Şimdi Ara

LENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook Satışta (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
10
Favori
57.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bendeki sesin fan sesi olduğunu sanmıyorum, sesi ipad de avr programıyla kaydettim ama ondan bilgisayara nasıl atacam yada donanımhabere onu bulamadım, o proğramı çözmeye çalışıyorum olursa paylaşıcam, benden gelen ses grrrt grrrrt grrrt die bazı zamanlarda gelen ilginç birses,fan sesi ya da harddisk dönme sesi olsa çok kafamı kurcalamazdı. bu biraz farklı geldi bana
  • arkadaslar bu bahstettigim cpu nun bu bilgisayara fazla olmasi voltajoni kisma ordan kazandigimiz soguklukla da ekran kartina overlock yapma olayini basariyla yaptim, cpu nun saat degerlerini hic degistirmeden voltaji 70mv azalttim ve gpu core clock degerini 130 memory clock degerini 500 arttirdim, stress testi sirasinda eskiden cpu:95 gpu:65 oluyordu bu modifikasyon sonrasi cpu:86 gpu yine 65 oldu, pcmark11 eski degeri 5135 iken modifikasyon sonrasinda 5604 oldu, yani performans kazanmanin yaninda ustune bir de cpu dan 8-9 derece kazancimiz da olmus oldu, ilk ekran goruntulerini almayi unuttum ama modifikasyon sonrasi tum test goruntuleri aldim simdi yukluyorum
    LENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook SatıştaLENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook SatıştaLENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook Satışta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cpu voltaj azaltma için kullanılan program THROTTLESTOP gpu overclock için kullanılan MSI AFTERBURNER aynı anda açılan cpu ve gpu strest testleri P95 ve FURMARK,
    benchmark için 3DMARK11, yüzde 10 performans artışı ve cpu 88i gpu 66yı geçmiyor

• i7 li lenovo y50 si olan herkese ulaştırıverin bu haberi gari

• quote:

Orijinalden alıntı: travellerrr

Hocam bendeki sesin fan sesi olduğunu sanmıyorum, sesi ipad de avr programıyla kaydettim ama ondan bilgisayara nasıl atacam yada donanımhabere onu bulamadım, o proğramı çözmeye çalışıyorum olursa paylaşıcam, benden gelen ses grrrt grrrrt grrrt die bazı zamanlarda gelen ilginç birses,fan sesi ya da harddisk dönme sesi olsa çok kafamı kurcalamazdı. bu biraz farklı geldi bana

BURADAKİ Sesi bi dinler misin? eğer bu ise fan sesi :)
  • focal_point F kullanıcısına yanıt
    evet aynen videoda başta 1 kere sonda 3 kere gelen ggrrrt tarzı ses,başkalarıda da oluyor mu bu , garantiye götürmelimiyim, çünkü bende burdakinden çok daha fazla oluyor ses.
  • travellerrr T kullanıcısına yanıt
    Fandan kaynaklanan bir ses, büyük fanın çalışma hızına göre bazen duyulabiliyor. Bir program yaması hazırlamış lenovo, test aşamasındaymış şu anda,muhtemelen kısa zamanda yama yayınlanır, ben lenovo forumlarını takip ediyorum, sizede haber veririm yayınlanınca ;) garantiye göndermenize gerek yok :)

Lenovo forumlarında ki her 10 kullanıcıdan 9u bu sesi duyuyor ama TR forumlarında kimse ses duymuyor, cihazlarımıza fazlasıya bağlıyız sanırım :)

