Şimdi Ara

LED HAKKINDA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABALAR ... ARKADAŞLAR BEN EVİME LED IŞIK SİSTEMİ YAPMAK İSTİYORUM.. 3-4 PARÇA HALİNDE AYRI AYRI YERLERDE LEDLER OLUCAK.. AMA BUNLARIN HEPSİNİ KASAMA BAĞLAMAYA KORKUYORUM .. ZARAR VERİR DİYE.. 3 PARÇA LEDİM VAR .. BUNLARI ANAHTARLA YAKIP SÖNDÜRMEK İSTİYORUM

http://www.sanalpazar.com/Mean-Well-15w-1.3-Amper-12v-Guc-Kaynagi__isp15136115

BÖLE Bİ SMPS ALSAM 3 ADET ANAHTAR ALSAM BU SMPS İ ÇALIŞTIRMAK İÇİN ADAPTÖRE İHTİYACIM OLUCAKTIR .. KAÇ WATT ALMALIYIM ADAPTÖRÜ ? VEYA BU SMPS ADAPTÖRLEMİ ÇALIŞICAK ? VEYA BUNA İHTİYAC KALMADAN DAHA UCUZ YOLLU BİR ŞEKİLDE LEDLERİ ÇALIŞTIRABİLİRMİYİM ? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM İYİ FORUMLAR :)

• canyilmaz0 kullanıcısına yanıt
    az önce elektrkciden gelyorum led işine başlıcam bende adam bana gösterdi bu SMPS yi taktı ledleri 1 dk da hazır oldu ama benim gördüğüm smps'ninkendi fişivardı takınca SMps elektrik alıyor ledleride smps nin girişine vida ile sabitliyorsun çalışıyor du (15 tl idi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeeeer54 -- 11 Mart 2014; 10:29:21 >
  • smps den şimdilik vazgeçtim :) aybaşı gelince sağlam bişeyler yapıcam son durumum bu :) kasaya bağladım hepsini... biri monitörün arkasında diğeri klavyenin olduğu yerde :)

LED HAKKINDA ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canyilmaz0 -- 11 Mart 2014; 23:49:32 >
  • hocam bende daha yeni başladım bu led işlerine . sadece masama 2-3 parça bişey yapmak istiyorum başlangıç olarak .
    neler lazım bana ? kaç tl civarı felan tutar ?

not : 2m alıcam ölçtüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: HsynBkts

hocam bende daha yeni başladım bu led işlerine . sadece masama 2-3 parça bişey yapmak istiyorum başlangıç olarak .

Kardeşim 2m şerit led için 1A'lik 9 V'luk bir güç kaynağı yeterli olacaktır.. Arkadaşın göstediği güç kaynağında değilde normal telefon şarj adaptörlerinden almanız daha ucuza olur. Yeterki söylediğim şartlara uysun.
  • Ben 1 mt serit ledi bikac parcaya bolerek monitor arkasi kasa ici dolap ustune ve kucuk bir arabanin icine koydum. Bunlari direk kasanin psu suna bagladim yaklasik uc aydir kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

quote:

hocam bende daha yeni başladım bu led işlerine . sadece masama 2-3 parça bişey yapmak istiyorum başlangıç olarak .

Kardeşim 2m şerit led için 1A'lik 9 V'luk bir güç kaynağı yeterli olacaktır.. Arkadaşın göstediği güç kaynağında değilde normal telefon şarj adaptörlerinden almanız daha ucuza olur. Yeterki söylediğim şartlara uysun.

Tesekkurler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Amper'i hakkında
    geçen yıl açıldı
    Yeni Nesil LED Ampuller Hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

HOCAM BEN METRESİNİ 8 TL YE ALDIM ÇARŞIDAN .. ADAM UCLARINI LEHİMLEYİP VERDİ.. NORMALDE İNTERNETTEN BAKTIM 5 METRESİNİ 15 LİRAYA FLN VERİYOLAR.. BENDE TOPLAM 2 METRE VAR 1 METRESİ MONİTÖRÜN ARKASINDA.. YARIM METRE KLAVYENİN ÜSTÜNDE YARIM METRESİDE KASANIN İÇİNDE .. GÜCÜ CPU DAN ALDIĞI İÇİN Bİ SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.. AMA İLERLEYEN ZAMANLARDA SMPS İLE DÜZENLEYECEĞİM.. BUGÜN 2 ADET FİŞ ALDIM .. NORMALDE BİLGİSAYARI AÇTIĞIMDA OTOMATİK OLARAK LEDLERDE YANIYORDU AMA FİŞ SAYESİNDE MANUEL KULLANICAM BU DA AKLINIZDA BULUNSUN :) LED İLE TASARIM HAKKINDA FİKİRİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM...

