Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
92.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün akşam LG Cepa şubesinde SL8000'in 117 ekran olan modelini inceleme fırsatı buldum. Televizyonun MKV performansı süper, 480p, 780p ve 1080p filmleri test etme imkanım oldu. Görüntüler kusursuzdu ancak sonradan farkına vardım. Ekran parlaklığı Samsung B65x serilerinden daha parlak :( ancak televizyonun performansını çok beğendim. Fiyat olarak 117 ekran olan 4095TL gibi bir rakanmdı, 94 ekran olan modeli ise 2069TL'ydi.
  • Arkadaşlar merhaba,

    47SL9000 kullanıyorum evde yaklaşık 1 aydır. Sorularınız varsa test edip cevaplayabilirim.

    Benim yorumlarım;

    Artıları:
    - Contrast harika, blue-ray "UP" isimli film ile ilk denemeyi yapmıştım, renkler göz alıcı
    - Enerji tasarrufunu kendi sensoru ile otomatik sağlayabiliyor ortamdaki ışığa göre.
    - Hızlı sahnelerde ve PS3'de çok başarılı
    - Tasarımı çok güzel. (samsung'dan ince sanıyorum) ve diğer ledtv'ler gibi panel'den sonra TV'nin etrafında kalın bir çerçeve yok.
    - İyi bir televizyondan bekleyeceğiniz bütün bağlantıları destekliyor, özellikle ses teknolojisinde koca bir listeye sahip, bir de sertifikası vardı sanıyorum.
    - Bluetooth kumandası hayatı kolaylaştırıyor

    Eksileri:
    - 100hz truemotion (USA'de 120hz olduğu yazıyor tam bir değeri yok sanırım), 200 olsaydı daha iyi mi olurdu acaba dedirttiriyor, fakat ben bir problem yaşamadım, hızlı sahnelerde gayet memnun etti şimdilik.
    - Bendeki MKV'leri göstermiyor şu an, hangi formattakileri gösteriyor vs araştırmadım. Divx performansı güzel.
    - TV daha yeni yayılıyor olduğundan bir firmware vs bulamadım internette, divx/mkv playerını update etmek için.
    - Ekran karşıdaki görüntüyü yansıtıyor tasarımından dolayı, bu konuda titiz olanlar önce bir denemek istesinler showroom'da satın almadan önce.
    - siyah renklerde orta karar bir performansı var. İddalı plazma'lar kadar iyi değil, LCD'ler kadar kötü de değil.




  • Bende uzunca süren araştırmalarımdan sonra bu akşam sl 9000 siparişi verdim.bakalım heyecanla bekliyorum umarım ''coUgarRocks'' gibi memnun kalırım..

    ''coUgarRocks'' hocam aldıktan sonra neler yaptınız,her hangi bir görüntü ayarı yaptınız mı ?
  • Özel bir ayar yapmama gerek kalmadı, içinde hazır görüntü ayarı setleri gelmiş, örneğin sinema, sport, oyun gibi seçenekler, bunlardan birini seçtiğinde o işe uygun ayarları set ediyor kendisi. Default ayarlarında da kablotv görüntüsü bozulmadan full screen gayet güzel çalıştı.
    PS3 performansı da güzel.

    Yaptığımı hatırladığım tek ayar enerji tasarrufunu "kapalı"'dan "otomatik"'e getirmek oldu. Ortamdaki ışığı algılayıp güç tasarrufunu değiştiriyor otomatik.

    Bugünlerde de dijital yayına geçmeyi istiyorum artık, biraz araştırdım d-smart,digiturk ve teledünya arasında, fiyat/performans açısından teledünya ile devam edeceğim sanırım.

    Görüntü kalitesi nasıl teledünyanın digiturk'e göre? bilen varsa mesaj atarsa sevinirim.
  • Sayın vqrno ve CoUgarRocks ,

    Öncelikle hayırlı olsun. Forumda 9000 serisi alan ilk kullanıcılarınız .
    Biraz daha detaylı yorum yapar mısınız? Scart veya hdmi girişle uydu alıcı sd yayın performansı nasıl ? Bilgisayara bağlanabilirlik , media player vs.
    LG bayisi veya internetten (i.b. hariç ) kaça almak mümkün ?

