Şimdi Ara

LG PB62G Mikro Projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünü golddan 999TL'ye aldım. 1 senedir alt modeli PB60G'ye bakıyordum ama daha önce evde işyerine aldırdığım LG HX301G denemiştim gece iyi görüntü vermişti ancak sağ sol köşelerde odaklanma problemi (flulaşma) olmuştu.
    Aynı durumun PB62G'de olmasından çekinerek sipariş vermiştim. Gündüz kullanmayacağım için az enerji tüketsin, çok sesli olmasın, lamba ömrü olmasın, küçük olsun istedim.

Ürün geldi kullanıyorum aşırı derece de memnunum (2. kademe fan sesi hariç).

Ürünün kutu içeriğinde WiDi (Wireless Display) dongle'ı çıkıyor ancak İntel olmayan Wireless network adaptörlerinde henüz çalışmıyor (çalışsada çok verimli değilmiş).
    - WiDi Dongle
    - LG PB62G
    - Kılıf (sadece projektörü alabiliyor)
    - Kumanda (+pil)
    - VGA kablo
    - Kompozit kablo

Düz şampanya rengi duvarıma yansıttığım görüntü 270cm (106") ve pek dağılma oladan normal HDTV görüntülerle elde ettiğim görüntü resimleri;

Flaş açık duvar boyutunu ve ayak parmağımı görebilirsiniz

Flaş kapalı ilk gün normal menüsünde yaptığım renk ayarlamaları sonrası kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun diyerek

İkinci gün biraz daha pro ayarlar buldum, o ayarlamalar sonrası

Artıları;
    + Küçük (3,5" 1TB Harici HDD'ten küçük, 2 tane 2,5" HDD yanyana gibi düşünülebilir)
    + USB'den tüm medyaları oynatabiliyor, 1TB HDD taktım türkçe karakter alyazılarda sorunsuz
    + 3 ışıklandırma modundan enerji tasarrufu maximum ve midium seviyeyi seçince fan çok rahatsız etmiyor
    + Taşınabilir olması sebebi ile eve misafir gelince başka odaya taşınabiliyorsunuz
    + Evde sinema deneyimi
    + HDMI bağlantı ile mini HDMI uydu alıcı bağlarsanız direk TV oluyor.
    + Karanlık ortamda görüntü performansı bana göre çok iyi
    + Gündüz perdeler kapalı iken bir nebze idare edebiliyor
    + Çok hızlı açılıyor, ısınma bekleme gibi derdi yok
    + Çok az enerji tüketimi tasarrufu minimumda olsa bile en çok 90W enerji tüketimi, 50W'a kadar düşüyor.
    + 1280x800 500 Ansi Lumen HD Ready görüntü oranı
    + Hoparlörleri 2x1W olmasına rağmen iyi ses veriyor, 4+1 bağladım ama diğer odalara taşınmak gerektiğinde işe yarar
    + Dikeyde kendini 15 dereceye kadar otomatik düzeltiyor.
    + Ağırlık 400gr gibi

Eksileri;
    - Altyazılara renk atayamıyorsunuz ama boyutunu 3 seviye olarak büyütebiliyorsunuz
    - 3 ışıklandırma modundan enerji tasarrufu manimum seviyeyi seçince fan ikinciyide açarak hayli ses çıkarıyor
    - Gündüz performansı haliyle kimseyi tatmin etmeyecektir

LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon LG PB62G Mikro Projeksiyon

• çok güzel paylaşım arkadaşım teşekkürler işte bende böyle bişey arıyorum
    peki bu model ile PB60G modeli ile arasındaki fark nedir? kolay gelsin teşekkürler
  • Benim araştırma sonucu bulduğum tek fark kullanmayacağım çzellik olan WiDi başka fark yok diye biliyorum. Niye o zaman bunu aldın dersen PB60G'den daha uygundu
    Yukarıda da dediğim gibi köşe netlemelerinde hiç sıkıntı yok, PB60G var mıdır bilmiyorum.
  • 70g de o sorun var galiba ama 60g bende bilmiyorum sen gece görüntü kalitesinden memnunmusun bende genelde gece kullanacağım özellikle lig tv HD izleyecem ve bir kaç belgesel ve dizi kanalları inşallah tatmin olurum kolay gelsin :)
  • Perde olmadığı halde şampanya duvarda bile gayet tatmin olmuş durumdayım kaliteli bir perde ile daha da tatmin olacağımı düşünüyorum. Karanlık performansının seni de tatmin edeceğini düşünüyorum, beklintini daha yüksek tutuyorsan Optomanın normal ampüllü modellerine bakabilirsin.
  • bakalım acele etmek istemiyorum bu iş için koca duvarı alçıpen ile saten alçı yaptım forumdaki üstadlar bunun yerine ViewSonic's Pro6200 720p öneriyorlar fiyatıda özelliklerine göre gayet uygun 1300tl civarı beklemekte ve takipteyim önerileriniz için çok teşekkürler
  • hızlı alda güzel kanpanya vardı bende aldım sureklı bır yerlere gıdıyorum bunuda yanıma alabılmem güzel olacak umarım kalıtesıde ıyıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG PH300 vs PW600G
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçi şimdiye denemişsindir ama karanlık performansından kesinlikle şüpheniz olmasın.
  • lümen değerleri cok düşük ev kullanımı için bence uygun değil 2mt gecınce lümen daha cok dusuyor fan sesı boyuta gore cok fazla ben memnun kalmadım hıc.
  • üstad ellerine sağlık paylaşımların çin ama ben çektiğim resimlerden memnun kalmadım yani bu görüntü ile bu cihazı almak istemem, acaba çektiğin makine mi kötüydü yoksa resimler hd olarak bu şekilde mi?

