yeter işte. Bence amelelik değil zaman kaybını önlüyor ama tabi bazı sorularda l-hospital ile çözülmüyor ama çözülebilen varsa direk çözmek daha avantajlı :)
  • quote:

quote:

quote:

hocam çarpanlara ayırana kadar türevini alsın yeter işte. Bence amelelik değil zaman kaybını önlüyor ama tabi bazı sorularda l-hospital ile çözülmüyor ama çözülebilen varsa direk çözmek daha avantajlı :)

Sonsuz/sonsuz da avantajli oldugunu hic hatirlamiyorum. 0/sonsuz da 0/0a cevirirsin yaparsin da sonsuz/sonsuz da hiyerarsi varken macera aramaya gerek yok bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonsuz/sonsuz da avantajli oldugunu hic hatirlamiyorum. 0/sonsuz da 0/0a cevirirsin yaparsin da sonsuz/sonsuz da hiyerarsi varken macera aramaya gerek yok bence

Bu konuda haklı olabilrisinz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.