Şimdi Ara

LENOVO Y50 (Y5070 59-432245) Notebook Satışta (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
10
Favori
57.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün sadecenotebook.com'dan aldım. bir sıkıntı yaşamadım. havale ortalamadan 100 lira daha ucuza denk geldi. ofisten teslim alırken de ordaki arkadaşlarla açtık denedik. tavsiye ederim.

ilk incelemelerime gelince,

Sevmediğim şeyler:

-Ekranda parlaklıktan ziyade netlik problemi var. yazılar genelde bulanık. ilk başta herkes gibi ben de gözlerim bozuk sandım. ama çözünürlüğü düzeltince farkettim.sadece 1080p çözünürlükte net gözüküyor, tabi o çözünürlükte de herşey çok küçük. karınca gibi. tabi renk ve kontrast da da ciddi problemler var. nasıl çözücem bilmiyorum.

-Aslında benim için en büyük sıkıntı, cihazdan beklediğim hızı alamıyor oluşum. benim 6 senelik hp laptopumla hemen hemen aynı hızda. hem de 6 aydır format atmadığım bir cihaz. bilmiyorum belki windows 8 dolayıdır. bu kadar boktan harddiskle anca bu kadarı olur. video izlerken, pes 2013 oynarken ara ara takılmalar yaşadım. kapanması 1 dk sürüyor. daha da zorlamak istemedim. bu cihazı alıyorsanız kesinlikle ssd almanız gerekiyor. hem de hiç vakit kaybetmeden. o işlemciye, o ram'e yazık yemin ediyorum.

-Beklediğim kadar, daha doğrusu anlatıldığı kadar hafif değil. hatta standartlarına göre oldukça ağır. eski laptobumdan ağır en azından.

-Webcam beklediğim kadar iyi değil. Pürüzlü görüntü alıyor.

-Sarj dengeli seçiliyken 2 saat gidiyor. oldukça standart.

Sevdiğim şeyler:

-Tasarım gerçekten inanılmaz. özelliklerine göre oldukça ince. panel pürüzsüz. touchpad harika. klavyenin ışıkları gerçekten çok hoş duruyor.

-Ses sistemi inanılmaz. evde 2+1 ses sistemime ihtiyacım kalmadı çünkü ondan daha iyi bas veriyor. hiç bu kadarını beklemiyordum.

-Hareketle kontrol sistemi var. Bundan alırken haberim yoktu. dizi,film izlerken el hareketlerinizle durdurup, devam ettirebiliyorsunuz. sesi kısıp, arttırabiliyorsunuz. şaşırdım doğrusu.

-Cihazda lenovo settings programıyla baya bir özelleştirme şansınız var. Hatta kendi kendine fanını temizleyebiliyor. 2 dk sürüyor. Bunu nasıl yapıyor bilmiyorum.

-Fiyatı özelliklerine ve tasarımına göre oldukça uygun. Ama dediğim gibi ssd şart. 5400rdm hdd ile ne işlemciden ne ramden verim alabilirsiniz. en azından 7200rdm olabilirdi. o bile fark yaratırdı ciddi anlamda.

-Soğutma sistemi bana yeterli geldi. tabi laptop u alıp yorgana basmadığınız sürece. masada durursa en fazla 67 derece gördüm ben oyun oynarken. yarın modern warfare 3 deniycem. deneyimlerimi paylaşırım.

Yani şimdilik aklıma gelenler bunlar. 1-2 gün içinde iyice test etme fırsatım olucak. Buraya yazacağım.

• sene 2014de son model laptop yapıyorsun ssd yok adam utanır da içine koyduğu hdd yi bari 7200rpm koyar tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. yazık lenovoya. fellik fellik laptop arıyorum uygun fiyatlı üst seviye. yok işte yok. şunu 100dolar fazla yapıp ssd li yapsaydınız olmaz mıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 18 Ekim 2014; 15:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

sene 2014de son model laptop yapıyorsun ssd yok adam utanır da içine koyduğu hdd yi bari 7200rpm koyar tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. yazık lenovoya. fellik fellik laptop arıyorum uygun fiyatlı üst seviye. yok işte yok. şunu 100dolar fazla yapıp ssd li yapsaydınız olmaz mıydı.

