| _____________________________ |
LG xboom Stage 501 ile Müziği Her Yere Taşıyın (4. sayfa)
-
-
AI karaoke özelliği için telefona bir şey yüklemek gerekiyor mu nasıl çalışıyor
_____________________________ -
Hiçbir şeye gerek yok. Uygulama vs. önemli değil. Bir ayar yapmaya da gerek yok. Herhangi bir yerden müzik açmanız yeterli. Hoparlörün üstünde tam ortada karaoke tuşu var. Bu tuşa basınca anında karaoke moda geçiyor. Sanatçının sesini kısıyor. Tuşu sağa sola döndürdüğünüzde ise sanatçının sesini artırıyor veya kısıyor. Yani karaoke modunun çalışma şiddetini ayarlayabiliyoruz.
Müziğin nerede çaldığı önemli değil. Anında şak diye ses kısıyor. Her şey düşünülmüş.
Bu hoparlör tek kelimeyle KALİTE
Piyasadaki parti hoparlörlerinin neredeyse hepsinde aynı tasarım ve düşük işçilik mevcut. Stage 501 ise farklı ve premium malzeme kalitesiyle rakiplerinden ayrılıyor. Malzeme kalitesi premium seviyede. Cihazın RGB aydınlatması oldukça hoş bir şekilde aydınlatıyor. Kesinlikle sonradan iliştirilmiş ucuz RGB'ler gibi sırıtmıyor.
Ona buna bakmaya gerek yok. Tereddütü olan varsa Vatan Bilgisayar'da, MediaMarkt'da, Teknosa'da bi baksın ve farkı görsün
_____________________________ - -
Altına imzamı atarım. Farkını belli ediyor kesinlikle
DONANIM1000 kodu geçerli değil diyor başka bir kod var mı?
_____________________________ m.t -
Kod 31 Ağustos'ta sona erdi. N11'de satıcı teknosa olarak 22.309 TL'ye indi. Bunu değerlendirebilirsiniz
www.n11.comLg Xboom Stage 501 .aeutlbk Bluetooth Hoparlör Renkli Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/lg-xboom-stage-501-aeutlbk-bluetooth-hoparlor-134258675_____________________________ -

LG xboom Stage 501, geçen hafta düzenlenen IFA 2026 fuarında ses kategorisinde onur ödülü kazanmış
Ses kalitesi ve parti özellikleri konusunda rakipsiz.
Anadolu Ajansı'ndaki haberde şöyle yazıyor:
LG xboom Stage 501 ise partiler, canlı etkinlikler ve sosyal buluşmalar için tasarlanan ses performansıyla Ses kategorisinde onur ödülünü kazandı. Söz konusu ödül, LG'nin yaşam tarzı odaklı ses çözümleri alanındaki genişleyen ürün portföyünü ortaya koydu.
www.aa.com.trLG IFA 2026'da "En İyi Marka" ödülünü kazandıhttps://www.aa.com.tr/tr/isdunyasi/teknoloji/lg-ifa-2026da-en-iyi-marka-odulunu-kazandi/704267_____________________________
-
Ödül alması şaşırtmadı hocam. LG zaten ses kalitesi olarak epey önde bir marka. LG ses konusunda zaten hep sağlam bir marka. Üstüne bir de yapay zeka özelliklerini formaliteden değil de cidden işe yarar şekilde ekleyince bayağı öne çıktı.
Anlık Karaoke: Artık YouTube'da "karaoke versiyon" falan aramaya gerek yok. Alet çaldığın herhangi bir şarkıdaki vokali gerçek zamanlı olarak anında arka plana atıp parçayı direkt karaoke formatına sokuyor. İstediğin her şarkıda ve her uygulamada çalışması çok pratik bir detay
Otomatik Ses Adaptasyonu: Cihazı koyduğun odanın akustiğini ve o an çalan müziğin tarzını kendi kendine dinleyip sesi ona göre dengeliyor. Yani hoparlörü odanın köşesine mi ittin, yankılı bir salonda mısın umursamadan ekolayzır ayarını otomatik olarak en tatlı seviyeye çekiyor. Sürekli ekolayzeri değiştirme gereksinimi ortadan kalktı
Bu hoparlör uzun zamandır radarımdaydı sonunda fırsat buldum Vatan'da inceleyip LG'nin sitesinden siparişi verdim. Öneren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Aletin duruşu bayağı şık, öyle ucuz ışıklı pavyon hoparlörleri gibi durmuyor. Üstündeki ışıklandırması göz yormuyor, tatlı bir hava katmış. Tutma yeri gayet sağlam hissettiriyor, hani bagaja atıp yazlığa veya kampa götürmelik tam. Taşınmayacak kadar ağır da değil. Suya dayanıklı olması da kafayı rahatlatıyor; mangal yaparken bahçeye çıkarsan ya da üstüne yanlışlıkla içecek dökülse dert etmezsin
Görevliden rica ettim sesi biraz açtı, alet resmen mağazayı inletti. Basları gümbür gümbür vuruyor, öyle teneke gibi bir ses değil, bayağı tok ve dolgun. Sesi köklediğimizde bile şarkıdaki vokallerde veya tizlerde çatlama, cızırtı falan olmadı. Ses bangır bangır ama gayet temiz geliyor.