Benim size ek olarak söyliyeceğim pc yi düz bir zemine koyun, aynı anda tüm ayakları değiyor mu bi bakın, ayağın biri çok az boşta kalıp sallanma yapıyor mu bi kontrol edin, boşluk varsa sesi arttırıyormuş ve ona uygun bi çözüm yöntemide mevcut :)
    Bilgilendirme için teşekkurler :) açıkcası lenovonun satış sonrası hizmetlerinden hiç memnun kalmadım . Musteri hizmetlerinden düzgün bir bilgilendirme alamadım. Servis istegi açtım degişimiçin 5gun oldu gelip alan yok laptopu. Ürün görünüş ve özellik bakımından iyi ama servis vs çok kötü. Bu sorundan dolayı iade alırlar mı acaba. Açıkcası aldıgıma pişman etti beni lenovo. Geri versemde kurulsam diyorum artık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: travellerrr

Bilgilendirme için teşekkurler :) açıkcası lenovonun satış sonrası hizmetlerinden hiç memnun kalmadım . Musteri hizmetlerinden düzgün bir bilgilendirme alamadım. Servis istegi açtım degişimiçin 5gun oldu gelip alan yok laptopu. Ürün görünüş ve özellik bakımından iyi ama servis vs çok kötü. Bu sorundan dolayı iade alırlar mı acaba. Açıkcası aldıgıma pişman etti beni lenovo. Geri versemde kurulsam diyorum artık :)

Başka markaların müşteri hizmetleri bundan daha iyi zannediyorsan bence yanılmış olursun ama senin tercihin tabi ki. Bu güne kadar memnun kaldığım tek servis Dell'in servisiydi ve o da artık eskisi gibi değil diyorlar, bilemiyorum... Geri versende bu sefer hem servisi kötü hemde kendisi kötü bi laptop alırsan Y50 yi ararsın bence, kasa kalitesi, iç yapısı felan çok güzel cihazın, tasarımı da çok şık bence.

Hocam servis getirin diyorsa neden dert ediyorsunuz ki?
    Genelde tüketiciler servis cihazı kabul etmediğinden veya etmeyeceğinden şikayetçi olur sizde durum faklı olmuş :D
  • TABAS_23 T kullanıcısına yanıt
    Hocam Servis getirin inceleyelim diyor, yani içine açacak bakacaklar, artık 5 gün mü olur 10gün mü. onu da geçtim. ya bundaki sorundan dolayı değişim yapamayız derse boşu boşuna 10 günlük laptopumun içini açtırmış olacam bunu da istemiyorum.

Ama ben hiç bir servis duymadım ki üründe sorun var dediğinizde getirmeyin diyecek, diyebilecek. her markanın servisi sorundan bahsettiğinizde sorun var ya da yok bakmak için ürünü servise ister, lenovo ya has bir durum değil :)
    Boşuna içini açtıracaksınız, sonra aynı fanın yenisini takacaklar ve yine aynı sorun devam edecek, ama ses çoksa garantiye verin bence, değiştirsinler fanı... şikayetçi olan insanların bir çoğunda fan sesi çok çok az çünkü, belki fanda bir sorun olabilir. ben ilk aldığım gün ssd takarken farkettim sesi, daha sonra hiç duymadım bile... servisin içini açması sorun değil bende ssd takarken açtım sonuçta ve yapacakları işlem en fazla fan değiştirmek, orasıyla burasıyla oynamayacaklar, toplam 20-25 vida söküp takıcaklar bu kadar.

Kasayı düz bir zemine koyup kasada eğrilik var mı kontrol ettiniz mi?
  • Evet masada kullanıyorum zaten ses baya var. Her zaman cıkmıyor ama arada oluyor. İpad le kaydettim sesi ama o programdan cıkıp biyereatamadıp. Yukleyecektim yoksa sesi. Olmadı vereyim garantiye bi ara dediginiz gibi. Bakalım ne olacak...

• Herkese Merhabalar.

Bende ürünü trobzon forumda ki gold mağazasınndan 3099 liraya aldım.

Burada ki konuyu baştan sona kadar okudum ama anlamadığım birkaç şeyi sormak istiyorum.

