Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.645
Cevap
39
Favori
190.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MuRo_123

Eski Lenovo laptopumu sürekli şarjda kullandım. 6-7 sene oldu. Halen bataryası 1-2 saat arası dayanıyor. Demem o ki bence şarjda kullanmak bataryada kullanmaktan kat kat daha sağlıklı. Çünkü şarj full olduktan sonra bilgisayar otomatik olarak pile enerji vermeyi kesiyor ve sadece adaptörden güç alıyor. Dolayısıya pil yorulmamış oluyor.

Bunu 6-7 senelik testim sonucu söylüyorum. Çünkü bataryada kullanan arkadaşların neredeyse hepsinin pilleri bozuk.
    Haklısın özünde bataryaya zarar veren şeylerden biride doldur boşalt yapmaktır. Lenovo Vantage Tasarruf Kipi var ben onu açtım sürekli pilde kullanıyorum %60'a kadar şarj ediyor.

• Adaptörü çıkarıp pilin bitmesini bekledim ve yeniden şarj ettim. Pil seviyesi %100 şuan, düzeldi.

Ben bu ips ekranı sevmedim ne lanet bişeymiş, Alışınca diğer ekranlar çok kötü geliyor, piksel piksel seçemiyorum.
  • godofsail kullanıcısına yanıt
    valla ben parlak tn den geçtim. mat ips e :) tofaştan mercedese geçmek gibi oldu :)
  • S.a arkadaşlar. Bilgisayarım garantiden geldi. Ama şöyle bir sıkıntı var şimdi de. Bazı işlemlerde arayüzde anlık takılmalar oluyor. 1sn veya daha az. Geçen bu konuda gördüydüm bios güncellemesinden sonra fps drop oluyor filan yazmıştı birisi. Benim de garantide biosu güncellemişler aynı şey olabilir mi acaba?

Örnek veriyorum chrome sayfasını kapatırken yarım saniye takılıyor sonra kapatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuRo_123 kullanıcısına yanıt
    Benim hiçbir yerde hiçbir takılma yok, FPS droplarıda yok ama, senin dediğin gibi chrome'u kapatınca X e tıklayarak, anında kapanmıyor, yarım sn hatta daha da az kadar durup öyle takılıyor. Bu esnada mouse falan takılmıyor ama. Normal olmasın yani?
  • Bende cs go da fps drop bayağı oluyor sebebi nedir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Benim hiçbir yerde hiçbir takılma yok, FPS droplarıda yok ama, senin dediğin gibi chrome'u kapatınca X e tıklayarak, anında kapanmıyor, yarım sn hatta daha da az kadar durup öyle takılıyor. Bu esnada mouse falan takılmıyor ama. Normal olmasın yani?
    Bende de vardı aynı sorun, sürücüleri yükleyince problem kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Aynen dediğin gibi oluyor bende de. Ama şimdi test ettim League Of Legends Launcher açıkken bu sorun ortadan kalkıyor. Yani ne alaka bilmiyorum ama. Belki oyun dışındayken ekran kartı ve işlemci güç tasarrufuna geçiyordur. Yani çok fazla bir sorun yok.

LOL oyununu test ettim kesinlikle fps kaybı yok. Sadece chrome kapatırken oldu bu sorun. İlginç.
  • Arkadaşlar merhabalar

Cihazdan memnun musunuz?

Kronik hataları var mı? Sanırım lenovo da kronik olarak klavye üzerinde duruyorlar. Neyin nesidir bu..? Başka neler vardır?

Önceden lenovo laptop kullanıyordum. Çok iyi özelliğe sahip değildi tabii.. 2012 yılında almıştım (Z580 serisi) Sonra bu bilgisayarım çalınınca mecburen yeni bir laptop arayışı içine girdim. Aslında gönlümden MSI geçiyor geçmesine ama işte çok pahalı...

Max 5 bin - 5,5 civarı alabileceğim en makul cihazı arıyorum açıkçası..

Neler dersiniz..?

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 14 Mayıs 2018; 4:17:54 >
  • Lenovo nerve sense uygulaması yüklü değil napmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
  • lenovay520 L kullanıcısına yanıt
    pcsupport.lenovo.com
    Lenovo Nerve Center (Sense) for Windows 10 (64-bit) - Notebook - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds121846
  • Arkadaşlar o windows arayüzündeki anlık takılmalar vs cihazla alakası yok.Ben 2-3 aydır kullanıyorum cihazır oyunlarda vs FPS drop vb şey hiç yaşamadım.

