Öncelikle herkese iyi forumlar. Lenovo G510 serisi bir laptop ve servise gidip gelme sürecinde başıma gelen olayları sizlerle paylaşmak istedim.Örnek teşkil etmesi açısından. Yukarda da belirttiğim gibi G510 serisi laptopu klavye arızası sebebiyle servise gönderdim. 11 12 günlük bir süreç içerisinde klavye arızası giderildi diyerek tarafıma gönderilen kargo da şöyle bir aksilikle başladı herşey , paketi almadan önce kutuyu açtım kaba taslak bir şekilde kırık ezik çatlak varmı gibisinden bir kontrol ettim ve kargoyu teslim aldım.Yanlış olmasın kargoyu çarşamba günü aldıysam cuma günü bilgisayarı kullanmaya başladım ve sol fan girişi tarafında vidalandığı yerden esneme yapıyor bende durumu fark eder etmez teknik sevisi aradım mesai saatleri dışında olduğu için muhattap bulamadım ve mail attım pazartesi günü geri dönüş olmayınca aradım ve durumu izah ettim (Öğrencilik yıllarında 12 18 ay kadar bilgisayar teknik servisinde çalışmışlığım da var çok uzak değilim konuya) tamam gönderin bakalım dendi.Ve sonuç olarak kabul edilmedi kargoyu aradım 2 gün içinde geri dönüş yapmalıydınız dendi tüketici haklarını aradım ordanda çok sağlıklı cevap alamdım.Hatta diyaloğ şu şekildeydi -Durumu izah ettim. -Valla şimdi kimde kırıldığının ortaya çıkması zor dedi. -Yani size bununla alakalı benzer problemler karşınıza cıkıyordur ne yapmamı tavsiye edersiniz dedim. -valla siz bilirsiniz diye yanıt aldım. Neyse çok uzatmadan iş başa düştü lanet ettim uğraşacağıma alır kendim hallederim diyerek kasayı değiştirdim ve problemimi hallettim. (Madem teknik serviste çalıştın alıp kendin halletseydin diyecekler içinde hayatımda ilk defa garantiye ürün gönderdim ve böyle birşeyle karşılaştım.) Tabi arada bir de 2 inci kez garanti gönderiminden kırık şarj aleti geldi bana ait olmayan neyseki onu kabul edip değiştirdiler.Onuda seri numarasının fotoğrafını çekmiştim her türlü itlik puşluğa karşın haksız da çıkmadım.Serri numarasını görünce bişey diyemediler.
Sonuç: 1)Garantiye birşey gönderdiğinizde özellikle bu Lenovo ile alakalı ise BDH Bilişim 8 10 kere düşünün.
2)Çok iyi kontrol edin kargo görevlisi beklemesin aman falan demeyin çünkü siz bir problem yaşadığınızda onlar o kadarda vicdanlı davranmıyor.
Benim hatam iyicene kontrol etmeden zayıf işçilik yapmış olmam.Fakat o sıkıntı kullanıma başlamadan pek de fark edilebilecek cinsten değildi.
Lenovoyla özellikle BDH Bilişimle problem yaşayan var mı bilmiyorum fakat sizinde aklınızın bir köşesinde bulunması açısından yazdım.
Yazım hatalarmız ve üslübumuzda bir yanlış varsa affola tekrardan herkese iyi forumlar.....