Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ses görüntünün içinden geliyor sanki dediğinizi tam anlamadım. Derindenmi geliyor, tam anlaşılmıyor mu, yoksa başarılı mı? O da ne tepkisine göre olumsuz ve beklemediğiniz bir durumla karşılaştığınız düşüncesine kapıldım ama tam çıkaramadım. Birde genele birşey sorayım. Forumda çek kupon gibi bir başlık var. Şimdi bu başlık altında n11 gg teknosa gibi yerlerin indirim kuponları satılıyor. Mesela n11 yüzde 25 indirim kuponları 100 lira hatta daha aşağı. N11 den pf1500 alacak olsak bu kuponla toplamdanmo yüzde 25 inerler yoksa belli bir limitte kalırmı indirim. Bilgisi olan varsa ve yanıtlarsa sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg 1500 ün üzerindeki hoparlörler başarılı demek istedim. Balkon gibi harici mekanlarda üzerindeki ses yeterli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dts konusunda pek umutlanmayın derim büyük olasılıkla lg bu cihaz için dts lisansı satın almamıştır LG nin LW serisi televizyonum var 2011 den beri dts desteği gelmedi
  • Zaten bu tür taleplere cevap vereni görmedim büyük üreticilerden.

• Pf1500 kr cihazımda yani korelide ülkeyi kore cumhuriyeti yapınca uygulamalar geri geldi. Korece öğrenmek için kitap bakıyorum☺

• Dts problemini gerçekten anlamadım. Usb den dts li film izlenir. Ama çözemediğinden dolayı ses alınmaz. Ses sistemi dts desteklemez dolayısıyla doğrudan geçiş de bir anlam ifade etmez. Dolayısıyla ancak böyle bir pozisyonda dts desteklememesi rahatsız eder mağdur eder. Yanlışmıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakiyilmaz

Cihazın desteklemediğini anladım. Ben sadece cihazın üstünde normalde desteklediği formatlardaki video ve ses dosyalarını açan yüklü playerın dts desteği sunmadığını ve bu desteğin ilerleyen zamanlarda güncellemelerle gelebilme ihtimalinden bahsettim. Gelelim mevcut duruma. Şu haliyle Dts çözmesini kafaya taktığınıza göre ya ses sisteminiz var ki öyleyse ve ses sisteminiz destekliyorsa, ayarlardan pf1500ün ses üzerinde işlem yapmadan sesi doğrudan geçiş özelliğini aktif ederek dts sorununu aşabileceğinizi belirttim. Ya da böyle bir özelliğe sahip ses sisteminiz yok ve pf1500ün çözüp sesi stereo olarakta olsa ses sistemine aktarmak istiyorsunuz yada en azından pf1500ün üstündeki hoparlörlerden sesi almak istiyorsunuz. Bu durumda baştada dediğim gibi ancak dts destekli pf1500 güncellemesi beklemek durumundasınız. Tabi bunları kendi çapımda söylüyorum. Yanıldığım hususlar olabilir.
    Bende bilen varsa şunu sormak istiyorum. Bende harman kardon avr 255 var. Kablosuz özelliği yok ne bluetooth ne de wifi. Pf 1500 e usb den 5.1 video taktığımızda ses sistemime sesi yine 5.1 olarak aktarmamı sağlayacak bir yöntem varmı. Hd vide ve ses aktarıcı yüksek meblağlı cihazlardan bahsetmiyorum. Teşekkür ederim.

Cihazda dts desteği olmadığı (yani çözülemediği) için pass de yapmıyor. Yani kaynağınızdan hdmi ile avr ye, oradan çıkan hdmi da projeksiyona giderse istediğiniz kurulum mümkün olur. Zaten avr falan kullanıyorsanız bu cihazların player kalitesi size yetmeyecektir. Projeksiyon görüntü versin diye alınır. Kalanı 50 liralık sticklerde de var. Bu konuyu neden bu kadar büyütüyor bazı arkadaşlar anlamış değilim. Tr cihaz alınmaz diyorlar ama ne açıdan alınmaz? Ben bunca yıllık elektronik meraklısıyım. Elimden sayısız high-end ses sistemi vs geçti. Ama Türkçe karakter desteği bile olmayan garantisiz cihazların, piyasadaki en ucuz android player kadar bile olmayan özellikleri için neden tercih edilmesi gerektiğini hala anlayamadım. Ha çok ucuza alma, getirme imkanınız olursa neden olmasın. Ama pek öyle bir durum da yok. Benim size tavsiyem iyi bir ev sinema sistemi kurmak istiyorsanız, yani tv yerine falan kullanmayacaksanız lambalı bir modele yönelin. Sürekli kullanacaksanız, fan sesi sizi rahatsız edecekse bu modelin de görüntü olarak eksiği yok. Ama lümen olarak lambalılar kadar yüksek değil. Herkes kendi aldığı cihazı övme derdinde. Ben açık açık söylüyorum. Fan sesi beni bu kadar rahatsız etmese, atım mesafem uygun olsa bunun yerine epson tw5300 alırdım. Bin liram da cebimde kalırdı.

