Şimdi Ara

LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
44
Favori
46.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yetkili servis mı bahsettiğimiz basit bir plastik parçası. Çıkarıp TV üstüne koyuyoruz. Zaten üreten firma öyle servis ağı falan kurabilecek bir firma değil. Bu olaydan edindiğim izlenim. OLED alacaksanız üstüne ekran koruyucu falan koyamiyorsunuz. Çünkü teknolojisi gereği LED e göre aşırı parlama ve yansıma yapıyor. Artı bu ürünü satan firmalar jelatini açtınız vs zaten parlaması normal doğası gereği gibi laflar ile iade almamak için bin dereden su getiriyorlar. Zaten ürün yada firma yorumlarına bakınca olumlu olan yorumlarda aynı mesaj atılmış ve hemen hepsi tek o ürüne yorum yazmış başka hiç bir değerlendirmeleri yok.
    Konuyu uzattım biraz ama o kadar para verip aldığımız ürünü garanti dışı bırakacak en önemli şey olan kırılma durumuna karşı benim gibi önlem almak isteyen arkadaşlar ile tecrübelerimi paylaşmak.
    Özetle OLED sinema keyfi istiyorsak ekran koruyucu kullanamıyoruz.
    Eğer evinizde TV kırma ihtimali olan çocuğunuz varsa çocuğunuzun büyümesini bekleyin yada riski göze alın.
    Ya da bir ihtimal ki ben muhtemelen öyle yapacağım. Kurulumu 3-5 sn süren ürünü tak çıkar yapacağım. Misafir varken kapalı iken TV takacağım izlemek için çıkaracağım.
    Umarım bu dediklerim benim gibi OLED TV alıp ekran koruyucu konusunda yeterli bilgi internet üzerinden bulamayanlara bir fikir verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

Ekran koruyucu konusunda söyledim hocam. Ekran koruyucuyu servis kurmamıştır diye düşünüyorum.

• Aynen onu servis kurmaz hocam

Burak hocam, G3 65” bekliyorum, ne zaman gelecek elinize tarih belli oldu mu

• Hocam LG den çıkışı oldu bizim depomuza girişi bekliyoruz gelince buradan bilgi veririm ama kesin alacaksanız biran önce alın sürekli artış oluyor bilginiz olsun.

Ön ödemesini yapmıştım hocam size. Mehmet Sezgin ben 😊 Teşekkür ederim beklemedeyiz😎

• ailker A kullanıcısına yanıt

Ben başka bir şey söyleyeyim o zaman. C3 fazla ısınıyor nedense. Samsung 90C ler 31 derecelerde iken LG nin TV leri teşhirde 44 derecelerde geziyordu. Siz bir de panelin soğumasını üzerine koyacağınız akrilik panel ile engellerseniz o sıcaklık 55 leri bulur heralde ve organik bileşenli panelde istenmeyen yanmaları görmeye çok daha çabuk başlayabilirsiniz. O yüzden OLED ekranların önünü koruyucu ile kapatmak pek de akılcı olmayabilir diye düşünüyorum.

O ürünler anlamsız ürünler. TV koruyucu diye bir şey yok çünkü. Bizimkilerin kendi kafasıdan "uydurduğu" bir şey. Ancak o kadar oluyor işte. İade edin gitsin.

LG C3 Panel (Yoksa C2 miydi? O da benzer şekilde ısınmıştı...)

LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU

• Dediğiniz benim de aklımda soru işareti ama işte bir TV ye o kadar para verince ister istemez başına kaza gelsin istemiyor. Sonuç itibariyle ekran koruyucu film benim de artık içime sinmeyen bir ürün. Keşke öncesinde daha iyi araştırsaydım.

• Tamamdır hocam.
  • ailker A kullanıcısına yanıt
    Hocam OLED TV ekran kalitesi normal TV lerin üzerinde bir kalitesi var kolay kolay sorun sıkıntı yaşamazsınız bilginiz olsun.
    İyi forumlar.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt

“Mikro lens array” denilen yoğunlaştırıcı lens ışığı bir büyüteç gibi yoğunlaştırdığı için ısıyıda artırabilir burada asıl önemli husus bence ısının kaynak ledde olmasından ziyade sonraki aşama yani led ışığın yansıma yüzeyinde oluyor olmasıdır ki bu sorun teşkil etmeyebilir . Bu dediklerim tahmin ve teorik bir varsayım asıl sebep zamanla belli olacaktır tabi ki…

LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 18 Haziran 2023; 11:51:49 >

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt

Resmini çektiğim model C3, ve malesef, nedense, MLA katmanı yok o modellerde.

