Şimdi Ara

<===::: LG R400 KULÜBÜ :::===> (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.562
Cevap
3
Favori
129.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar selam.son günlerde r400 mün fan sesi oldukça arttı; hem de internet,müzik,ve msn de takılırken.genelde normal modda çalıştırıyorum.bilgisayarı alalı 3 ay oldu, bu kadar kısa bir sürede fanların tozlanıp ses yapması normal mi?bir de benim makina r405 apart modeliyle aynı kasaya sahip .görüntü olarak aynı sadece bende core duo çıkartması onda core 2 duo ,gerçi benim ki 2gb ve atı x2300 ekran kartına sahip.ayrıca laptop un içini merak edenler için fotoları da ekliyorum şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jinnn

Arkaadşlar merhabalar 6 saat sonra laptopum gelıyo :D bende aldim bi r400 ama bı kac sorum olacak birincisi lg'nin sitesinde tüm xp driverlarını bulamadım hatta cok az xp driverları konusunda yardıma ıhtıyacım var bide arkadaşlar uzun zamandır takıp edıyorum bu sayfayı fakat bi tanesi bende bu model var demedi LG R400-MCPBCT ben cok mu farklı birşey alıyorum anlayamadım..web cam bluetoht yok dıyo o kadar büyük bı sorun degıl ama kafam karıstı acıkcası lg update sıtesındede lg mcpbct diye bişe yok :S :S yoksa ben yanlıs yere mı bakyıorum pc aldıgım lınk burda bırde sız bakınhttp://www.cooper.com.tr/?productid=NLG_069
    Islemci Intel Core Duo Processor 2.0GHz T2450
    Bellek 2GB DDR2
    Sabit Disk 160GB
    Ekran 14.1"WXGA FB TFT 1280x800 ÖZEL PARLAK EKRAN TEKNOLOJISI,WEBCAM
    Ekran Karti ATI X2300 128 MB
    Optik Sürücü Super Multi DVD± RW, DVD-RAM Optik Sürücü
    Ses Karti 5.1CH Dolby Digital, 24bit High Definition,
    Isletim Sistemi Microsoft Windows Vista Home Premium
    Dahili Kamera -
    IO Port Bluetooth,IEEE1394, USB, 802.11abg WiFi Kablosuz Arabirim, LAN, Card Reader 5-1, VGA, RJ11, RJ45, S-Video, Mic-in, Line-in, SPDIF.
    Bluetooth -
    Batarya Li-Ion 6 cell
    Diger Özellikler IP Operator, Battery Miser, On Screen Display, Norton Anti-Virus, CyberLink DVD Solution, Recovery CD, LG Intelligent Update CD
    Boyutlar 335 x 236,5 x 33.8 mm 2.35 kg
    Garanti Süresi 24 ay

aynısından bende aldım dostum. sanırım bizimkiler en son çıkan model

Bluetooth ve Dahili Kamera özelliklerinin karşısı boş duruyor ama ikiside var güle güle kullanıyorum sende kullan

ha bide bu modellerde 1+1=2GB ram var. Boş slot yok galiba

• @amiral_35 Ben 7 ay filan olduktan sonra bir süpürgeyle çekmiştim oldukça fazla toz gelmişti. Bu biraz kullandığın yere göre değişebilir yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsali178

Sıcaklık normal benimde öyle. Aldığımdan beride öyleydi.Şuan mesela işlemci 60 harddisk 46.

Bana sıcaklıklar ölçebileceğim kaliteli bir program önerirmisin?
    Senin kullandığın mesela :)
  • arkadaşım benim sıcaklık ölçmek için kullandığım program everestultimate450,başka programlarlada ölçüyorum aşağı yukarı bulduğum değerler aynı çıkıyo.
  • sol taraftaki çıkartmaların olduğu yerde aşırı bir ısınma var mı?bizim modellerden pek kullanan yok.2-3 kişiyiz galiba
  • Everest programını kullanıyorum ısıları ölçmek için. Sol tarafta harrdisk var. Bende de bir aralar ısınıyordu ama o aralar bilgisayar saatlerce açık kalıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumicinburdayim -- 22 Kasım 2008; 21:04:42 >
  • arkadaslar o ısınma sorunu herkeste var biraz tamamda bende bide bilgisayar işlem yaparken (mesela bi klasörü açarken) çıkartmaların bulunduğu bölümden yani harddiskten hışır hışır ses geliyor bazen nette gezinirkende oluyor bu. benle aynı sorunu yaşayan var mı ? napıcaz bu hışırtıyı :)

bu arada amiral_35 sıcaklığı ölçüp değerleri buraya yazıcam
  • arkadaşım hdd olduğu bölümden tıkır tıkır sesler gelmesi normaldir.bu tıkırtılar bende 10 dakka içinde bazen daha kısa sürelerde kesilioyo.kafana takma bende ilk başta takmıştım bu sesi ama normal bence.ısınmaya gelince aslında pek sorun değil,ama insanın bazen canı sıkılırya ,oyun falan oynar, o zaman işte w,a,s,d yön tuşlarıyla oynanan oyunlarda bileğin şu çıkartmaların olduğu yere koyunca bir müddet sonra ora yanıo ve oyundan çıkmak durumunda kalıyorum umarım anlata bilmişimdir.madem bu maakinaya x2300 gibi pek çok oyunu rahatlıkla açan bir ekran kartı koyuyosun hdd nin sol tarafta işi ne kardeşim !!!!!bence bu aletin tek sakat yönü sol kısmın ısınması.r400 mün bu kadar hızlı ve seri bir laptop olduğunu düşünmüyordum alırken aslında,yanılttı beni, oldukça hızlı core duo olmasına bakma......harika bir şey, kasa tasarımı,ses kalitesi şarzı rahat 2.5 saat gidio,üstelik 14.1 oldukça kibar bir sey her yere çantaya sığıyoooooo.

