Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E540

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç aydır 20C6A0CDTX kodlu modeline sahibim, forumda e540 sahibi birinin konusunu bulamadım açayım dedim.Sorusu olan varsa alabilirim.Başka e540 sahibi olan varsa aynı konu altında bilgisayarın sorunlarını tartışabiliriz.
    Sahip olduğum modelin özellikleri ;

    Notebook Markası Lenovo
    İşlemci Markası Intel
    İşlemci Modeli 4. Nesil Intel® Core i7-4702MQ Dört Çekirdekli işlemci
    İşlemci Tipi Intel Core i7
    İşlemci Hızı i7-4702MQ - 2.2 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'e kadar
    İşlemci Cache 6 MB
    Yonga Seti Intel® HM87 Chipset
    Ekran Boyutu 15.6
    Ekran Tipi LED HD
    Ekran Çözünürlüğü 1366x768
    Ekran Kartı Nvidia
    Ekran Kartı Belleği 2 GB - Paylaşımsız
    Grafik İşlemcisi Nvidia GeForce GT 740m
    HDMI Var
    Sistem Belleği 16GB
    Bellek Tipi DDR3
    HDD Kapasitesi 1 TB
    Optik Sürücü DVD±RW
    Bluetooth Var
    Usb Portu 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
    Video Portu 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye Numerik Q TR
    Hoparlör Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu Var
    Kamera HD Web Camera
    Touchpad Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi (Yazılım) FreeDos
    Paket İçeriği Pil
    Pil Teknolojisi 6-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı 2.45 Kg

     Lenovo Thinkpad E540
     Lenovo Thinkpad E540
     Lenovo Thinkpad E540
     Lenovo Thinkpad E540



    Kendi izlemleri yazayım;
    Bilgisayarı pcdepo.com'dan 2500 liraya aldım taksitli olarak.Aralık ayında aldığımda fiyatı 2360 lira idi sanırım.Freedos olarak aldım ve şuan windows 8.1 kullanıyorum.Bilgisayarı alacağım dönemde aynı fiyata i7 işlemci ve 4 çekirdekli bilgisayar mümkün değildi ben araştırdıklarım arasında denk gelmedim.Varsa bile ilgilenmediğim markalardır büyük ihtimalle.

    Bilgisayardan çok memnunum kötü tarafını olarak sizi aşırı derecede etkileyecek birşey yok.Daha iyi olsa dediğim yerler şuan için hdd yerine ssd bu makinaya çok gerekli birşey.Çünkü bilgisayarı tek yavaşlatan şey hdd, ssd ile bilgisayarın yavaşladığını görmeyeceğinizi düşünüyorum.Birde bazı thinkpad modellerinde klavye aydınlatması var webcamin yanında ancak bunda yok gerçi çok aradığım birşey değil ancak olursa iyi olurmuş.Mat ekrana sahip güneşte ekranı görmek sıkıntı olabiliyor ama onun dışında ekranı eski bilgisayarımın monitörüne karşı çok daha parlak.Şuana kadar 2 defa mavi ekran aldım bu bazı kişiler için önemli olabilir.Birincisini driver update yaparken aldım, o da şöyle listedeki 8.1 driverı üstüne listede 8.0 için başka driver olduğunu görünce onuda yüklemek istedim ancak mavi ekran verip kapandı sadece bu işlemde mavi ekran veriyordu.Tahminim zaten yüklü bir driverın başka ve eski bir driver ile değiştirilmesi sırasında oluştuğu.Bu önemsenecek birşey değil.Şuan sıkıntı yok.İkinci mavi ekranı ise bir kez aldım ancak ne olduğunu araştırmadım bir daha da denk gelmedim.Bir kez de wifi problemim olmuştu wifi açık olmasına rağmen ilk önce wifilere bağlanamıyordum daha sonra ise wifi gözükmemeye başladı.Driver sildim yükledim biraz uğraştım düzeldi.Bu ilk aldığımda olmuştu uzun süredir sıkıntı yok.

    Bilgisayar programcılığı okuyorum ve hem okuldaki derslerim hemde kendi internet siteleri ve yazılım işlerim için kullanıyorum.Aynı anda Vmware'de birkaç tane işletim sistemi çalıştırdım hiç kasma vs olmadı sıkıntısız çalıştırdım hepsini.Şuana kadar da herhangi bir programda kastığını ve yavaşladığını görmedim.

