Şimdi Ara

LG R405 Hk. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
1
Favori
30.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni çıkan 8***-9*** serisi işlemcilere fazla para vermeye gerek yok yeni bir teknoloji falan degil öncekilerin makyajlanmış hali

    ben 2.5 ay önce almıştım R405'i vatan kampanyasından 1540ytl'e ve ne kadar isabetli bir karar verdigimi şimdi daha iyi görüyorum

    ucuzlayan ve kampanyalı fiyatlarıyla tercihiniz T7500 veya t7700 serisi bir işlemci olsun
  • Arkadaşlar LG r405 speet modelini nişanlım kullanıyor..ben sadece 2 gün kullandım. Bizim cihazda gereksizsiz işlemci kullanımı açılırken çıkan sesin kesinli oalrak gelmesi ve digital foto makinem ile çekilen videoları kesinli gösterme gibi sorunları var..En büyük problemi ise benim e500 sp22t2den daha yavaş olması..tüm yönüyle yavaş.açılış süresi uzun, programları ve uygulanamaları açma süresi uzun..
    Bu sorunlarla karşı karşı olanlar var mı?
    İşletim sistemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok uygulama yükledim ve orjinal ayarlarını korudum.Ama vakit bulunca bir format atıp bu yavaşlığın nedenin donanımsal olup olmadığını ögrenecegim
  • R405 aldım,bir kaç saat kullandım dün.klavye tuşları,kamera,touchpad gayet güzel çalışyo ve kullanışlı,ekran güzel.1gb ram var 960 mb olarak gözükyo ve messengerla beraber bir kaç internet sayfası açıkken fizksel bellek kullanımı 650mb civarı sanırım vistayla ilgili çünkü aynı işlemi XP yüklü masaüstümde yaptığım da fizksel bellek kullanımı 350mb civarı olyo anladığım kadarıyla Vista bellek ve işlemci kullanımını 2ye katlıyo ama sorun değil sonuçta gayet rahat çalışyo makina Vista iyi bence.Norton 360 2008 yükledim ayrıca.bluetooth ve wirelessi deneme imkanım olmadı ama apartmanda bir tane şifreli wireless buldu makina ve net çekyo.ram ekletmeye gerek olur mu bilmiyorum şu an için işimi görür ama doğal olarak bellek kullanımı fazla makinada bu gayet açık,R405 kullanıp ram ekleten varsa ve paylaşırsa sevinirim sorun olyo mu ram ekletirken.sonuç olarak ilk günde hayal kırıklığı yaratan bi durum olmadı,tek üzüntüm tüm elektronil ürünlerin ülkemizde vergilerden dolayı en az %25 daha pahalı bir fiyata satılması mesela geçen ay yırtdışında R400 ün fiyatını 780 dolar olarak gördüm ve bu pazarlıksız üzeri fiyatıydı Burada ise 899 dolar artı kdv ye satılyo R400 300 ytl nin üzerinde bir fiyat farkı var yani.umarım vergisiz günleri de görmek nasip olur ve herşeyi daha ucuza satın alabiliriz:)




  • Lg R405 Apart modeline +1GB Ram Eklemekle ilgili tecrübesi ve bilgisi olan varsa sevinirim arkadaşlar.
  • ram eklemek istiyorsan kasanın tamamını açman gerekiyor. ve bildiğim kadarıyla daha önce denemediysen açma derim sana GARANTİ dışı kalma riski yüksek. Servis takıyor 25 $ 'a rami veriyorlarmı bilmiyorum :S
  • Satın alırken R400 için şart ram eklemek ama R405 e gerek yok eklemeye dedi müşteri temsilcisi ben de şahsen servise gitsin istemedim ama ne bileyim Vistaya 1 Gb ram biraz az değil mi benim gördüğüm kadarıyla Vista XP den 2 kat fazla ram ve işlemci kullanyo
  • webcamin görüntü kalitesi bulunduğun ortamın ışık durumuna göre değişyo yani karanlık bir ortamda kalırsan hatta ışık arkanda kalırsa webcamde yüzün tanınmayacak kadar karanlık gözükyo ama iyi aydınlatılmış bir ortamda görüntü gerçekten kaliteli mesela benim masaüstünde kullandığım webcamde daha kaliteli bi görüntüsü var,ayrıca mikrofonu da kullanıyorum ben konuştuğum kişiler sesin gayet net ulaştığını söylüyolar kameraı bir de aydınlık ortamda dene mesela yüzüne ışık vuracak şekilde bi dene ışığı arkana alma kaliteli görüntü için;)


    quote:

    Orjinalden alıntı: murut61

    Benim makineye bluetooth koymayı unutmuşlar galiba. Proğramı kurdum lakin hiçbirşey görmüyor. Harici bir bluetooth takınca proğram çalışıyor. Sanki cihazda wireless de yok gibi.
    İkinci bir husus şöyle. Makineyi Bimeks'ten aldım. Mağzada standdaki makinede VEBCAM çok netti, ama eve gelip aradaki farkı görünce şaşrdırm. Cam çok kötü maalesef, baktım ayarlarla da düzelecek gibi değil.
    Son olarak da srüclerden hangilerini yüklememiz gerek. Mesela wireless için iki ayrı sürücü var ve daha bir çok değişik şeyler var.
    Fazla uzattım galiba. Yardımcı olursanız memnun olurum.





