Şimdi Ara

led ampulu 12 ile calıştırmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 w 5000k 220 v led bir ampul var bimden aldım içini söktüm 12 volt akü ile calıştırmak istiyorum

fakat ledler seri bağlanmış ve dc devresi 70 volt veriyor.

12 verince claışmıyor nasıl yapabilirim ?

6 led var içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

8 w 5000k 220 v led bir ampul var bimden aldım içini söktüm 12 volt akü ile calıştırmak istiyorum

fakat ledler seri bağlanmış ve dc devresi 70 volt veriyor.

12 verince claışmıyor nasıl yapabilirim ?

6 led var içinde

6 seri ledin 70v ile beslenmesi biraz garip geldi bana, yanlış ölçmüş olabilir misiniz? Eğer doğruysa pek şahit olmadım ama o zaman ledler özel üretim olabilir veya çok çiplidir her led 12v ile besleniyor demektir. O zaman en kolayı alüminyum soğutucu üzerindeki yolları falçata yardımıyla ayırıp ledlerin birbiriyle irtibatını kesin ve her ledin kutuplarına kablolar yardımıyla paralel 12v çekin, giriş akımını dengelemeyi unutmayın yoksa ledler çabuk bozulur.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Evet 70v veriyor 2 lede 12 volt verince yaniyor tek lede hic 12v vermedim yanar diye galiba 6 volt led ama dc neden 70 veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Evet 70v veriyor 2 lede 12 volt verince yaniyor tek lede hic 12v vermedim yanar diye galiba 6 volt led ama dc neden 70 veriyor

2 lede 12v verince yeterli yanıyorsa o zaman 2 şerli seri olarak 3 grubu paralel bağlayın işiniz yarı yarıya düşecek böylece. Önemli olan bakır yolları gerekli yerlerden düzgünce kesip ayırmak, yoksa kısa devre oluşabilir.
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    ledin yanlarında çip nosu yazıyomu misal 2835 gibi bencede hata var 6*4 olsa 24 eder ölçümde hata vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

ledin yanlarında çip nosu yazıyomu misal 2835 gibi bencede hata var 6*4 olsa 24 eder ölçümde hata vardır.

94v E239807
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    o değil 4 rakamlı olmalı 5050 2835
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.