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoUgarRocks

    Özel bir ayar yapmama gerek kalmadı, içinde hazır görüntü ayarı setleri gelmiş, örneğin sinema, sport, oyun gibi seçenekler, bunlardan birini seçtiğinde o işe uygun ayarları set ediyor kendisi. Default ayarlarında da kablotv görüntüsü bozulmadan full screen gayet güzel çalıştı.
    PS3 performansı da güzel.

    Yaptığımı hatırladığım tek ayar enerji tasarrufunu "kapalı"'dan "otomatik"'e getirmek oldu. Ortamdaki ışığı algılayıp güç tasarrufunu değiştiriyor otomatik.

    Bugünlerde de dijital yayına geçmeyi istiyorum artık, biraz araştırdım d-smart,digiturk ve teledünya arasında, fiyat/performans açısından teledünya ile devam edeceğim sanırım.

    Görüntü kalitesi nasıl teledünyanın digiturk'e göre? bilen varsa mesaj atarsa sevinirim.


    Hayırlı olsun. Teledünya'nın görüntüsü digitürk'e nazaran çok daha iyi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Sayın vqrno ve CoUgarRocks ,

    Öncelikle hayırlı olsun. Forumda 9000 serisi alan ilk kullanıcılarınız .
    Biraz daha detaylı yorum yapar mısınız? Scart veya hdmi girişle uydu alıcı sd yayın performansı nasıl ? Bilgisayara bağlanabilirlik , media player vs.
    LG bayisi veya internetten (i.b. hariç ) kaça almak mümkün ?

    Teşekkürler


    ender123,hocam benim tv kurulumu bugün gerçekleşecek o yüzden performans hakkında şu an bi bilgi veremem ancak fiyat olarak teknosada 42sl9000-3.869 lira , 47sl9000 ise 4.679 lira tek çekim fiyatları bunlar.50 tane gelmiş teknosaya ve başka hiçbir yerde satışta görmedim (i.b. hariç).umarım kurulumdan sonra istediğiniz bilgileri veririm tabi CoUgarRocks hocam daha tecrübeli o cevaplarsa daha doğru olur




  • Alan arkadaşlara hayırlı olsun benimde merakla beklediğim bir seriydi , Teledünya alma gibi durumu olanlar kaçırmasın alsın

    Lg yanılmıyorsam birde çok güzel reklam hazırlamış bu seri için mal iyi reklamda yapıyorlar , buda bazı firmalara ders olsun....
  • Selamlar herkese,

    Bayramdan önce 47'' LG SL9000 aldık. O güne kadar hala tüplü tv seyreden ve tvle tek ilişkisi cnbc-e olan bir insan olarak bu TVye layık olmak için bir süredir internette araştırmalar yapıyorum. Baktım ki en çok faydalandığım, her sorumda karşıma çıkan bu siteye üye olmaya karar verdim. LED tvlerle ilgili henüz pek yorum/forum/bilgi olmamasından dolayı buradan nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim.

    Öncelikle Samsung düşünürken, çerçevesi usb, bluetooth gibi ektra özellikleriyle LG bizi (aslında eşimi) cezbetti. Bu arada ilk baştan beri İstanbul Bilişimle flört halindeydik. Bayramdan iki gün önce Bilişimdeki arkadaş buyrun gelip 47'' LGyi görebilirsiniz dedi, biz de akşam iş çıkışı gittik. 42'' LGyi karşımızda görünce biraz hayalkırıklığına uğradık, hani çerçevesizdi bunlar dedik. Satıcı bön bön suratımıza bakıp bilmiyorum daha yeni geldi bize de dedi. Kendi sitelerindeki resimde farklı bir görüntü olduğunu söyledik, nayır nolamaz dedi. Neyse bizzat kendisine gösterdiğimizde tekrar bönbön suratımıza baktı. Ayrıca bu 42'' dedik, 47''yi görmeye geldik biz. O yokmuş depoda varmış sadece. Zaten teşhirdeki 42''nin aynısı olduğu konusunda gayet ısrarcıydı. Müdürüne sordu, hee evet aynısıdır yaa dedi o da. Tabi biz daha inat, bilimum resimler gösterdik kendilerine. Satıcının şu lafıyla bu sefer biz bönleştik: " Efendim siz sitedli resime bakmayın, resim aldatıcı olabilir!!" Neyse sonunda depoya gittik, kutuyu açtırdık ve tabiki 42'' ile tamamen farklı çerçevelere sahip olduğunu gördük. Hernekadar LGnin reklamlarındaki gibi olmasa da, "çıkıntısız" çerçeve olması hoşumuza gitti ve İstanbul bilişimdeki arkadaşların tüm engellerine rağmen TVmizi aldık.

