Şimdi Ara

ledlere 7805 entegresi takmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

Orjinalden alıntı: untayk

1 tane led yakıyorsanız zaten 20-30mA gibi birşey çekersiniz. bu da 1A lik bir regülatörde tınlanmayacak bir akım...

Evet doğru.Bağlayın bakalım 12 voltluk bir oto lambası görürsünüz nasıl ısınıyor.Tava gibi soğutucu ister.

bagladım ama çalısmadıki...
  • memin63 ve untayk arkadaşların dediği gibi senin led fazla akım çekmediği için ısınma problemi olmaz.ama 5 volt 500ma-1 amper ve daha yuksek akım çeken bi cihaz bağlarsan ısınıcaktır.tabi 7805 in kullanım alanlarına göre bikaç turlu modeli var.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: silicon

quote:

Orjinalden alıntı: untayk

1 tane led yakıyorsanız zaten 20-30mA gibi birşey çekersiniz. bu da 1A lik bir regülatörde tınlanmayacak bir akım...

Evet doğru.Bağlayın bakalım 12 voltluk bir oto lambası görürsünüz nasıl ısınıyor.Tava gibi soğutucu ister.

bagladım ama çalısmadıki...

Muhtemelen 50-60W bir oto lambasıdır ve 50/12=4.16666... Amper çeker ki tabii ki 1A lik garibim 7805 yamulur kalır ısıdan... .Gerçi 5VDC de bu akımı bulamaz ama 1A i de geçecektir.
    Arkadaşların da dediği gibi amperli bir yükte deliler gibi ısınacaktır ve sizin biryerlerden söktüğünüz soğutucular gibi bir devasa soğutucu gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 10 Mayıs 2006; 22:51:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.