Şimdi Ara

Lenovo z580 aniden kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay önce lenovo z580 aldım i7 işlemcili 6 gb ramli 2gb nvidia kartı var , 1 ay sorunsuz kullandım hiç bir sorun yoktu 1 ay sonra bilgisayar kendi kendine kapanmaya başladı 2 kere servise gönderdim 2 sindede donanımsal bir sorun yok dediler fakat sorun hala devam etmekte hatta daha sık kapanır oldu lütfen ne yapıcağımı bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

• byoguzhane B kullanıcısına yanıt
    Yeni bilgisayar olmasa direk ısınmadan kapanıyor diyecem ama. Zamanla termal macun ve soğutma grubu özelliğini yitiryor o yüzden ısınmadan kapanıyor. ancak bilgisayar yeni bu yüzden olmaması gerekir.İşin ilginç tarafı servis nasıl çözememiş

Bilgisayarı açınca ve hiç bir şey yapmadan öylece bırakınca mı kapanıyor. yoksa yük altına girince mi(oyun,video vb) kapanıyor.

hwmonitor ya da aida64 ile işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol edin. Özellikle video izlerken ya da oyun oynarken.işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri bir video izlerken bile 80-90 derecelere çıkıyorsa ısınmadan dolayı kapanıyordur. Servise gönderirken sıcaklık değerlerini kontrol ettim ısınmadan dolayı kapanıyor diyebilirsiniz. Eğer ısınmadan dolayı kapnamıyorsa bu sefer anakartta sıkıntı vardır hiç sıkıntı etmeyin tekrar yollayın. Yalnız biraz itiraz edin "kardeşim sorunu çözemediniz bu nasıl iş. donanımsal bir sorun yok diyorsunuz peki nesi var, ne yapmak lazım" felan gibisinden konuşun. tüketici ve garanti hakkınızı sonuna kadar arayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lovewhisper -- 18 Temmuz 2013; 23:18:43 >

• Hocam donanımsal değil dedilerse büyük ihtimal değildir. Pillede kullanırken yapıyo mu ?

Eğer sadece adaptor ile yapıyosa adaptoru kontrol edin kablo ile baştan aşağı oynayın kablo içinde kopma olmuş olabilir. Ani kapanma sorunu işlemcinin aşırı ısınması veya elektrik sıkıntısı olduğunda olur . iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

Yeni bilgisayar olmasa direk ısınmadan kapanıyor diyecem ama. Zamanla termal macun ve soğutma grubu özelliğini yitiryor o yüzden ısınmadan kapanıyor. ancak bilgisayar yeni bu yüzden olmaması gerekir.İşin ilginç tarafı servis nasıl çözememiş

Bilgisayarı açınca ve hiç bir şey yapmadan öylece bırakınca mı kapanıyor. yoksa yük altına girince mi(oyun,video vb) kapanıyor.

hwmonitor ya da aida64 ile işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol edin. Özellikle video izlerken ya da oyun oynarken.işlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri bir video izlerken bile 80-90 derecelere çıkıyorsa ısınmadan dolayı kapanıyordur. Servise gönderirken sıcaklık değerlerini kontrol ettim ısınmadan dolayı kapanıyor diyebilirsiniz. Eğer ısınmadan dolayı kapnamıyorsa bu sefer anakartta sıkıntı vardır hiç sıkıntı etmeyin tekrar yollayın. Yalnız biraz itiraz edin "kardeşim sorunu çözemediniz bu nasıl iş. donanımsal bir sorun yok diyorsunuz peki nesi var, ne yapmak lazım" felan gibisinden konuşun. tüketici ve garanti hakkınızı sonuna kadar arayın...

hocam 4.kez de gönderdik servise hala aynı sorun sıcaklık 50-60 derece civarındayken kapanıyor hiç 80-90ları görmedi ayrıca oyun oynarken değil c# ile programlama yaparken veya internet sayfalarında gezinirkende yapıyor bu sorunu bıktım artık , 1-2 teknik servis aradım özel servisdi ana karttan olabiliceğini söylediler ama lenovo hala bulamıyor nasıl oluyosa

• yardım edin arkadaşlar sorun hala çözülmedi
  • konu güncel hala beklemedeyim :((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.