Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu tarz oyunlar sizi sürekli kendisine bağlı tutabilmek için farklı yöntemler kullanıyor ve insan psikolojisini çok çok iyi bilen kişiler tarafından tasarlanıyor.


    Örnek olarak sandık çıkarma, ganimet kutusu, ustalık puanı alma, yeni karakter açma, lig yükselme vb. hepsinin psikolojide bir açıklaması var ve oyunları oynayanlar üzerinde çok iyi kullanılıyor.


    Bir oyun yaklaşık 30 dk sürüyor ve sandığınız gibi kazanmak sadece sizin elinizde olan bir şey değil. Oyun algoritması %50 üzerinde zafer aldığınızda sizin takımınıza %50 nin üzerinde oyun kaybetmiş, troll adamları sizin takımınıza veriyor ve sonuç olarak 30 dk lık stresli bir süreç geçiriyorsunuz.


    Oyunu bıraktığınızı düşünün. Youtubeda gezerken yeni metayı görüyorsunuz ya da sevdiğiniz karaktere kostüm çıkmış. Bu küçük haberler sizi oyuna geri döndürüyor ne yazık ki. Neden oyunlara sürekli güncelleme geldiğini ve bazı karakterlerin aralıklı olarak aşırı güçlendiğini şimdi daha iyi anlamışsınızdır.





  • Sürekli ders çalışmak bana göre değil. Arada nefes almam gerekiyor. Kitap okumak vb. değil, sadece kafa yormadan zaman geçirmem gerekiyor. CS GO bu konuda benim için ilaç gibi. Bağımlı olduğumu düşünmüyorum; sıkılıp, rahatça kapatıp işime dönebiliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: makyuvelli

    Hocam bende 1 gün önce sildim cs yi şu an tavana bakıyorum yapacak hiçbir şeyim yok.

    Acilen kendine yeni bir iş ya da faydalı hobi bulmalısın. Aksi halde oyuna geri dönmen an meselesi olur.


    Kendine hedefler koymalısın daha iyi bir vücut, daha iyi konuşma becerisi vs.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Sürekli ders çalışmak bana göre değil. Arada nefes almam gerekiyor. Kitap okumak vb. değil, sadece kafa yormadan zaman geçirmem gerekiyor. CS GO bu konuda benim için ilaç gibi. Bağımlı olduğumu düşünmüyorum; sıkılıp, rahatça kapatıp işime dönebiliyorum.

    Hayatınızı, duygu durumunuzu, yapmanız gerekenleri etkilemiyorsa sıkıntı yok fakat çoğu insan için durum o şekilde değil.

  • Sanane kardeş bide oyun oynarken sana mı sorcaz ? Sen kimsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafayı dağıtmak için iyi aktiviteler, onu oynama, bunu oynama ne yapsın gitsin sokakta tiktok mu çeksin o kadar da abartmayın. Bir insan Lol'e bağımlı olacak kadar aptalsa zaten Lol oynamaz gider ne biliyim porno bağımlısı olur, Instagram bağımlısı olur. Takımınızla oynayınca gayet zevkli şeyler oyunlar, hatta yabancı server'da oynayın diliniz gelişsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Achilles.

    Sanane kardeş bide oyun oynarken sana mı sorcaz ? Sen kimsin

    Zamanla(yeterince büyüdüğünde) hak vereceğin insanım. Bana sormana gerek yok oynamaya devam edebilirsin. Bazı insanlar yaşayarak öğrenir.

  • Aralıklarla oynuyorum bağımlı olmadim ama. Bazen 1-2 ay boyunca oynuyorum sonra 3 ay oynamiyorum mesela.
    Zaten pre olursa giriyorum.
    Ranked falan daha kaliteli oyun sunuyor ama feederlardan kurtulup yukselecek kadar pro değilim.
    Urf olunca pre ile iyi gidiyor.
    Yani demek istediğim herkese bağımlılık yapmıyor, kostum sandık acma istegi uyandırmiyor.
    Tabi girip de bir kac el oynayim dememeMe en büyük etmen kanser velet kufurbaz feeder kitle. Anca sinir ediyorlar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makyuvelli

    Hocam yapmak istediğim hiçbir şey ders çalışasım yok 2 gündür bıktım resmen

    öteki türlü aileden bir iş veya para kalmayacaksa asgari ücretle ömür geçirmek zorunda kalabilirsin.

    ben de deliler gibi oyun oynuyordum ama şimdi pişmanım açıkçası, keşke 1 dakikamı bile oyuna harcamasaydım. hala çok istiyorum oyun oynamayı, ama bilimle uğraşmak emin ol daha keyifli.