Ayrıca, ısı OLED den yayılır, ısının kaynağı o. MLA büyüteç etkisi de olsa, sıcaklık asla, kaynağından daha yüksek olamayacaktır. çünkü MLA tabakasının soğurduğu enerji kaynaktan çıkan enerjiden yüksek olamaz.

Samsung neden bu kadar soğuk kalıyor? QD-OLED lerde ışık çevrimi %99 verimlilikte oluyor, polarizer gibi ısıyı hapsedecek katmanlar yok, ısı panelde birikmiyor, doğrudan deşarj ediliyor da ondan diye düşünüyorum. Yine de Samsung yanmalara daha dayanıksız kalıyor LG ile kıyaslandığında. Demekki sıcaklık da yanma açısından tek etmen değil.

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Sabah mahmurluğu olmuş konu g3 olunca ben c3 ü G3 okumuşum kusura bakmayın:)

Büyüteç etkisi varsa kaynaktan daha sıcak olur hocam fizik kuralı böyle büyüteçle bu sebeple ateş yakılabiliyor. Isı yanmada tek etken değil tabi ki malzemenin tolerans sınırıdır aslolan. Biliyorsunuz enerji ışığa ve ısıya döner kayıplar böyle oluşur kimi oled materyal daha az kayıplıdır ısı tarafında ama bu defa da yaydığı ışık ansi lümen olarak fazladır ve asıl materyali bu bozuyordur gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 18 Haziran 2023; 13:12:4 >
  • Merhabalar 26 Mayıs'tan önce C3, G3 gibi bir model almış olup Opet yakıt kampanyasına başvuruda bulunan oldu mu? Olduysa ne gibi cevaplar verildi acaba? Bir şekilde kampanyaya dahil olabilip yakıt puan alan oldu mu acaba 26 Mayıs'tan önce C3, G3 alıp?

Teşekkür ederim yorumunuz için ama hangi konuda yaşayabileceğim yada yaşamayacağım sıkıntıdan bahsettiniz anlayamadım.

Büyüteç etkisini yanlış anlamışsınız. Fizik kuralı da öyle değil. Termodinamiğin ilk kanunu hatta. Eğer ikincil kaynakta (tv özelinde ön cam) sadece mercekle (büyüteçle) kaynağından daha yüksek ısı elde edilebilseydi sınırsız enerjinin önü açılırdı. Henüz böyle bir keşif olmadı.

Mercekle ateş yakılabilmesinin sebebi güneşin farklı yönlere yaydığı ışığın mercek tarafından tek noktaya toplayabilmesi. Yani basitleştirirsek bir şeyin yanması için 100 ışına ihtiyaç var, güneş de (kaynak) etrafa 100000 ışın yayıyor. Mercek de normalde farklı yönlere giden 100 ışını o şeye yönlendirerek yanmasını sağlıyor.

MLA teknolojisi, ateş örneğinin tam tersini yapıyor. Tek noktadan çıkan ışığı conveks mercekle paralel olarak dışarı çıkarıyor. Yani panel içinde normalde dışarı çıkmadan içe yansıyıp kaybolan ışığın mercekle dışarı çıkmasını sağlıyor. Daha çok ışık dışarı çıkınca da doğal olarak daha parlak oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bence siz benim dediğimi yanlış anlamışsınız hiç cümlemde yoktan fazla enerji kazanımından bahsetmedim kayıp ışığı aktarabiliyorsa ısıyı da fazla iletmesi olasıdır büyüteçte de ortam ısısından daha yüksek bir derece çıkar ışınım enerjisini odakladığı için bence siz ışıma ile iletilen ısıyı bir araştırın demek istediğimi daha iyi anlarsınız…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 19 Haziran 2023; 16:36:18 >
    Şimdi buradaki arkadaşlar ‘başlatmayın fiziğinize’ demesin uzatmayayım :) zaten muhtemelen aynı şeyleri yazıyoruz da farklı yazdığımızdan yanlış anlıyoruz.

Neyse, arkadaşlar bu yakıt kampanyası yıl boyunca devam ediyor mu? Tecrübeniz nedir? Ben geçen sene sonundan beri görüyorum sürekli uzatılıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • phoqkhan kullanıcısına yanıt

Ben 65 c34 aldım. Opet kampanyasına 10 gün önce başvurmuştum .

7000 tl yüklendi. Cumartesi kullanmaya başladım

• Haklısınız, yakıt kampanyası bence kaçırılmamalı çok cazip ancak 22 haziran yüklü faiz artırılırsa bir miktar dövizde düşüş olası görülüyor (tabi faiz miktarı önemli) bunu bir beklemeyi düşünebilirsiniz ama sonrası saniye kaybedilmemeli eğer alınacaksa.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.