Gelelim arayüz takılmasına bu 1-2 haftadır bendede var sebebi ise yukarıda yazdığım gibi cihaz değil.Bu Windowsun ne zaman Redstone 4'ü yükledim o zaman başladı.İnternettede araştırdım benim gibi onlarca kişi yaşamış bu sorunu.

Kısacası Windows 10 son güncellemede sıkıntı var hafif.

Son olarak FPS Drop sorunu oyunlarda bende yok.Onun windowsla alakası yok.İnşallah cihazda sorun yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Segefendi

Arkadaşlar o windows arayüzündeki anlık takılmalar vs cihazla alakası yok.Ben 2-3 aydır kullanıyorum cihazır oyunlarda vs FPS drop vb şey hiç yaşamadım.

Gelelim arayüz takılmasına bu 1-2 haftadır bendede var sebebi ise yukarıda yazdığım gibi cihaz değil.Bu Windowsun ne zaman Redstone 4'ü yükledim o zaman başladı.İnternettede araştırdım benim gibi onlarca kişi yaşamış bu sorunu.

Kısacası Windows 10 son güncellemede sıkıntı var hafif.

Son olarak FPS Drop sorunu oyunlarda bende yok.Onun windowsla alakası yok.İnşallah cihazda sorun yoktur.
    Merhaba bro benim pc de cs go da ani saniyelik drop oluyor bilgisayardan desem hani the witcher oynuyorum onda hiç öyle bir sorun olmuyor yağ gibi oynatıyor var mıdır bir tavsiye

• quote:

Orijinalden alıntı: Macuka

Merhaba bro benim pc de cs go da ani saniyelik drop oluyor bilgisayardan desem hani the witcher oynuyorum onda hiç öyle bir sorun olmuyor yağ gibi oynatıyor var mıdır bir tavsiye

Alıntıları Göster
    Hocam optimizasyon sorunları denen şeyler var.Şöyle örnek veriyim bilgisayarda saatler Far Cry 5 , Gta 5 , Witcher 3 daha 6-7 tane böyle oyun oynuyorum sorun yok.Ama mesela FM 2018'de maç anında sürekli fps drop yaşıyorum.Bunlara yapacak birşey yok.

Ayrıca Windows 10 son güncellemeyle menülerde arada kasma başladı.

Bende olay chromedan ve uzantılarından birinden kaynaklıymış. Yeniden başlatınca baktım sorun olmuyor. Bi süre chrome kullandıkça bazen oluyor. Birkaç gereksiz uzantı vardı, devre dışı yaptım, düzeldi.
  • Tamamdir haklısın sağol Cevap icin

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Yok ya chrome ile alalkalı değil. Çünkü ses kısma açma tuşu ile youtubeda video izlerken sesini açayım dedim orda da 1 sn takıldı. Sanırım bios ile alakalı bir durum. Çünkü garantiye gidince bios güncelleme yapmışlar. Yeni bios güncellemelerinde sorun olduğunu duymuştum gerçekmiş demekki. Eski sürüme dönmeyi deneyebilirim veya yeni bios güncellemesini beklerim. Bakalım. Çokta sorun değil.
    O zaman benim sorun farklıydı demekki. Önceki bilgisayarda da chrome'u kitliyordu bazen o uzantı. burda da sorun yaptı. kaldırınca düzeldi. Chrome'dan çıkma tuşuna basar basmaz çıkıyor şuan :) Bu birkaç gün önceki bios update'ini yaptınız mı? Sürümü 4KCN43WW
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum şuan hangi sürüm var. Eve gidince bir bakacağım. En sorunsuz sürümü 4KCN40WW diyorlar yabancı forumlarda. Onu da indirdim. Eve gidince detaylı bir kontrol edeceğim. Belki eksik driver vardır. Hiç olmazsa bile takmayacağım. Bir şey olursa zaten direk değişim hakkım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuRo_123

Yok ya chrome ile alalkalı değil. Çünkü ses kısma açma tuşu ile youtubeda video izlerken sesini açayım dedim orda da 1 sn takıldı. Sanırım bios ile alakalı bir durum. Çünkü garantiye gidince bios güncelleme yapmışlar. Yeni bios güncellemelerinde sorun olduğunu duymuştum gerçekmiş demekki. Eski sürüme dönmeyi deneyebilirim veya yeni bios güncellemesini beklerim. Bakalım. Çokta sorun değil.
    Windows 1803 güncellemesi çok sıkıntılı bir güncelleme. Eğer güncel windows var ise sorun o yüzdendir. Çünkü aynı durumu bende yaşıyorum son windows güncellemesinden sonra. ( Geri dönemiyorum çünkü yedek dosyasını sildim 30gb yedek gerek yok diye :)
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.