Şimdi Ara

Lens kullanan varsa gelebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

-Bana aynı dediğin gibi olurdu. Futbol oynardım, top çarpardı yamulurdu, kafa atamazdım, maçlara beni çağırmazlardı. Lens takmaya başladığım günden beri daha iyi futbol oynuyorum. Resmen kendine güveni geliyor insanın. Artık beni çağırmadıkları halı saha maçı yok resmen. İşin kısası, her türlü fiziksel aktivitede 1 adım geride değilsin artık.

-Üstte arkadaş yazmış, fakat havuz, duş vs. çok rahat girebilirsin. Havuzda suyun altına girme yeter. Tatil yerlerinde gözlüklüyken hep sıkıntı olurdu, havuzda falan. 5 numara miyop 1 buçuk astigmat var, kör gibi gezerdim. Lens takmaya başladığımdan beri artık kızları kesebiliyorum

-Güneş gözlüğü takabilirsin.

-Tüm gün boyunca gözlük gibi zırt pırt temizleme sorunu yok.

-Sakalın yoksa o 'geek' tipini ortadan kaldırır. Bana kalırsa gözlük kimseye yakışmıyor.

-Metal dinliyorsan rahatlıkla kafa sallayabilirsin

-Çay içerken falan oluşan buhulanma sorunu ortadan kalkar.

Olumsuz yönleri:

-Dikkatli kullanmazsan hayatın işkenceye dönebilir. Her saniye sağlık sorunu teşkil ediyor. Sigaralı ortamlarda fazla bulunmayacaksın (ben bulunuyorum da sen bulunma ), tozlu ortamlardan uzak duracaksın. Gözünü her türlü pislikten daha fazla sakınman gerekecek. Yoksa bir bakmışsın göz doktorundasın.

-Göz için kullanman gereken ilaç varsa lensini çıkarman gerekiyor. Benim şu anda 3 tane ilaç var bahar alerjisi için. her ilacın arasında 5-10 dakika olması gerektiğinden, tak çıkar yapmak istemiyorum lensi. O yüzden gözlükle dolaşmak zorundayım bi' kaç gündür.

-Her gece yatarken solüsyona (lens kabına işte) koyman gerekiyor. Bu çok sorun değil ama yatağa şöyle uzanmışsın, gözünü kaşırken birden aklına ne gelsin ! Lensi çıkarmayı unutmuşsun. İşte orada yataktan kalkıp da lensi çıkarmak dünyanın en büyük çilelerden biri.

-Lensi taktığın ilk hafta yeteneğine bağlı olarak işkenceye dönüşebilir. Ben takıp çıkarmayı öğrenmekte çok zorlanmıştım, en az 15 dakikamı alıyordu.

-Arkadaşlarına kalmaya gittiğinde falan lens kabını unutmaman gerekiyor. Sabah uyandığında bulanık bir görüntüyle karşılaşabilirsin.

-İçki içip sızmanın o keyfini tam olarak yaşayamazsın (eğer sabah yukarıda dediğim şekilde uyanmak istemiyorsan).

-Erken uyandığın bir günün sonunda sabahlarken sıkıntı yaratabiliyor. Kurumaya başlayınca görüntü bulanıklaşıyor. Bu gibi durumlarda çok üşengeçsen gözüne solisyon damlat.

-Gün içinde batmalar falan olabiliyor (lensin kayması ya da kuruması sonucu). Bu bazen hemen geçer, bazen gününü zehir eder (çok çok nadir)

Bana kalırsa git hemen lens al. Ama kafana göre değil tabi, bir göz doktoruna görünmeden sakın alma. Yukarıda bir arkadaş kabın içindeki suyu 3-4 gün kullananlar var diye. O su derken solisyonu kastediyor, sakın su falan koyma lens kabına

