Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Touchpad'i mi kullanıyorsun yoksa harici mouse mi?
    Touchpad ise sorunlu olabilir, harici ise; mouseda sıkıntı olabilir. Başka bir mouse ile dene, sorun devam ediyorsa, sıfırdan formatla, hala devam ediyorsa anakartta sorun olabilir.
  • arkadaşlar ben iş yerindeki arkadaşlar ile beraber bu cihazı aldım fakat arada ekran kararıyor ve açmak içim pc yi yeniden başlatmam gerekiyor. bu arada w10 yüklü cihazda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasak -- 20 Kasım 2015; 16:40:26 >
  • yav arkadaşlar mağazada bile wasd üzerinde belirgin ısıma var elinizi koyunca anlıyosunuz diğer bilgisayarlara göre
  • Acaba y50 70'in bataryasını daha yüksek kapasiteli bir bataryayla değiştirebilir miyiz?
  • Bilgisayarda harici mouse kullanıyorum. ama diğer usblere bişi takınca mouse da takılma yapıyor, wireles aletinin yerini değiştirince ya da çıkarıp takınca düzeliyor. Bazen kendiliğinden de yapıyor diğer usb ler de bir şey varsa çıkarıyorum. bazen benimde gurkan1139 arkadaşınki gibi disk kullanımı yüzde yüz diyor. Tam olarak sorun usb den mi kaynaklanıyor yoksa başka bir sıkıntı mı var bilmiyorum. , acaba sizde de benzer sorun var mı? ya da çözüm için fikri olan? ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi travellerrr -- 29 Kasım 2015; 11:38:43 >
  • Laptop 95 dereceyi gördü garantiye yolladım ısınma problemi yaşayanlar var mi kaç derece de gta*V oynuyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceWave -- 22 Ocak 2016; 14:55:02 >
  • iceWave İ kullanıcısına yanıt
    Win10 a 8.1 den yükseltme şeklinde geçtiysen, sıfır kurulum yap win10. Yükseltmelerde bu tür sorunlar olabiliyor. Media creation tool ile usb belleğe win10 indirip, usb den kur. Lenovo sitesinden win10 sürücülerini indirip kur. Eğer yükseltme ile win10 geçtiysen, etkinleştirme otomatik yapılacak, internete bağlanınca.

Fan sesi için ise, lenovo settingsden fn temizleme yap hava çıkışlrı tıkanmış olabilir, birde dizüstünü mutlaka sert bir zemin üzerinde kullan, kasanın altındaki hava alma ızgarası mutlaka açık kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 5 Aralık 2015; 12:44:46 >
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    yükseltme olarak geçtim. peki bu 3 nolu sorunuma ne diyorsun? araştırdım biraz ram harddisk yada işlemci ile ilgili sıkıntı olabilir diyorlar.
  • kolay gelsin işaretlediğim kırmızı çizgi ile çizdiğim bir metal çip var onun üstüne termal sürüp yapışkan soğutuculardan taksak kısa devre yaparmı acaba
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceWave

yükseltme olarak geçtim. peki bu 3 nolu sorunuma ne diyorsun? araştırdım biraz ram harddisk yada işlemci ile ilgili sıkıntı olabilir diyorlar.
    Bu dediğin olay hoparlörün titremesi gibi mi yani gelen ses titriyor mu ? Böyleyse ve HDD'den ses geliyorsa bendeki sorun başgöstermiş..

