Şimdi Ara

LG DV 298H HDMI DVD OYNATICI + HDMI KABLO HEDİYELİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: xo

Bu takılma olaylarının Koruma olan orjinal dvdlerde HDMI çıkışı sırıasında salakça HDCP koruması sanması yüzünden olabilir gibi yazılar var yabancı sitelerde.
    Takılmalar compositte olmaya bilir. Benim Toshiba da var o takılma problemi. PAL veya NTSC yapıncada olabiliyor o takılmalar.

Uyuz oluyorum. İyi olması gerkirken daha da kötü oluyor bu aletler.
    LG var bende birtane LG DV 8761 EM daha üstüne alet görmedim. Dur bir bakayım kalmış mı piyasada

Sonuçta takılma her LG DVD playerda olmuyor. Aslanlar gibi kullananlar var.
    Amma velakin, şans işi bize denk geldi.
    Takılma, cd yi tanımama vs. tonla sıkıntı var bu işte
    22. gün bu arada daha hala tamirde

• quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio

22. gün bu arada daha hala tamirde

tamir bitmiş 22 günde
    bugün teslim alıyorum
    gerçi nedense tamir edilememiş gibi bir his var ama içimde hadi hayırlısı
  • olmuş olmuş
    maşallah
  • Selamlar,

Bu DV 298H modeli ile ilgili forumu okudum ama şu sorularıma bir cevap bulamadım.
    Umuyorum ki satın alan arkadaşlar bu cihazı artık tanımışlardır.

1) Altyazı adı film adı ile aynı olmak zorunda mı. Yoksa istediğimiz bir altyazıyı seçebiliyor muyuz.
    2) Altyazların altındaki şeffaf siyah şeriti kaldırmanın bir yolu var mı.
    3) USB si 1.1 olduğu için problem çıkıyor mu? Örneğin 3-4 CD lik divx filmleri izlerken yavaşlık, takılma gözlemleyen var mı?

Bir de Upscale performanansı tatminkar mı? Genel performansından memnun musunuz?

Teşekkürler, saygılar.
  • Soruları cevaplıyorum

1) Altyazı seçme gibi şansın yok. Film ismiyle aynı olmak zorunda Aynı değilse rastgelede seçmiyor. Hiç altyazı göstermiyor
    + olarak usb den denemelerimde türkçe karakterdenmidir. boşluk bırakmamdan dolayımıdır yoksa usb olmasından dolayımıdır bilmiyorum aynı isimle olan altyazılarıda göstemedi.

2) Henüz bir firmware olmadığı için ve Lg sana bunu seçme şansı bırakmadığı için kaldıramıyoruz. Gerçi fazla rahatsız etmiyor ama siyah çerçeveli beyaz yazı olsa fena olmaz.Ayrıca 40 karakterden sonra aşağı satıra atıyor. BAzen satır kayıparı yaşanabiliyor.
    Ben 106 ekranda izledim daha küçük ekranlarda okunabilirliği nasıl olur bilemiyorum. Boyut seçme şansın yok.

3)Dün kington 2 gb a 2 film attım 1 tanesi normal çalıştırdı(altyazıyı görmeyerek). Diğeri ise bitrate değeri yüksekti galiba ilk 10 saniyeyi 1 dakkada oynattı. Filmin ortasından devam etmek istedim sonuç aynı Filmi izlemek imkansız.

DVD performansı iyi Upscale performanansı gayet tatminkar. Fakat ilk aldığım ve değiştirmek zorunda kaldığım aynı modelde DVDler sürekli takılıyordu, Bu sorunu yaşayan arkadaşların sayısıda gayet fazla.

quote:

Orjinalden alıntı: dogusyildiz

Selamlar,

Bu DV 298H modeli ile ilgili forumu okudum ama şu sorularıma bir cevap bulamadım.

1) Altyazı adı film adı ile aynı olmak zorunda mı. Yoksa istediğimiz bir altyazıyı seçebiliyor muyuz.
    3) USB si 1.1 olduğu için problem çıkıyor mu? Örneğin 3-4 CD lik divx filmleri izlerken yavaşlık, takılma gözlemleyen var mı?

