Şimdi Ara

LENS KULLANAN ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ!!! LÜTFEN ATLAMAYIN!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: surfer

Arkadaslar bilindigi üzere RENU MoistureLoc lens solusyonu piyasadan toplatılıyor. Ancak asıl vurgulamak istedigim noktahttp://www.ntvmsnbc.com/news/368885.asp linkindeki haberde bu ürünün Türkiye'de satılmadıgı yazılı.. AMA BEN BU ÜRÜNÜ ALDIM. BİR SURE DE KULLANDIM HATTA... SU AN EVDE DURUYOR.

Arkadaslar ayrıca haberde GEÇİCİCİ KÖRLÜK DEMİŞLER. AMA ORJİNAL FDA (Amerikan Sağlık Dairesi) raporunda kalıcı hatta kornea nakli yapılacak kadar kalıcı körlüge yol actıgı belirtilmiş.

NASIL BÖYLE BİR SEY YAZARLAR ANLAMIYORUM.... NTV MSNBC ne yaptıgını sanıyor???

Bu solusyonu benden baska alan var mı?? Yoksa sadece bana mı piyango vurdu?

NTVMSNBC yi de telefonla aradım. Düzgün bi yanıt alamadım . E-Mail atın o sekilde irtibat kurun dediler.

Bir isler dönüyor galiba arkadaslar Aman dikkat!!!!

Bu arada tekrar soruyorum. Bu solusyonu benden baska alan var mı yok mu . Herkes nerden aldıgını da yazsın...

Benwww.lensmarket.com dan aldım. Bir cift lens ile hediye geldi..

Mod arkadaslardan ricam konuyu en azından bir sure ust konu yapsınlar..
    Konu saglık cunku ....

• BEn internette ufak bir araştırma yaptım:

Sorun çözeltide değil, çözeltinin dezenfeksiyon yeteneğinde.
    YApılan bir araştırmada 3-4 tip bakteri, mantarın korneada(göün dış kısmı) bir şekilde oluşmuş (yapışan lens çıkarırken, kirpik, tırnak veya toz ile oluaşan )hasar varsa eğer, bu hasarlı yerlere yerleşip tam körlük yapabileceği belritilmiş(36saat içinde), bu mikro organizmalar lensin dokusunun içine girip orada kalabiliyormuş, bunun için tek çare lens solüsyonunda en az 4 saat bekletmek lensleri,

solüsyon konusunda ise Renu nun belirtilen çözeltileri bu belirtilen mikropları öldüremiyor, bir de ALconun Optifree si denenmiş bu çözeltinin oldukça başarılı olduğu gözlenmiş, zaten asıl tehlike altında olanlar gece leri de takılan lenslerden takanlarmış.
    Ayrıca haftada bir lens kabının kaynar su ile yıkkanması her gün ise sıcak su ile yıkanıp kuru bir zeminde ters olarak kurumaya bıakılması öneriliyor.

Bu arada lensleri temizlemek için, tükürük, saf su veya musluk suyu veya izotonik çözelti kullanmayın, bunlar dezenfeksiyon yapamadıkları için gözde hasar oluşabiliyormuş mikro organizmalar yüzünden, şüphelensenizde gözünüzü riske atmayın...

• şu an optifree kullanıyorum. dediğini okuyunca sevindim doğrusu..

sen nerden okumustun bunu?
  • vallahi google dan arattım çıkanlardan biriydi ama neresi hatırlamıyorum arkadaşım, ama bu konudan bağımsız bir araştırma olabilir...
  • UP UP!!
    Başka lens kullanan yok mu arkadaslar . Lütfen kunuyu geri plana atmayalım.
    Zaten üst konu da yapmadılar sanki cok onemsiz bir konu...
  • 25 yıla yakındır gözlük kullanıyorum, lens ve lazer operasyonları noktasında epey araştırma yapmış sayılırım. Öğrenmiş olduğum bilgiler ışığında size şunu diyebilirim: en sağlıklısı Gözlük.

Lens, enfeksiyon kapma ve korneayı zedeleme riski taşımaktadır, özellikle kornea en önemli parçasıdır gözün, en ufak bir zedelenme gözünüzü kornea nakli noktasına kadar götürmektedir. Enfeksiyon kapma risklerini de zaten biliyorsunuzdur.

Lazer ise tam bir felaket, lazer ameliyatının mantığı şudur: Kornea tabakasını inceltmek veya dikleştirmek. Bu işlem ise korneayı zedelemek adına en büyük teklike. Yani bilerek korneanızı tehlikeye atılıyorsunuz. Miyop rahatsızlığı olan göz kusurlarında kornea inceltilmektedir bu da belirttiğim kornea nakli sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Kornea nakli ise artık görme olayının neredeyse bitme noktasına gelmesidir. Bugün ülkemizde 5000'e yakın insan kornea nakli için sıra beklemektedir.
    Ülkemizde yaygın olduğu kadar hiçbir ülkede bu laser operasyonları yaygın değildir. Malesef ülkemiz bu işlerin deneme tahtası gibi kullanılmaktadır. Ve malesef 5-10 yıllık bir mazisi olan bu operasyonların geleceği konusunda hiçbir fikir yoktur. Bu operasyonların olumsuz yönleri hiç yansıtılmamaktadır.

