Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Monitörün arka kısmında 2 adet scart mevcut. Peki bu mönitörü teledünyaya bağlamak için gerekli total maliyet nedir? sd kutuyu almaya gerek yok sanırım. peki bu şifre çözücü kartın maliyeti nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Fidelity

Öncelikle hayırlı olsun,CS:Source gibi fps oyunlarında ekranda köşeden köşeye kafa kımıldatmadan gözle tam hakimiyet var mı?

Büyük ekran almayı düşünüyorum,satın almadan önce max ölçüleri tesbit etmek istiyorum.

PC'de oyun oynamıyorum maalesef bilemiyicem.
  • Merhaba Arkadaşlar iki sorum var:
    1. Lg'nin sitesinde monitör 16:10 olarak gözüküyor. Bu durum ps3 performansını etkiler mi ? Acaba manuel olarak 16:9 seçeneği var mı ?
    2. Samsung t260HD ile bu monitör arasında seçim yapmak gerekirse hangisini almak daha uygun olur ?
  • Hayırlı olsun da gözler bozulmasın o mesafeden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maldarashanu

Merhaba Arkadaşlar iki sorum var:
    1. Lg'nin sitesinde monitör 16:10 olarak gözüküyor. Bu durum ps3 performansını etkiler mi ? Acaba manuel olarak 16:9 seçeneği var mı ?
    2. Samsung t260HD ile bu monitör arasında seçim yapmak gerekirse hangisini almak daha uygun olur ?

1.Otomatik olarak 16:9 'a geçiyor zaten , tabiki ayarlarda bütün herşey mevcut bu konuda problem yaşamazsın buna emin olabilirsin.Ayrıca Samsung T260 HD modeli alıcaktım iyikide almamışım yukarda yazan bir arkadaş xbox veya PS3'de t260 modelinde üstten ve alttan siyah şeritler çıktığını söyledi.
    2.Ben Vatan bilgisayar Topkapı şubesine T260HD modelini almaya gitmiştim normalde ordaki görevli plazma bölümüne LG yeni bir modelini geldiğini söyleyince bende bu modele bakayım dedim.Hakikaten arada çok fark hem büyüklük hemde kalite açısından.TN panel ekran olmasına rağmen her açıdan bakabiliyorsun ekrana.27" zaten bu ekran ,t260 26".İki modeli aynı anda alacağınız yerde incelerseniz farkı görüceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunslingerofMoon -- 23 Eylül 2009; 14:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Hayırlı olsun da gözler bozulmasın o mesafeden?

Abi ben bütün masaüstü işlerimi laptop'tan hallediyorum.Bu monitöre belli bir uzaklık mesafesinden bakarsanız problem olmuyor göz yorma gibi bir problem yok.Ayrıca ben monitörü sırf PS3,XBOX,TV ve 1080p filmlerde kullanıyorum.Masaüstü çalışmalar için eğerki grafik çizim vb. uğraşmıyorsanız tabiki fazla tavsiye etmem.Uzaktan kablosuz klavye mouse setinizle kullanırsanız problem yaşamazsınız.
  • Uzaktan kullanılacaksa çok iyi bence. Gerçi T260HD alıp dibinden kullananlar da var
  • Ürünün üzerinde ki hoparlörler nasıl? İyi ses veriyor mu? Yoksa kulaklık girişinde speaker bağlayacağım aldığımda.
  • İlk not: Bu modelde Sadece DVB-T vardır.Teledünya için DVB-C gerekir.
    Teledünya'yı sadece SetTopBox ile izleyebilirsiniz.

Bizim kuzen de aldı bu modelden.Sadece Vatan Computer'da var sanırım.
    Fiyatı da uygun.T260Hd'den 50Tl daha ucuz ama biraz daha büyük.
    Yeni model sanırım.

Tam tasarladığımız gibi masaüstüne cuk oturdu.
    Ama yakın mesafeden biraz rahatsız edebilir.
    ***Not:
    TN panel olmasına karşılık
    Backlight Blending yok gibi,
    Renkler gayet iyi korunuyor ve gösterim gayet başarılı.
    Asusun HDMI çıkışlı VK serisine göre renk kaybı çok az.
    3Metre uzaktaki yataktan çok rahat PS3 oynanıyor.
    SD yayında da düzelmeler oluyor.

PS3 HDMI ile, Uydu Component ile, PC VGA ile bağlı.
    VGA çıktı içinden DVI çıkmıyor.
    DVI çıkıyor demişlerdi.(Tabi ona bakarsak adam 3lü componente ses de aktarıyor dedi.Çok biliyor ya...)
    Çıkmadı.Renk farkı falan olur dediler ama şimdilik içinden çıkan VGA iyi.
    ***Enteresan bir şekilde Menü Türkçe hem de tamamen.
    Menü standart LG tasarımı.
    Hoparlörler gayet iyi şimdilik.Hatta PS3'te fazla ses olduğu için sesi kıstık bile diyebilirim.
    Sesi kendinize göre ayarlayabilirsiniz Hz değerine göre.
    Yani ekolayzer diyebiliriz.Ayrıyeten bazı ses seçenekleri de mevcut canlı ses temizleme SRS Surround gibi.

