Arkadaşlar Legion fan kontrol programı çok basitleşti. Bir arkadaşımızın fan kontrolünü keşfettiği ve üzerinde uzun süredir çalıştığı programın yeni versiyonunu çıkarttı ve bu çalışma ile artık programı baya sadeleştirip, kullanıcı dostu bir haline getirdi ayrıca basit gözükmesine rağmen daha stabil ve işlevsel oldu. Artık çok basit bir şekilde fan eğrisini ayarlayabiliyorsunuz. Legion 5 pro 2021 ve 2022 modelleri için tüm ayarlar çok iyi çalışıyor. Ayrıca DPU modunda Turbo mod var, sistem donanımı fanlara en fazla gücü vererek çalıştırıyor. Bu da söylediğine göre lenovoda hazırda olan ama kilenmiş bir özellik. Her cihaza standart yazılımı attıkları için her cihazın fana verdiği voltaj değeri aynı oluyor. Ama tabi 4500RPM ile 5300Turbo modu denedim aman aman fark göremedim. Yani elbette 5 6 derece fark ediyor ama değer mi siz karar verin. Amaç zaten gereksiz fan çalışmasını engellemek. Kafam rahat şekilde kullanıyorum geceleri artık. Düşük sıcaklıklarda bile fan açardı default ayarlarda. Değiştirilebilen ayarlar, 1- Belirlenen sıcaklıklara göre RPM değerleri, 2- Fanların sıcaklığa ne kadar sürede verecekleri tepki, 3- Fanların fanlara verdiği bu tepkiyi ne kadar sürede gerçekleştirecekleri. Yani peak noktaya ne kadar sürede çıkıp orada kalıp düşecekleri ayarı. Ben 2 hafta kadardır kullanıyorum. Legion 5 pro için ww53 bios haricinde güzel çalışıyor. Zaten ww53 bioslar sorunlu downgrade yapmanızı tavsiye ederim. Çalışma sistemi şöyle işliyor. Hysteresis ayarı, fanların ısıya olan tepkisi. 60 dereceye ulaştığında ne kadar süre sonra fan açsın ya da dediğiniz rpm'e ulaşsın. Acceleration ayarı ise fanların hızlanma ayarı. Mesela onu 7 seeçerseniz 60 derecede 3000rpm yaptıysanız 3000'e 100 100 yavaş artıyor. ama 1 yaparsanız daha hızlı artıyor. Keza düşüş de öyle, peak noktada bir süre bekleyip öyle düşüyor. ![]() 5 Tane fan eğrisi ve sıcaklık var. Bunun çalışma sistemi de şöyle, Örneğin aşağıda benim ayarlarım için konuşacak olursak. 45 dereceyi en başa yazarsak, 0-45 arası olmuş oluyor yani 45'in altına da düşse 45-60 arasındaki değer geçerli, en sona yazdığımız ise 92-105(AMD nin hız kestiği Sınır sıcaklığı ) Hal böyle olunca tablo şöyle okunuyor. 0 - 59 1300 RPM 60 - 69 2100 RPM 70 - 79 2900 RPM 80 - 91 3800 RPM 92 - 105 4500 RPM Yandaki simgelerden de anlaşılacağı gibi. İsterseniz "Windows Power Plan Control " 'ü seçerek, ister FN+Q ile değiştirin ister programdan, fan ayarlarınız moda göre değişecektir. Programı sildiniz ve yeni versiyonu yüklediniz. Ayarlarınız kayıtlıysa yine aynı ayarlarla yeni versiyonu kullanırsınız. ![]() Not: Yapımcının da dediği gibi. Resmi bir program olmadığı için, tüm risk kullanıcıya aittir. :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Mayıs 2022; 23:43:6 > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (106. sayfa)

-
-
Şu özelleştirme olayları çok iyi oldu. Lenovo o kadar para veriyoruz kendisi şunları niye sunmuyor hayret bir şey
ww53 biosda ne problem var hocam. Şu kendi kendine kapanma problemi mi? Downgrade nasıl yapıyorduk.
-
53 de mavi ekran sorunu kapanma sorunları falan yaşanmış. Muhtemelen revize edilir ama 50ww ve 49ww iyi ben muhtemelen 50 de kalırım hemen geçmem yeni çıkana.
53ww de fan kontrol programı bataryadayken çalışmıyor. EC reset atıyor sürekli bios. 50ww de hibrit mod, DGPU mod denedim. Bataryalı bataryasız kullandım. Hiç problem yok
-
53 de sorunların sebebi güncel driverlerdan kaynaklı ben lenovonun sitesindeki driverlerı indirip tekrar yükledim sorunsuz kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostlar selamlar Lenovo Legion 5 Pro aldım. Uzun bir süredir de kullanıyorum. Şimdi merak ettiğim bir konu var. Tasarruf kipi kapalı ve bilgisayar güce bağlı kullanıyorum. Pilim tam şarj olmuyor. Max şarj %99 ve bugün uzun bir zaman sonra %98 olduğunu gördüm. Artmıyor.