1- Bazılarınız sshd teknolojisinden bahsetmiş. Bu nedir tam olarak ?
    2- Bilgisayarda ssd var mı şu anda ? ben içinde ki donanıma baktığım da göremedim.. bazıları var giibi yorum yapmış şarşırdım.
    3- Sanırım hard diskten gelen bir takırtı sesleri var. Rahatsız edici miktarda. her iki saniye de bir duyuluyor bu sesler... sizde de var mı acaba ? servise göndermeye değre mi ?

son olarak 4- cihaz da kaç adet fan var ? 1 mi 2 mi ? Bazen fandan az ses çıkarken bazen aniden daha fazla yükseliyor fan...

Şimdiden teşekkürler.. mavi ekransız kullanımlar dilerim :)
  • 1- sshd disklerde normal 1tb lık hdd alanına ek olarak 8gb lik ufak bir ssd alanı bulunmakta. hızlı erişime ihtiyaç duyulan, sık kullanılan verileri SSHD deki kontrolcü otomatik olarak seçerek bu alana yerleştiriyor.
    2- ssd yok. kimi ürünlerde sshd kimilerinde hdd var. gold'dan aldıysanız muhtemelen sizinkinde sshd de yok, normal hdd var. aygıt yöneticisinden, depolama biriminin tam ismine bakarsanız bunu netleştirebiliriz...
    3- ses fandan geliyor. bununla ilgilide bir çok yazdığım mesaj var, konuyu nasıl okumuşsunuz anlamadım. öncelikle cihazınızı düz bir zemine koyup alt kasada eğrilik var mı, 4 tarafı birden tam olarak yere basıyor mu bunu bir kontrol edin.
    4- cihazda 2 fan var
    sshd cihazdan cihaza değişiyormu ki ? bu biraz saçma olmuş.. ben aygıt yöneticisinden baktığım da tek parça diskin olduğunu gördüm. sanırım sshd denilen şey bende bulunmuyor.

doğrudur birçok mesajınızı gördüm ama herkes ayrı birşey söylediği için kafam daha fazla karıştı. peki fandan çıkan bu sesi engelleyemez miyiz ? gerçekten moral bozucu oluyor çıkan ses.

cihazı zaten sürekli soğutucunun üstüne koymuşum öyle çalıştıroyurum. kucağıma koyduğum da fan delikleri kapanmasın diye düz bir yüzey olan soğutucuda kullanıyorum.
  • diğer modeller nasıldır bilmiyorum ama kendi modelim adına konuşayım, 59-425035 sahibiyim sshd var eminim, hızlı açılma modunu kapatmadığım için kapanırken çok uzun olmamakla birlikte açılışa göre daha uzun bekliyorum, faydası ise neredeyse ssd ile aynı açılma süresi oluyor, 2-3 sn gibi bir sürede windows şifre sorma ekranı karşıma geliyor
  • "sshd cihazdan cihaza değişiyormu ki ?" bu bilgiyi zaten ben verdim cevabı zaten mesajda var.

Aygıt yöneticisinden kaç tane disk bulunduğuna değil değil diskin isminde bulunan model numarasına bakmanızı söyledim.

Kullandığınız alanın düz bir yüzey olup olmadığını sormuyorum, düz bir yüzeye koyduğunuzda(masa gibi) kasanın tüm ayaklarının aynı anda yere değip değmediğini, alt kasada eğrilik olup olmadığını anlayabilmek için soruyorum. eğer eğrilik varsa ise göre fan sesini kesecek çözüm var çünkü.
    Ne kadar agresifsin hocam yok. bir sakin ol yok şunu dedim yok bunu demedim :)

aygıt yöneticisen baktım, aşağıya ekte vereceğim ekran alıntısını.

ayrıca düz bir yüzeye koydum dediklerinizi kontrol ettim ama bir eğriğe vs rastlamadım. rastlasaydım çözümü ne olacaktı acaba ?

LENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook Satışta
    Bende kasada eğrilik var diye servise bile yollamadan iade almışlardı. Ancak değişimden aldığım cihazda da klavye sorunu var özellikle r tuşuna basıldığında çevresindeki tuşlar hareketleniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.