Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DTS yeni model Samsung'ların bazılarında var, keşke yazılımla çözülebilse
  • bende bu forumları okuyarak aldım.yani sizleri referans alarak sizlere güvenerek aldım.iyikide almışım.tam dünya kupasına denk geldi.dünya kupası maçları bitiyor pes 10 başlıyor.buaralar çok yoğun anlayacağınız.
  • "DTS" Ticari ve Patentli bir üründür!!!

Dolayısıyla "korsan" DTS olmaz

Ancak 2010 Model Samy lerde DTS Lisans anlaşması ve bedeli ödenerek kullanıma açılmıştır!!
    Aslında bu anlaşmayı geçen sene yaptı uyanıklar ama bu sene millete panelleri daha rahat satabilmek için
    ellerinde koz olmalıydı ve bunuda 2010 Modellerde kullandılar

++
  • Ben de bugün itibariyle LG 42SL8500 sahibi oldum. Merak edenler için LCD TV'yi Balçova Agora'daki LG bayisinden aldım. Herhangi bir problem olmazsa salı günü LCD TV'nin teslimatı ve kurulumu yapılacak. Ürün gelince sizlerle görüşlerimi paylaşırım. (PS3 performansı / SD yayın performansı vs)

Neden parlak ekrandan yana tercih yaptığıma gelince... Parlak ekranda renkler mata göre daha canlı geliyor bana. Ondan dolayı kullandığım LCD monitör de parlak ekranlı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • arkdaşlar pekisl9500 mü yoksa le5300 mü?
  • Merhaba arkadaşlar...
    (Özellikle Albani..!!! dostum tavsiyelerine ihtiyacım var..aşağıda yazdığım durum tam olarak nedir ve ne yapmamız gerek acaba)

Karşı dairemde oturan sevdiğim komşum geçen ay Madia Marketten LG 42SL8000 model lcd tv almış. 2 gün önce beraber bu tv de maç izlerken panelin kenarında lekeleri farkettim.Aşağıda fotolarını ekliyorum..Bu konuda ne yapmalıyız..?

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME
  • Bu da başka fotolar...

• resim ayarlarında tam geniş ve 16/9 birbirinden farkı yokmuş gibi,hangisi olmalı
  • albani dostum yukarıda belirttiğim bu sorun tam olarak nedir ve ne yapmam lazım?

şimdiden teşekkürler
  • Kardeş Modül çok kötü Baclight yapıyor!!! Clouding efekti+Backlight-Bleeding efekti Dirty-screen v.s v.s yani ne ararsan var!!!

O TV nin değişmesi gerekiyor!

Servise müracaat et ve değişim talep et yada bakalım ne diyecekler!!

Ancak her ne kadar ayarlarını bilmiyorsamda,bu resimdeki hataların settings lerle alakası yokyur!!!
    Gelsin Servis ve görsün manzarayı!!

Şayet MM bu panelin Garantisini kendisi veriyorsa o zaman yükleyin görütün paneli oraya!! önce bir Telefonla görüşün durumu sonra
    onlar sizi yönlendirirler,böyle kötü panel olmaz kardeşim!

+++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

1-LGE tam üreticidir yani Modülleri dışardan almaz LGD yi kullanıyor;bu ciddi bir maliyet düşürücü unsurdur!!!

2-Fiyat stratejisi durumları sebebiyle rakamlar sizi yanıltabilir(ama merak etmeyin herifler güzel para kazanıyorlar,takmayın bunlara kafanızı)

3-Baclit-LED maliyet olarak Baclit-CCFL den daha "ucuzdur" ama bu uyanıklar Baclit-LED "yeni" diye bu panelleri daha yüksek fiyattan satarlar
    ancak rekabet-maliyet v.s sebebiyle LGE deki durum farklı olur ve neticede size artı olarak yansır!

4-Koruma panelleri aslında bir "hesap" ile üretilirler,sadece koruma yapmazlar ve önemli bir katmandır!!!