Kulaklık linkinden hoparlör bağlamayı düşünen arkadaşaım istersen optic ile de bağlayabilirsin.
    ***Konsollar için Game diye renk ayarı var.
    Bir kaç tane daha seçenek var.
    ***720p altındaki hertürlü görüntüyü 4:3 16:9 zoom 1 zoom 2 14:9 şekillerinde ayarlayabilirsiniz.
    720P ve üstün otomatik 16:9
    ***Evet resmi sitede 16:10 demiş ama PS3 ile 16:9 bozmadan bantsız taş gibi görüntü veriyor.
    Scart(EuroAV) Sadece Avrupa'da olduğundan asya üretim resimlerde göremezsiniz.

Yani sonuç olarak ben bunu gördüm denedim ve kesinlikle tavsiye ederim.

• Valla üzerimden büyük yük kalktı "speed9355".Herşeyi ayrıntılı olarak anlatmışsın zaten.Bu arada kim dedi sana component'den ses aktarıyor diye?Saçmalık
  • Ya ben biliyorum komponentin sadece görüntü aktardığını sadece 5lilerin de ses aktardığını.
    Kuzen sormasa bana ses de iletiyor diye kakalayacaklar Vatandaki kendini bilmezler.
  • ya ben dvı to hdmı aparat aldm sonra markasız hdmı kabloyla bağladım pcyi ekran kartım 8800gs..

ama görüntü iğrenç oldu yani ikonlar küçücük oldu(Daha küçük),yazıların etrafı garip bi şekilde flulaştı (tvnin keskinlik ayarını arttırdığınızda olduğu gibi sanırm)

bunun çözümü nedir?

rgbde hiç sorun olmuyodu hdmı da nasıl oluyor?
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpello

ya ben dvı to hdmı aparat aldm sonra markasız hdmı kabloyla bağladım pcyi ekran kartım 8800gs..

ama görüntü iğrenç oldu yani ikonlar küçücük oldu(Daha küçük),yazıların etrafı garip bi şekilde flulaştı (tvnin keskinlik ayarını arttırdığınızda olduğu gibi sanırm)

bunun çözümü nedir?

rgbde hiç sorun olmuyodu hdmı da nasıl oluyor?

Direk dwi olarak bağlarsanız pc yi en net biçimde görüntü alrsınız.Tabii pc görüntü ayarları 1920x1080 olacak.
    Bu arada bu monitörden ben de aldım bugün vatandan.Bakalım akşam inceleyeceğiz. Acaba 1920x1080 çözünürlük pc monitör görevi için yeterlimi bu boyutta.Grafik ve video programları kullanacağım.Onu merak ediyorum.

• @alpello
    kesinlike dvı kablo ile bagla.ben de icinden cıkan vga kablo ile baglamıstım goruntu tatmin ediyodu
    sonra gittim dvi kablo aldım yazılar daha net ve keskin.hdmi dan daha iyi performans aldım
  • yannız bendede t 240 var ve ps3 kullanımında serıt olusturmuyor arkadaslar bılıgınıze

quote:

Orijinalden alıntı: ObiWanKENOBİ

öncelikle hayırlı olsun bende de M237WD var
    tn panel icin o kadar buykluk sorun olmuyor mu?
    ekranın sagında solunda renk kayıbları var mı

bu arada iyi ki t260hd almamıssın.cunku 16:10 alttan ustten siyah seritler olurdu
    konsol kullanımında sıkntı yaratırdı
  • Ürünü bugün denedim,
    DVI girişinden bilgisayara bağladım, elimdeki 22" monitöre (samsung) göre bile daha net,parlak ve keskin.Doğrusu bu büyüklükte bir ekrandan ve bu çözünürlükten kadar keskin görüntü beklemiyordum.Menüleri ve cihazlar arasındaki geçişler gayet kullanışlı.Büyük pc ekranı ve oda tipi tv arayanlar için Ürünü kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orjinalden alıntı: zx80

Selamlar,
    Bende gecen ay bu monitorden aldım,
    fakat şöyle bir sorunum var: ps3 bağlayıp görüntüyü 1080p ye aldığımda 16:9 modunda iken görüntünün kenarlarından 10 ar pixel kadar göstermiyor.
    Sadece tara moduna aldığımda ise görüntü uzuyor. Bilgisayar bağlı iken bir sorun yok. Ps3 ile kullananımda görüntünün tam olarak 1e1 oturtulması mümkün değilmidir acaba?

Hayır mümkün değildir. Çünkü PS3 16:9 (1920x1080) çıkış verir. T260HD ise 16:10 (1920x1200) formatında bir monitördür. Dolayısıyla alttan ve üstten 60'şar piksel olmak üzere toplam 120 piksellik siyah bantlar oluşur. Bunun bir dezavantajı yoktur, aksine film izlerken altyazıların bu bölüme denk gelmesi sonucu film daha rahat izlenir.

@cempnr arkadas acıklamıs ben deneyip gormedim.ama mantıken boyle olması gerekir

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S R T -- 25 Eylül 2009; 15:35:30 >

• bu lcdnin izleme mesafesi nedir ben normal pc ekranı gibi kullanıyorum yaklaşık 1 metre en fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpello

bu lcdnin izleme mesafesi nedir ben normal pc ekranı gibi kullanıyorum yaklaşık 1 metre en fazla

Açıkçası ben 70-80 cm den bakıyorum.Sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.