Şimdi Ara

libHide.dll ne biçim virus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nod 32 kullanıyorum. Bilgisayarın her açılışında nod32 "libHide.dll" adlı trojanı bulduğunu söylüyor.Sil diyorum,adını değiştir diyorum,tüm seçenekleri denedim yani.Bilgisayarın gelecek açılışında silinecek diyor,ama her açılışta bu döngü devam edip duruyor.
    Yardım edebilecek arkadaşlarım varsa sevinirim.

• Nod u kaldır Kaspersky kur. Bulur, siler seni eziyetten ve zararlılardan kurtarır... Internet Security öneririm...
  • NOD32 ile güvenli kipte tarama yaptır.

Elinle silmek istersen güvenli kipte bunları silmeye çalış:

c:\windows\system.exe
    c:\windows\libhide.dll
    c:\windows\vbstub.exe
    c:\windows\systemup.exe

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run
    Anahtarı altındaki explorer dizesini sil.
  • Güvenli kipte tarama yaptım,virüs bulamadı,zaten güvenli kipte c:\windows\libhide.dll gözükmüyor,sistemi normal açınca çıkıyor.Anladığım kadarı ile bu libhide.dll dosyası sistem her açılışında yeniden oluşuyor,ama bunu neyin oluşturduğunu anlayamadım.Registry i aradım orada libhide.dll ile ilgili hiç birşey bulamadı.
    c:\windows\libhide.dll silmeye kalkınca zaten nod32 hemen devreye bu virüstür diye devreye giriyor sil diyorum,sistem bir sonraki açılışında silinecek diye uyarı veriyor,yeniden açılışta silmiyor,gene aynı mesajlar geliyor.Nod32 yi devreden çıkarıp elle silmeyi de hiç denemedim.
    c:\windows\system.exe , c:\windows\vbstub.exe , c:\windows\systemup.exe ve HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run \ explorer sistem dosyaları değil mi,bunları silersek problem çıkmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayugur

Güvenli kipte tarama yaptım,virüs bulamadı,zaten güvenli kipte c:\windows\libhide.dll gözükmüyor,sistemi normal açınca çıkıyor.Anladığım kadarı ile bu libhide.dll dosyası sistem her açılışında yeniden oluşuyor,ama bunu neyin oluşturduğunu anlayamadım.Registry i aradım orada libhide.dll ile ilgili hiç birşey bulamadı.
    c:\windows\libhide.dll silmeye kalkınca zaten nod32 hemen devreye bu virüstür diye devreye giriyor sil diyorum,sistem bir sonraki açılışında silinecek diye uyarı veriyor,yeniden açılışta silmiyor,gene aynı mesajlar geliyor.Nod32 yi devreden çıkarıp elle silmeyi de hiç denemedim.
    c:\windows\system.exe , c:\windows\vbstub.exe , c:\windows\systemup.exe ve HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run \ explorer sistem dosyaları değil mi,bunları silersek problem çıkmaz mı?

O dosyaları güvenli kipte silmenin zararı olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: !brahim

Nod u kaldır Kaspersky kur. Bulur, siler seni eziyetten ve zararlılardan kurtarır... Internet Security öneririm...

Bence de Kaspersky kur. Silemiyorsan da karantinaya gönder.
  • c:\windows\system.exe
    c:\windows\libhide.dll
    c:\windows\vbstub.exe
    c:\windows\systemup.exe

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run
    Anahtarı altındaki explorer dizesi

Bu belirtilen dosyalardan sadece system.exe ile vbstub.exe vardı,bunları sildim,bilgisayarı yeniden başlattım ve libhide.dll denen şey çıkmadı,galiba sorunu hallettim.Arkadaşlar teşekkür ederim.
    Ama çözümü bu kadar kolay olan bir şeyi nod32 nin halledememesine çok bozuldum,2-3 yıldır kullanıyorum ve nod32 yi çok iyi diye biliyordum.
    Ciddi ciddi kaspersky kullanmayı düşünmeye başladım.Ne dersiniz kaspersky ye geçsem mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

...
    Ama çözümü bu kadar kolay olan bir şeyi nod32 nin halledememesine çok bozuldum,2-3 yıldır kullanıyorum ve nod32 yi çok iyi diye biliyordum.
    Ciddi ciddi kaspersky kullanmayı düşünmeye başladım.Ne dersiniz kaspersky ye geçsem mi?