• Bu da benim eksik teknolojik bilgim. Ben doğrudan geçiş özelliğinin dts desteklemeyen cihazdan, desteklemediği için, veri üzerinde hiçbir işlem yapmadan çözme işini destekleyen cihaza aktarmak için doğrudan geçiş seçeneğinin var olduğunu düşünüyordum. Demekki yanılmışım. Kusura bakmayın. Ama ben eğer birgün bu cihazı alırsam
    1. Günlük kullanım olarak alacağım ve doğrudur hem lamba ömrü hem de fan sesi gibi unsurlar benim için gerekçe olacak.
    2. Ben hdmi switch ile asus vivo pc me ve digitürke bağlayacağım. Eğer hoparlörleri yeterli gelirse digitürkü pf1500ün kendi hoparlörlerinden kullanacağım. Vivo pc den ise avr ye optic kablo ile sesi aktarırken yine hdmi dan görüntüyü pf 1500e aktaracağım.
    Yani benim bahsedilen bu sorunlarla karşılaşmayacağımı düşünüyorum. Maksadım kendi çapımda belki akla gelmemiş olabilecek bir yol göstererek yardımcı olmaktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi haklısınızda bendeki kore modeli ile kablolu kablosuz ev ağına bağlanıp sunucu görevi gören seagate home diskten 1080p dts filmleri takıımadan akıcı oynatınca. Altyazının rengini değiştirince neredeyse tamamı dts li filmlerin sesini ister çözüp ister aktarınca akıllı kumandası ile mouse gibi kullanınca smart özellikleri ile youtube a bağlanıp izleyince internet tarayıcısı ile film izle sitelerinden tam ekran aradığınız filmi evin her yerinde izleyince Türkiyedeki versiyon tansiyonları yükseltip ateş basmasına sebep oluyor haliyle.
    Türkiyedeki versiyon bence bu paraya alınmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Şimdi haklısınızda bendeki kore modeli ile kablolu kablosuz ev ağına bağlanıp sunucu görevi gören seagate home diskten 1080p dts filmleri takıımadan akıcı oynatınca. Altyazının rengini değiştirince neredeyse tamamı dts li filmlerin sesini ister çözüp ister aktarınca akıllı kumandası ile mouse gibi kullanınca smart özellikleri ile youtube a bağlanıp izleyince internet tarayıcısı ile film izle sitelerinden tam ekran aradığınız filmi evin her yerinde izleyince Türkiyedeki versiyon tansiyonları yükseltip ateş basmasına sebep oluyor haliyle.
    Türkiyedeki versiyon bence bu paraya alınmamalı.

Tansiyon yükseltecek birşey yok. O saydıklarınızın hepsini, çok daha iyi yapan, alt yazıları tek tek değiştirmeye de gerek bırakmayan, hatta alt yazıları otomatik indiren cihazlar var. 50-150tl arası değişiyor fiyatları. Korece öğrenmek zorunda da kalmıyorsunuz. Ha bu arada hevc filmler yaygınlaşınca ne yapacaksınız. Projeksiyonunuz oynatamıyor diye elden mi çıkaracaksınız. Çok basit şeylere takılıyorsunuz. Keşke bunlar yerine ayar, bilgi falan paylaşsak buralarda.

• Merhaba

Bende teknosadan pf1500g aldım. AV Recevier e hdmi ile bagladım. AV Receiver tronsmart draco media player im baglı kodi den istedigim filmi NAS serverimden kablosuz olarak baglanıp oynatabiliyorum. Ayrıca tv turkcell plus ve hd uydu alıcımdan tv de istedigim kanalı izleyebiliyorum. Kore veya almanyada satan modellerdeki ek özellikler bence bu cihazın ek ozelligi olabilir. Sonucta piyasadaki diger projeksiyonlara baktıgımızda onlardada bu ozellikler yok. Bence projeksiyon olarak degerlendirmek goruntu kalitesi ve diger seylere bakmak gerekiyor.

