Şimdi Ara

LeafGreen takımımı değerlendirir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Boş vakitlerimde nostalji yapmak amacıyla LeafGreen'e başladım.

Şuan Cinnnabar Adası'ndayım.Pokemonlarımı ve movesetlerini yazacağım önerilerinizi bekliyorum.

Dragonair 40 LVL - Adamant Nature. @Amulet Coin
    -Dragon Rage
    -Twister
    -Thunderwave
    -Hidden Power(Psychic)(Slam saldırısı çok kaçırıyordu onun yerine bunu öğrettim.)

Ninetales 41 LVL - Docile Nature.
    -Flamethrower
    -Fire Spin
    -Will-o Wisp
    -Confuse Ray

Dodrio 39 LVL - Quirky Nature. @Leftovers
    -Tri Attack
    -Drill Peck
    -Pursuit
    -Fly

Primeape 36 LVL - Docile Nature @Blackbelt
    -Cross Chop
    -Brick Break
    -Mega Kick
    -Low Kick

Blastoise 37 LVL - Serious Nature. @Blackglasses
    -Bite
    -Rapid Spin
    -Surf
    -Water Pulse

Sandslash 42 LVL - Lonely Nature. @Leftovers
    -Dig
    -Rock Slide
    -Slash
    -Swift

Evet arkadaşlar elimde Focus Punch,Toxic,Rain Dance,Giga Drain,Aerial Ace,Psychic,Shock Wave,Steel Wing gibi güçlü saldırıların TM leri var.
    Değiştirmem gereken bir pokemon var mı ? Elite Four için önerdiğiniz pokemonlar olabilir.Elimde potansiyelli pokemonlar var.Lapras,Aerodactyl,Kabuto,Butterfree,Nidoking vs.

Önerilerinizi bekliyorum

• Dodrio yerine Aerodaclty daha faydalı olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Dodrio yerine Aerodaclty daha faydalı olur bence.

Hocam yorumun için teşekkürler.

Aerodactyl gerçekten çok güçlü ancak 5 Level şuan.Oyunda bayağı ilerledim ve Dodrio'dan memnunum şuan.Önceleri Pidgeot ve Farfetch'd ile uğraşıyordum ama güçsüz olduklarını anladım.Statlara bakınca Dodrio bayağı önde.Rival'in Venusaur'ı ve Elite Four'daki dövüş pokemonlarını Dodrio ile halletmeyi planlıyorum.

Bu arada Cinnabar Gym'ini de hallettim.Blastoise 42 Level oldu.Mansion'da da Primeape'i kastım o da 40 oldu galiba.Tek sorun Dragonair'in nature'ı.Adamant olduğu için Attack statı çok iyi ancak Sp.Atk çok düşük kaldı ileride sorun olur mu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Green Beer

quote:

Aerodactyl gerçekten çok güçlü ancak 5 Level şuan.Oyunda bayağı ilerledim ve Dodrio'dan memnunum şuan.Önceleri Pidgeot ve Farfetch'd ile uğraşıyordum ama güçsüz olduklarını anladım.Statlara bakınca Dodrio bayağı önde.Rival'in Venusaur'ı ve Elite Four'daki dövüş pokemonlarını Dodrio ile halletmeyi planlıyorum.

Bu arada Cinnabar Gym'ini de hallettim.Blastoise 42 Level oldu.Mansion'da da Primeape'i kastım o da 40 oldu galiba.Tek sorun Dragonair'in nature'ı.Adamant olduğu için Attack statı çok iyi ancak Sp.Atk çok düşük kaldı ileride sorun olur mu acaba ?

Yani öyle olmasaydı iyi olurdu tabiki ancak onu kullanamayacağın kadar problem yaratmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHXS

quote:

quote:

Yani öyle olmasaydı iyi olurdu tabiki ancak onu kullanamayacağın kadar problem yaratmaz.

Levellar nasıl hocam ? Birbirine yakın tutmaya çalışıyorum tek pokemona yüklenmek istemiyorum.Elite Four'a girerken kaç civarı olması lazım levelların?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Levellar nasıl hocam ? Birbirine yakın tutmaya çalışıyorum tek pokemona yüklenmek istemiyorum.Elite Four'a girerken kaç civarı olması lazım levelların?

