Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca cihaz hakkında deneyimlerimi paylaşayım,

Ürün üzerinde windows 8.1 ingilizce geliyor, format atıp daha önce satın aldığım 8.1 türkçe yi kurdum , üzerinde yeni nesil Maxwell mimarili GTX860M GDDR5 bulunuyor, bu ekran kartındaki gpu masaüstü GTX750 Ti ile aynı sadece bellek hızı biraz düşük geliyor, MSI after burner ile ekran kartına overclock yapabiliyorsunuz, nvidia tarafından limitlendiği için gpu ya max +135mhz verilebiliyor, belleklere ise +600mhz stabil oalrak verebildim bu halde 3DMark 11 de 5500 Garaphic skoru alıyor, ekran kartı overclocklu iken benchmark testinde 62 dereceyi geçmedi aynı şekilde işlemci test altında 70-73 derece civarında kaldı bu değerler i7 li bir laptop için çok çok iyi, çünkü birçok i7 li laptop yük altında throttlige geçer yada geçmeye çok yaklaşır ama bu laptopda bulunan çift fan sayesinde soğutma işini çözmüşler, birde bu cihazda bulunan i7 nin all core boost çarpanı 25 e limitlenmiş sanıyorum ısınmasın diye yani işlemcinin tüm çekirdeklerine yük bindiğinde cpu max 2,5ghz e çıkmakta, intel xtreme tuning utility ile cpu ya da overclock yapabiliyorum ama all core olarak değil, 3 veya daha az çekirdek yük altına girdiğinde 3,7ghz e kadar overclok ile çıkartabiliyorum, ama 4 çekirdekde yükde iken malesef overcloku dinlemiyor 2,5ghz e düşürüyor kendini, bunu lenovo bilgisayarın daha serin çalışması için ayarlamış olsa gerek, ses çıkışı olarak oldukça iyi üzerindeki JBL hoparlörler Harman markası altında imal ediliyor.(bazı BMW lerdeki ses sisteminde Harman/Kardon var mesela).Bilgisayarın klavye ışığının parlaklığını 2 kademe olarak ayarlayabiliyorsunuz.

• Ekran ve takılma konusunda ne diyorsunuz peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shario

Ekran ve takılma konusunda ne diyorsunuz peki?

daha temiz bir windows için format atıp sadece gerekli yazılımları kurdum ve cihazda herhangi bir takılma kitlenme olmadı, ekran olarak beğenmediği yanı çerçevesi oldu, biraz daha kaliteli yapılabilirmiş, bunun dışında ekranda bir sorun görmedim.
  • Şu anda stokta olan bir yer var mı pazartesi veya salı sipariş edeceğim bu aleti. Pcdepoda bitmiş, bimeksde yok

• exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    Pcdepo stokta var gösteriyor.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y50-ultrabook
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y50-59-425035-notebook

Ebrar
    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-y5070-59-425035-notebook-pmu326318

Sadecenotebook

http://www.sadecenotebook.com/lenovo-y5070-59-425035-notebook-pmu380704

n11
    http://www.n11.com/lenovo-ideapad-y50-59-425035-notebook-P30475836

Dolar kuru yükseldiği için fiyat biraz arttı. Piyasanın durgunlaşmasını beklemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 13 Eylül 2014; 12:18:25 >

• Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Pcdepo stokta var gösteriyor.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y50-ultrabook
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y50-59-425035-notebook

Ebrar
    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-y5070-59-425035-notebook-pmu326318

Sadecenotebook

http://www.sadecenotebook.com/lenovo-y5070-59-425035-notebook-pmu380704

n11
    http://www.n11.com/lenovo-ideapad-y50-59-425035-notebook-P30475836

Dolar kuru yükseldiği için fiyat biraz arttı. Piyasanın durgunlaşmasını beklemenizi tavsiye ederim.

Hocam bilgisayarım bozuldu o yüzden programlama işlerim yarım kalmasın diye okullar açılınca almam lazım Ve neden dolar bu kadar çıktı? Yine rekor kırmış

• Tabii siz herhangi bir oyunda denediniz mi bilemiyorum B.M.W. Sshd hbyrid kısmında dolayı takılmalar olduğunu söyledi bir çok kişi o sebeple bu soruyu sordum.

Bir de ekranla ilgili anladığım sıkıntı insanların rengi görememesi yani ekranın soluk ve mat olması. Bu da zannımca kişiden kişiye değişebilecek bir şey.

Bu sebeple herkese önerim bilgisayarı gidip elinizle görüp denemeden almamanız. En azından ben Vatan MediaMarkt gibi yerlere gelmeden almayı düşünmüyorum.