Bir de Upscale performanansı tatminkar mı? Genel performansından memnun musunuz?

Teşekkürler, saygılar.

• sayın unalkare cevabınız için teşekkür ederim.
    pek bir güzel görünüyordu bu model sevmiştim.
    Firmware'ı çıkmış olsa çok güzel bir tercih olur ama bu durumda almak çok mantıklı olmayacak .
    Philips 5980 alacağım sanırım. Yardımınız için tekrar teşekkürler.
  • Hakkaten görünüşü çok şık içinden HDMI kablo çıkmasıda cabası . Vazgeçemediğim için ürünü aynısıyla değiştirmiştim bundada sorunlar çıkınca tekrar iade ettim. Elimde iade çeki kaldı sadece. bende 5980 düşünüyorum bakalım ne olacak yada HDMI bağlantılıdan vazgeçsemmi diye düşünüyorum kalan parasınada taşınabilir hard disk alıyım diyorum. Nasıl olsa çekin süresi yok Hele bi kampanya yapsınlar bakalım
  • emule79 nickli arkadaşın yönlendirmesiyle DVP 5980 için araştırma yaptım biraz. Bir başka forum sitesinde bir arkadaş bu model için firmware hazırlamış. Aşağıda firmware a ait "BENİ OKU" dosyasındaki ifadeleri ekliyorum. İfadelerde yer almıyor ama altyazıların gösterilmesinde 0.5 sn kadar bir kayma olduğundan bahsediliyor.

Bu yazılımı hazırlayan arkadaşların başka bir philips modeli için altyazıları çoktan seçmeli hale getirdiklerini de okudum. Ancak uzunca bir süredir bu konuyla ilgilenmiyorlar gibi gözüküyor. Forumdakilere kızıp bu projeden vazgeçtiler ya da başka bir proje üzerinde çalışıyorlar?????

Bu dosya modifiye edilmiş Philips DVP5980/12 firmware update dosyasıdır. Denenmiştir.
    =============================================================================

- Divx Altyazıların arkasında çıkan gri arka fon kaldırıldı, yazı opak beyaz yapıldı.
    - File Browser'da 34 karakter dosya ismi desteği sağlandı.
    - 3 farklı font ve boyda divx altyazı seçeneği eklendi.
    - srt altyazilardaki timing sorunu giderildi.
    - Divx filmlerde mevcut altyazinin otomatik yuklenme ozellligi eklendi.
    - GoTo ozelligi eklendi. Divx/Xvid filmin istediginiz suresine gitmek icin
    iki kez title tusuna basip, filmin gitmek istediginiz zamanini yaziniz.

RİSK KULLANICIYA AİTTİR!

DİKKAT ! ///////////////////////////////////////////////////////////////////
    =============================================================================
    UNOFFICIAL FIRMWARE! (Resmi yazılım değildir)
    (DİKKAT CİHAZLARDA GÜNCELLEME SIRASINDA KİLİTLENMELER YAŞANABİLMEKTEDİR! )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusyildiz -- 29 Eylül 2007; 3:50:14 >

• HDMI kablo hepsiburadaya özel değil, yani kutunun içinden kablo çıkıyor.
  • Ben cihazı digicomun kendisinden aldım yani tanıdıklar sağolsun çook beğendim birde ablamlara aldık o da çok memnun . takılma problemi olan arkadaşlar beni oldukça şaşırttı çünkü bende maşallah hiç takılma olmadı olmuyor, sanırım teknosaya farklı ürün göndermiş olacak digicom çünkü oradan alanların %90 ı aynı sorunla karşı karşıya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonofdemon

Ben cihazı digicomun kendisinden aldım yani tanıdıklar sağolsun çook beğendim birde ablamlara aldık o da çok memnun . takılma problemi olan arkadaşlar beni oldukça şaşırttı çünkü bende maşallah hiç takılma olmadı olmuyor, sanırım teknosaya farklı ürün göndermiş olacak digicom çünkü oradan alanların %90 ı aynı sorunla karşı karşıya.