  • Orjinalden alıntı: cosica

    webcamin görüntü kalitesi bulunduğun ortamın ışık durumuna göre değişyo yani karanlık bir ortamda kalırsan hatta ışık arkanda kalırsa webcamde yüzün tanınmayacak kadar karanlık gözükyo ama iyi aydınlatılmış bir ortamda görüntü gerçekten kaliteli mesela benim masaüstünde kullandığım webcamde daha kaliteli bi görüntüsü var,ayrıca mikrofonu da kullanıyorum ben konuştuğum kişiler sesin gayet net ulaştığını söylüyolar kameraı bir de aydınlık ortamda dene mesela yüzüne ışık vuracak şekilde bi dene ışığı arkana alma kaliteli görüntü için;)



    Makineyi daha tam tanımadan acele bir yorumdu:)
    Evet dediğiniz gibi vebcamın görüntü kalitesi, tamamen ortamın durumuna bağlı.
    Şunu da belirtmek isterim ki, fanın biraz gürültülü çalışması dışında (özellikle COOL modda) makine sorunsuz gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murut61 -- 6 Nisan 2008; 21:58:49 >




  • şahsen ben fan sesinden rahatsız olmuyom sürekli cool modda ama ağır iş yapmadığım için sanırım hiç fan sesi dikkatimi çekmiyo.gürültü konusunda dikkatimi çeken dvd rom okurken bi gürültü çıkyo sürtünmeye benzer ama sanırım o da normaldir çünkü sürekli değil sadece okurken ilk takınca
    Orjinalden alıntı: murut61

    Orjinalden alıntı: cosica

    webcamin görüntü kalitesi bulunduğun ortamın ışık durumuna göre değişyo yani karanlık bir ortamda kalırsan hatta ışık arkanda kalırsa webcamde yüzün tanınmayacak kadar karanlık gözükyo ama iyi aydınlatılmış bir ortamda görüntü gerçekten kaliteli mesela benim masaüstünde kullandığım webcamde daha kaliteli bi görüntüsü var,ayrıca mikrofonu da kullanıyorum ben konuştuğum kişiler sesin gayet net ulaştığını söylüyolar kameraı bir de aydınlık ortamda dene mesela yüzüne ışık vuracak şekilde bi dene ışığı arkana alma kaliteli görüntü için;)



    Makineyi daha tam tanımadan acele bir yorumdu:)
    Evet dediğiniz gibi vebcamın görüntü kalitesi, tamamen ortamın durumuna bağlı.
    Şunu da belirtmek isterim ki, fanın biraz gürültülü çalışması dışında (özellikle COOL modda) makine sorunsuz gibi.