Bence elite four için daha düşük.Bende baştan başladım fire rede.Senin gibi yapıyorum bu sefer.Öncekinde blastoise yüklenmiştim onun level baya yükselmişti diğerleri düşük kalmıştı.Elite fourda takımı blastoise taşıyodu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bence elite four için daha düşük.Bende baştan başladım fire rede.Senin gibi yapıyorum bu sefer.Öncekinde blastoise yüklenmiştim onun level baya yükselmişti diğerleri düşük kalmıştı.Elite fourda takımı blastoise taşıyodu.

Evet şuan için daha düşük zaten.Adalarda biraz daha kasarım sonrasında son rozet için Giovanni ile kapışıcam Victory Road var falan.Tahminen 50-60 arası olur levelleri.

Hadi bakalım sana da kolay gelsin Oyunda neredesin şuan takımın nasıl ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet şuan için daha düşük zaten.Adalarda biraz daha kasarım sonrasında son rozet için Giovanni ile kapışıcam Victory Road var falan.Tahminen 50-60 arası olur levelleri.

Hadi bakalım sana da kolay gelsin Oyunda neredesin şuan takımın nasıl ?

Rock cave'deyim üşeniyorum geçmeye.

29 civarı Wartortle
    27 Level Kadabra
    25 Level pikachu
    29 Level Dugtrio
    24 Level Pidgeotto
    12 Level Meowth(Flash'ı falan buna öğrettim ondan tutuyorum.

• Sandslash çok gereksiz bir pokemon onun yerine Magneton'u koyabilirsin.
    Primeape yerinede;Machamp.
  • Primeape ve Sandslash çok gereksiz..
    Primeape yerine, Fighting Dojo dan Hitmonchan'i alsaydın.. Hem Elemantal Punchs grubunu öğrenebiliyo (Thunder Punch, Fire Punch, Ice Punch gibi...)
    Dodrio yerine de her zaman Pidgeot'u önermişimdir ve kullanmışımdır!
    Ayrıca Celadon City den aldığın Eevee 'i de Jolteon yapabilirdin. (Blastoise' in olduğu için Vaporeon'u geçiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Expulso

Primeape ve Sandslash çok gereksiz..
    Primeape yerine, Fighting Dojo dan Hitmonchan'i alsaydın.. Hem Elemantal Punchs grubunu öğrenebiliyo (Thunder Punch, Fire Punch, Ice Punch gibi...)
    Dodrio yerine de her zaman Pidgeot'u önermişimdir ve kullanmışımdır!
    Ayrıca Celadon City den aldığın Eevee 'i de Jolteon yapabilirdin. (Blastoise' in olduğu için Vaporeon'u geçiyorum)

Primeape'i çok seviyorum ancak defansı biraz kötü gerçekten.PC'de oynadığım için pcden trade nasıl yapılacak öğrenebilirsem Machamp kasabilirim.Hitmonchan belki de oyundaki en kötü dövüş pokemonu,zira elementler için bir pokemon arasam dövüş türü kasmam.Hitmonlee daha iyi Hitmonchan'den.En iyisi Machamp gerçekten diğerlerine ciddi fark atıyor ondan sonra Hitmonlee geliyor ancak Dojo'dan lee'yi aldığımda 25 level'dı ve ben halihazırda Mankey'i 27 yapmıştım. zaten şuan herşey çok geç değil Victory Road'dayım daha girmedim lige.

Sandslash'a gelince onun yerine gerçekten bir elektrik pokemonu ihtiyacım var.Raichu,Electrode,Magneton üçünden sizce hangisi daha güçlü ? Magneton'a pek sıcak bakmıyorum çünkü steel olduğu için saçmasapan zaafları var dövüş türü gibi.

Dragonair'i Dragonite yapmama az kaldı an itibariyle 45 level ve 10 level kaldı kanatlarının çıkmasına

Dodrio için çok uğraşmıştım aslında.Tek tek baktım uçan pokemonların statlarına internette uzun uzun araştırdım.Dodrio Pidgeot'a ciddi farklar atıyor, Pidgeot'un defansı daha iyi olabilir ancak Dodrio'nun Atak statı inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve Tri Attack gibi bir saldırı öğreniyor ki gerçekten çok kullanışlı bir saldırı.Drill Peck de öğrettim.Büyük ihtimalle karşısına çimen veya dövüş pokemonu çıksa rahat OHKO yapar.