+1
    teknosa'dan aldım bende gerçekten arızalı modelleri göndermişler teknosa'ya...
  • walla ben gene teknosaya kaldım. Elimde hediye çekiyle bekliyorum Phillips alsam bu seferde hem 10 ytl para vercem extradan hemde 40 ytl ye HDMI kablo alcam. Dvd siz kaldım anlıycanız. Para verseler en azından başka mağazadan alırdım.
  • Bazen altyazıyı göstermediği zamanlar oluyor. bunun için srt dosyanızı bilgisayar ortamında açıp, yeni notdefteri oluşturup, alt yazıyı tekrar kaydetmeniz gerekecek. bu gıcık bir durum.

quote:

Orjinalden alıntı: unalkare

Soruları cevaplıyorum

1) Altyazı seçme gibi şansın yok. Film ismiyle aynı olmak zorunda Aynı değilse rastgelede seçmiyor. Hiç altyazı göstermiyor
    + olarak usb den denemelerimde türkçe karakterdenmidir. boşluk bırakmamdan dolayımıdır yoksa usb olmasından dolayımıdır bilmiyorum aynı isimle olan altyazılarıda göstemedi.

2) Henüz bir firmware olmadığı için ve Lg sana bunu seçme şansı bırakmadığı için kaldıramıyoruz. Gerçi fazla rahatsız etmiyor ama siyah çerçeveli beyaz yazı olsa fena olmaz.Ayrıca 40 karakterden sonra aşağı satıra atıyor. BAzen satır kayıparı yaşanabiliyor.
    Ben 106 ekranda izledim daha küçük ekranlarda okunabilirliği nasıl olur bilemiyorum. Boyut seçme şansın yok.

3)Dün kington 2 gb a 2 film attım 1 tanesi normal çalıştırdı(altyazıyı görmeyerek). Diğeri ise bitrate değeri yüksekti galiba ilk 10 saniyeyi 1 dakkada oynattı. Filmin ortasından devam etmek istedim sonuç aynı Filmi izlemek imkansız.

DVD performansı iyi Upscale performanansı gayet tatminkar. Fakat ilk aldığım ve değiştirmek zorunda kaldığım aynı modelde DVDler sürekli takılıyordu, Bu sorunu yaşayan arkadaşların sayısıda gayet fazla.

quote:

Orjinalden alıntı: dogusyildiz

Selamlar,

Teşekkürler, saygılar.

• Bilgi için tskler
  • Hiç yanından bile geçmeyin. Aldım alacağıma pişman oldum. Vestel herşeyin üstesinden geliyordu. Vestel Divx Playerim bozulunca LG aldım, güzel görünüyordu, USB bağlantısı vardı. Ne slim dizayn ne de USB giriş. hiç birşey ifade etmiyor. Cihazla ilgilişikayetlerim bitmez. Alt yazı bazen görmüyor, alt yazıyı hecelemeden ikinci satıra geçiyor. Xvid veya Divx formatlı bile olsa bazen filmleri açmıyor. Cihaza ait halen bi firmware olmaması da şaşırtıcı bir durum. LG hiç mi müşteri şikayetlerine kulak vermez!? Tek kelimeyle Vazgeçin.
  • Merhaba arkadaşlar..

Bende de dv 298h var ve de divx filmlerde altyazıdaki türkçe karakterleri garip şekillerde gösteriyor, okumuyor.

Bunu nasıl çözebilirim ?
  • Teknosa dan 1,5 yıl önce aldığım ve ara sıra kullandığım bu cihaz bozuldu,açılmıyor.Nereye götürmeliyim garantisi 2 sene midir.Faturası duruyor,ama garanti belgesini bulamadım.Teknosaya götürsem gönderirler mi servise
  • Haydaa bu nerden çıktı ya. Tam da dv392 siparişi verecekken!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.