Lens nispeten lazere göre daha az risklidir ama lazer noktasında lütfen iyi araştırma yapın.
    Çünkü göz en önemli organımızdır. Hepinize sağlıklı günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

BİRDE ŞÖYLE DÜŞÜNÜN ARKADAŞLAR ,

BİR GÖZ DOKTORU KENDİSİ GÖZLÜK TAKIYOR , NEDEN LENS TAKMIYOR ?!

BUNU DÜŞÜNÜRSENİZ HER TÜRLÜ LENS'İN ZARARLI OLDUĞUNU ANLAYACAKSINIZDIR.

Bu soruyu kaç göz doktoruna sordun?

1 bile değil
  • renu berbat 2 sene önce değişitirdim iyi etmişim
    optifree süper ovalamak gerekmiyor bir kere bile batmadı lens gözüme
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

renu berbat 2 sene önce değişitirdim iyi etmişim
    optifree süper ovalamak gerekmiyor bir kere bile batmadı lens gözüme

ben de optifree kullanıyorum su an. battıgı için hiç takamadıgım lensi hemen takabildim onun sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 18 Nisan 2006; 18:52:51 >
  • up
  • valla bilmiom ama ben renu kullandım bir süre daha sonra gözüm yaşarmaya başladı alerji dedi doktor damla verdi daha sonra geçmedi şans eseri annem opti free almıştı onu kullandım ve gözümden bir daha hiç şikayetim olmadı uzun zamandır da aynı lensi kullanıorum yani doktor 3 ay demişti ama kullanabildiğin kadar kullan demişti benim nerdeyse 1 yıla gelio hiçbir sorunum yok hala aynı lensi kullanıom herkese de tavsiye ederim opti free yi
  • Yahu demekki Solüsyondanmış .Bende gidip gidip lensçiylen kavga ediyordum. Gözlerimin yarası geçmiyordu. Göz altlarım hep yaraydı.
  • önemli bütün lens kullanan arkadaşların okumasını isterim.. yukarıda kalsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pamuk_Prenses

Yahu demekki Solüsyondanmış .Bende gidip gidip lensçiylen kavga ediyordum. Gözlerimin yarası geçmiyordu. Göz altlarım hep yaraydı.

tabi ki prensesim şaka bir yana çok fark ediyor solüsyonlar dikkatli eseçmek gerek bide ben bigün kullandıım sölüsyonu döküyorum aynı solüsyonu günlerce kullanan arkadaşlar varmış isim verip onları burda rencide etmek istemiyorum onlar kendilerini biliyor
  • Arkadaşlar bende renu kullanıyorum ama bitince marka değişikliği yapacağım.Yav ben lenslerimi neredeyse hiç ovalamıyorum o olay nasıl oluyor? Ne doktorumdan böyle birşey duydum ne de eczacıdan.(gerçi kullanımı konusunda neredeyse hiç konuşmadım)
  • ovalamaya gerek yok arkadaşım ben yıllardır kullanıom hiç ovalamadım hatta bende senin gibi yeni duydum gerçi kutularda yazıo ovalama gerektirmez die bu ne derdim hep sende geç opti free ye rahat et derim ben gerçekten çok memnunumama diğer başka alternatiflerde var aklımda deil isimleri şimdi açık mavi bi kutusu vardı arkadaşım kullanıodu memnundu ama yinede sen bilirsin
  • arkadaşlar merhaba.ben 1997 yılından beri bousch and lomb soft lens 38 kullanıyorum. bir çok solüsyon denedim. şu anda hassas gözler için all in one light kullanıyorum fakat bitmek üzere. yeni lens aldım ve yanında eye see verdiler. nasıl olduğundan emin olmadığım için araştırma yapıyorum bir fikri olan var mı. Renu ile ilgili olarak ise ben uzun zaman önce denedim bende allerji yaptı. şimdi asla almıyorum. yurt dışında yasaklandıysa ülkemize kaçak giriyordur, kesinlikle almayın.ayrıca internette satılan lenslerin ÇİN MALI olma ihtimali var. dikkatli olun. tavsiyem bir lens merkezine gidip muayene olup, garantili lens alın. benim lens konusunda bu allerji durumundan başka hiç bir sorunum olmadı tabii doğru ve hijyen kullanırsanız. herkese sağlıklı günler. sorunuz varsa rahatlıkla yardımcı olurum :)
  • Ben de bunu kullanıyorum

LENS KULLANAN ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ!!! LÜTFEN ATLAMAYIN!!
  • Dediğin solisyonun aynısı elimde duruyor 6 aydır kullanıyorum hiçbir kötülüğünü görmedim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Ben de bunu kullanıyorum

LENS KULLANAN ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ!!! LÜTFEN ATLAMAYIN!!

Bende Opti-free kullanıyorum. Renu marka solüsyon İzmirde her eczanede satılıyor , opti-free ile.

İkisinin fiyatı ise ; Renu 1 alana 1 bedava ( 350mL+350mL ) lı ile opti-free (350mL) nin aynı olması.

Aslında Renu fiyat olarak çok uygun ama söz konusu sağlık olduğu için her zaman kullandığım

opti-free yi tercih ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.