    Şimdi gelelim izlenimlere:

    -Fiyat 4200 idi. 30 askıya 30 da servise verdik yanlış hatırlamıyorsam. Askıyla duvara monte edince scart sokup çıkarmak imkansız. O yüzden şimdilik sehpada. Farklı askı alamadık, kendi askısını almamızı şart koştular garanti meselelerinden dolayı.
    -Parlama meselesi ilk başta bizi de rahatsız etti, hemen gittik Samsungu incelemeye, bir miktar Samsung daha başarılı gibi geldi.
    -Görüntü kalitesine birşey diyemicem, bir önceki tüplü iyi bir kıyaslama parametresi değil. Ama biz çok memnunuz, teledünyadan seyrediyoruz bu arada. Teledünyayı da altınuçlu scartla bağladık. Digital bağlantı dediler, onu araştırdım ama teledünya için HD receiver almamız gerekiyormuş, ya da conax modül (fakat DVB-T olduğu için modül çalışmazmış, DVB-C olması gerekiyormuş, bu da bizi gıcık eden başka bir konu oldu)
    -Neyse TVye aşık olma anımız, bir bluray filmi USBden seyretmeye başlayınca oldu. Yani bu görüntünün bir ötesi 3 boyutlu görüntüdür herhalde.
    -Şimdilik aklıma gelen bunlar, merak ettiğiniz birşey olursa cevaplamaya çalışırım.

    -Son olarak aletin Bluray özelliği olup, DTS formatındaki sesi desteklememesi saçma geldi. Amaç Lgnin playerını satmak mıdır diye düşündük kendimizce? Yani bluray özelliği var ama ses formatını değiştirmemiz gerekiyor yada decoder almamız. Buraya kadar çözdük sayılır herşeyi, USB/harddiskten direk bluray film seyretme olayını çözemedik... ses formatını vssini değiştirmeden...




  • Bayramdan beri kullandığınıza göre birkaç tane foto koyabilir misiniz? Evinizden foto olmazsa sorun değil çalıştığınız yerdeki ürün rafından da olabilir.
    Forumdaki ilk mesajınız ve i.b. içerikli.
  • Hayırlı olsun gayet keyifli bir yazı olmuş , DTS-A3 çevirebilirsiniz gerçi ben her halukarda nmt tarzı bir cihazdan yanayım , estetik görüntüleri iyi olduğu için bayanlar Lg beğeniyor , Led panelin farkı bluray'de çıkar

    Ben arkadaşın İ.b ilgili olduğu sanmıyorum lakin ürünü ordan alsada ciddi biçimde eleştirmiş firmayı , saygılar...
  • lg sl8000 serisi sanırım lcd oluyor en azından ib de o satılıyor açıkcası philips8484, samsung b653 ve sony w5500 aasında gidip geliodum. lg markası bana he uzak geliodu fakat bu modelin özellikleri ve dış görünüşü hoşuma gitti. panel konusunda tecrübe sahibi veya bu panelleri kullanan arkadaşlardan yorum talep ediyorum bu 4 modelin 46-47 inç fiyatları 2600-3100 aralığında ib de yani tam benim panel alımı için ayırdığım bütçe dahilinde fakat kararsız kaldım..
  • Selamlar tekrar,

    Şu an işte olduğum için en erken akşam koyabilirim. İş derken İB değil tabi, o kadar yazıdan İB çalışanı olduğumu nasıl çıkardınız zaten anlayamadım

    Yazının başında da belirttim, teknolojiyle tanışmamız resmen bu LG sayesinde oldu. O yüzden İBle ilgili yorumlardan da bihaberim. TVden memnunum dedim, İBden değil, tam tersi satışçıları çok kötü, şu halimle onlardan daha bilgili olduğumu söyleyebilirim. 2 ay önceydi sanırım bir arkadaşımız Samsung LED aldı oradan, 46'' 8000serisi, bu vesileyle bu firmadan haberimiz oldu. Mesela onun TVde bir çizik çıkmış

    Neyse çok uzatmıcam, fotoları en kısa zamanda koyarım.

