Şimdi Ara

Lens tavsiyesi (Nikon 35mm F/1.8 G vs. Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di-II LD As.) -Tamron ALINDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    D80 için keskin görüntüler elde edebileceğim ve ışığın az olduğu şartlarda çok fazla sorun yaşatmayacak (D80'in düşük ışık koşullarında veya yüksek ISO'daki noise sıkıntısına karşı) bir lens arıyorum


    açık diyaframlı bir lens arıyorsunuz.

    quote:

    Genel olarak, manzara (tek kare veya birden fazla kare ile panorama), portre ve gündelik çekimler için kullanmak istiyorum...


    50 mm. arıyorsunuz ama bununla manzara çekemezsiniz. dolayısıyla hem manzara hem portre dediğiniz için mecburen zoom lens alacaksınız.

    quote:

    Diğer taraftan, özellikle keskinlik olarak, 35m f/1.8 ile kıyaslanabilir mi?


    kıyaslanmaz tabii ki.

    quote:

    Her iki lensi de kullanmış olanlar var mı acaba? Sizce, sabit odak bir prime lens mi yoksa, daha fazla açı imkanı sunan ve çok beğenilen diğer lens mi tercih edilmeli (önceliğim, net ve keskin görüntüler)?


    bu soruyu bize sorduğunuza göre başlangıç seviyesindeki bir kişisiniz ve 17-50 gibi iyi bir zoom lens almanız daha uygun olacaktır. 35 mm. sınırlı kalmayın. şimdilik önceliği zoom lense verin.




  • Tekrar merhabalar,

    Kararımı verdim ve tercihimi 17-50 Tamron'dan yana kullandım ve ilk izlenim olarak (2 gündür deniyorum), özellikle keskinlik, az ışıktan dahi rahatlıkla yararlanabilme ve sunduğu renk kalitesi olarak, çok beğendiğimi ve standart kit lenslerden çok çok daha kaliteli bulduğumu belirtmeliyim. Gece fotoğraflarında, ışıklarda yıldız şeklinde yayılma sağlamıyor (35-135 bu konuda çok iyi), daha soft ışıklar oluşuyor; kişisel tercihlere bağlı olarak, belki bu negatif bir yön olarak değerlendirilebilir (ki bu da, yıldız filtreler ile aşılabilecek bir durum). Ayrıca, kendi denemelerim ve netten 35 1.8G fotolarını karşılaştırdığım kadarıyla; aynen beklediğim gibi, bokeh konusunda sabit odaklı prime lenslere göre biraz zayıf kalıyor (bir süre sonra, 35mm 1.4G veya 85mm 1.8G düşünebilirim ayrıca). Ancak genel olarak, bence verilen parayı son kuruşuna kadar hakeden, çok kaliteli sonuçlar verebilen ve gündelik kullanımda (manzara, gece, yakın çekim, mimari, hatta portre, vs.) rahatlıkla iyi sonuçlar sunabilecek bir lens... Ayrıca, sunduğu odak uznluğu aralığı da, genel kullanım için yeterli bence. Daha geniş bir aralık sunan Sigma 17-70mm f/2.8 de düşünülebilir ama, 3x'in (en dar ve en geniş açı arasındaki oran) üzerine çıkmamakta fayda var bence. Düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim

    __________________________________________________________________________________________________________


    Alışverişle ilgili bir detay da vermek istiyorum. Öncelikle belirteyim; bahsi geçen firmayı bilmem; sahibini ve/veya çalışanlarını da tanımam.

    Fiyat avantajını da göz önünde bulundurarak, net üzerinden alabiceğim firmaları belirledikten sonra (ki doğal olarak öncelikle, hepsiburada, hizlial (gold), vatan b. vb. gibi büyük firmalara yöneliyor insan), siparişimi verdim. Tedarik süreci uzayınca, ürünün bana ulaşmasının uzun sürebileceğini düşünerek (daha önce başıma geldi, tedarik edilmiş ürünleri bile 1 ay paketleme sırasında bekletti en çok alışveriş yapılan firma), siparişimi iptal ettim ve net üzerinden farklı firmaları araştırmaya başladım.
    Klas Foto'nun, istediğim ürünü aynı gün kargoya verdiğini görünce ve fiyat avantajını da göz önünde bulundurunca (benim rastladığım en uygun fiyat), sipariş vermeyi düşündüm. Tabi İstanbul'da yaşamayan ve firmayı bilmeyen birisi olarak, öncesinde biraz araştırdım. Firma sahibi ve çalışanlarıyla ilgili çok olumlu yazıları okuduktan ve firma telefonu arayarak, bizzat bir ilgiliyle görüştükten sonra (dakikalarca bağlanmasını beklemem gerekmedi), ilk izlenim olarak, güvenim iyice arttı ve siparişimi verdim. Sonrasında, hem telden, hem de online destek hattından (yazışma penceresi veya msn olarak canlı hizmet de veriyorlar) bazı görüşmelerim oldu ve kargo ile ilgili istisnai bir isteğimi de yerine getirdiler sağ olsunlar. Cumartesi günü siparişini verdiğim ürün, arada haftasonu olmasına rağmen, Pazartesi günü öğleden önce elime ulaştı.

