Şimdi Ara

Lenovo Y500 'ü Almalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Y500' cü arkadaşlar bu kardeşinize bir yardım edin. Sene 2021, 2013 yıllının Canavarı hala iş görecek bilgisayar mı, alınır mı ?

Bilgisayarı bilmeyen arkadaşlar için özellikleri aşağıya koyacağım oradan bakabilirler .

Öncelikle ben öyle aman aman bilgisayar kullanan biri değilim. Öğrenciyim masaüstüm var ve onu 2 gün sonra satıp 3 gün sonra bunu almayı düşünüyorum. Ben böyle kağnı gibi beni bekleten cihazları sevmem. Ben onu yormuyorsam oda beni yormayacak arkadaş! Keyfim eserse arada girer zula, cs, gta 5 gibi oyunlar oynarım ve çok yüksek bir grafik beklemem.

bilgisayarlarla aram iyidir ama gerek donanımsal gerek yazılımsal. Benim gibi bir kullanıcı için bu pc ideal midir? Şimdi gelelim kafama takılan sorunlara... Fiyat (3000 TL)

Araştırdığım kadarıyla ekran kartı SLI, söküp takılabilir tipte ama aklıma takılan intel grafik kartı yok mu ve harici takılan kart ile 4 gb mı oluyor yoksa 2 gb olarak kullanıp bit ya da chipe bir destek mi veriyor tam olarak nasıl oluyor bu iş?

Harici ekran kartı takılı ve sökülü drumlarda fps durumları nasıl oluyor sökük iken hiç mi oyun oynanacak gibi olmuyor?

Lenovo'nun kendi sitesinde Win10 driver ları mevcut değil. Pc nin Orjinali 8.1 yanılmıyorsam. Win10'a yükselten arkadaşlar herhangi bir driver problemi yaşadı mı, özellikle de SLI ile ilgili kısımda?

16 GB SSD , 1 TB HDD olduğunu gördüm. Sanırsam bu 16 gb SSD sadece PC'nin açılışta boot kısmıyla ilgileniyor. Başka bir işlevi var mı ya da değiştirip yükselten arkadaşlar var mı?

En çok korktuğum konu ise Seri numarası mıdır nedir öyle birşeyin sonu eğer "99" ile biterse (2012 Modeli) kronik sorunlar oluşabiliyormuş (Mauspad ters çalışması, Wİ-Fİ sorunları). Eğer "420 ile biterse sıkıntısız (2013 modeli) oluyormuş. Detayını bilen arkadaş var ise bu önemli kısmı benimle paylaşır destek olursa sevinirim.

Hoparlör olarak daha önce Y700 ü denemek nasip olmuştu ve tek kelimeyle hariküladeydi. Y500 de aynı mıdır ?

7 8 Senelik bir Pc nin bataryasında çok birşey beklemiyorum ama aldığından bu yana hiç değiştirmeyen arkadaş varsa yorumlarını zevk ile okurum...

Vee son olarak bu bilgisayarı benim gibi bir kullanıcı için önerir misiniz? PC yi bilmeyen ama bu pc nin nasıl olduğunu ya da tavsiyesi olan arkadaşları da bekliyorum.. 3 Gününüz varr ;-)

--ÖZELLİKLER--

Lenovo İdeaPad Y500

*Intel Core İ7 3630QM 2.40 GHz - 6Mb - 4/8 Çekirdek

*DDR3 8GB Ram (Bildiğim kadarıyla Tek slot, 16 ya yükseltilebilir.)

*Ekran Kartı;

• Paylaşımsız =2GB (bu kadar yazıyor)
    • Grafik Kartı = Nvidia GT 650M SLI

*1920X1080 15.6 İnch Parlak Ekran

*16 GB SSD - 1TB HDD

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NekroEge -- 15 Mayıs 2021; 4:7:12 >

• Yerinizde olsaydım almazdım bilgisayarın donanımları eski teknoloji ve uzun süredir kullanılıyor zorlanıyor bunun yanında fiziksel olarak menteşe klavye ve benzeri sıkıntılar da cabası arka kapağını açtığınız zaman tırnaklardaki kırılmalar muhtemeldir zamana bağlı bir deformasyon söz konusu Tavsiyem 940mx almanız yönünde ikinci el olarak 8. nesil işlemci altına düşmemeniz kasayı metal seçmeniz menteşeye dikkat etmeniz yönünde bende ikinci el 850m i7 4700hq bir dizüstü aldım işimi görüyor fakat metal olmasına rağmen fiziksel anlamda sıkıntıları vardı satıcının söylemediği ikinci el her zaman risktir. Dizüstüler den iyi anlıyor olmanız gerekiyor gol yememek için. Bana kalır ise ryzen 3500u serisi sıfır dizüstü almanız daha faydalı olacaktır.

