Android 5.1den 6ya geçtikten sonra bazı sorunlarla karşılaştım. 2 tane aklıma gelen:
1. Telefonu ya tam sessiz moda alıyor böylece herşeyin sesi kapanıyor, hem medya hem telefon arama sesi vs. herşey tamamen kapanıyor...
Veya sadece medya sesini açmak istesem bu sefer de medya sesi açıkken telefondan biri arayınca titreşim modu açık oluyor, onu kapatamıyorum.
Benim istediğim şu, medya sesi açık olsun fakat telefon/arama/mesaj/bildirim vs. sesi tamamen kapalı olsun titreşim bile olmasın. Bunu yapamıyorum yapma yolu var mı?
2. Eskiden ne güzel screen-off uygulaması/widgeti ile ana ekrandan ekranı kilitliyordum, sağdaki fiziksel kilit tuşunu kullanmak zorunda kalmadan. Ondan sonra da arkadaki parmak izi okuyucudan parmağımla açıyordum ekranı.
Ama android 6ya geçtikten sonra artık ne zaman screen-off uygulamasına dokunarak kitlesem (ya da herhangi bir başka uygulama ile), ondan sonra parmak izi okuyucuya dokunduğumda bir de ekstra desen kilidini soruyor açılmak için, doğrudan açmıyor. Çok sinir edici. Ben de fiziksel tuşu kullanmak zorunda kalıyorum artık hep, bu tuş hassas ve zamanla bozuluyor artık zor algılıyor.