Dediğiniz gibi Sandslash'a bye-bye deme vakti sanki.İvedilikle elektrik pokemonu kasmam lazım.

• Madem sadece Fighting pokémon a fighting atak öğreticeksin... Onun yerine git Blastoise ine yada başka bir pokémonuna BRICK BREAK öğret. Ne farkı var o zaman
    Machamp, evet diğerlerinden daha güçlü, daha yüksek HP e sahip, daha dayanıklı... ama aşırı derecede yavaş. Bu da bana kalırsa Machamp'ı tamamen kullanışsız yapıyor.
    Primeape e gelince, tamam hızlı ama HP ve Defanslar en önemlileri ve Primeape te ne HP var ne Defans...
    -ki bu sonuçlarda en iyi seçenekleri Hitmonchan ve Hitmonlee yapıyor. Sen dedin Hitmonlee daha iyi... gel karşılaştıralım.

Önemli Statlar;

HITMONLEE-------------HITMONCHAN

50-----------------HP----------------50
    120--------------Attack-------------105
    53--------------Defense--------------79
    110-----------Sp.Defense------------110
    87---------------Speed---------------76

Special Ability lere bakınca
    HITMONLEE:
    LIMBER: Pokémon u felç geçirmekten korur (çok gerekli değil)
    RECKLESS: Recoil damage veren atakların, gücünü yükseltiyor. Örneğin Double-Edge recoil damage i olan bir atak, bunun power ını yükseltiyor. (tamamen gereksiz)

HITMONCHAN:
    KEEN EYE: Pokémon isabet kaybına uğramaz. Yani Accuracy oranı düşük olan atakları, Accuray %100 miş gibi ıskalamaz.. Örneğin Dynamic Punch %50 Accuracy, ve bunu ıskalamadan vurabilirsin. (Sahip olunması gereken en iyi özelliklerden birisi, ayrıca Pidgeot ta da vardır bu özellik)
    IRON FIST: Bu özellik, yumruk ataklarının Power'ını yükseltiyor.. Örneğin, Thunder Pucnh, Ice Punch, Sucker Punch... (Hitmonchan gibi yumruk atakları öğrenen bir pokémon için muhteşem bir özellik daha..)

Yani bariz Hitmonchan..
    Stat lar da da bana kalırsa Hitmonchan daha iyi.
    Hitmonlee atağa yönelik stat lara sahip, Hitmonchan daha çok eşit dağıtılmış ve daha defansif statlara sahip.

Al sana bir de Move Set vereyim...
    Eğer Keen Eye varsa;
    High-Jump Kick
    Mega Kick
    Substitute (isteğe bağlı)
    Counter

Eğer Iron Fist varsa;
    Thunder Punch
    Ice Punch (yada Fire Punch)
    Earthquake
    Counter (yada Toxic)

ELECTRIC pokémon düşünüyorsan, oyunda elde edebileceğin en iyisi Jolteon, ondan sonra da Raichu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expulso -- 16 Mart 2012; 0:32:35 >

• quote:

Madem sadece Fighting pokémon a fighting atak öğreticeksin... Onun yerine git Blastoise ine yada başka bir pokémonuna BRICK BREAK öğret. Ne farkı var o zaman
    Machamp, evet diğerlerinden daha güçlü, daha yüksek HP e sahip, daha dayanıklı... ama aşırı derecede yavaş. Bu da bana kalırsa Machamp'ı tamamen kullanışsız yapıyor.
    Primeape e gelince, tamam hızlı ama HP ve Defanslar en önemlileri ve Primeape te ne HP var ne Defans...
    -ki bu sonuçlarda en iyi seçenekleri Hitmonchan ve Hitmonlee yapıyor. Sen dedin Hitmonlee daha iyi... gel karşılaştıralım.