Satıcı çocuk bir şey gösterdi, o bayağı hoşuma gitti. Normal bir şarkı çalarken düğmeye basıyorsun, söyleyenin sesini anında arka plana atıp sadece müziği bırakıyor. Arkadaşlarla evde toplanınca direkt karaoke makinesine döner bu
Şarjı ne kadar gidiyor?
25 saat hocam
_____________________________ Kim İçerde?Herkes Nerde?
Yoksa... -
25 saati yüzde 50 ses seviyesinde veriyor. Eğer yüksek sesle bangır bangır dinlemeyecekseniz yüzde 20-30 ses seviyesi yeterli oluyor ve böylece 30 saatin bile üzerine çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 7 Eylül 2026; 10:57:28 >_____________________________ - -
Hoparlöre güncelleme geldi. LG Thinq uygulamasından güncelleme yapabilirsiniz
Evet bana da dün geldi. 5 dakika sürdü. Güncelleme alması güzel. Neler değişti acaba?
Ekolayzer ayarlarında ufak geliştirmeler yapılmış sanırım ses kalitesi bi tık arttı gibi hissettim. Bağlantı da daha stabil hale gelmiş.
Reddit'te biri detaylı inceleme yazmış. Buraya Türkçe halini atıyorum. Almayı düşünenlere fikir olur.
Giriş
Hoparlörle ilgili ilk fark edeceğiniz şey boyutu. Devasa ve yaklaşık 15 pound ağırlığında. İlk kurulum hızlı ve sorunsuzdu, özellikle zaten birkaç LG ürünüyle kullandığım LG ThinQ uygulamasına aşina olduğum için. LG ThinQ uygulamasıyla hoparlörün adını değiştirebilir, cihaz yazılımını güncelleyebilir, ekolayzır ayarlarını yapabilir ve daha yüksek bir ses sahnesi oluşturmak istediğiniz birden fazla hoparlörünüz varsa bir bağlantı kurabilirsiniz. En sevdiğim özelliklerden biri hoparlördeki LED ışıkları ayarlayabilmek. Standart bir yanıp sönen ışık efekti seçebilir veya çaldığınız müziğe göre ayarlanan bir mod seçebilirsiniz. LG xboom Stage 501'i çalıştırmanın oldukça kolay olduğunu düşünüyorum. Oldukça havalı!
Ses Kalitesi
Hoparlörü kutusundan çıkardıktan sonra eşim ve ben saatlerce oturup çeşitli şarkılar çaldık. Bu şarkılara bağlı anıları yad ettik ama müziğin ne kadar harika duyulduğunu öve öve bitiremedik. Yemek odasında çalma listelerimizi dinlerken coşuyorduk. Basları zeminde hissedebiliyorduk. Aklınızda bulunsun, hoparlör sadece %40-50 seviyesindeydi. LG ThinQ uygulamasıyla ses kalitesini daha da ayarlayabilirsiniz. AI Sound, Standard, Clear Voice, Bass Boost veya daha fazla ince ayar için Custom EQ dahil olmak üzere seçebileceğiniz birkaç farklı ön ayar var.
Diğer Taşınabilir Hoparlörlerle Hızlı Karşılaştırma
Geçmişte, eşim ve ben aile tatillerine gittiğimizde teknolojik ekipmanları sağlamakla görevliydik. Buna oyun konsolları, yayın cihazları ve en önemlisi havuzlu veya plaja yakın mülkleri her zaman önceliklendirdiğimiz için hoparlörler dahildi. Daha önce favori hoparlörümüz BRAVEN Ready Elite idi, ancak LG xboom Stage 501 onu hızla değiştirdi.
LG xboom Stage 501 ayrıca standart bir USB Bağlantı Noktası, USB C bağlantı noktası, AUX ve iki mikrofon bağlantı noktası dahil olmak üzere ek girişler sunar, böylece cihazı karaoke hoparlörü olarak kullanabilirsiniz. Hoparlörün üst kısmında mikrofon sesini, yankıyı ayarlamanıza olanak tanıyan ek düğmeler ve özel bir Karaoke düğmesi bulunur. Ne yazık ki, mikrofonlarımız bu ilk izlenimler için zamanında gelmedi, ancak eşim ve ben Karaoke özelliklerinin ne kadar etkili olduğunu takip incelemesi için test edeceğiz.
