Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.093
Cevap
43
Favori
132.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam laptobu bugün aldım. Termal modül L olarak değiştirilmiş. Fanlar değiştirilmiş. Bu değişiklikle beraber macun da yenilenmiş.

Klavye ışıklandırma sorunu devam ediyor, yaptık demişlerde yapmamışlar. Lenovo premium tekrar götürün diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Anladım, ben de böyle düşünüyordum. O zaman BIOS'tan girip de MUX'u kapatmama gerek yok. Acaba kaçırdığım bir şey mi var, 10-20 fps daha fazla kazanır mıyım diye sorayım dedim :)

• duayen00 kullanıcısına yanıt

macun konusunda bilgi var mı acaba ?

Senin ışık sorununu anlamadım gitti hocam çok ilginç ya. Klavyeyi değiştirmiyorlar mı acaba neyi kontrol ediyorlar.

• duayen00 kullanıcısına yanıt

Isınmada bir değişiklik oldu mu hocam ? Klavye ışıklandırması için üzüldüm, tekrardan sorunu yazar mısınız ? Donanımsal mı yazılımsal mı

• destannnn kullanıcısına yanıt

Hocam dün akşam god of warı yükledim oyun ultra ayarlarda ilk önce 137 fps yi gördü ayrıca ekran kartı 136 wattlara kadar çıktı. Maşallah soğutması çok güzel ayrıca dlls ayarını falan açınca 62 fps ye düştü geri yükseltemedim ama şuan çok memnunum.

İlk önceki değerler

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Dlls yi açtıktan sonra ki değerler

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Sıcaklık ve fps falan nasıl

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Oyunun ilk dakikalarında mı bu sıcaklık değerleri, yoksa belli bir süre oynadıktan sonra mı bu sıcaklık değerleri oldu

İlk başta 85 e çıktı 15 20 saniye sürmedi hemen sıcaklığı düşürdü sonra hep aynı kaldı ama fanlar biraz yüksek çalışıyor mecbur soğutması gerektiği için. Sıcaklık nasıl normal değil mi fanlar çok çabuk soğutuyor sonra yavaşlıyor.

Sıcaklıklar bence gayet iyi, cpu özellikle şaşırdım. Normalde Cpu daha sıcak olur gpu dan, güzel değerler hayırlı olsun tekrardan maşallah diyelim

Sağolun bende sıcaklığı 80 85 görür diyordum maşallah 2k da 71 dereceyi hiç bir oyunda geçmedi. Birde 1080p alsam bilgisayar çok rahat çalışıyor cpu da 2k da 80 i hiç geçmedi nazar değmesin. Açıkçası bende 80 dereceleri geçer diye düşünüyordum birde 2k da açıyorum fanlar bile serin üflüyor. 1080p da çok daha serin nazar değmesin Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

Buda call of duty mw2 2022 de 2k da aldığım değerler 1080p ye çekersem 210 220 fps leri görüyorum. Ayrıca ekran kartı güç tüketimi 145 e bile çıktığı oluyor

• hayırlı olsun tekrardan hocam

• Sıcaklıkları görünce aklımda servise götürme planı oluştu. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Neredeydi bu servis istanbul mu ankara mı hocam

Gerçi İstanbulsa kargo'ya vermek sıkıntı gibi gözüküyor.

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

Çok mu ısınıyor hocam eğer problem yoksa göndermeyin daha da bozupta geri gönderiyorlar. Aslında oyun bilgisayarı mecburen ısınıyor bi kasa gibi olmuyor fanlar hemen soğutuyor. Sizde sıcaklık kaça çıkıyor

Hocam pro da sıcaklık nasıl yüksek mi benim legion 5 den

Bence çok ısınmıyor, gerektiği kadar ısınıyor ama sizin attığınız değerleri düşük görünce o yüzden söyledim.

Valla doğru türkiye'de teknik yeterlilik bir kriter olmadığı için servise göndermek her zaman risk.

• Shiftlenbik kullanıcısına yanıt

Hocam oyun oynarken bence 80 85 normal çünkü oyun bilgisayarı mecburen ısınıyor. Ben çok memnunum inşallah sıkıntı çıkmaz ilk başta 90 dereceyi görüyor 15 20 saniye 70e iniyor.

• sıvı metal da getirmişer. Acaba alıp desem mi ki yoksa şu bold olanı mı alsam bilemedim. Laptopu sürekli tutucuda yatay vaziyette tutarsak acaba sıvı metal akar mı ki ? Oje ile önlem alacam gerçi ama. Acaba ölçü alıp 3d yazıcı ile çıktı alan yerlerde bir de kalıp mı çıkarttırsam ki işlemci etrafına :D

Neyse o değil de, 3 kere termal macun yeniledim dikiş tutmadığı için. Acaba termal padler de ölmüş müdür yoksa daha kullanılır mı ? depforme olmuş gibi gözükmüyordu söktüğümde tertemiz duruyorlar ama bilemedim.

https://www.deniport.com/urun/icedragon-pullwark-metal-series-128w-m-k-likit-metal//

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)www.deniport.com
    IceDragon® PULLWARK™ “BOLD” 20W/m-K Termal Macun – Thermal Macun – Deniport | Pullsar Teknoloji Market
    https://www.deniport.com/urun/icedragon-pullwark-bold-20w-m-k-termal-macun-thermal-macun/

edit:

Sıvı metali aldım bakalım. Cuma cmt falan gelir test eder yazarım durumu. stress testinde 90 91 dereceyi görmeye başladı yine alet. Bazı oyunlarda 90 dereceyi buluyor işlemcş %100 çalışırken. bu havalarda böyleyken bir de havalar ısındığında daha da kötü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 17 Mayıs 2023; 21:2:46 >

Sıvı metal iyidir.Tırnak cilası üzerine kapton bant uygulayın hiç bir şey olmaz.Ancak bakır galyum ile tepkimeye giriyor.Bence internetten nikel kaplama nasıl yapılır bir bakıp uygulayın sonrasında sıvı metal uygulayın.Ben sürekli laptop arkası kalkık kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.Pedlerde deformasyon yoksa temizlerse sorun olmaz bence kullanmaya devam edin.Ben çinden blok alıp nikel kaplamayı düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

bizim bloklar bakır olduğu için problem olmuyor diyorlar. Alüminyum bloklarda galyum oksitlenme yapıp eritmeye başlıyormuş. Ama nikel kaplamayı araştırırım bakim nasıl yapıyorlarmış.

1gr sıvı metal aldım yeter herhalde değil mi laptop için. 2gr mx6 yı 4 kere kullandım 5 6 'da çıkar herhalde. Elimde mevcut ama artık 2 ayda bir laptop sökmek istemiyorum sıvı metal yapıp geçicem :D Haftalık toz alma yaparım yeter :D

Bende şu sıralar youtube aşırı kasıyor sizlerde nasıl ? Tam performans modunda bile youtube açılması chrome ve edge de çok uzun sürüyor. Sanki internet 1mbit miş gibi. Delirtiyor ya gerçekten.

Bakırı eritmiyor ama yinede birleşiyor ve yeni birleşimin termal iletkenliği 10w gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam.Yani nikel uygulamak çok çok faydalı.1 gr yeterli olucaktır.Sürdükten bazen bir kaç gün bazen 1-2 ay gibi bir sürede sıvı metal bakır ile tamamen tepkimeye girip sıcaklıklar eskisi gibi olmamaya başlayınca bloğu açıp tekrar sürersiniz bir daha da işiniz olmaz termal macunla.Zaten açtığınız da sıvı metal gitmiş olduğunu göreceksiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.