Şimdi Ara

LG HT906TA alayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ps3te oyun oynamak için, dizi film vs. izlemek için ve müzik dinlemek için alacağım, electro world de inceledim bugün sesi güzeldi müzik bakımından, son seste bile bozmuyordu, açık alan olmasına rağmen çok iyiydi yani sesi.Sizce alınır mı bu?Birde bunun ipod bağlantısı veya bluetooth u var mı acaba?
    Teşekkürler.
    birde digiturk hd ve ps3 ü hdmı dan bağlayıp 5.1 ses alabilir miyim?Optik olana da appletv bağlamayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 26 Temmuz 2011; 2:09:41 >

• Sesi bozmamasının sebebi açık alanda kurulu olmasıdır.Aynı şekilde odanızda aynı sesi duymayı beklemeyin.

Bahsettiğiniz LG için yorum yapamam.Zira bu tür sistemler yerine daima AVR tabanlı bir sistem kurmayı tercih ederim.Eğer buna durumum müsait değil ise ozaman z5500 ve harici bir player alarak çözüm oluştururum.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=57169&cat_id=51&CFID=120434306&CFTOKEN=37859502

Bu link belki size yada konuyu okuyan arkadaşlardan ihtiyacı olana faydalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Sesi bozmamasının sebebi açık alanda kurulu olmasıdır.Aynı şekilde odanızda aynı sesi duymayı beklemeyin.

Bahsettiğiniz LG için yorum yapamam.Zira bu tür sistemler yerine daima AVR tabanlı bir sistem kurmayı tercih ederim.Eğer buna durumum müsait değil ise ozaman z5500 ve harici bir player alarak çözüm oluştururum.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=57169&cat_id=51&CFID=120434306&CFTOKEN=37859502

Bu link belki size yada konuyu okuyan arkadaşlardan ihtiyacı olana faydalı olabilir.

evet darty de bunu da gördüm ama amfi çok iyi değil ve HDMI dan ses almıyor o yüzden ihtiyacımı karşılamaz sadece ses sistemini alsam da kaliteli bir amfi için bir binlik daha çıkmam gerekecek.Zaten ben evde son ses açmayacağım, z5500 ü denemedim ama z906 yı mediamarkt ta denedim ve o fiyata logitech almamam için yeterli oldu, 70% te falan acayip bozuyor, açıkçası o fiyata logitech falan almak istemiyorum, sonuçta pc için araç gereç üreten bir firma.zaten z5500 ün problemleri de var, ve eski bir sistem.
    not:logitech x540 kullanıyorum, o fiyata logitech alınır ama fazlası olunca pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

• yukarı
  • Vatanda indirimde 936 lira , benimde düşündüğüm bir sistem . Güncel ses formatlarını destekliyor , blueray ve mkv oynatıyor daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

Vatanda indirimde 936 lira , benimde düşündüğüm bir sistem . Güncel ses formatlarını destekliyor , blueray ve mkv oynatıyor daha ne olsun
    Benim baktigim yerde (electroworld) 799 liraydi AMA blu ray yok o galiba HB Modeli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 55SM8200 ALINIR MI?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet iste bu HB benim dediğim HT
  • Yukari
  • 904ta'ya da bakmanı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar, darty'de ucuzlukta 906ta vardı 700 tl'ye aldım. Daha önce de ses sistemi için LG kullandım hep. Şimdi eve geldi, 1080p output'u galiba arızalı, gidip geliyor. Bakalım garanti çerçevesinde ne yapacağız. Zaten upscale'i çok iyi değil, o yüzden çok da problem olmayacak, PS3'ün DVD upscale'i kat kat iyi. 720p'de problem yok.