Çoklu Hoparlör Eşleştirme
Bir sonraki programınakatılmak üzere seçildikten sonra LG xboom Mini hoparlörünü incelemiştim ve Auracast özelliğini kullanarak Party Link'i denemek istedim. Auracast, LG ThinQ uygulaması içinde mevcuttur, ancak özel Party Link düğmesini kullanarak da hoparlörleri bağlayabilirsiniz.
xboom Stage 501, birden fazla uyumlu LG hoparlörünü bağlamak için LG'nin Auracast tabanlı Party Link'ini kullanır. İki ayrı mod vardır: Stereo Mod ve Multi Mod. Stereo Mod, iki özdeş hoparlörünüz olduğunda ve her hoparlörün ayrı bir sol ve sağ kanal olarak çalışmasını istediğinizde tasarlanmıştır. Multi Mod farklıdır çünkü farklı LG hoparlör serilerinden olsalar bile birden fazla uyumlu LG hoparlörünü bağlamanıza ve aynı anda aynı sesi çalmasına olanak tanır. Bu, Multi Mod'u, özel bir stereo kurulum oluşturmak yerine daha büyük bir alanı senkronize müzikle doldurmak istediğinizde özellikle kullanışlı hale getirir.
Başlamak için telefonunuzu Bluetooth aracılığıyla Stage 501 hoparlörüne bağlayın ve müzik dinlemeye başlamak için oynat/duraklat düğmesine basın. Müzik çalmaya başladıktan sonra, Stage 501 hoparlöründeki özel Party Link düğmesine iki kez hızlıca basın. Ardından, eşleştirmek istediğiniz ayrı uyumlu hoparlördeki Party Link düğmesine iki kez hızlıca basın. Alternatif olarak, hoparlörleri LG ThinQ uygulaması aracılığıyla bağlayabilir, Party Link'i seçebilir ve herhangi bir modu seçebilirsiniz.
Multi Mod, bir ev partisi veriyorsanız ve insanlar oturma odasında olsalar da dışarı çıksalar da müziği duyabilmelerini istiyorsanız idealdir. Başka bir harika kullanım durumu, temizlik yaparken, evden çalışırken veya sadece bir odadan diğerine geçerken senkronize müziğin keyfini çıkarmak için evin çeşitli yerlerine birden fazla hoparlör bağlamaktır.
Multi Mod'u deneme fırsatım oldu ve LG xboom Stage 501 ve LG xboom Mini hoparlörlerini ThinQ uygulaması aracılığıyla bağlamanın ne kadar kolay olduğunu sevdim. Her iki hoparlörü de ThinQ uygulamasına bağladıktan sonra, Party Link seçeneğini seçip hoparlörleri birbirine bağlamak için Multi Mod'u seçebildim. Her iki hoparlörü test ederken herhangi bir ses gecikmesi fark etmedim, bu da görmek güzeldi. ThinQ uygulamasıyla, her iki hoparlörün de sesini yalnızca birkaç dokunuşla kontrol edebiliyordum ve ses her hoparlörde bağımsız olarak da ayarlanabiliyordu.
Ek olarak, bilinmeyen cihazların hoparlörlerinize bağlanmasını ve ortamı bozmasını önlemek için bir Multi Mod parolası ayarlayabilirsiniz. Birden fazla uyumlu Bluetooth hoparlörünü birbirine bağlamak isteyen herkes için Party Link by Auracast, LG ThinQ uygulaması aracılığıyla onları bağlamak ve kontrol etmek için basit bir yol sunar.
Sonuç
LG xboom Stage 501 hakkındaki ilk izlenimlerim çok olumlu. Çeşitli türlerdeki üstün ses kalitesi, eklenen karaoke işlevi ve birden fazla bağlantı noktası, bunu plaj partileri, aile toplantıları veya unutulmaz karaoke seansları sırasında yerinde olacak çok yönlü bir hoparlör haline getiriyor. Şu ana kadar LG xboom Stage 501, ses kalitesi ve şaşırtıcı derecede basit kurulumuyla bizi etkiledi. Uzun süreli incelememizdeki en büyük soru, karaoke işlevinin müzik çalma kalitesine ne kadar uyum sağlayabileceği olacak. Ayrıca, özellikle normal şarkıları karaoke deneyimine ne kadar etkili bir şekilde dönüştürdüğünü ve herhangi bir fark edilebilir gecikme olup olmadığını görmek için AI Karaoke Master ile daha fazla zaman geçirmeyi dört gözle bekliyorum.
_____________________________ EFSANELER ÖLMEZ..!
BENCE HİZMET...
-
-
AI Karaoke özelliğini o kadar çok sevdim ki bundan sonra bi hoparlör alırken mutlaka bu özelliğin olmasına bakıcam. Arkadaşlarla toplanıp şarkı söylemeye çalışmak eğlenceli oluyormuş.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

iOS
Android