    Bilgisayarda çok fazla çeşit oyun oynamadım.GTA 4'ü oynadım orta seviye grafik ile sanırım.Yüksek grafikte ufak donmalar oluyor.Battlefield 3 ise sanırım son ayarlarda yada bir düşüğü çok fazla oyun amaçlı kullanmadığımdan fps bilgisi veremiyorum belki birgün deneyip sonuçları yazarım.

    3ds Max ile işlerim oldu anca öyle çok büyük şeyler açıp renderlemedim ancak çok büyük şeyler olmadıkça yeter diye düşünüyorum.

    Nvidia 740m mevcut bilgisayarda çoğu bilgisayar bu ekran kartını kullanıyor zaten internetten bu ekran kartı hakkında bilgi alırsanız daha iyi olur çok işim düşmedi ekran kartına.

    Çok çabuk şarj oluyor yani şarjı sıfırlayıp ne kadar sürede şarj olacak diye denemedim ancak gözlemlerime göre hızlı şarj oluyor.%100 Şarjdan sonra güç tasarrufu modunda ve en düşük ekran parlaklığı ile yaklaşık 4 bölüm dizi izleyebiliyorum yani ortalama 3 saatten fazla gidiyor.(1 bölüm dizi 40dk. 4 bölüm dizi 2 saat 40dk yapıyor)

    Bu arada kendi içinde sim kart modülü var ancak çalıştıramadım.Windows 7 için driver bulunuyor ancak 8.1 için yok.Biraz araştırıp üretici sitesinden bulunabilir belki araştırıyorum şuan.

    Şuan aklıma gelen şeyler bunlar, başka şeyler aklıma gelirse editlerim.Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.


     Lenovo Thinkpad E540 Lenovo Thinkpad E540 Lenovo Thinkpad E540 Lenovo Thinkpad E540 Lenovo Thinkpad E540 Lenovo Thinkpad E540



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekUykucu -- 3 Nisan 2015; 1:10:13 >



  • Bir kaç yorum yapsan, resim koysan
    Hoşuna giden yanlarını belirtsen,
    Senin şaşırtan özelliklerini yazsan

    yani önden sen başı çeksen nasıl olur dersin?
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Editledim
  • Diğer i7 4. nesil Intel mobil işlemciler 47W güç tüketimi yaparken 4702 - 4712 ve 4722 modelleri 37W ile çalışıp 4 çekirdekli olan yegane modeller.

    Bende de Thinkpad T540p var. Üzerinde i5 4300M (37W) işlemci var. İlk fırsatta yukarıdaki serilerden biriyle değiştireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    ben de 20C6008QUS modelini kullanıyorum. Cihaza Intel Dual Band Wireless-AC 7265 takmak istiyorum.

    Cihazda NGFF slotu mevcut mudur?

     Lenovo Thinkpad E540



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-x-treme -- 16 Nisan 2015; 16:01:34 >
  • e-x-treme kullanıcısına yanıt
    İnternette var yada yok diye bilgi varmı bilmiyorum.Ben cihazın kasasını açmadım henüz, Anakartta mevcut mu bilmiyorum.
  • Bende Intel HD Graphics ekran kartı olan model var. İçerisinde GTX 740M bulunmuyor. Harici olarak alıp takmak mümkün müdür?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridygo

    Bende Intel HD Graphics ekran kartı olan model var. İçerisinde GTX 740M bulunmuyor. Harici olarak alıp takmak mümkün müdür?

    Çoğunda harici bir ekran kartı bulunuyor, sizin aldığınız bilgisayarın model numarası nedir acaba ? Yoksada sonradan takılmıyor olabilir, bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GercekUykucu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ridygo

    Bende Intel HD Graphics ekran kartı olan model var. İçerisinde GTX 740M bulunmuyor. Harici olarak alıp takmak mümkün müdür?

    Çoğunda harici bir ekran kartı bulunuyor, sizin aldığınız bilgisayarın model numarası nedir acaba ? Yoksada sonradan takılmıyor olabilir, bilgim yok.

    E540 i5 işlemcili model.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.