• bende merak ettim acaba anormal bi durummu bu hışırtı diye nys hışırdasın dursun :D

bu arada o bahsettiğiniz programı indirdim fakat trial version olduğundan hdd sıcaklığını göstermiyoR bende
  • Serial bul gir trialden kurtarmak için. Serials.ws den bulabilirsin. Arkadaşlar bendede bir ara ısınabiliyordu orası ama sonradan nedense pek ısınmamaya başladı. Dediğiniz gibi bir oyunu saatlerce oynaynca ısınıyordu ama şöyle bir husus var. Elimizin ısısında çok büyük bir ısı alışverişi oluyor. Bence elimizden dolayı çok fazla ısınıyor. Eller bir müddet sonra terlemeye bile başlıyor yani. Harddisk seside normal arkadaşlar. Abartılacak birşeyde değil zaten.
  • Ben de r400 var fujitsu hd koymuşlar çok ısınıyor bir de elim devamlı hd nin olduğu bölgede o yüzden istenmeyen bir durum.
  • arkadaşım senin laptopda beninkinden galiba r400 mcpbct modeli(core 2.0,160 gb,2ram,x2300 atı).bizim hdd ler fujıtsu marka,r400 ün bizimkiyle sadece işlemcisi farklı olan modelinin(core2 duo 1.6 onun ki) hdd si hıtachı marka.onun kide ısınıyo derce olarak aynıda bizimkilerin sol kısımları ısıyı daha çok hissettiriyooooo.ben bu sorunu kafaya epey bir taktım.ilerde laptop soğutucusu alırım ya da başka bir hdd takarak bu sorundan kurtulabiiriz belki
  • Arkadaşlar ısı derecelerinizi söyleyinde ona göre değerlendirme yapalım. Benim şuan 46 derece
  • ben iyi bir modifikasyon yaptım R400 üme (servisine t7200 işlemci taktırdım... aklıma gelseydi içerdeki raminide 2 gb yaptırırdım)

en sonda 320 16 mb 7200 rpm hard disk taktım

önceki aşırı ısınma sanki azalmakla birlikte rahatsız edecek kadar var hala...

ramde 3gb biri 800 mhz biri 667 mhz içerdekini 800 mhz ile değiştirebilmem için gene servise gitmesi gerekecek

yokmu bu R400 ün service manueli ben bulamadım nette olsa valla özene bezene zevkle biz yapcaz ama

bu arada vista puanları
    işlemci : 4.9
    ram : 4.5
    aero : 4.8
    oyun: 4.1
    hard disk : 5.7
  • dostum r400 e sağlam modifiye yapmışın.senin ki r400 ün hangi modeli?bu arada parça değişimi için ne kadar para harcadın?ısınma diye kastedtiğin sol tarafın ,yani şu çıkartmaların olduğu yer mi?
  • Modeli R400 M CPBBT
    İşlemciyi forumdan aldım 100 ytl ye istanbuldan geldi 6 lira kargo 37 liraya servisi değiştirdi, ram ve hard disk 240 lira vatan bilgisayardan aldım
    bu rada makineyi ikinci el sahibinden.com dan almıştım 850 ytl ye hepsi bana hesap edersek 1233 e geldi...

128 bit bir ekran kartı var çok memnunum cihazdan

evet ısınma solda çıkartmaların olduğu yerde ama altta daha çok tam hard diskin olduğu yerde

birde hard disk kapağının aliminyum plaka ile kaplı olmasına bağlıyorum ben ısınmayı o bölge içerdeki ısıyı tamamen dışarı aktarıyor gibi

o aliminyum plakayı sökersek ısınma hissimiz azalacaktır ama hard diskte içerde çok sıkılacaktır

notebook ısınma nedeniyle ne zaman kendini kapatırsa bence o zaman ısınma problemi vardır ve tedbir almak gerekir diye düşünüyorum şahsen
  • Dostum biraz para harcamışın ama değmiş.senin makina şu an r400 lerin padişahı.....ben de ki de senin modelin aynısı sayılır aslında sadece core duo 2.0 olması tek farkı.incelediğim kadarıyla bu iki r400 ün fiyatı aynı.bir arkadaşım da senin modelden almştı, baktımda performansları aynı ikisininde.vista puanları da aynıydı yani 4.7 .benim hdd ye vista 4.9 vermişti senin ki 5.7 olmuş ,oldukça hızlanmış olmalı......
  • Şu ısınma problemi olan arkadaşlar Everest programı ile sıcaklığı ölçüp bilgisayarın modeli ile yazında ona göre birşeyler bakalım.
  • quote:

Dostum biraz para harcamışın ama değmiş.senin makina şu an r400 lerin padişahı.....ben de ki de senin modelin aynısı sayılır aslında sadece core duo 2.0 olması tek farkı.incelediğim kadarıyla bu iki r400 ün fiyatı aynı.bir arkadaşım da senin modelden almştı, baktımda performansları aynı ikisininde.vista puanları da aynıydı yani 4.7 .benim hdd ye vista 4.9 vermişti senin ki 5.7 olmuş ,oldukça hızlanmış olmalı......

benim bu olayları yapalı 3 aydan fazla oldu tabii piyasa malum her geçen gün fiyat sabit kalıp özellikler arttığından şu an ki piyasayla kıyaslamak zor

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.