Benim için öncelik klavyede olduğu için Şu an Asus N serisinin klavyesi kadar rahat bir yazıma sahip bir klavye göremediğim için y50'yi bekliyorum. Eğer videolardaki gibi çok içe doğru göçüyorsa sanırım başka Asus'a tekrar yöneleceğim.
  • Hocam bişverin diger teknoliji marketlerini alın hepsiburadadan rahat edin 2900e geliyor bence gayet iyi 9 taksitte cabası

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

Hocam bişverin diger teknoliji marketlerini alın hepsiburadadan rahat edin 2900e geliyor bence gayet iyi 9 taksitte cabası

9 taksit bana bir şey yapmaz. Tek çekim alacağız. Bir de orası güvenli midir? Kaç günde kargodan gelir?
    Online oyunlarda donma yapıyormuş SSHD. Sizce garantiyi boşverip SSD takmalı mıyım?
    Ve ekran kalibrasyonu nasıl yapılıyor? Bunun ekranı daha canlı göstereceğini duydum. Bilgisayarsız kaldım Piyasanın durgunlaşmasını falan bekleyemem. Pazartesi okullar açılıyor. Pazartesi veya salı da sipariş etmeyi düşünüyorum. Ve link verir misiniz?

Not: 2001'li SSD takamaz demeyin. Okuldaki laboratuvara ben bakıyorum ve orada komple bilgisayar söküp takıyorum ve tamirediyorum bazen

• quote:

Orijinalden alıntı: exiledFromBadmen

Şu anda stokta olan bir yer var mı pazartesi veya salı sipariş edeceğim bu aleti. Pcdepoda bitmiş, bimeksde yok

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-y5070-intel-core-i7-4710hq-25ghz-35ghz-16gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar-59-425035/productDetails.aspx?productId=bd601214&categoryId=98

• Arkadaşlar laptop geçen hafta gelmişti ancak bugün kutusunu açma fırsatı buldum. Ben gayet memnun kaldım laptoptan. Ekran da bahsedildiği kadar kötü değil. En azından benim için gayet yeterli. Aklında ekran ile ilgili soru işareti olanlar düşünmeden alabilirler.

Size bir sorum var. PC App Store ve Store adında iki tane program indirebileceğimiz yer var. Hangisini tercih etmeliyiz acaba? Örneğin Facebook ikisinde de aynı mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: GooodJob

Arkadaşlar laptop geçen hafta gelmişti ancak bugün kutusunu açma fırsatı buldum. Ben gayet memnun kaldım laptoptan. Ekran da bahsedildiği kadar kötü değil. En azından benim için gayet yeterli. Aklında ekran ile ilgili soru işareti olanlar düşünmeden alabilirler.

Size bir sorum var. PC App Store ve Store adında iki tane program indirebileceğimiz yer var. Hangisini tercih etmeliyiz acaba? Örneğin Facebook ikisinde de aynı mıdır?

hocam bilgisayarın sistem notu kaç

şu mavi yazılı puan

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Merhaba arkadaşlar, kısaca cihaz hakkında deneyimlerimi paylaşayım,

Ürün üzerinde windows 8.1 ingilizce geliyor, format atıp daha önce satın aldığım 8.1 türkçe yi kurdum , üzerinde yeni nesil Maxwell mimarili GTX860M GDDR5 bulunuyor, bu ekran kartındaki gpu masaüstü GTX750 Ti ile aynı sadece bellek hızı biraz düşük geliyor, MSI after burner ile ekran kartına overclock yapabiliyorsunuz, nvidia tarafından limitlendiği için gpu ya max +135mhz verilebiliyor, belleklere ise +600mhz stabil oalrak verebildim bu halde 3DMark 11 de 5500 Garaphic skoru alıyor, ekran kartı overclocklu iken benchmark testinde 62 dereceyi geçmedi aynı şekilde işlemci test altında 70-73 derece civarında kaldı bu değerler i7 li bir laptop için çok çok iyi, çünkü birçok i7 li laptop yük altında throttlige geçer yada geçmeye çok yaklaşır ama bu laptopda bulunan çift fan sayesinde soğutma işini çözmüşler, birde bu cihazda bulunan i7 nin all core boost çarpanı 25 e limitlenmiş sanıyorum ısınmasın diye yani işlemcinin tüm çekirdeklerine yük bindiğinde cpu max 2,5ghz e çıkmakta, intel xtreme tuning utility ile cpu ya da overclock yapabiliyorum ama all core olarak değil, 3 veya daha az çekirdek yük altına girdiğinde 3,7ghz e kadar overclok ile çıkartabiliyorum, ama 4 çekirdekde yükde iken malesef overcloku dinlemiyor 2,5ghz e düşürüyor kendini, bunu lenovo bilgisayarın daha serin çalışması için ayarlamış olsa gerek, ses çıkışı olarak oldukça iyi üzerindeki JBL hoparlörler Harman markası altında imal ediliyor.(bazı BMW lerdeki ses sisteminde Harman/Kardon var mesela).Bilgisayarın klavye ışığının parlaklığını 2 kademe olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Hocam üzerinde gelen işletim sistemi kurarken türkçeye çevrilebiliyordu, konuda bunu yazan arkadaşlar oldu. Keşke konuyu okusaydınız önce. Hayırlı olsun ama oldukça memnunsunuz anlaşılan cihazdan

