Şimdi Ara

LG Laptop Anakart Kırıldı, şimdi ne yapmalıyım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın ama en uygun burası gözüktü bana.
    Laptop'ımın yere düşmesiyle yanda takılı mouse usb'si laptopa girdi ve anakartında bir devre kırıldı, teknik servis de bunun akabinde pek umut yok dedi ve açıkcası cok da ilgilenmedi durumla.

Bu durumda tamir yolunamı gitmeliyim yoksa 2.el cıkma anakart'mı aramalıyım.(laptop eskiydi ama hem emektardı yani bırakmak istemem hemde işimi görüyordu yani cok masraflı olmayacak bi yol olmalı seçeceğim yol; max 100 tl.)

LAptop: LG- Intel Pentium dual-core T2080 (1,73), 1g ram, Intel GMA 950 graphics (128 mb)

Ya da farklı bir yol olarak bunu bırak yeni laptopamı geç dersiniz, 2.el anakart bulursun sorun olmaz mı dersiniz yoksa mevcut durumda anakart gitmiş sen 100 tl daha harca sistemi komple yenilemi dersin. (sonuncudan kastım farklı bi anakart, ram ve ekran kartı almak).

Biraz kompleks bir durum ama yardımcı olabilirseniz cok makbule geçecek..

Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogars -- 14 Kasım 2009; 1:29:58 >

• Hocam kart kırıldıysa tamir olmaz ,anakartlar çok katmanlı pcb'lerden oluşur.Oyüzden notebook kasanıza uyacak başka bir anakart bakmalısınız.
  • Başka bir anakart almalısınız.Laptop anakartlarınını tamir olduğunu sanmıyorum..Aynı durum başıma gelmişti.
  • hocaM anakartı değitirmek ilk olarak akla gelen.. nette laptopun modelini yazıp aratırsanız bi sürü sonuca ulaşırsınız.. eger öyle bulamadıysanız laptobun tam modelini yazın ben teknik servise sordurayım 2.el cıkma anakart ceşiti cok arkadaşlar da :D:D
    i
  • quote:

Orijinalden alıntı: syler23

hocaM anakartı değitirmek ilk olarak akla gelen.. nette laptopun modelini yazıp aratırsanız bi sürü sonuca ulaşırsınız.. eger öyle bulamadıysanız laptobun tam modelini yazın ben teknik servise sordurayım 2.el cıkma anakart ceşiti cok arkadaşlar da :D:D
    i

Hocam cevaplar için çok teşekkürler. Tahmin edersiniz laptopsız hayat zor; o yüzden biran önce bu sorunu çözme niyetindeyim.
    Laptop lg olduğu için 2. el parça tedarik edebileceğim bir yer bulamadım, tavsiyelere sonuna kadar açığım.
    Bizzat gidip yaptırmak açısından Ankara'da güvenilir olarak bu işi yapan bildiğiniz yer varsa çok makbule geçer.
    Laptop modeli bildiğim en detaylı şekilde aşagıda..

LG Notebook PC
    FS- 2A33T
    Intel Pentium dual-core T2080 (1,73)
    1g ram, Intel GMA 950 graphics (128 mb)
    Product of China

Not: Hazır anakartı değiştiricez, sistemi az da olsa güçlendirmek mümkün müdür? (Örneğin 2 g ram'a çıkarmak veya ekran kartı upgrade'i; tavsiyelerinizi bekliyorum )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.