Şimdi Ara

Led Tabela Yapmak İStiyorum yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden bir ricam olacaktı dükkan için led tabela yapmak istiyorum küçük birşey düz yazı animasyonsuz 9 harfli nasıl yaparım acaba yardım edermisiniz köşelere beyaz led çekmek istiyorum birde yardım ederseni minnettar kalırım

• merhaba dostum..şu mobilyacılardaki ince suntalardan al..siyaha boya...sonra 9 harfli ne yazıcaksan ona göre del..her delik bir led in girebileceği şekilde olsun...delme işlemi bitince ledleri yerleştir...her harfin led lerini paralel bir şekilde birbirine bağla..eğer bu kafana yattıysa gereken devreyi bulabilirim sana....sonra 12 V beyaz led şerit cekersin kenarlarına
  • quote:

Orijinalden alıntı: furi1923

her harfin led lerini paralel bir şekilde birbirine bağla.

Her harfin ledleri paralel baglanınca sistemin akım gereksinimi harf boyutuna göre artacaktır.3erli seri led'e 120 ohm direnç eklenerek 12v ile çalıştırılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 15 Ekim 2011; 18:47:18 >
  • her harfin ledleri birbirine değil dostum...her harfteki ledler birbirine paralel..ayrı ayrı yani anladın mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: furi1923

her harfin ledleri birbirine değil dostum...her harfteki ledler birbirine paralel..ayrı ayrı yani anladın mı

Ne fark edecek ?
    Her harf te standart 5mm led kullanıldıgını varsayalım, ve 30 adet olsun
    her harfin 600mA akım sarfiyatı olacak

Edit:
    3erli seri led ve direnç ile yapılmış (örnekteki harften) 12v gerilimde 200mA çekmek varkennneden iş zorlaştırlsın ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 15 Ekim 2011; 19:55:49 >
  • arkadaşlar sonuşça gelirim 220 den saglanacak istenilen düzeyde güç kaynagı ile ayarlanır akım sorun olmaz gibime geliyor siz benden daha bilgilisiniz siz gerekli devreyi verirseniz çok memnun olurum arkadaşlar
  • yazdırcağınız harfleri de söylerseniz her harf i yazmak için gereken led sayısı da bulunur. bağlantı şekli daha kolay tasarlanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • L,İ,D,E,R Y,A,P,I Harfler sırasıyla arkadaşım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.