Şimdi Ara

LG 21.5' IPS225V-BN GENİŞ EKRAN LED-IPS MONİTÖR 382 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
7.924
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dallamos

Hocam tartışmayı uzatmak istemiyorum.

LCD'de tarama olmaz da dediniz ya, pes diyorum başka da birşey demiyorum... Sizin dediğiniz şey panel üzerindeki her bir piksel için ayrı birer işlemci olması ve bunların paralel ve birbirini beklemeden çalışabilmesiyle mümkündür. Henüz böyle bir teknoloji olmadığı için tek bir işlemci tüm pikselleri SIRAYLA TARAYARAK yeni voltaj değerlerini ayarlar.

CRT'den farkı ise iki tarama arasında fosforun yanıp sönmesi gibi bir olay olmadığı ve her pikselin voltajı bir sonraki taramaya kadar sabit kaldığı için titreme olmamasıdır. Yoksa 2 ms tepkime süresindeki bir monitörün saniyede 500 FPS gösterebilmesi gibi birşey sözkonusu değildir.

Tepkime süresi ve tarama frekansı tamamen farklı şeylerdir. Kısaca tepkime süresi bir pikselin uygulanan voltaja verdiği tepkinin gecikme süresidir. Sözgelimi siyah görünen bir piksele bir sonraki taramada beyaz olması talimatı verildikten sonra o pikselin siyahtan beyaza dönmesi sırasında geçen zamana tepkime ya da gecikme süresi denir.

Ama unutulmaması gereken asıl nokta ise sözkonusu pikselin her an hazır asker talimat bekleyen kendine ait bir işlemcisi olmadığı; talimatların ortak bir işlemciden panel üzerindeki tüm piksellere SIRAYLA iletildiğidir. Yani 60 Hz tarama frekansına sahip bir ekranda her piksel sıranın kendisine gelmesini saniyenin 1/60'ı kadar bire süre beklemek zorundadır. Tabii ki bu bekleme sırasında da bir önceki taramada kendisine verilen renk komutu neyse onu ekranda sabit tutar.

Dolayısıyla 60 Hz'lik bir ekranın gösterebileceği resim hızı da maksimum 60 FPS'dir.

Bana bu daha mantıklı geldi.

• Ben bunu 470 tl civarında almıştım. Arkadaş monitör haldır huldur sallanıyor beşik gibi. Alıp atıcam aşağı
    İçinden çıkan cd 64-bitte hata veriyor, kurulmuyor bu arada.
  • monitörün renkleri gerçekten süper.görüntü kalitesi bariz bir şekilde tn panellerden üstün.monitörün bence eksi bir yanı yok.75 hz desteği full hd çözünürlükde desteklemiyor,60 hz destekliyor full hd de.bunun haricinde hdmi dvi girişleri var.fiyat olarakda vatanda indirimle 380 lira geliyor.bence fiyatıda ugun.beyenmeyenler nesini hangi özelliklerini beyenmediler anlayabilmiş değilim.
  • 75 hz aldatmaca galiba...

ben de yıllardır LG W2261VP-PF kullanıyorum, 2ms falan diye aldık. gerçi memnunum ama 1080p de 60 hz çalışıyor en fazla.
    75hz sözde kalıyor.

ya çözünürlüğü düşüreceksin hz için ya da hz den vazgeçeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

75 hz aldatmaca galiba...

ben de yıllardır LG W2261VP-PF kullanıyorum, 2ms falan diye aldık. gerçi memnunum ama 1080p de 60 hz çalışıyor en fazla.
    75hz sözde kalıyor.

ya çözünürlüğü düşüreceksin hz için ya da hz den vazgeçeceksin.

aynen öyle birader.doğru söylüyorsun.full hd de 75 hz desteklemiyor.daha düşük çözünürlüklerde destekliyor sadece
  • Bendede şu an lg nin 22" -cs4650 gibi bişeydi modeli- led moitörü var 1920 1080 çözünürlükte hz 60'a düsüyor 75 hz değerini ancak 1280-1024 de alabiliyorum aslında orta seviye bir sistemim olduğu için oyunlarıda çözünürlükten kısarak yüksek detay oynamak için o çözünürlüğe getiriyorum(çokda farketmiyor fakat işe yarıyor) ve en iyi performansı ancak o şekilde alabiliyorum, ne hd ready nede full hd yanından geçemem bu monitörle. (crysis gibi eski oyunlarda bile)

Hz nin insan göz sağlığınıda etkilediğini unutmayalım, en basitinden düşük hz monitörlere yakından dikkatli baktığınızda titreşimleri bile farkedebiliyorsunuz -ki bir süre daha bakar kalırsanı rahatsız etmeye başlıyor-, oysaki yüksek hz'de bunu farketmek çok daha zor, çünkü gözü yormayacak kadar hızlı akış sağladığı için bulanıklık belli olmuyor, bulanık olmayan görüntü temiz görüntü temiz görüntü=Gözlerin az yorulması.

Monitör olarak diyecek birşeyim yok bir ara 325 liradan satılmış şimdi ise 400 ün üstünde indirim varken düşünülebilirdi fakat şu an kendi segmentinde çeşitli alternatiflerde alınabilir seviyede, yani pek bir numarası kalmamış.

Bende takas düşünüyordum bu yüzden vazgeçtim.

• ben grafikerim. çalıştığım yer ajans ama eizo ya da radus gibi bir monitöre para yatırmak lüks sayılıyor. (tabii sonra matbaadan çıkan iş niye ölü diye arıza yapıyorlar ya da monitördekini tutmuyor diye...) neyse. ben de yeni bir monitör aldıracağım. bunun da hesaplılar arasında en iyi seçeneğin ips olanı olarak düşünüyorum. lg 236v-pn'yi bulmak imkansız gibi. bi ton da saydırmışlar hakkında. ama ben bir önceki işyerimde 236v kullanmıştım. fena da gelmemişti.
    neyse, şimdi daha bilgili arkadaşlara soruyorum lg 236v-pn mi, lg 225v mi? ya da ne? ips özellikli olması şart. lütfen uzman bir arkadaştan yardım bekliyorum. şimdiden teşekkür ediyorum.
  • prenss1907 kullanıcısına yanıt
    yani bunlar 75 herz mi oluyo mesela benim işletim sistemi win 7 60 hz den yukarı çıkmıyo ve gözlerim çok yoruluyo.Bunlarda öyle bi sorun yokmu
  • 25 liraya ViewSonic 24" LED monitör almıştım.
    Hakem Heyeti kararını bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: XthorX

yani bunlar 75 herz mi oluyo mesela benim işletim sistemi win 7 60 hz den yukarı çıkmıyo ve gözlerim çok yoruluyo.Bunlarda öyle bi sorun yokmu

75 hertz oluyor ama çok düşük çözünürlüklerde.o zamanda bi işe yaramıyor.full hd yada 720 p varken daha düşük çözünürlükte 75 hz almak için oynanmıyor.en güzeli 120 hz monitör almak.
  • 120 hz olanlar win 7 de veya 8 de 120 hz demi çalışıyo yani düşmüyo öylemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

25 liraya ViewSonic 24" LED monitör almıştım.
    Hakem Heyeti kararını bekliyorum

Bravo sana da, ne alaka ?
  • 27" en ekonomik f/p ürünü nedir arkadaşlar ? araştıranlar bir kaç model önerebilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.