• Erenk53 E kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam. Haklısın kesinlikle 2. El her zaman risktir. Ama malum günümüz şartlarında bahsettiğin ryzen 5 3500 u işlemcili bir laptop 5 bin den başlıyor. Açıkcası bu kadar bütçem olmadığı için ikinici ele yönelmek zorunda kaldım. Laptoptan hatrı sayılır derecede anlıyorum. Zaten en ufak bir problem gördüğüm taktirde uzaklaşamam söz konusu olacak. Dediğiniz gibi donanımlar biraz eski ama aldığım kişi yaklaşık 1.5 senedir 3 5 defa kullandığını söyledi ve devlet memuru güvenilir bir kişi gibi duruyor. Açıkcası özellik delisi birisi değilim bu nedenle bana sorunsuz bir kullanım sunduğu sürece çok birşey beklemiyorum. İşlemci konusunda da 3. Nesil qm olmasından dolayı çoğu 8. Nesil u serisinden iyi. Sizin işlemciniz ile de neredeyse kafa kafaya diyebiliriz. Bakalım hayırlısı bu fiyata sanırım daha iyi birşey şu anlık bulamadım. 2. Elde bu fiyat bandında öneriniz olursa değerlendirmek isterim 🙂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yazmayı unutmuşum kasası da alüminyum bu arada onu da belirteyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NekroEge N kullanıcısına yanıt

https://www.trendyol.com/hp/255-g7-2m3e3es-amd-ryzen-5-3500u-4gb-256gb-ssd-freedos-15-6-notebook-p-72543422?boutiqueId=566971&merchantId=109801&gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:electronics_t:pla_smart_shopping_y:consumer-electronics_z:bilgisayar-tablet&gclid=Cj0KCQjw4v2EBhCtARIsACan3nwFZDcaAFZbrx2LdKSU4aLbNhFGHP6TMFkHhJIwiidQAoxaDBNNYX0aAka7EALw_wcB

3864Tl ryzen 5 3500u yerinizde olsaydım bunu tercih ederdim ileriye dönük olarak oyun oynatmasa dahi taşınabilirlik ekran menteşe ve günlük kullanımda sıfır olduğu için daha uzun ömürlü ve daha iyi bir tercih olacaktır çok fazla performans ihtiyacınız yok ise ryzen 3200 serisi de tercih edilebilir. 3000tl bandında 940mx öneririm ikinci elde 800 serisinden aşağısını önermem çok eski teknoloji ne olacağı belli olmaz dizüstünü alırken fişe takıp ekran kartı ve işlemci testlerini öyle yapmanızı tavsiye ederim yapabiliyor iseniz arka kasa kapağını açıp içinde oynama var mı diye bakmak lehim taşımı ve benzeri tamir söz konusu ise uzak durmanızı tavsiye ederim.

• bende var , ciktigi an almistim su an 5 proya gectim. 9 senedir kopek gibi kullanmama ragmen bana misin demedi. 1 sene boyunca 24 tane sanal pc acip lolde bot falan birakmistim, hic sorun yapmamisti. Kronik sorun falan yok, ben alirken burda msi fanlari dhciler de uyduruyodu burasi soyle burasi boyle diye. ekran karti 2gb olarak kalir cunku sli de vram stacklenmez, yeni oyunlari oynamayi unut fakat eski oyunlari rahatca oynarsin. ben yeni teknoloji almani tercih ederim fakat 3bin tl ye ne var bilmiyorum. Ayrica, ssd al hdd ile makine cok yavas. win10 da problem yok, cs go dota2, gta 5 vb. oynarsn rahatca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 16 Mayıs 2021; 20:46:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus zenfone 5 alınır mı
    11 yıl önce açıldı
    i7 4790k Almalı mıyım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.