  • ayrıca mikrofon da önemliydi benim için ve memnunum mikrofondan.kulaklık almıştım labtec mikrofonlu ama sanırım gerek kalmıycak çünkü kendi mikrofonu gayet net iletyo sesi karşı tarafa ve karşı tarafın sesini de kendi hoparlöründen net bi şekilde alyom işte bir de şu rami 2GB yapsalarmış oldu olacak çünkü ram 2x512 MB şeklinde,ramlarin biri hemen kasanın altında kolaylıkla açılıp değiştirilebilir ama diğeri araştırdığım kadarıyla çok kolay ulaşılamayacak bi yerde şahsen bir ram takmak için bütün kasanın açılmasını istemem serviste:)geriye bi seçenek kalyo alttaki ulaşılabilir 512 lik rami çıkarıp yerine 1024 lük takmak bu durumda 1,5 gb ram olur yeter bu da:))
  • bir de ben vatandan aldım çanta hediye verdiler ama şahsen çanta benim terciim değil bana kalsa sırt çantası şeklinde bi çanta modelini tercih ederdim keşke çanta konusunda bi opsiyon sunsalar,yani mesela laptop alana çanta %40 indirimli gibi bi opsiyon hoş olurdu,sonuçta o kadar para verdik di mi.mesela laptop aldığım için norton'u indirimli verdikleri gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 7 Nisan 2008; 10:25:44 >
  • bluetoothu denedim eve girdikten sonra yaklaşık 10 mt mesafeden bağlanyo sorunsuz.ilk fırsatta wirelessi deniycem evde deneme imkanım yok:(fonksiyon tuşları hoşuma gitti kolayca wirelessi bluetoothu aktif deaktif edebilyonuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 8 Nisan 2008; 11:42:46 >
  • forum öldü mü yaw? R405 alan yok mu hiç paylaşın yaw tamam sorun olmayabilir ama güzelliklerini paylaşalım performans arttırmak için ipuçları paylaşalım tavsiyeleri paylaşalım:)
  • R405'imi evde kullanırken pilsiz fişe takılı kullanıyorum doğru mu bu yaptığım sizce?
  • pilin ömrü için en doğru kullanım şekli... ama haftada bir kere takıp kullan
  • arkadaslar bende bir iki ay oldualalı cihazı. R405 speet .alırken burası dahil birçok forumda okudum inceledim araştırdım en makul modelin bu olduğuna karar verdim vatanbilgisayardan aldım. genel olarak ,performans ,kullanım kolaylığı, pil ömrü, estetik görünüm, gayet tatmin edici, bende vista yerine XP kullanmayı istedim. yükledimde xp yi ilk anda ciddi bir hız arttışı var gibi geldi haliyle hiç birşey yüklememiştim desem doğrudur. fakatdriver konusunda maalesef sorun devam ediyor. önce ses kartında takıldım. onu bi şekilde çözdüm , fakat en büyük ve en önemli sorun wi-fi için sürücüleri yok yani onlarca yerli yabancı siteden arastırdım yok ..! nihayetinde vistayı geri yükledim. notebook la gelen 3 cd den kolaylıkla yapmak mümkün bu konuda cok bilgisi olmayan arkadaşlar bile korkmadan yapabilirler. zaten tüm sürücüleri ve güncelleştirmelerini kendi yüklüyor LG intelligent update i kurunca.
    msn de web cam da karanlık görüntü konusunda benim şöyle bir tecrubem var. ışık cok az oldugunda cok karanlık bir görüntü oluyor ekranda fakat web cam ın önüne elinizi yaklaştırıp uzaklaştırdıgınızda görüntü birden aydınlanıyor sanırım ışık sensoru gibi bişi var. belki soun yasayan arkadaslara bir çözüm olabilir. fiyatı uygun bullduğunuzda alacak arkadaşlara tavsiye ederim ,




  • pili denedim tam 1 saat 40 dakika dayandı,internet,msn ve music açıkken
  • Arkadaşlar geçen gün altivi.com dan LG R405 Apart aldım (2.0 ghz) herşey cok güzel zaten r400 üm vardı bitanede r405 im oldu, hemen size ilk izlenimlerimi anlatayım,

    Fan sesi 400 e gore daha fazla,
    Klavye biraz daha sert (belki diğerine alıştığım içindir)
    Isınma problemi 400 e gore daha fazla(400 de 2gb ram var 405 de 1gb ram var)
    Ekran 400 e gore cok cok net ve parlak,
    Ses seviyeleri aynı,
    Kablosuz ağları yakalama 405 te daha kuvvetli,
    Kasa kalitesi 405 in tartışmasız daha iyi,
    Max. 4gb ram desteği süper,



    Bu arada ufak bir not, 405' te LG Servislerinin onerdiği tek ram markası hynix yada hynix çip setli ramlar,

    Kısa zaman sonra resimler ve detaylı incelemeler burada olacak,
  • makinayı alalı 3 gun oldu pili tam sarj ettiğime emin olduktan sonra nfs mostwanted yukleyip pil bitene kadar oynadım 1 saat 24 dakika tekrar sarj edip bu sefer müzik dinlerken ne kadar gittiğini ölçmek istedim 1 saat 49 dakika ertesi gun vistayı kaldırdım xp yukledim müzik dinlerken 2 saat 24 dakika dayandı vista danmı oyundamı bendenmi bilmiyorum xp den önce kasa daha hızlı ısındı bu arada makinayı alırken ekstra 1gb ram daha aldığımı eklemek isterim xp yuklu halinden hızından kasasından seklinden cok memnun kaldım zaten LG ye karsı oldum olası sempatim var aynı özelliği tasıyan aynı işlemcili sony vaio 1485 € tam iki katı nerdeyse LG ye helal olsun diyorum başka bişey demeye gerek yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cosica

    Satın alırken R400 için şart ram eklemek ama R405 e gerek yok eklemeye dedi müşteri temsilcisi ben de şahsen servise gitsin istemedim ama ne bileyim Vistaya 1 Gb ram biraz az değil mi benim gördüğüm kadarıyla Vista XP den 2 kat fazla ram ve işlemci kullanyo



    Benim R405, S.CPEET modeli, kendiliğinden 2 gb ram e sahip zaten, haberin vardır belki bu modelden.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.