Aynen öyle hocam şuan ya x550jk alacaksın yada
    3000tl bandına çıkacaksın.
    Victor filan var ama ne kadar güvenilir tartışılır.

• Ssd li modelide mevcut ama malesef turkiyeye yollanmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran Chi Mei marka okunuşu çin mali gibi ama içerik dolu dolu sadece acaba 860 Kepler mi yoksa Maxwel mimarili mi. Eğer 860'in ikinci sürümü yani Maxwell mimari ise kaçmaz. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Kepler 860 kartlarda 4 GB desteklemiyordu. Alacak olanlar GPU-Z programını flash'a yükleyip öyle baksın. Piyasada Acer Nitro'da geldi ama 17 inç. Bunun 15 inç olması çok iyi ayrıca WLAN ve SMBIOS ile ilgili ürünün 1.13 BIOS sürümüne terfi etmesi lazım. Ürün yaklaşık 2.4 cm kalınlığında. 2.5 kg ağırlığında...

GK104 = Kepler
    GM107 = Maxwell

Kepler sürümü yaklaşık %10 daha yavaş,

Şehsen ben 10 üzerinden 8 veririm,
    Eksikleri Ekran adi plastik gibi, DirectX 12 desteği yok, 8SDHH yerine 32 ggb olsa daha iyi olurdu,
    Artıları Batarya gayet iyi, 15 inç için ekran kartı gayet iyi, hoparlör iyi...
  • Merhaba arkadaşlar 3 yıldır Lenovo Y570 kullanıcısıyım bu güne kadar bilgisayardan memnundum artık kendini salmaya başladı :) Yaklaşık 2-3 hafta önce vatanda stok da olsa direk alacaktım y5070 i ama stokta yok az araştırayım dedim ve forumda nereye yazsam nereye baksam lenovonun üzerinde bile durmadılar heleki bu fiyata hala içimden bi ses al gitsin diyor çok hoş bi tasarım yapmışlar ama nedense lenovo da bilgisayarda olan özellikleri tam verimle kullanamıyorum hissi veriyor, alacak arkadaşları caydırmak değil amacım ama alternetifleri kesinlikle değerlendirin derim hepsiburada.com da mevcut şuan ama 2-3 hafta önce olsa tak alırdım şimdiyse hiç almak içimden gelmiyor bi düşünün derim.
  • An itibariyle pcdepo da kredi kartına tek çekim 2872 TL

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y5070-59-432245-notebook?keyword=y507
  • Ürünün yeni BIOS'u çıktı, alanlar dikkat etisn. Yeni BIOS sürümü 9ECN31WW olup;

Termal tablo ile eski s4 ve CB desteğiyle ilgili düzeltmeler içeriyor.

Birde bu ürün Gigabyte oyun dizüstü, Acer Nitro gibi ürünlere nazaran yanyan çift fan taşıyor. Diğerleri iki farklı noktada fanlar taşırken bunun ikisini birleşik olması ne kadar sağlıkı bilmiyorum. Bu özelliğini beğenmedim. Özellikle fanların HDDye zerre faydası yok. Hemde HDD tamda sol elin altında kalacak... Soğutmasını hiç beğenmedim. Acer Nitro daha iyi tasarlamış. Ama ekran kartı 2GB... Bakalım HP Omen gelecek mi
  • Laptopun yeni modeli gelmiş ilgilenenler baksın

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9808
  • quote:

Orijinalden alıntı: exmachine

Hocam ben lenovo yu aldım, daha 2 gün önce aldım, laptopun altını düz masa vb gibi bir zemine koymazsanız ısınma problemi yaşatacaktır ama masa vb yüzeyler de sıkıntı yaşatmıyor. full ayarlar BF3 için konuşuyorum, ekran oyunun karanlıkta gece b zamanalrda geçtiği zamanlar da arkadan gelen bi aydınık varsa iptal oluyor ama onun haricinde görüntü kalitesi olarak çok güzel, ancak grafik performansı olarak msi den düşük performans veriyo, asusla aynı belkide daha iyidir, bu 3 ürün arasından ben olsam alabiliyo olsam msi yi alırdım, onu alamadığım için lenovo yu aldım diyebilirim zaten :) ancak performans istiyorsan sadece 3200 tl ye monster tulpar var gerçekten bi canavar :)

