Şimdi Ara

LEnovo g580 bios tuşu yok!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar artık kendimi yakıcam bi türlü pc de biosa giremiorum araştırdım delete tuşu Esc falan diolar basmadıım tuş kaalmadı yardım edin

Ya nolur yalvarırım artık biriniz bişe yazsın valla kırcam pc yi molur

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lenovo G580 BIOS Tuşu Yok mu? İşte Çözümünüz!

Lenovo G580 dizüstü bilgisayarınızda BIOS tuşu bulunmuyorsa, cihazınızı açıp BIOS erişmek konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, BIOS'a erişmek için alternatif yöntemler mevcuttur.

Lenovo G580'de BIOS Tuşunun Yerini Tespit Etme

• Çoğu Lenovo dizüstü bilgisayarda, BIOS tuşu genellikle F1, F2 veya Fn + F2 tuşudur.
    • Lenovo G580 BIOS tuşu eksik olabilir, bu da alternatif yöntemler kullanmanız gerektiği anlamına gelir.

Alternatif BIOS Erişim Yöntemleri

• Novo Düğmesini Kullanın: Dizüstü bilgisayarınızın yan tarafında veya alt tarafında genellikle bir Novo düğmesi bulunur. Bu düğmeye basarak doğrudan BIOS ayarlarına erişebilirsiniz.
    • Windows'tan Gelişmiş Önyükleme Seçeneklerini Kullanın: Windows 10'da Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne gidin. "Gelişmiş başlangıç" seçeneğini seçin ve ardından yeniden başlatın. Bu, Lenovo G580 BIOS'a erişmek için kullanabileceğiniz Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri menüsünü başlatacaktır.
    • Dizüstü Bilgisayarı Sıfırlayın: BIOS tuşuna veya Novo düğmesine erişemiyorsanız, dizüstü bilgisayarınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak BIOS'a erişmenizi sağlayabilir. Ancak, bunu yapmadan önce tüm önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Sonuç

Lenovo G580 BIOS tuşuna erişmekte zorluk yaşıyorsanız, Novo düğmesini kullanmak, Gelişmiş Önyükleme Seçeneklerini kullanmak veya dizüstü bilgisayarınızı sıfırlamak gibi alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemler, cihazınızın BIOS ayarlarına erişmenizi ve sorun gidermenizi sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • f2-f10-f8- esc-del biosa girilen tuşlar bunlar genelde fakat biosta ultra quick boot komutu aktifse girilemiyor bazı bioslarda. bios reset gerekiyor. ama açılış ekranında yazar f2 setup for bios gibi bir yazı olması lazım.
  • evet kardeşim bios setup var ne yapmalıyım
  • yanında hangi tuş yazıyor ? sizin laptop için sanırım f2 olması lazım.
  • Aynen kardeşim f2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grismon48 -- 8 Mart 2014; 23:02:41 >
  • evet oraya giriyorum ama bir şey çıkmıyor yani işe yarar bişey yok içinde CD-ROM USB HARDDİSK falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grismon48 -- 8 Mart 2014; 23:10:23 >
  • Sorunuzun cevabı f2 :) sıkıntınızı ayrıntılı yazarsanız daha iyi yardım alabilirsiniz. formatmı atmak istiyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim tam olarak ben format atmak istiyorum çünkü pc im çöktü bunun için bios ayarlarından format cd sini taktıktan sonra HardDis miymiş HDDdata dismitmiş neymiş onu CD-ROM yapcakmışız ama ben f2 ye bastığımda tam olarak şunlar geliyor:
    information:pc bilgileri
    confiuration:pc saati falan filan
    sectury:menüyü şifreleme falan
    boot: UEFİ BOOT enabled or disabled; internal HDD; SATA ODD ve network boot var
    bide işte exit var
  • Sata odd = sata optical disc driver yani sata bağlantılı optik disk ( diğer adıyla cd rom yada dwd rom) aradığınız bu. bootable media nız yoksa bunu seçsenizde başlatamazsınız.
  • onu nasıl yapıcam peki
  • Bununla ilgili internette çokça kaynak var ve zaman isteyen bir iş enpedi sitesini önerebilirim yada donanım haber forumda aratabilirsiniz. standard prosedürü tamamlerken sorun çıkarsa tekrar yardım alabilirsiniz.
  • kardeşim iyi diyosun da benim bu işi pc açılmadan yapmam lazım onu nasıl yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grismon48 -- 8 Mart 2014; 23:38:03 >
  • boot from sata odd sizin için geçerli olan. cd den başlatabilirsiniz.
  • Pardon biraz daha açık konuşurmusunuz anlayamadımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grismon48 -- 8 Mart 2014; 23:42:25 >
  • lenovoların açılışında boot etmek istediğin cihazı kısayol tuşuyla seçme seçeneği var diye biliyorum. mesela eski netbook da f12 idi. basınca takılı usb dvd hdd ne varsa gösteriyordu. biraz kurcala bakayım.

ama öncelikle bios güncellemesini kontrol et, yeni sürümde düzeltmiş oluyorlar genelde.
  • O.c mu yapacan kanka s.s deyi istetim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.