Ama beni şoke eden problem şu: Dolby Surround'ı bulamadım!!! (Dolby Digital 5.1 desteği var, problem yok) Hani şu stereo sesi 5.1 surrounda çeviren teknoloji. Eski LG'lerimde vardı, bu çok çok önemli özelliği bulamadım! Öyle atmasyon şekilde sesleri tüm hoparlörlere vermekten bahsetmiyorum, ön arka seslerin ayrık, konuşmaların center'dan geldiği moddan bahsediyorum, stereo input varken. Bir çok kanalın stereo yayınından çok başarılı surround elde edilebiliyor (doğru düzgün stereo yayın yapan kanallardan, cnbc-e ve platform sinema kanalları gibi.)

Söylediğim gibi, şu an bu özelliği bulamadığım için adeta şoktayım, al at çöpe neredeyse, lütfen bu konuda bir bilgisi olan varsa yardımcı olsun. Manuel'inde de Dolby Surround'dan bahsedilmiyor.

• Dolby 5.1 olan bir kaynakta denediğinize emin misiniz? Mutlaka yanlısınız vardır.
    media playerdan oynatıyorsanız optik kablo kullandıgınızdan emin olun.
    DVD'den oynatıyorsanız 5.1 secili oldugundan ve filmin desteklediğinden emin olun.
    dolby 2.0 olarak da kaydedilmis olabilir film. Kutu arkasına bakın.
    Ayrıca hicazın lcdsinde DOLBY logosunu goruyor olmanız gerekir.
  • 2 kanalı 5 .1'e çeviren efekt dolby prologic. hatta dolby prologic II diye daha gelişmiş bir versiyonu da çıkmıştı. ancak bunu kullanmak ta lisanslı. sanırım bu lisansı ödememek için başka bir efekt ismi kullanıyorlar. bendeki hb 906 sb'de bu efekt upscaler diye bir efekt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 25 Eylül 2011; 9:09:50 >
  • Teşekkürler bilgiler için.

@Blur: 5.1 kaynakta sorun yok, dolby digital çevresel ses veriyor alet, fakat sorun Dolby Surround olarak encode edilmiş stereo sesi 5.1'e çevirmek sorun.

@hibo: Haklısın, decode kısmı için Dolby Pro Logic demek lazımdı. Fakat bu sonucu veren hiçbir surround seçimi yok benimkinde. Bir clearvoice var biraz center'a toplayan sesleri, ama bunun da pro logic'le pek ilgisi yok, çünkü arkadan ses vermiyor ve konuşma sesleri sağ sol önden net duyulmaya devam ediyor. Zaten bilirsiniz dolby prologic açıkken hoparlörlere çok yaklaştığınızda ilginç filtre edilmiş sesler gelir, ancak çok yakından duyulan bu sesler normal dinleme pozisyonunda rahatsız etmez. Test ettiğim videoda bu sonucu oluşturan hiçbir seçenek yoktu.

Eğer bildiğiniz bir çözüm varsa yazarsanız sevinirim. Yoksa geri me vereyim bilemiyorum, verebilir miyim onu da bilmiyorum.

• Dolby Prologic yerine şu iki efekt yapılmış :

[Natural Plus]: You can enjoy the natural sound effect same as 5.1 channel

[Up Scaler]: When listening to MP3 files or other compressed music, you can enhance the sound. This mode is available only to 2 channel sources.

Bu efekt te dikkate alınabilir :

[Virtual]: You can enjoy more dynamic sound with improved center channel.

Çok ideal bir 5.1'e dönüştürme olmuyor, benim eski philips 720 SA neredeyse gerçek 5.1 gibi gönüştürüyordu.
  • Hibo, bu modları denedim. Fakat kesinlikle aynı şey değil. Natural plus yaklaşık aynı sesi tüm hoparlörlere veriyor. (Center'daki konuşmalar her yerden duyuluyor) Upscaler'da center'dan ses gelmiyor, virtualda da ne yazık ki pro logic etkisi yok, hatta bu galiba native 5.1'i 7.1 gibi göstermeye çalışan mod galiba ama emin değilim.