    Hem fiyat avantajı, hem vade farksız taksitlendirme seçenekleri, hem tedarik sürecinin beklenmesine gerek kalmaması (ürünler stoklarında var), hem ilgili ve kibar tutumları, hem de haftanın 6 günü, mesai saatlerinde telefondan veya netten doğrudan diyaloğa giribilmesi (ki belki de en önemli unsurlardan birisi de bu... çok büyük alışveriş sitelerindeki gibi, mesaj gönderip, 2-3 gün boyunca cevap beklemenize gerek kalmıyor)... vs. dolayısıyla, kesinlikle tercih edilebilir bir firma. Umarım bu tutumlarını ve kalitelerini hiç değiştirmezler; bizler de güvenli şekilde alışveriş yaparız...

    Aslında, İstanbul'da yaşayanlar veya sıklıkla gidenler, bahsettiğim firmayı zaten biliyorlardır. Alışveriş öncesi nette yaptığım araştırmalarda, Hayyam'daki bilinen ve güvenilen mağazalardan biri olduğunu okumuştum. Ancak ben, benim gibi, net üzerinden alışveriş yapmak durumunda kalan ve hem güvenilir, hem de müşterileriyle yakından ilgilenen personele sahip bir firmadan alışveriş yapmak isteyenler için yazdım tüm bunları...

    Firmanın net üzerinden alışveriş yapılabilecek adresi:http://www.klasfoto.com.tr/


    Kendilerine ve konu dahilinde tavsiyelerini ve düşünce paylaşımlarını esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MacGyver.


    quote:

    Her iki lensi de kullanmış olanlar var mı acaba? Sizce, sabit odak bir prime lens mi yoksa, daha fazla açı imkanı sunan ve çok beğenilen diğer lens mi tercih edilmeli (önceliğim, net ve keskin görüntüler)?


    bu soruyu bize sorduğunuza göre başlangıç seviyesindeki bir kişisiniz ve 17-50 gibi iyi bir zoom lens almanız daha uygun olacaktır. 35 mm. sınırlı kalmayın. şimdilik önceliği zoom lense verin.



    Cevabın için çok teşekkürler @MacGyver.

    Bazı şeyler biraz bütçe meselesi... Ben de isterim sabit odaklı ve maksimum diyafram açıklığına sahip (f/1.2 - f/1.4) lenslerden odak uzunluğu değerine göre çeşit çeşit alıp, ihtiyaç duyduklarımı kullanıp, ekipman açısından en iyilerle çalışmayı ancak, bu işten para kazanmayan insanlar olarak, bazı şeyler adım adım yapılabiliyor malesef. Profesyonel olmadığı halde, hem çok kaliteli body, hem de kaliteli ve çok çeşitli lenslere sahip olup da, vasatın üzerine çıkamayanlar da var. Yani bazen, elinizdekileri bütçeniz belirliyor ve sormak durumundan kalıyorsunuz... Ayrıca kaliteli sonuçlar konusunda çoğu zaman, istek ve kişisel uygulamalar, ekipman kalitesinden çok daha önemli rol oynayabiliyor... Ama belirttiğim gibi, gönül ister ki, her şeyin en kalitelisini ve tam yerli yerinde olanını kullanabilelim (malesef her zaman mümkün olmuyor ve f/p seçimleri yapmak durumunda kalıyoruz)...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SmT #

    Nikon 35-135mm satılıp elden çıkarılır yerine Nikon 18-55mm veya 18-70mm temin edilir + olarak Nikon 35mm F/1.8G alınır..Sizin açınızdan en iyi çözüm bu olur..

    Hocam bende D 7000 alıcam 18.105 genelde manzara ve yakın cekim yaparım detay doku...Nikon 35mm f/1.8 nasıl gider bana
    geniş açı istiyorum ben 18 az geliyo.
  • keskinlik ve renk istiyosan Nikkor 35m F/1.8G şiddetle öneririm portre fotoğraflardada çok etkili
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.