Merhaba hocam. Laptopunuz hayırlı olsun. Bu laptopta SSD takmak için boş slot var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

Laptopun yeni modeli gelmiş ilgilenenler baksın

Fark göremedim,ne farkı var diğerinden

• ben de merak ediyorum, yeni modelin ne farkı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakà

quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

Laptopun yeni modeli gelmiş ilgilenenler baksın

Fark göremedim,ne farkı var diğerinden

model farkı var sanırım bir de öncekinde olan ufak tefek sorun varsa onlar düzeltilmiş yeni model olarak sunulmuş.
  • Ürünü her anlamda denedim battle field 4 gta 4 ve far cry 3 full ayarlar da oynadım tek sorun ısınma oldu soğutucusuz 83 dereceyi gördüm sol el de q a ve z tuşları çevreside deli bir ısı iletimi oluyo yani, soğutucu kullanımımda ise ısınmayı bir risk olarak gördüğümden oyun ayarlarını normal seviyelere düşürdüm + ısıtıcıyı kullandım 68 dereceyi geçmedi, laptopta ssd için bir slot var mı bilmiyorum ama olduğunu sanmam ama çünkü dvd takacak yeri dahi yok (tahminimce) tek şansınız orjinalini değiştirmek bende 480 gb bir ssd takmayı düşünüyorum ama 1 1.5 yıl sonra falan şuan kasa konusunda braz sıkıntı var aten garantiye öndermem erekicek, vidaların biri resmen içinde kırılmış baş kısmı kopmuş aşırı şaşırdım, bi hafta sonra falan da masa da vida gördüm diyorum ben bu vidadan görmüştüm bi baktım laptoptan düşmüş, geri taktım onu, şuan bir kırılan vida eksiğim var, bir vida daha çıkarsa garantiye göndericem

• birde her zaman şu yorumu görüyorum her konuda bu tarz konuşanlar var cümle klasik bakın şu " onu alacağıma 300 400 tl daha veririm şunu alırım " yav be insan evladı bi düşün bakalım herkes 3200 tl ile mi bakıyor olaya, ben başta bu konu için söyleyeyim zaten 2700 tl ye kadar pc lere bakıyordum aylık taksit düz 300 tl yi geçmesin diye peder sınır koymuştu sonra mağaza da satış elemanının da yardımıyla kandırdık babayı da buna çıktık, şimdi söyle be güzel insan ben 3200 'e bunu alacağıma nasıl 300 400 tl daha verip bi üst pc yi alayım. Boş ağız yapmayın germeyin boş kafanızla insanları
  • Kasa kalitesi çok mu kötü bana mı öyle geldi?

• Y5070 i7 almış olarak aranıza katılmış bulunmaktayım, selamlar!
    Laptoplarınızdaki pil süreleri nedir? Ben baya yüklü bir video renderladım içindeki videoların toplam boyutu 20gb tan fazladır render sırasında pili sömürdü gitti. Normal mi?
    Bir de pil çıkmıyor prizde oynarsak pilin ömrü gidecek yok mudur bir çaresi bunun?

• quote:

Orijinalden alıntı: TABAS_23

Y5070 i7 almış olarak aranıza katılmış bulunmaktayım, selamlar!
    Laptoplarınızdaki pil süreleri nedir? Ben baya yüklü bir video renderladım içindeki videoların toplam boyutu 20gb tan fazladır render sırasında pili sömürdü gitti. Normal mi?
    Bir de pil çıkmıyor prizde oynarsak pilin ömrü gidecek yok mudur bir çaresi bunun?

lenovo settings programından koruma modunu açarsanız pilinizin ömrü uzar
  • Merhaba arkadaşlar. Böyle bir aletin varlığından birkaç gün önce haberim oldu. Sorum şu olacak. Kasa tamamen alüminyum kasa mı? Yoksa alt kapak sert plastik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaap Stam

Merhaba arkadaşlar. Böyle bir aletin varlığından birkaç gün önce haberim oldu. Sorum şu olacak. Kasa tamamen alüminyum kasa mı? Yoksa alt kapak sert plastik mi?

Kapağı ve altı fırçalanmış metal-alimünyum. İçinde el konulan klavye altı polikarbon mat madde ve ısı elinşze gelmiyor çerçevesi ve klavye ekran arasındaki yer de parlak plastik

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.