• Teşekkürler
  • bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum solusyonun süresini dikkat et 3 ayda max.6 ayda bitmese bile at yenisine geç lens kutularınıda değiiştir mutlaka geçenlerde dikkat etmedim solüsyonun süresine mikrop kaptı oda 1 haftada geçti son derece rahat artık vazgeçmez lensten ne olursa olsun ama arkadaşların dediği gibi evde mutlaka gözlük tak pc veya tv başında taklıyorsan diğer türlü dışarıda gözünde olduğunu ne başkası nede sen hissedersin o derece rahat
  • Olumlu yönlerini ve olumsuz yönlerini karşılaştırırsak kesinlikle olumlu yönü ağır basar.

Bende bir yıl kadar gözlük kullandım, fakat 3 yıldır lens kullanıyorum. Bu süreçte gözüm değişik değişik hastalıklarla mücadele etti. Protein birikmesi, Göz kuruluğu gibi değişik şeyler geldi gözümün başına. Hatta şu anda 3 farklı ilaç kullanıyorum bunun için. Gözüme krem bile sürüyorum. (İğrenç bir şey) En berbatıda gözümün içinde iplik gibi uzayan değişik şeyler çıkıyor, nasıl rahatsız ediyor bunlar anlatamam. Fakat bunların sebebi benim biraz özensiz kullanmamdan kaynaklanıyor. Mesela lens ile banyo yapmayın derler, ben lens ile havuza, denize bile giriyorum. Lens ile uyumayın, hatta eve gelir gelmez çıkarıp gözlüğünüzü kullanın derler. Bazen lens ile 2-3 saat uyuyorum. Fakat kesinlikle mutluyum. Gözlük kadar berbat birşey yok. Otobüste bile (tıkış tıkış ise) biri çarpacak diye korkuyordum. Spor ile ilgileniyorum (Basket) basket oynarken gözlüğü çıkarınca hiçbir şey göremezdim. Gözlükle oynasam biri çarpacak diye tedirgin olur oyundan zevk alamazdım. Fakat lens kullandığım andan beri böyle saçma sorunlar yok. Harika bir şey. Ama tabi şöyle olumsuz yönleride var. Kapalı alanlarda fazla kalamıyorum. Mesela basketi salonda oynarken, belirli bir süreden sonra gözlerim acımaya kaşınmaya başlıyor. Deli gibi açık havaya çıkma isteği uyanıyor insanın içinde. Arabada bile camı açmadan gidemiyorum. Fakat yanımda taşıdığım küçük lens solüsyonu ile gözlerimi ıslattığım zaman, sorunlar ortadan geçiçi olarak kalkıyor.

Hem yararlarını hem zararlarını anlatmaya çalıştım. Seçim senin.

• Benim sorunum çok fazla masa başındayım ve ders çalışıyorum denemelere gidiyorum bu sürede rahatsız edermi bilmek istiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Benim sorunum çok fazla masa başındayım ve ders çalışıyorum denemelere gidiyorum bu sürede rahatsız edermi bilmek istiyorum?

Eğer bulunduğun yerde bir cam açarsan, saatlerce rahatça istediğini yapabilirsin. Fakat belirli bir alışma sürecinden geçtikten sonra. İlk başlarda çok rahatsız etmişti beni. (1 hafta kadar)
  • quote:

Benim sorunum çok fazla masa başındayım ve ders çalışıyorum denemelere gidiyorum bu sürede rahatsız edermi bilmek istiyorum?

ben ilk taktıgımda gözümde oldugunu bile hissetmedim acaba düştümü diye kontrol bile ettim ama o 1 hafta takıp çıkarmayı öğrenene kadar neler çektim bilemezsin tam bir hafta gece gündüz taktım lensle uyuma falan diyorlar artık oksijen geçirgenliği o kadar fazlaki 1hafta hiç bir sorun yaşatmadı bana
  • arkadaşlar bi konuda acil yardıma ihtiyacım var. 3 senedir göslük kullanıyordum ve aynı numarada lens aldım kullanmaya başladım aradan 2 ay flan geçince lensin gözlük kadar net olmadını farkettim. acaba lens ve gözlük numaraları farklı mı oluyo? gözlük daha net lens az da olsa biraz daha bulanık gibi.
  • quote:

Bu 1 aylık lenslerden almayı düşünüyorum havuz banyo etkilemiyormuş.Artık kurtulmak istiyorum şuan yamuk biraz mesela çünkü yere düşürdüm ve inanılmaz bir şekilde kulağımı ağrıtıyor. Ancak bu kadar düzelebildi.Bunun verdiği acıyı ve siniri tahmin edemezsiniz.

Benim gözlükte toz olup duruyor. Deli oluyorum. Bi kere çerçevesini dişimle kırmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cic0z

arkadaşlar bi konuda acil yardıma ihtiyacım var. 3 senedir göslük kullanıyordum ve aynı numarada lens aldım kullanmaya başladım aradan 2 ay flan geçince lensin gözlük kadar net olmadını farkettim. acaba lens ve gözlük numaraları farklı mı oluyo? gözlük daha net lens az da olsa biraz daha bulanık gibi.

tabi farklı doktora git lens numarası iste
  • Lense geçeli 3 gun oldu , ilk gun takıp cıkarmak toplam 1 saatimi aldı.2.gun 30 dakika.Bugun ise en fazla 20 dakıka surmustur.Yavas yavas alısıyorum. Bu arada en guzeli evde gozluk dısarıya cıkarken lens cok rahat oluyor bu sekıl
  • boşa para verdik lense desene :( iyide anlamadığım şey şu bunu satan optikçi bilmiyormuydu neden uyarmadıı.....
  • Acuvue Qasys with HYDRACLEAR Plus lens kutusunun üstünde yazan bu.yaklaşık 15 gündür kullanıyorum gece gündüz takılı kalan lenslerden ve hava gecirgenliği en yüksek olanlardan.çok memnunum. 4-5 günde bir ve havuza girerken çıkartıyorum.ilk taktığım günden beri hiçbir sorun çekmedim ilk 1 saaten sonra gözümde hiç hissetmedim bence kesinlikle lens e geç çektiğin çileye değmiyor
  • 10 sene gözlük kullandım sonra 2 sene lens kullandım. Ama her bünyeye uygun değil, alerjik tepkiler olabiliyor, mesela bende batma yapıyordu -kasdettiğim şey ilk taktığınız zamanki batma gibi değil. Gözler biraz yorulunca batma ve kaşıntı oluyordu- o yüzden şimdi gözlük takıyorum. Birde bir ay çıkarmasan bişey olmaz olayına fazla güvenme uzun vadede zararları olabilir, 3-4 günde bir çıkart-tak. Zaten ayda bir çıkartan adam lens takmasını zor öğrenir :D
  • 3 haftadır kullanıyorum yaklaşık çok rahat , eve gelince hemen çıkarıp gözlüğe geçiyorum doktor tavsiyesi oda lens takılıyken göze fazla oksijen gitmiyomuş , bu lensler bitsin bide oasys markasını denicem.

Yani kesinlikle denemelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cic0z

arkadaşlar bi konuda acil yardıma ihtiyacım var. 3 senedir göslük kullanıyordum ve aynı numarada lens aldım kullanmaya başladım aradan 2 ay flan geçince lensin gözlük kadar net olmadını farkettim. acaba lens ve gözlük numaraları farklı mı oluyo? gözlük daha net lens az da olsa biraz daha bulanık gibi.

Numarası tam uygun değildir sana lensinin. Yoksa lens 10000 kat daha net gösteriyor gözlükten.
  • Lensle denize-duşa girilemez mi?
    Futbol oynarken top göze gelir diye gözlükle oynayamıyorum . Lens varken gözüne top falan çarpsa birşey olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.