• quote:

Orijinalden alıntı: canyilmaz0

quote:

HOCAM BEN METRESİNİ 8 TL YE ALDIM ÇARŞIDAN .. ADAM UCLARINI LEHİMLEYİP VERDİ.. NORMALDE İNTERNETTEN BAKTIM 5 METRESİNİ 15 LİRAYA FLN VERİYOLAR.. BENDE TOPLAM 2 METRE VAR 1 METRESİ MONİTÖRÜN ARKASINDA.. YARIM METRE KLAVYENİN ÜSTÜNDE YARIM METRESİDE KASANIN İÇİNDE .. GÜCÜ CPU DAN ALDIĞI İÇİN Bİ SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.. AMA İLERLEYEN ZAMANLARDA SMPS İLE DÜZENLEYECEĞİM.. BUGÜN 2 ADET FİŞ ALDIM .. NORMALDE BİLGİSAYARI AÇTIĞIMDA OTOMATİK OLARAK LEDLERDE YANIYORDU AMA FİŞ SAYESİNDE MANUEL KULLANICAM BU DA AKLINIZDA BULUNSUN :) LED İLE TASARIM HAKKINDA FİKİRİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM...

Laptop kullaniyorum ben :) bugun gidicem bende elktrikcilre iste :)
    aklimda cok guzel bi tasarim var . Duvara ve tavana farkli renklerde dosicem ledi . Ama boydan boya degil . Sekil vererek :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• LEHİM YAPABİLİYOMUSUN EVİNDE ?
  • canyilmaz0 kullanıcısına yanıt
    Valla bende onu dusunuyodum :) nsil yapabilirm onu evde ? Yoksa lehim makinasimi lazim ?

• HOCAM ELEKTRİKÇİDEN ALIRKEN RİCA ET İMKAN VARSA YAPAR .. BEN İŞ YERİNDE YAPTIRIYORUM AMA SEN DIŞARDA YAPTIRCAKSAN ÖLÇÜNÜ AL ONA GÖRE KESTİR :)
  • quote:

HOCAM ELEKTRİKÇİDEN ALIRKEN RİCA ET İMKAN VARSA YAPAR .. BEN İŞ YERİNDE YAPTIRIYORUM AMA SEN DIŞARDA YAPTIRCAKSAN ÖLÇÜNÜ AL ONA GÖRE KESTİR :)

tamam :) peki ona şu şarj aleti uyarmı ? 1 m olucak kablo

ACP-12E Input:AC 100-240V/
    50-60Hz/180mA
    Output:DC 5.7V/800mA
    LPS

bunlar yazıyo nokia nın
  • o konu hakkında bilgim yok malesef öğrenirsen banda söle :) evde bi dünya şarj aleti var değerlendiriyim :) pc yi yormaktan iyidir :)
  • quote:

o konu hakkında bilgim yok malesef öğrenirsen banda söle :) evde bi dünya şarj aleti var değerlendiriyim :) pc yi yormaktan iyidir :)

Cumartesi gunu gidicem bi kac elektrikciye iste o zaman detalyi bisey soylerim sana :) baslangic olarak 1m ile baslicam . Lehimi felan orda yaptittirrim :)

• valla ben bir ara led işindeydim. eğer istanbuldaysanız perpayı öneririm bu iş için. bir adaptör, 1 metre led ve ufak bir anahtar bana 15 liraya patladı gerçi. lehim işinden anlıyorsanız güzel bir uğraş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyboy34 -- 13 Mart 2014; 20:13:25 >
  • arduino veya pic ile ledleri yazılım ile açıp kapatırsanız daha da şekilli olur modifiye :)
  • manuel de iyidir hocam :) ben böle seviyorum yani :)
  • quote:

quote:

HOCAM ELEKTRİKÇİDEN ALIRKEN RİCA ET İMKAN VARSA YAPAR .. BEN İŞ YERİNDE YAPTIRIYORUM AMA SEN DIŞARDA YAPTIRCAKSAN ÖLÇÜNÜ AL ONA GÖRE KESTİR :)

tamam :) peki ona şu şarj aleti uyarmı ? 1 m olucak kablo

ACP-12E Input:AC 100-240V/
    50-60Hz/180mA
    Output:DC 5.7V/800mA
    LPS

bunlar yazıyo nokia nın

Bir deneyin o güç kaynağını ama 9 veya 12V yazan bir adaptör daha iyi ışık verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alifuat_a

arduino veya pic ile ledleri yazılım ile açıp kapatırsanız daha da şekilli olur modifiye :)

Hocam imzamdada var ledleri muzige duyarli yaptim ama bu sizin dediginiz yontemle nasil yaparim ? Adruino uno yu turkiyede bulabilirmiyim uygun fiyata hadi buldum kodu boarda nasil yazdiririm windows ta ?
    Bu konuda yardima ihtiyacim var oldukca fazla

http://m.instructables.com/id/Arduino-LED-Water-Jumping-With-Music/

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=126712848 yurt disinda 9-11$ arasi turkiyede ucuza bulamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit__ali -- 15 Mart 2014; 14:44:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.