Sonra Lenovo Vantage uygulamasından pil kapasitesine baktım.
Tam Şarj Kapasitesi : 78.95 Wh / 80Wh
yazıyor. Sanırım pil sağlığı gün geçtikçe düştüğü için tam şarj kapasitesi de düşüyor. Doğru mu anladım ? Bunu bana açıklayacak birisi var mı ?
Teşekkürler.
-
-
Deneyeceğim teşekkür ederim. Umarım bir sorun yoktur :(
-
ben hep pil koruma modunda kullanıyorum.
-
Hocam paylaşım için çok teşekkürler. Dolby vision linki, Hvec Codec linki, fn keys linklerini açamadım. Dolby vision dediğimiz şey nasıl aktif ediliyor bende dolby acsess microsoft storedan yüklü fakat sadece sesi değiştiriyor merak ettiğim şey görüntüyü ayarlayan program nedir?
-
arkadaşlar pc oyun açtığımda fanlar jet gibi dönüyor ve işlemci 60w üstünde enerji çekmeye başlıyor ardıdan hemen sonra bilgisayar shut down olup kapanıyor. Oyunlarımı performans kipinde çalıştırıyorum ama bilgisayar kendini kapatıyor ve fanlar her açıldığında kapanacak diye korkuyorum çözümü var mıdır?
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 17 Mayıs 2022; 13:1:35 >
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bzm -- 17 Mayıs 2022; 19:2:22 >
-
Son çıkan bios update problemli diyordu @Yazılımcı Online Son zamanlarda oluyorsa onunla alakalı olabilir mi acaba
İşlemci kapatıyor diyeceğim ama amdlerde sınır 105 derece diye biliyorum max 99 gösteriyor problem o olmaması lazım.
-
Cihazı ne zaman aldınız ? Fanların toz toplamamış mı acaba diye soracaktım. Bir de hw monitör 'de ısılara bakarken kayıt almayı deneyin ve generic logviewer ile bu ısıları bir grafiğe dökün. Ya da msi afterburner ile oyun esnasında sıcaklıklar ne seviyede ona bakın.
Oyun esnasında sürekli sabit şekilde 90 100 derece arasındaysa havalandırma ya da macun problemi olabilir.
Premium yerinde garanti varsa iletişime geçin. Ya da yurt dışında garanti hizmeti daha iyidir servise verin derim.
Ayrıca, sürücüler güncel mi ? boştayken kaç derece alet ve işlemci kullanımı nasıl ?
-
Yok biosla alakalı olacağını sanmıyorum ısınıp kapanmasının. Fakat 53ww bios sürümü sorunlu. kimi cihazlarda pat küt kapanma sorunları varmış.
50ww şu an stabil çalışıyor bende. 50ww üstüne çıkılmamasını tavsiye ederim.
-
53WW sürümündeyim bayağıdır da bir sorun yaşamadım şu anlık hocam şanslıyım galiba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende 53WW sürümündeyim hiçbir problem yaşamadım. @Yazılımcı Online çok kurcalıyor laptopu ondan.
-
Hocam Polonyadayım cihazı da burdan daha alalı 2 gün oldu. Cihazı trendyol benzeri allegro.pl den aldım sıfır yazıyordu fakat cihaz önceden açılmıştı. Kutusunda güvenlik bantları kesikti. Garantisini falan sorguladığımda 12 aylık garantinin 3 ay kaldığı yazıyordu ve cihazın Portekizden alındığı yazıyordu. Üstüne birde ssd diskin 1.9 terabytes yazıldığını gördüm. Bunlara takılmadım cihazın içinde yüklü olan Windows 10 u kurdum biosu kendisi en son sürüm olarak gelmişti ardından herşeyi kurup windows updateleri yaptım ve oyun kurdum. Oyunda problem meydana geldi ve ara ara cihaz masa üstünde fanları bağırttırıyordu işlem yapmamama rağmen. Cihazı dengeli modda kullandım testleri hep öyle yaptım birkaç ayar değiştirdim internetten araştırma yaptım fakat oyunda 3 dk dan sonra kernel power hatası vermeye devam etti bende satıcıyla iletişime geçtim durumu söyledim tamam gönder dedi bugün iade ettim. Cihazın ekranına ve performansına bayıldığım için intel versiyonunu almayı düşünüyorum. Bu seferki satıcıya sordum hiç kullanılmamış yazıyor fakat param yok iademi bekleyeceğim. İşin daha kötüsü burada da stok yok fiyatlar be sebeble biraz yükseldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
vallahi ben de yaşamamıştım. Sonra legion fan control programının son sürümü çıkınca (incelemesini de yaptım diğer sayfalarda) onu kullanırken sorunları fark ettim. Nette haberleri çıkan sorunlar gibi bir anda kapanma ve EC reset sorunları oluştu. Fişteyken sorun yoktu ama bataryadayken sorun çıkıyordu.
50ww ye döndüm şimdi ve pc daha serin çalışıyor 5 6 derece fark etti. Bekleme modunda 50 dereceyken artık 45 derece.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X