Özetle, LG ht906ta da Dolby Prologic özelliği, hatta muadili bile yok. Aynen elimde patladı. Belki 1080p'deki hatasını bahane edip daha düşük model numarası olan fakat dolby pro logic destekli bir LG ile değiştirirlerse ne ala. Fakat başka şehirden kargoyla getirttim ürünü. Ne yapacağım bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 25 Eylül 2011; 19:00:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesido

Hibo, bu modları denedim. Fakat kesinlikle aynı şey değil. Natural plus yaklaşık aynı sesi tüm hoparlörlere veriyor. (Center'daki konuşmalar her yerden duyuluyor) Upscaler'da center'dan ses gelmiyor, virtualda da ne yazık ki pro logic etkisi yok, hatta bu galiba native 5.1'i 7.1 gibi göstermeye çalışan mod galiba ama emin değilim.

Özetle, LG ht906ta da Dolby Prologic özelliği, hatta muadili bile yok. Aynen elimde patladı. Belki 1080p'deki hatasını bahane edip daha düşük model numarası olan fakat dolby pro logic destekli bir LG ile değiştirirlerse ne ala. Fakat başka şehirden kargoyla getirttim ürünü. Ne yapacağım bilmiyorum.

Dediğim gibi LG 904ta kullanıyorum. Bir kac dolby prologic II seceneği mevcut benim sistemimde, senin sistemde olmamasına sasırdım.
    Yalnız hic kullandıgım secenekler değiller. Cunku ses seviyesi cok dusuyor sectigin vakit ayrıca kanalları ayırma basarısını hissetmedim (belki de kullanmadıgım için farkına varmamısımdır. üzerinde durmak gerek)

• 904ta da listelenmiş o özellikler evet.. Yani 906'ta kırpılmış, biraz watt bindirilmiş bir kaç özellik daha.. Ama 904 alsaydım keşke.

Ses ayırma becerisi Dolby Surround olarak encode edilmiş kaynak gerektirdiğinden her yerde olmuyor. Ayrıca, HD kanalları bilmem ama hala bir çok ulusal kanal hala mono yayın yapıyor, stereo seçilmiş olsa da sağ sol kanal ATV, ShowTV vs vs. kanallarda aynıydı, en azından bir kaç ay önceye kadar. Sol ve sağ kanal birebir aynı olan bu kanallarda pro logic açıldığında tüm ses centerda toplanır, sağ ve soldan ses gelmez, oradan bunların gerçek stereo olmadığını anlaşılabiliyor. Belki şu HD kanal versiyonlarında stereo yayına başlamışlardır.

CNBC-e, E2 gibi kanallarda stereo yayın var, hatta çoğu dizi Dolby Surround encode edilmiş. Mesela bir kaç komedi dizisinde muhabbet ve efektler center ve sağ sola yoğunlaşırken, müzikler her kanala yayılıyor, ve gülme efektleri özellikle arkadan geliyor, bir güruh insanla izliyormuşsun gibi, çok güzel bir etki oluyor. Oluyordu. Dolby prologic'in ses ayırma becerini en iyi bol çevresel ses içeren bir DVD sahnesini English 2.0 la English 5.1 karşılaştırmalı test etmek. Gayet başarılı olduğunu göreceksin, iddia ediyorum :) Sadece prologic'te kulağını hoparlörlere dayadığında ilginç filtre edilmiş sesler duyuluyor, ama normal dinleme mesafesindeki bütün etki gayet güzel oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesido

904ta da listelenmiş o özellikler evet.. Yani 906'ta kırpılmış, biraz watt bindirilmiş bir kaç özellik daha.. Ama 904 alsaydım keşke.

Ses ayırma becerisi Dolby Surround olarak encode edilmiş kaynak gerektirdiğinden her yerde olmuyor. Ayrıca, HD kanalları bilmem ama hala bir çok ulusal kanal hala mono yayın yapıyor, stereo seçilmiş olsa da sağ sol kanal ATV, ShowTV vs vs. kanallarda aynıydı, en azından bir kaç ay önceye kadar. Sol ve sağ kanal birebir aynı olan bu kanallarda pro logic açıldığında tüm ses centerda toplanır, sağ ve soldan ses gelmez, oradan bunların gerçek stereo olmadığını anlaşılabiliyor. Belki şu HD kanal versiyonlarında stereo yayına başlamışlardır.