Benim burada projeksiyonu kullanan arkadaslara sorum olacak :
    1- Wifi baglantısını yapabildinizmi?
    2- 3D li fim izledinizmi? Pasif gözlükler ilemi izleniyor?

Cevap verirseniz cok memnun olurum..
  • Sizde haklısınız ne diyeyim.
    Pf-500 ün görüntüsü zaten emsalsiz onun için aldık.
    Eski model pf80 bunların hepsini yapabiliyordu. Bir önceki projeksiyonum oydu. Ülkelere göre tabiiki farklılıklar olabilir. Ama bu eksiklikler dramatik. Ben projeksiyonun taşınabilir olmasını önemsiyorum. Taşınır cihazın yanında salkım saçak player cihaz hdmi kablosu ve adaptörü gezdirmeyi uygun bulmuyorum. Yazın evin balkonunda yaşıyoruz maraş yanıyor yazın.🌞🌞🌞🌞 Akşamları projeksiyonla film seyrediyoruz. Ancak gündüz güneş ve toz nedeniyle içeri taşımak gerekiyor cihazı. Ve kablosuz youtube a bağlanıp istediğim şeyi seyretmek keyifli. Kışın ev sinema sistemimizde film seyrederken yazın web tarayıcısı ile film izleten sitelerden tam ekran film izlemek güzel oluyor .......olmuyor mu diyim🙄😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 20 Aralık 2015; 23:00:14 >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Eh sizin durumunuzda bu özellikler önemli tabi. Ben genel projeksiyon kullanımı açısından yaptım yorumlarımı. Yani çoğu kişi bu cihazları sabit bir ev sinema sistemi olarak kullanmak için alıyor. Diğer yandan Pf1500 hafif ve küçük olmasına rağmen aslında tam olarak portatif bir cihaz değil bence. Adaptörün kasa dışında olması kompakt yapıyı bozuyor biraz. Şekil olarak da pf80 çantada falan taşınmaya daha müsait duruyor.
  • Bende bu projeksiyonu bugün almak istiyorum ama bir kaç sorum olacak. Öncelikle daha önce projeksiyon kullanmadım yani olaya çok hakim değilim, mesafe olarak duvardan duvara tam 4 metre mesafem var, aleti en uzak noktaya koymam durumunda maksimum ekran boyutu olan 120" görüntü alabilirmiyim çünkü daha yakına veya uzağa koyma ihtimalim yok. Tam 4 metreden doğru görüntü alamayacaksam epson tw5300e dönmeyi düşünüyorum.
    Ayrıca storlu perde kullanacağım ama birebir boyut tutturamayacağım için etrafında beyaz alan bulunması izleme zevkini çok bozar mı? Birde perde boyutu olarak nasıl bir seçim yapmalıyım?
  • bkarasu B kullanıcısına yanıt
    4m ideal bir uzaklık 120" için. Hafif bir keystone düzeltmesi ile tam boy görüntü alırsınız. Epson tw5300 bu mesafede 120" den daha büyük görüntü verir ve küçültme imkanınız yoktur. Duvar-perde genişliğinize göre projektör seçmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uturemen

yazılımla düzelebilcek sorunlar sanırım(benim için) lgyi aradık güya arayacaklardı arasalar bişey değişmez
    *kablosuz diye bir menü var fakat bağlanamıyor (zaten ethernet yok) ben lg tv de ağ üzerinden hardiskdeki filmleri sorunsuz izleyebilmiştim
    *alt yazı rengi beyaz sabit(neyyse)
    **çoğu filmin sesini açtı bazı ses formatları kendi oynatıcısı ama sanrsam dts olanları desteklemedi
    bunlar söylerken pf80 le karşılaştırıyorum bunlar hepsi pf80de vardı ben 1500 dede olur düşüncesiyle aldım zaten bir türlü piyasada bulunmayışından bazı eksiklikleri olacağını bekliyordum
    LG ilginç bir cihaz yapmış iş icabı her yerde sunum yapayım taşınabilir kaliteli bir sunum cihazıolmuş
    ama içine 3D koymuş dts desteği vermemiş Dolby digital desteği vermiş
    ne bileyim kışın salonda yazın balkonda bahçede film keyfi yapabileceğim en azından Pf80 özelliğinde daha taşınabilir bir cihazdır diye düşünüyordum