Bende böyle oldu en sonunda HDD tamamen gitti şu an serviste..
  • darkroques61 kullanıcısına yanıt
    yok hayır. parazit sesi gibi. hatta burda bi arkadaş okulda konuşma yapan müdürün microfonu tiz bir ses çıkarır demiş.aynı öyle
  • iceWave İ kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir, yazılımsl yani windowsdan da olabilir. temiz kurulumdan sonra da yaparsa, o zaman , büyük ihtimalle işlemci yada hdd den kaynaklanıyor diyebiliriz.
  • uzbk kullanıcısına yanıt
    Gerek yok, o pCH kontrolcüsü, 115c max sıcklık görebiliyor, ama 90c civarı güvenli sınır kabul ediliyor. Aida32 ile sıcaklıkları kontrol et, 90c ve üstü görmüyorsa hiç bir sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Gerek yok, o pCH kontrolcüsü, 115c max sıcklık görebiliyor, ama 90c civarı güvenli sınır kabul ediliyor. Aida32 ile sıcaklıkları kontrol et, 90c ve üstü görmüyorsa hiç bir sorun olmaz.

saolasın peki orijinal macunları değiştirsem sıcaklık düşüşü olurmu daha kaliteli bi macun sürsem
    Elbette fak eder, ama kaliteli, markalı bir macun kullanırsan. Dandik çin malı macunlarla daha da kötü hale getirebilirsin sıcaklığı.
    Benim tavsiyem,Thermal grizzly Kryonaut, veya hydronaut. Bunları bulamazsan NOCTUA NT-H1.
    Ama öyle 15-20 derece gibi bi fark da bekleme. 3-10 derece arası bir far oluştururlar, artık kaç derece olacağı şansına.
    Birde unutmadan oldukça ince bir tabaka halinde sür, sadece işlemci ve ekran kartının üzerine. Soğutucu bloğa sürme,
    Sürmeden önce hem işlemci ve ekran kartının üzerini, hemde soğutucu bloğun işlemci ve ekran kartına temas eden bölümlerini iyice temizle.
    Yanlız bu işlem sonucunda alet garanti kapsamından çıkabilir, sorumluluk sana ait haberin olsun. Mesela Monster sorun etmiyor böyle durumları ama Lenovoyu bilmiyorum.
    Son olarak tüm bu işlemleri yapmadan önce, hatta en önce, bataryanın güç bağlantısını kes.(Anakarttaki soketini çıkar)
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Elbette fak eder, ama kaliteli, markalı bir macun kullanırsan. Dandik çin malı macunlarla daha da kötü hale getirebilirsin sıcaklığı.
    Benim tavsiyem,Thermal grizzly Kryonaut, veya hydronaut. Bunları bulamazsan NOCTUA NT-H1.
    Ama öyle 15-20 derece gibi bi fark da bekleme. 3-10 derece arası bir far oluştururlar, artık kaç derece olacağı şansına.
    Birde unutmadan oldukça ince bir tabaka halinde sür, sadece işlemci ve ekran kartının üzerine. Soğutucu bloğa sürme,
    Sürmeden önce hem işlemci ve ekran kartının üzerini, hemde soğutucu bloğun işlemci ve ekran kartına temas eden bölümlerini iyice temizle.
    Yanlız bu işlem sonucunda alet garanti kapsamından çıkabilir, sorumluluk sana ait haberin olsun. Mesela Monster sorun etmiyor böyle durumları ama Lenovoyu bilmiyorum.
    Son olarak tüm bu işlemleri yapmadan önce, hatta en önce, bataryanın güç bağlantısını kes.(Anakarttaki soketini çıkar)
    Kolay gelsin.

elimde bu macundan var onlar kadar etkili olurmuki olmassa noctua temin edicez:D
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-tg4-thermal-macun.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 7 Aralık 2015; 1:47:36 >

Linklere bakarak kendin de karar verebilirsin.

Termal macun karşılaştırma 1
    Termal macun karşılaştırma 2

• Laptopumdan ses geliyor, ama bu sesin hdd mi gpu mu yada fan sesi mi olduğunu nasıl ayırt edicem. bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceWave

Laptopumdan ses geliyor, ama bu sesin hdd mi gpu mu yada fan sesi mi olduğunu nasıl ayırt edicem. bilgisi olan var mı?

hoparlörle fanın arasında bişeyler tıkırdıyor anlam veremedim. ben ssd kullanıyorum ordan ses geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.