    Bu arada LGyi teknosa da satmaya başlamış...

    Hayırlı olsun mesajı için de teşekkür ederim. Merak ettiğiniz birşeyler olursa fotolu fotosuz üşenmeden cevap vermeye çalışırım.




  • lg lcdlerde internet tv ve dlna özellikleri var mı?
  • sayın vqrno ,

    Sanırım tv harika kendinizi alamadınız başından. Yorumlarınızı bekliyoruz. soracak çok soru var herkesin aklında.
  • İki gündür resim yükleyemiyorum, sürekli aynı hatayı veriyor. Dosyayı 50KBye kadar da küçülttüm...??

    Web sitesi sayfayı görüntüleyemiyor
    HTTP 500
    En olası nedenler:
    Web sitesine bakım yapılıyor.
    Web sitesinde programlama hatası var.

    Deneyebilecekleriniz:
    Sayfayı yenileyin.

    Önceki sayfaya geri git.

    Ek bilgi
  • İyi aksamlar arkadaslar..bugun Lg 32 inc SL8000 model LCD tv aldım fakat kurulumu 6 gün sonra yapılacak.Merak ettigim acaba ben bu tv ye usb girişinden 1 tb lık harici harddiskimi takarsam görürmü? yani wd media playerin yaptıgı görevi yaparmı usb den 1 tb harddiskimi taktıgımda...yarcımdı olursanız cok tesekkür ederim.Ayrıca İlk yorumda bu LCD tv nin LED destekli yapılmadığı söylenmiş ama youtubede videolarda öyle demiyor LED teknolojisi ile yapıldığı belirtilmiş..

    http://www.youtube.com/watch?v=N6I3y6hBcbw&feature=related

    videonun 15.saniyesine bakın with led technology yazıyor...




  • http://shiftdelete.net/led-modasina-lgde-katildi-14061.html

    TV led miş arkadaslar öğrendim simdi.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanu55

    İyi aksamlar arkadaslar..bugun Lg 32 inc SL8000 model LCD tv aldım fakat kurulumu 6 gün sonra yapılacak.Merak ettigim acaba ben bu tv ye usb girişinden 1 tb lık harici harddiskimi takarsam görürmü? yani wd media playerin yaptıgı görevi yaparmı usb den 1 tb harddiskimi taktıgımda...yarcımdı olursanız cok tesekkür ederim.Ayrıca İlk yorumda bu LCD tv nin LED destekli yapılmadığı söylenmiş ama youtubede videolarda öyle demiyor LED teknolojisi ile yapıldığı belirtilmiş..

    http://www.youtube.com/watch?v=N6I3y6hBcbw&feature=related

    videonun 15.saniyesine bakın with led technology yazıyor...

    aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum 47sl8500 almayı düşünüyorum bununla beraber wd veya samsung 1tb hdd alıp 1720-1080p filmleri bu yolla izlemek istiorm acaba bu yolla izlemek mümkün mü? ona göre birde wd media player almak gerekecek :(
    ayrıca sl serisi lcd alan arkadaşların incelemelerini de merakla bekliorm...




  • Klavuzda bununla ilgili bilgi var. bizimki 47 sl9000, 1TBlık diskten gösteriyor sorunsuz, dediğim gibi sadece DTSyi çözmüyor.

    LG8000ler için LCD diyor sadece, LED yazmıyor...http://tr.lge.com/prodmodeldetail.do?catModel=10&actType=&modelName=&currentPage=&categoryId=0102&parentId=01&modelCategoryId=0102&modelCodeDisplay=SL8500

     LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.