Dostum ben de taşınabilir umuduyla aldım fakat taşınabilir gelmedi bana iki kiloya yakın taşınabilir olur mu yani bir cihaz. Senin yazını burada okuyuncaya kadar bu ses ve alt yazı işini kendi çapsızlığıma ve teknoloji özürlülüğüme bağlamıştım, meğer cihazdanmış. Üstüne üstlük bir de teknoloji özürlü bir adamım. Alt yazı, yok korece mi Çincemi, beyaz mı derken fıtık oldum. ş, ç, ı,ğ gibi harfler kayıp .Bir arkadaş tarif etti dosya indir alt yazı falan gibi, ya benim işim değil bu. Ben sıradan film izlemek isteyen teknoloji özürlü bir adamım yani. Ne anlarım ben ondan bundan. Ne diye cihaza koymazsın be birader yani. Filmlerin bazılarından ses çıkmadı. DTS tanımıyormuş. Ben film izlemek istiyorum sadece, altyazı, dts falan uğraşabilecek vaktim de yok. Neyse gözden çıkardım bunu. Bir şekliyle üçüne beşine bakmadan elden çıkaracağım.

Bir de bir şey daha soracağım bana beyazlar beyaz değil de daha çok açık mavi gibi geldi. Yani mavi renk baskın gibiydi. Beyaz beyaz değilde tuhaf bir mavi gibiydi. Benim ayarlardan mıydı, neydi anlayamadım onu da.

Bu teknoloji özürlü kardeşinize, kolay kullanımlı Türkçe menüsü olan, bu tür problemleri olmayan, evde film izleyebileceğim bir cihaz önerisi rica edeceğim sizlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Cihazın desteklemediğini anladım. Ben sadece cihazın üstünde normalde desteklediği formatlardaki video ve ses dosyalarını açan yüklü playerın dts desteği sunmadığını ve bu desteğin ilerleyen zamanlarda güncellemelerle gelebilme ihtimalinden bahsettim. Gelelim mevcut duruma. Şu haliyle Dts çözmesini kafaya taktığınıza göre ya ses sisteminiz var ki öyleyse ve ses sisteminiz destekliyorsa, ayarlardan pf1500ün ses üzerinde işlem yapmadan sesi doğrudan geçiş özelliğini aktif ederek dts sorununu aşabileceğinizi belirttim. Ya da böyle bir özelliğe sahip ses sisteminiz yok ve pf1500ün çözüp sesi stereo olarakta olsa ses sistemine aktarmak istiyorsunuz yada en azından pf1500ün üstündeki hoparlörlerden sesi almak istiyorsunuz. Bu durumda baştada dediğim gibi ancak dts destekli pf1500 güncellemesi beklemek durumundasınız. Tabi bunları kendi çapımda söylüyorum. Yanıldığım hususlar olabilir.
    Bende bilen varsa şunu sormak istiyorum. Bende harman kardon avr 255 var. Kablosuz özelliği yok ne bluetooth ne de wifi. Pf 1500 e usb den 5.1 video taktığımızda ses sistemime sesi yine 5.1 olarak aktarmamı sağlayacak bir yöntem varmı. Hd vide ve ses aktarıcı yüksek meblağlı cihazlardan bahsetmiyorum. Teşekkür ederim.

Cihazda dts desteği olmadığı (yani çözülemediği) için pass de yapmıyor. Yani kaynağınızdan hdmi ile avr ye, oradan çıkan hdmi da projeksiyona giderse istediğiniz kurulum mümkün olur. Zaten avr falan kullanıyorsanız bu cihazların player kalitesi size yetmeyecektir. Projeksiyon görüntü versin diye alınır. Kalanı 50 liralık sticklerde de var. Bu konuyu neden bu kadar büyütüyor bazı arkadaşlar anlamış değilim. Tr cihaz alınmaz diyorlar ama ne açıdan alınmaz? Ben bunca yıllık elektronik meraklısıyım. Elimden sayısız high-end ses sistemi vs geçti. Ama Türkçe karakter desteği bile olmayan garantisiz cihazların, piyasadaki en ucuz android player kadar bile olmayan özellikleri için neden tercih edilmesi gerektiğini hala anlayamadım. Ha çok ucuza alma, getirme imkanınız olursa neden olmasın. Ama pek öyle bir durum da yok. Benim size tavsiyem iyi bir ev sinema sistemi kurmak istiyorsanız, yani tv yerine falan kullanmayacaksanız lambalı bir modele yönelin. Sürekli kullanacaksanız, fan sesi sizi rahatsız edecekse bu modelin de görüntü olarak eksiği yok. Ama lümen olarak lambalılar kadar yüksek değil. Herkes kendi aldığı cihazı övme derdinde. Ben açık açık söylüyorum. Fan sesi beni bu kadar rahatsız etmese, atım mesafem uygun olsa bunun yerine epson tw5300 alırdım. Bin liram da cebimde kalırdı.