Bunu kesin okuyacak bazı nod delileri vardır, hemen saldırıya geçerler... Kaspersky Is i 6 dan beri kullanıyorum yeterki doğru şekilde ayarla, ne istenmeyen dosyalarını siler nede sistemini kasar. Proactive Defence ı kapa File Anti Virus u low yap (hatta wrz ve prn içerikli sitelere girmiyorsan tümden kapa ben wrz içeriğe girdiğim halde kapalı ) ve zararlı bulunca sana sormadan disinfect yada delete yapsın Web Anti Virus ü de block yap bütün ayarı da bu aslında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 6 Eylül 2007; 23:48:23 >

• quote:

quote:

...

Bunu kesin okuyacak bazı nod delileri vardır, hemen saldırıya geçerler... Kaspersky Is i 6 dan beri kullanıyorum yeterki doğru şekilde ayarla, ne istenmeyen dosyalarını siler nede sistemini kasar. Proactive Defence ı kapa File Anti Virus u low yap (hatta wrz ve prn içerikli sitelere girmiyorsan tümden kapa ben wrz içeriğe girdiğim halde kapalı ) ve zararlı bulunca sana sormadan disinfect yada delete yapsın Web Anti Virus ü de block yap bütün ayarı da bu aslında...

nod32 ciler toplanın bakeyim. mevzu var bu topicte.
    Kardeş Antivirüs seçimi sana kalmış, Nod32 ve Kaspersky en iyileri. Hangisi sana cazip geliyorsa onu indir ve kullanmaya başla.

• TheGate'e n'oldu? Uzaklaştırma mı aldı? En son basbas bağrıyordu Nod 32 diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algol -- 7 Eylül 2007; 2:17:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

TheGate'e n'oldu? Uzaklaştırma mı aldı? En son basbas bağrıyordu Nod 32 diye...

Burdayım

Hocam şimdi kasanpersky önericeksiniz.arkadaş kurucak.sonra makinası kasılcak hemde yine o virüsü silemicek.başına alıcak bi sürü dert
    sonra diiceksinizki kasanpersky nin ayarlarını doğru yapmasını bilmiyorsan sana kasanpersky ne yapsın.ööle değilmi

nod32 yide doğru ayarlarla kullanırsanız başınız ağrımaz
    http://www.computersecurityassociates.com/setup/NOD32%202.5%20Setup%20Tutorial.htm

sonuçta NOD32 KASANPERSKY dan İYİDİR

• kardeşim bilmiyorsan kurmayı beceremem dersen kasperskya hiç bulaşma..sonra yaygara koparmayın burda..kaspersky bozdu diye..anlıyorsan bu işlerden kur kasperskyı..bozup bozup resim koyanlar çıkıyo sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

kardeşim bilmiyorsan kurmayı beceremem dersen kasperskya hiç bulaşma..sonra yaygara koparmayın burda..kaspersky bozdu diye..anlıyorsan bu işlerden kur kasperskyı..bozup bozup resim koyanlar çıkıyo sonra

bir tek sen biliyorsun nasıl kurulacağını değilmi?
    sen iyi iyi kur kullan
    ama gerçekleri değiştiremeyeceksin
    lambalı antivirüs kasanpersky
  • puhahafilm bu yaa..nasıl göçürdün pc yi bi anlatta dinleyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

puhahafilm bu yaa..nasıl göçürdün pc yi bi anlatta dinleyelim

senlemi uğraşcam akşam akşam

NAZAR ETME N'OLUR BİRGÜN SENİNDE OLUR

seni kasanperskyci lambalı antivirüssever n'olcak

• NOD 32 YE DEVAM
    NOD cu Olmak Ayricaliktir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ILHAN

NOD 32 YE DEVAM
    NOD cu Olmak Ayricaliktir

Ben de aynen böyle düşünüyordum,ama bu sorunu yaşayınca nod32 ye çok kızdım.
  • kaspersky her babayiğidin harcı değildir
    değiştirme:900. mesajım kaspersky nasip oldu çok mutluyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udede -- 9 Eylül 2007; 13:05:19 >
  • quote:

Nod u kaldır Kaspersky kur. Bulur, siler seni eziyetten ve zararlılardan kurtarır... Internet Security öneririm...

TAM TERSİ OLUR
    kaspersky yerine nod32 önerilirmi?abartmışsın hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.