CNBC-e, E2 gibi kanallarda stereo yayın var, hatta çoğu dizi Dolby Surround encode edilmiş. Mesela bir kaç komedi dizisinde muhabbet ve efektler center ve sağ sola yoğunlaşırken, müzikler her kanala yayılıyor, ve gülme efektleri özellikle arkadan geliyor, bir güruh insanla izliyormuşsun gibi, çok güzel bir etki oluyor. Oluyordu. Dolby prologic'in ses ayırma becerini en iyi bol çevresel ses içeren bir DVD sahnesini English 2.0 la English 5.1 karşılaştırmalı test etmek. Gayet başarılı olduğunu göreceksin, iddia ediyorum :) Sadece prologic'te kulağını hoparlörlere dayadığında ilginç filtre edilmiş sesler duyuluyor, ama normal dinleme mesafesindeki bütün etki gayet güzel oluyor.

Bunu deneyecegim :)

demek istediğin dolby 2.0 kayıt edilmis dvd'leri prologic II efektinde mi izlemek tam olarak?

Cunku bazı dvdlerde 5.1 ses secenegi olmayabiliyor. Sadece dolby 2.0 bulabiliyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Bunu deneyecegim :)

demek istediğin dolby 2.0 kayıt edilmis dvd'leri prologic II efektinde mi izlemek tam olarak?

Cunku bazı dvdlerde 5.1 ses secenegi olmayabiliyor. Sadece dolby 2.0 bulabiliyorsun...

Evet, kastettiğim o :) Yazsa da yazmasa da aslında o 2.0'ların neredeyse hepsi Dolby Surround olarak encode edilmiş trackler oluyor. Bazı DVD'lerde English 2.0 ve English 5.1 trackler bir arada bulunuyor, bunlar da karşılaştırmak için ideal, sadece Dolby Pro logic'in şakası olmadığını görmek için. Tabi native 5.1 her daim en güzeli de dediğin gibi her zaman seçenek olmuyor. Özellikle Türkçe dublajlar 2.0 olabiliyor bazı DVD'lerde.

Acaba firmware falanla Dolby Prologic desteği sağlar mı benim 906ta, meraktayım. El altından LG yapsa ya öyle birşey! Ya da ne bileyim lisans farkı neyse veririz.. İçinde "dedicated DSP" çipi varmış. Peh. Vallahi yazdıkça soğudum aletten.

Bu arada, D-smart büyük ihtimalle HDMI'den dolby digital'i paslamıyor (zaten sadece bir kaç kanalda var), sadece optikten alabiliyorsun. Ben de PS3'ümü de bağladığımdan çıkışı TV'nin optik çıkışından almak durumundayım.

Flash haber: Ht906TA ile ve Ps3 ile ilgili yeni problem:
    PS3'üm optik ile bağlıyken (direk veya TV aracılığı ile) biraz XMB'de hareket menüyü ettirmesem, HT906 sesi kesiyor (info'ya bastığımda optik kaynak ses tipi "Other" oluveriyor.) Hareket ettiridikten sonra bir saniye kadar ses gelmemeye devam ediyor, sonra "PCM" e dönüyor kaynak ve ses gelmeye başlıyor. Yani XMB bir sesli, bir sessiz oluyor. Sesin sürekli olduğu oyun ve filmlerde şu ana kadar problem görmedim, ama bu problemin yaşandığı tek sistem 906ta değilmiş, bir kaç sessiz bölge içeren avi'de de sorun yaşamışlar başka setlerde insanlar. Yani PS3'le HT906TA'nın geçimi çok iyi değil, en azından benim durumumda. Söylememe gerek yok, 5 yıl önce aldığım canım eski LG'mde böyle bir problem yoktu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.