Şimdi Ara

LGS , YKS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ BELLİ OLDU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba sınavdan sonra gerekli önlemler sağlanmadı diye öğrenciler dava açabilir mi? Çok merak ediyorum cidden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandın Güzel İnsan Y kullanıcısına yanıt
    Burası türkiye :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Açar açmasına ama bir şey çıkmaz

• decolo65 D kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de merak ediyorum

• Siz de haklısınız.

hocam eğer can kayıpları yaşanırsa sınavdan dolayı elbette birileri bedelini ödeyecektir
  • Sınavdan kaptığını nasıl ispatlayacaksın

• Hocam virüsü sınavdan kaptığını nasıl kanıtlayacaklar. Eğer öğrencilerin veya yakınlarının hayatını kaybetmesinden bahsediyorsanız dışardan kapmış da olabilir derler. Ama önlem alınmaması da bir dava nedeni olmalı. Ayrıca bedel ödeyecek insanların işin sorumluları olacağını sanmam. Kapıda neden mesafe sağlayamadın diye güvenliği falan kovarlar.

• Hayır, virüsün bitmesi beklenmeyecek, ertelenen süre zarfında gerçekten hakikatli tedbirler alınacak, öyle girilecek.

• Bakalım sınavdan sonra kimler sınıfında covid çıktı diye karantinaya alınacak dh den birileri de kesin çıkar böyle
  • yolunubulacakadam kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum hocam serdar savaş eğer bu sınavdan dolayı can kayıpları yaşanırsa bu işin peşine bırakmam dedi kendisi çok taştaşlı bir adam her anlamda
  • Bu elemanlar sınav olsun bitsin de gezelim kafasındalar basmaz kafaları

Ziya Selçuk´un aldığı tedbirlerin yarısını almış mı ÖSYM gidin bakın sonra buraya gelin size 1 ay sonra virüsün ne duruma geleceğini de anlatayım. Test taktiği yaparım hem kolay kavrarsınız günde 18 saat tayfa
  • İnternet-Explorer kullanıcısına yanıt
    En önemlisi de lgs sınavında merkez sayısı arttığı halde yksde artmamış olması. Maske de takılmayacak.

• yolunubulacakadam kullanıcısına yanıt
    Sınavdan 2 hafta sonra 18-20 yaş grubu arasındaki ani artış bunu kanıtlamaya yetmez mi zaten?

• Zor bir şey değil hocam, sınavdan birkaç hafta sonra 18-20 yaş grubu arasındaki gençlerdeki ani artış bunu kanıtlamaya yeter zaten.

• Gençlerin çoğu belirti vermeyeceği için ancak ailesine bulaştırıp sonra kendilerine test yaptırdıklarında anlaşılır. Öyle bir durumda da vaka sayısı artmıştı zaten ondan gençlere bulaştı yiğenim derler.

Hocam milyonlarca adam girecek zaten, bu adamlardan bayağı belirti veren çıkar, evet vermeyen daha fazla olur, ama bu verenin az olduğu anlamına gelmez.
  • Hiç yoktan iyi karar ne diyim..
  • Sağlık açısından,
    http://https://m.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs

Direk videoyu bıraktım gayet güzel açıklamış hoca.

Eğitim açısından madde madde sıraladım okuyun bir zahmet.

1. Dershaneye gidenler ve kendini temmuza göre hazırlayanlar çalışma programlarını yoğunlaştırdılar belki bazı kitapları çıkardılar. Bu onların üzerindeki baskıyı arttırdı verimi azalttı.

2. Zaten virüs boyunca sıkıntılı olan kitap temini Mayıs ayında bu sokağa çıkma yasaklarıyla iyice mahvoldu yeri geldi bir ayda kitabını alan gördüm.

3. Zaten ekonomik olarak zorda olan kesim iyice dara düştü, insanların imkanları azaldı dolayısıyla eğitimden kısmak zorunda kaldılar.

4. Konuların kaldırılması öğrencilerin boşa giden 3 ayı demekti en azından bu bir ay bunu telefi etmek içindi. ( inanmayanlar için bir çok dershane yazın başladı ilk dönemin ortasına veya sonuna doğru limit türev İntegral bitirdi. )

5. Dershaneler bu durumu fırsata çevirdi ders sayısı azalttı öğretmenleri çıkarttı vs. Ama nedense kimse çıkıp bir şey demedi.

6. Bu pandemi de maalesefki bu sınava girecekler içinde geçerenlerin en az 20 günlük kaybı. Var.

Psikolojik açıdan hem yararları var hem zararları.

İnsanlara stresi ve kaygıyı yönetme, planlama yapma, bu planı gerçekleştirme konusunda bir deney oldu. Bunu başarabilecekler bu sınavı kazandı.

Fakat ne şekilde olursa olsun artan stres ve özellikle bu hastalığın çevresindekilere bir şeyler yapacağından korkanları çok fazla etkiledi, bu ise onların girecekleri bu sınavda maalesefki verimlerini düşürdü.

Biraz okuma yazması olan varsa anlar, önlemler alınana kadar ertelenmesi gerektiğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 18 Haziran 2020; 18:10:50 >

• bu yasağın tedbirlik durumu yok. en az 10 milyon insan dışarıda olacak ve mevzu sınav olduğu için(okulda,minibüste vs.) insanlar 10cm kadar hatta bazı yerlerde yoğunluktan dolayı mesafe çok daha az olabilir. Bu insanların biri ağrı dağında diğeri karadeniz sahilinde sınava girmiyor. Gençlerde bu semptomlar görülmüyor ve büyüklerine bulaştırırsa o zaman görürüm vaka ve ölüm sayılarını. Ayrıca bünyesi düşük arkadaşlar var herkesin bünyesi aynı değil,gençlerden bile ölenler olur ki çok gördüm kronik rahatsızlığı olanları. Neyse her şeyin hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 18 Haziran 2020; 18:15:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.