5-Input-LAG değeri ise SL Serisinde oldukça düşüktür 10/12ms ve bu değer doğruysa TFT-LCD ler içinde çok iyi bir değerdir!
    Standard LAG değeri ise 30ms dir buda doğru ise süper demektir!!! ancak ben genel olarak LGE lerde Motionhandling sıkıntısı olduğunu biliyorum
    ancak SL lerin durumu sanırım diğer seriler içinde en iyi olanıdır!
    30ms de çalışan bildiğim kadarıyla bir TFT-LCD panel yoktur ve min değer 35/40ms den başlar!!! gerçi buda çok iyidir,hangi kritere göre veya nasıl
    bu test yapıldı bilemiyorum çünkü bu değerler LGE nin sistemine uygun değil bir kere!!

Ticari bir durummu yoksa "harbi" değermi bilemiyorum açıkçası

Zira 5ms olarak Game Mode 47SL8x serisinde verilmiş buda bana "sallama" geldi bir 47" lik TFT-LCD de 5ms olmazda
    PDP de bile çok zordur bu değer 46"/50" panellerde!!!

++

Albani: 4-Koruma panelleri aslında bir "hesap" ile üretilirler,sadece koruma yapmazlar ve önemli bir katmandır!!!
    Koruma panellerinin diğer amaçları/işlevleri nedir? Diğerleri neden bu katmanı kullanmıyor?

• Kardeş o panelde kimyasal yapısından tutunda,açı vermede,yansıma yapmada/önlemede,geçirgenlikte,Filtreleme yapmada v.s v.s
    bir sürü işlevi vardır ve her üretici bunu kendisi geliştirir,üretir veya ürettirir v.s

++
  • 47SL9000 ile 47SL9500 arasında ne farkı var ? Hiç bir fark göremiyorum fiyatlarıda aynı girilmiş İB de.. Kafayı yiyecem artık TV araştırmaktan

-- Tamam farkı sadece görüntüsüymüş bulup okudum ama şimdi de ölü piksel çıkar mı çıkmaz mı tribine girdim TV de. Offffff kesin bana çıkar bu ölü piksel kesinnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 15 Haziran 2010; 4:17:04 >
  • Ben İB den aldım (42SL9500),2 ad.ölü piksel çıktı,değiştirdiler. 2 veya üzeri ölü piksel garantisi devam ediyor sanırım.
  • Evet bende onu okuduktan sonra tribe girdim zaten:).

Şimdi İB den geliyorum, 9000 Modeli var ellerinde 3 tır sattıklarını sölediler bu artık son parti gelmiş ve bitmek üzereymiş.

9000 modelinde cam çervece yokmuş 9500 modelinde cam çerçeve varmış tek fark bu diyor.

Ama ben tam tersi 9500 de cam çerceve yok 9000 de var sanıyodum.

Neyse büyük ihtimal 9000 alıcam bende 47''. Bakalım hayırlı olur inşallah PS3 te falan yüzümü kara çıkarmazinşallah:)

Daha fazla T.V araştırmıcam yoksa T.V almaktan vazgeçme raddesine geldim.

Ama sormadan da edemicem 2.750TL bu tv nin 16 ay taksit fiyatı. Bu fiyata daha üst özellikte bi tv alınabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 15 Haziran 2010; 10:21:51 >
  • quote:

Ama sormadan da edemicem 2.750TL bu tv nin 16 ay taksit fiyatı. Bu fiyata daha üst özellikte bi tv alınabilirmi

Fiyat/Performans olarak çok iyi bir ürün çünkü.
  • Albani dostum verdiğin bilgiler için teşekkürler şu an komşuya yazdıklarını bildirdim.Servisini arayacak. Gelip bakacaklarmış.Ben kendisine kesinlikle değişim iste dedim..Umarım sorunu çözülür.

Tekrar komşum adına ilgin için teşekkür ederim Albani Üstad...
  • koruma panelinin oraya nasıl tutturulduğunu bilen varmı
  • Muratti1905 kardeş;9500 ü bekle gelecekseki gelir sanıyorum,koruma paneli çok önemli bana göre,iyiki beklemişim dersin.ayrıca ps3 performansı çok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.