Şimdi Ara

LENOVO z500 ekran kartı yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo z500 laptop aldım projeksiyonla çözünürlüğü 1080p yapıcam fakat intel paylaşımlı ekran kartının gücü yetmiyor görüntü bozuk geliyor
    nvidia gt740m ekran kartı var ama bunu sadece bazı uygulamalarda kullanıyor
    acaba benim bu ekran kartını sürekli kullanma şansım var mı?

• Güç ayarlarından vs. kullanılacak ekran kartını seçebiliyor olmanız gerekli. Nvidia ya da Intel'in kontrol panelinden de olabilir ama Windows kullanmadığım için tam nereden nasıl yapılıyor söyleyemem.
  • Öncelikle önerileriniz için teşekkürler
    Nvidia ya da intel in kontrol panelinde böyle bir seçenek yok
    windowsun güç ayarlarında ise sadece pci express altında güç tasarrufu seçenekleri var bunları kapattım yani tasarruf yapmıyor ama genede çözülmedi
    Bu işi yapabilecek yazılım falan var mı dır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxandroidxx -- 17 Ocak 2014; 13:53:04 >
  • kullanacağınız uygulamaya sağ tıklayıp , grafik işlemciyle çalıştırdan, yüksek performanslıyı seçiceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fberen

kullanacağınız uygulamaya sağ tıklayıp , grafik işlemciyle çalıştırdan, yüksek performanslıyı seçiceksin.

Kardeşim öncelikle çok teşekkür ederim ilgilendiğin için
    Lakin ben uygulama açmak istemiyorum masaüstünü falan her işlevi nvidia 740m yapsın istiyorum
    Bazı programları falan engellemiş mesela windows media player bile intelle çalışıyor değişmiyor bu sorunları aşmak istiyorum

• Arkadaşlar çözüm bulamadım
    Beklemedeyim
  • xxandroidxx X kullanıcısına yanıt
    şöyle bir şey yapabilirsin bilgisayar başlatılırken F1 e bas biosa gir orda optimus ayarları olacak onu disable yaparsan artık hep 740m açık olacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo i7 - 17.3 ekran - Laptop
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aceloq kullanıcısına yanıt
    Öyle bir seçenek yok normal segment makinelerde optimus aktiftir sadece oyun leptoplarında oyunlarda sorun olmasında diye biostan üretici tarafındana kapatılmıştır dahili ekran kartı ama onlardada bundan dolayı güç harcaması fazla oluyor optimus'un özelliği güç tasarrufu.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    birazdaha araştırırsanız bulucaksınız. bendede lenovo v580c var ve 740m var öyle bir özellik var. Sanırsam integred graphics card diyede bi şey olabilir onu devre dışı bırakmayı deneyin olmadı bide şöyle yapın olmayabilir ama bi deneyin
    nvidia denetim masası < 3D ayarlarının yönetilmesi < Genel ayarlar < Tercih edilen grafik işlemci < Yüksek performanslı nvidia seç apply kapa
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

birazdaha araştırırsanız bulucaksınız. bendede lenovo v580c var ve 740m var öyle bir özellik var. Sanırsam integred graphics card diyede bi şey olabilir onu devre dışı bırakmayı deneyin olmadı bide şöyle yapın olmayabilir ama bi deneyin
    nvidia denetim masası < 3D ayarlarının yönetilmesi < Genel ayarlar < Tercih edilen grafik işlemci < Yüksek performanslı nvidia seç apply kapa

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler çözüm olmasa bile ümit verdiği için rahatlatıcı oluyor

integred graphics card devre dışı aygıt yöneticisinden mi bırakacam sorun olursa diye denemedim yoksa başka yolu var mı
    bunu da denedim gene olmadı bazı programlar, masaüstü falan intel kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

şöyle bir şey yapabilirsin bilgisayar başlatılırken F1 e bas biosa gir orda optimus ayarları olacak onu disable yaparsan artık hep 740m açık olacaktır

Biosa giremiyodum fakat bugün girmeyi başardım
    Biosda grafik ayarları var değiştirince sadece intel 4000 aktif oluyor
    Kısacası sorunu daha çözemedim yorumlar için teşekkürler
    Araştırmaya devam
    Normal kullnımda mı aktif etmek istiyorsunuz bunu deniyorsanız optimus buna izin vermiyor.
  • İllegal bir yolu var mı peki
    İllegallik bir durum yok yolu olsa söylerim zaten.Bazıları bunu dahili kart sürücüsünü devre dışı bırakarak yapmaya çalıştı ama birbirine bağlantılılar bu harici kartın performansını da etkiliyor.Optimus oyun bilgisayarlarında üreticiler tarafından biostan dahili kart sıkıntı çıkarmasın diye kapatılmış bundaysa biosa seçenek koymuşlar ama sadece dahili kartın aktifliği için tam tersi ayar yapmaları gerekirdi.
  • Bilgilendirme için teşekkürler
    Üreticiye biosa böyle bir seçenek koymalarını istemekten başka çare yok sanırım bu da bir çare değil zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.