Ulyes, epson tw 5300 bana göre mi? Bunu alırsam alt yazı, dts , Türkçe menü gibi sorunlar yaşamazmıyım? Bazı akşamlar normal film izleyeceğim. Hafta sonları da maç.

• aliminareci A kullanıcısına yanıt
    Alt yazılar konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız ayrı player kullanmalısınız. Bu projeksiyonların hiç birisi çok iyi oynatıcı değiller. Bunların işi gelen görüntüyü göstermektir. Alt yazıları otomatik indiren, açan playerlar mevcut. İlgili forumdan araştırabilirsiniz. Epson tw5300 de bildiğim kadarıyla hiç oynatıcı yok. Bu konuda en gelişmiş cihazlardan birisi pf1500 dür. Ama onda bile eksikler var dediğim gibi. Bu arada beyazın mavi gibi göründüğü konusunda gözleriniz yanılmıyor. Gerçekten de kalibrasyon ayarı yapmazsanız pf1500 de mavi çok baskın. Kalibrasyon biraz daha ince ayar konusu ve muhtemelen sizi sıkacaktır. Ama renk tonunu soğuk veya doğal değil, sıcak seçerseniz bir parça daha normal görüntü elde edebilirsiniz. Eğer satıp başka model almaya karar verirseniz tw5300 kutudan çıktığı ayarlarıyla da güzel renk verir. Ama player almanız şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliminareci

quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Ulyes, epson tw 5300 bana göre mi? Bunu alırsam alt yazı, dts , Türkçe menü gibi sorunlar yaşamazmıyım? Bazı akşamlar normal film izleyeceğim. Hafta sonları da maç.

Merhaba,

Alt yazı konusunu beserkr arkadaşın bahsettiği şekilde çözebilirsiniz oldukça basit;

indirdiğiniz altyazıyı sağ tıklayıp birlikte aç, notpad ile açıyorsunuz daha sonrada üsteki toolbar da dosya-> farklı kaydeti tıklıyorsunuz açılan pencerenin en altında ortada KODLAMA kısmını ANSI den UTF-8 e çeviriyorsunuz ve kodlamasını UTF-8 olarak kaydet diyorsunuz böylece Türkçe karakterleri de gösteriyor hiçbir sıkıntı yok ben denedim.
    Renk konusuna gelince bence beyazlar gayet beyaz eğer siz cinema tarzı yani sarımtırak bir renk istiyorsanız renk ayarlarından cool(Menülerde Türkçeye soğuk diye çeviriyorlar genelde) değil normal yada sıcak yaparsanız istediğiniz renge kavuşursunuz. Görüntüde renkte sonuçta zevk meselesi adamlar ayarları bu yüzden koyuyor kendimize göre zevkimize göre ayarlayalım diye...
    DTS ye gelince 3000 nin üzerinde film arşivim var aldığımdan beri abartısız 500 ün üzerinde 1000 e yakın film izlemişimdir DTS-Dobly Digital-AC3 vs. herhangi bir problem yaşamadım.
    Ağırlığa ve taşınabilirliğe geldiğimizdeyse cihaz kutu içeriği dahil bildiğim kadarı ile 1,5 kg bu özelliklerde bu kalitede daha hafifi benim bildiğim yok! ve standart bir notebook un 2,2 kg olduğu düşünüldüğünde gayet taşınabilir bir cihaz tabi yine kişiye göre değişir :)

Teknoloji özürlü hiç değilim :) bir çok konuda hasbelkader iyi seviyede bilgim vardır ancak tamamen özgürlükten yanayım yani aldığım cihaz her şeyi yapabilmeli(yani olabildiğince multimedia ve smart olmalı) ve olabildiğince kablolardan kurtarmalı! Eksikleri var mı elbete yok değil ama birkaç güncelleme ile çözülecek şeyler(Fakat güncelleme alır mı? o da bir muamma).
    Sonuç olarak günümüz şartlarını göz önüne alırsak verdiğim paraya göre bu cihazda aradığım herşeyi fazlasıyla buldum diyebilirim.
    Tabi ben tüm yorumlarımı elimdeki cihaza göre yapıyorum. Türkiye veya Avrupa versiyonları nasıldır kullanmadığım için yorum yapamayacağım.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.