elimde 800X600 lük toshiba var 7 sene evvel almıştım, illa da bi hd istiyorum, ama artık led olsun az ses uzun lamba ömrü ve az enerji harcaması elbet, fiyat/performans da en önemli kriterlerim arasında, tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim, ama hangi cihaz olursa olsun kullanmadan anlaşılması zor
  • Aynı pj den bende kullanıyorum fazla takıntısı olmayan kişi ye yeterde artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki ben takıntılıyım belkide led cihazlar hala yetersiz,
    şunu bilir şunu söylerim 1500 AL ışık gücünün altında ev sinema projeksiyon cihazı alınmaz,

beklentiler çok düşük olursa veya farklı birkaç cihaz modeli denenmediyse veya cihaz sadece kağıt üzerinde araştırıldıysa yada mutlak karanlıkta film vb izlerim deniyorsa led cihazlar alınma potasına giriyor.
  • Arkadaşlar belirttiğim gibi beklentiniz yüksekse sizi tatmin etmeyecektir. Ben karanlıkta orta fan seviyesi ile fan kulağımın dibinde olarak izliyorum, düz şampanya duvar performansına hastayım

60" LG LED TV o kadar küçük geliyor ki PJ aldığımdan beri herşeyi PJ'de izledim 1080p rip performansından çok çok memnunum.

Resimler Motoluxe telefonla çekildi çok kaliteli değil zaten paket resimlerinden de belli oluyor.
  • Ben deneme amaçlı 1TB HDD bağladım denediğim 1080P riplerde böyle bir sorun olmadı.
    Alım amacıma uygun olarak günde 4-5 saat notebook bağlayıp monitör olarak kullanıyorum, USB özelliğini çok kullanmayacağım için 10-20GB mkv denemedim yorum yapamayacağım.
    Ancak bazı riplerde notebook'ta bile takılmalar oluyor, gerçi TV'de takılmadığını belirtimişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adimavi

Ben deneme amaçlı 1TB HDD bağladım denediğim 1080P riplerde böyle bir sorun olmadı.
    Alım amacıma uygun olarak günde 4-5 saat notebook bağlayıp monitör olarak kullanıyorum, USB özelliğini çok kullanmayacağım için 10-20GB mkv denemedim yorum yapamayacağım.
    Ancak bazı riplerde notebook'ta bile takılmalar oluyor, gerçi TV'de takılmadığını belirtimişsiniz.

Aradan zaman geçmiş bayağı nasıl memnun musunuz cihazdan?
    Flulaşma var mı, odaklanamama var mı, renklerde sorun var mı?
  • Canavar gibi herhangi bir sorun yok günde ortalama 3-4 saat çalışıyor, bu aralar YIFY riplerinnin performansını beğeniyorum Blu-Ray gibi performans veriyor.
    İşlevsellikte bir sorun yok, eski 4+1'imi bağladım hala perdesiz kullanıyorum buna rağmen memnunum.
  • quote:

Canavar gibi herhangi bir sorun yok günde ortalama 3-4 saat çalışıyor, bu aralar YIFY riplerinnin performansını beğeniyorum Blu-Ray gibi performans veriyor.
    İşlevsellikte bir sorun yok, eski 4+1'imi bağladım hala perdesiz kullanıyorum buna rağmen memnunum.

Ben genelde tv izlerim çoğunlukla bunun yanında ps3 ve film-dizi.
    Laptop u bağlarım widi aparatı çıktı mı kutudan? Laptopumun ekran kartı intel hd 4000 kablosuz bağlantı yapabilir miyim?
    Digitürkplay kablosuz aktarmış olurum.
    Bende aldım mı büyük ihtimal perdesiz kullanıcam.
  • Üstte belirttiğim gibi, gündüz performansı çok iyi değil, hatta odada ışık açtınız mı pek tatmin etmez TV için gece izleyecekseniz sorun olmaz. İlk mesajda belirttiğim gibi WiDi dongle çıkıyor, ben araştırdığımda sadece tek bir ekran kartının desteklediği okumuştum zaten kullanacağım bir özellik değil.
  • quote:

Üstte belirttiğim gibi, gündüz performansı çok iyi değil, hatta odada ışık açtınız mı pek tatmin etmez TV için gece izleyecekseniz sorun olmaz. İlk mesajda belirttiğim gibi WiDi dongle çıkıyor, ben araştırdığımda sadece tek bir ekran kartının desteklediği okumuştum zaten kullanacağım bir özellik değil.

Anladım teşekkür ederim ilginiz için.
    Artık uygun bir zamanda almam gerek. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.