• Merhaba arkadaslar. Laptop 2 haftadir elimde. Ilk aldigimda lol u yukledim. Ultra ayarlarda 220 fps yakin aliyordum fakat ara sira 1 sn lik takilmalar yasiyordum. Ama bunun da cozumu varmis. Ben 2 sey yaptim. Ikisinden biri duzeltti ama hangisi bilmiyorum. Biosu guncledim ve intelin sshd duzenleyizi gibi bi program vardi hizlandirmayla alakali. Bunlari yukleyince sikinti kalmadi. Bir de bazi arkadaslar 2.5 ghz ustune cikmiyor demis. Alt kisimda pilden yulsek performans secildiginde 3.5 e kadar cikiyor. Pc ilk aldigimda 40 sn de acilirdi o guncellemeyi ve programi yukleyince 13 snde aciliyor. Isinma konusunda da wow ve lol ultrada sabahladigim oldu. En yuksek 73 gordum. Ama bana sanki daha sicak geldi. Q w e r tuslari bazen elinizi acitabiliyor. Bu sicaklik dandik bi sogutucuyla alindi. Bir de bi sikinti var belki herkes de yoktur. Laptop u kaldirip saga sola cevirince isin kilici sesi cikiyor o kadar. Baska bi problem yok. Bir de arkadas ingilizce demiste kurulum da alt kisimda turkce secenegi vardi. Sorular olursa cevaplarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: foranonymous

Merhaba arkadaslar. Laptop 2 haftadir elimde. Ilk aldigimda lol u yukledim. Ultra ayarlarda 220 fps yakin aliyordum fakat ara sira 1 sn lik takilmalar yasiyordum. Ama bunun da cozumu varmis. Ben 2 sey yaptim. Ikisinden biri duzeltti ama hangisi bilmiyorum. Biosu guncledim ve intelin sshd duzenleyizi gibi bi program vardi hizlandirmayla alakali. Bunlari yukleyince sikinti kalmadi. Bir de bazi arkadaslar 2.5 ghz ustune cikmiyor demis. Alt kisimda pilden yulsek performans secildiginde 3.5 e kadar cikiyor. Pc ilk aldigimda 40 sn de acilirdi o guncellemeyi ve programi yukleyince 13 snde aciliyor. Isinma konusunda da wow ve lol ultrada sabahladigim oldu. En yuksek 73 gordum. Ama bana sanki daha sicak geldi. Q w e r tuslari bazen elinizi acitabiliyor. Bu sicaklik dandik bi sogutucuyla alindi. Bir de bi sikinti var belki herkes de yoktur. Laptop u kaldirip saga sola cevirince isin kilici sesi cikiyor o kadar. Baska bi problem yok. Bir de arkadas ingilizce demiste kurulum da alt kisimda turkce secenegi vardi. Sorular olursa cevaplarim.

tüm core ler aktif iken 2,5ghz in üstüne çıkmaz, sizin gördüğünüzde 4 den daha az çekirdek aktifdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Merhaba arkadaşlar, kısaca cihaz hakkında deneyimlerimi paylaşayım,

Hocam üzerinde gelen işletim sistemi kurarken türkçeye çevrilebiliyordu, konuda bunu yazan arkadaşlar oldu. Keşke konuyu okusaydınız önce. Hayırlı olsun ama oldukça memnunsunuz anlaşılan cihazdan

sadece klavyeyi TR seçebiliyorsunuz dil standart İngilizce geliyor zaten sürümüde o SL yani single language, standart olarak İngilizce gelir.

• Belki de. Tum cekirdekleri nasil acabilirim? Pek bilgili degilim bu konu da. Bir de tum cekirdekler nasil bi avantaj saglar bana?

• quote:

Orijinalden alıntı: shario

Tabii siz herhangi bir oyunda denediniz mi bilemiyorum B.M.W. Sshd hbyrid kısmında dolayı takılmalar olduğunu söyledi bir çok kişi o sebeple bu soruyu sordum.

Bir de ekranla ilgili anladığım sıkıntı insanların rengi görememesi yani ekranın soluk ve mat olması. Bu da zannımca kişiden kişiye değişebilecek bir şey.

Bu sebeple herkese önerim bilgisayarı gidip elinizle görüp denemeden almamanız. En azından ben Vatan MediaMarkt gibi yerlere gelmeden almayı düşünmüyorum.

Benim için öncelik klavyede olduğu için Şu an Asus N serisinin klavyesi kadar rahat bir yazıma sahip bir klavye göremediğim için y50'yi bekliyorum. Eğer videolardaki gibi çok içe doğru göçüyorsa sanırım başka Asus'a tekrar yöneleceğim.

şuan BF4 indiriyorum, kurup deneyeceğim bakalım takılmalar olacakmı

• Hayir hocam alt kisimda turkce vardi ondan eminim. Su an turkce kullaniyorum

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.