  • Online oyunların alayı böyle zaten
  • Achilles. kullanıcısına yanıt

    Ahanda geldi bahsedilen oyunların toksik oyuncu örneği. Online oyunlar böyleleriyle dolu. Kendi hatasında bile size tonlarca hakaret yağdırırlar. Oynamamak için bir sebep.

  • 11-12 yılımı knightta harcadım. Oynarken zevk aldım mı? Evet. Zevk almadan oynanmaz zaten. Bir gün bıraktım. geçen zamana üzüldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 6-7 sene League Of Legends oynadım,ondan öncesinde de Metin 2,Wolfteam olsun oynadım (Wolfteam ın iyi zamanlarında oynamıştım.).

    Cidden bu tarz oyunlar bağımlılık yapıyor,LoL'ü 6-7 sene oynamama rağmen bende Metin 2 daha fazla bağımlılık yapmıştı.

    Metin 2'yi zaten bırakmıştım,LoL'ü de bir 4 aydır oynamıyorum,ondan öncede baya seyrekleştirmiş,günde bir maç atacak şekilde ayarlamıştım kendimi(Yaklaşık 1 yıldır bıraktım sayılırım.).

    Bu tarz rekabetçi oyunlar yerine,yine online olan ama bu kadar rekabetçi olmayan başka oyunlar oynanabilir.LoL cidden mental açıdan beni çok yormuştu,ben de bırakmalısınız diye düşünüyorum.

  • kayıtlı 1700 saat dota 2(500-600 de dota1 vardır), 550 saat cs:go im var. Bi o kadar da 1.6 vardır. 1000 saat knight 1000 metin2, 300 civarı da sro oynamışımdır. Bu kadar saat harcayacağıma dil öğrenirdim, ha pişman mıyım? Hayır. Çünkü parayla alamayacağım arkadaşlar, tecrübeler kazandırdı. Single player oyunları saymaya gerek yok. Eğleniyorsanız boşa zaman harcamıyorsunuzdur. Her şeye materyalistik bakarsanız kendinizi geliştirmediğiniz her an boşa zaman harcıyorum diye düşünürsünüz. Arkadaşlarınızla da vakit geçirmeyin o zaman, vakit kaybı olur çünkü   En basitinden kız arkadaşınız olur, 3 sene çıkarsınız ayrılırsınız. 3 seneniz boşa gider  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 2 Ocak 2021; 23:1:7 >




  • meola147of kullanıcısına yanıt

    atın ölümü arpadan olsun  

  • hashus1099 kullanıcısına yanıt

    Mesela hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StereoFap

    Ahanda geldi bahsedilen oyunların toksik oyuncu örneği. Online oyunlar böyleleriyle dolu. Kendi hatasında bile size tonlarca hakaret yağdırırlar. Oynamamak için bir sebep.

    Sanane toxicsem toxicim isim var gücüm var 1 2 saat oyuna giriyoruz diye bağımlı etti bizi beyefendi. Burda oyun oynayanlara hakaret etmiş bossunuz diye. Herkes kendine bakar kimsenin ne yaptığı başkasını ilgilendirmez. Sende günde PC başından kalkmayan BOSSUN BELLİ.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa oynayın teknoloji çağındayız oynayacaksınız tabiki diliniz gelişir hem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz oyunlara bağımlı olana laf da dinletemiyorsun. Sürünsünler.

  • oyun yüzünden oyun bilgisayarı yüzünden hayatimin yarısi gitti. ve ben farkina varabildim. farkina varamayanlar da varicak amq bu konu sayesinde değil. kaybederek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.