Önemli Statlar;

HITMONLEE-------------HITMONCHAN

50-----------------HP----------------50
    120--------------Attack-------------105
    53--------------Defense--------------79
    110-----------Sp.Defense------------110
    87---------------Speed---------------76

Special Ability lere bakınca
    HITMONLEE:
    LIMBER: Pokémon u felç geçirmekten korur (çok gerekli değil)
    RECKLESS: Recoil damage veren atakların, gücünü yükseltiyor. Örneğin Double-Edge recoil damage i olan bir atak, bunun power ını yükseltiyor. (tamamen gereksiz)

HITMONCHAN:
    KEEN EYE: Pokémon isabet kaybına uğramaz. Yani Accuracy oranı düşük olan atakları, Accuray %100 miş gibi ıskalamaz.. Örneğin Dynamic Punch %50 Accuracy, ve bunu ıskalamadan vurabilirsin. (Sahip olunması gereken en iyi özelliklerden birisi, ayrıca Pidgeot ta da vardır bu özellik)
    IRON FIST: Bu özellik, yumruk ataklarının Power'ını yükseltiyor.. Örneğin, Thunder Pucnh, Ice Punch, Sucker Punch... (Hitmonchan gibi yumruk atakları öğrenen bir pokémon için muhteşem bir özellik daha..)

Yani bariz Hitmonchan..
    Stat lar da da bana kalırsa Hitmonchan daha iyi.
    Hitmonlee atağa yönelik stat lara sahip, Hitmonchan daha çok eşit dağıtılmış ve daha defansif statlara sahip.

Al sana bir de Move Set vereyim...
    Eğer Keen Eye varsa;
    High-Jump Kick
    Mega Kick
    Substitute (isteğe bağlı)
    Counter

Eğer Iron Fist varsa;
    Thunder Punch
    Ice Punch (yada Fire Punch)
    Earthquake
    Counter (yada Toxic)

ELECTRIC pokémon düşünüyorsan, oyunda elde edebileceğin en iyisi Jolteon, ondan sonra da Raichu...

kusura bakma da resmen takım tutar gibi pokemon yarıştıryorsun.bi kere keen eye'ı yanlış biliyorsun.keen eye ıska oranı yüksek olan saldırıları isabetli vurmasını sağlamaz,sand attack ve smokescreen gibi isabet oranımızı düşüren saldırıları geçersiz kılar.keen eye'ı olan bir pokemona smokescreen attığınız zaman göreceksiniz ki xpokemon's keen eye ability prevents loss of accurary diye bir uyarı alacaksınız.

senin bahsettiğin ıska oranı yüksek saldırıları ıskasız vuran ability compoundeyes o da butterfree'de var mesela.o yüzden powderları çok iyi bir şekilde kullanıyor.isabet oranı %75 olan sleep powder'ı her zaman tutturuyor.

limber'a kötü demişsin ancak neredeyse paralyze veren 10-15 atak vardır oyunda.body slam bile paralyze edebilir belli oranda.hitmonchan'in atağı 105 iken hitmonlee'ninki 120 bu da neredeyse thunderbolt ile thunder arasındaki fark kadar.sen belli ki hitmonchan'i çok seviyorsun mesela ben de primeape'i çok severim ancak en iyi olduğu iddaa etmiyorum.hitmonchan'in hitmonlee'ye göre tek artısı defansı ki biz dövüş pokemonlarını elite four'da kimlere karşı kulanıyoruz ? buz ve kaya.iyi kasılmış her dövüş pokemonu onix'e tek atar bu küçücük bir machop bile olsa iyi bir saldırısı varsa onix'i indirir.buz pokemonlarına gelince onlar zaten genelde sp attack kullanıyor ve hitmonlee ve hitmonchan'in sp defenseleri aynı yani defans da önemli ancak hitmonlee gibi bir pokemon zaten "risky" dediğimiz bir tarzda tek vuruşta indirdi indirdi indiremezse çok zorlanır.

pokemon blackwhite oynadıysan bilirsin archen diye bir fosil kuş var.o da bu şekilde atak yönünden çok iyi olsa da defansı kötü olduğu için işi tek vuruşta bitirmek gerekiyor.her neyse zevkler ve renkler tartışılmaz sizden öneri istediğim için sana sert çıkma şansım da yok zira öyle bir insan değilim

• Pardon Keen Eye ı karıştırmışım, doğru söylüyorsun. Butterfreed deki Compoundeye ın görevi o.. Dostum ben Breeder olduğum için takıyorum o kadar..
    Defense her şeydir, Attack ta stat olarak 70 ten yüksek olduğu halde gayet iyidir. Atak çok yüksek olsada, hız ve defense düşükse bi önemi bile yoktur. Hitmonlee Hitmonchan, Thunder Thunderbolt olayı hikaye.. Ayrıca Onix le ilgili bişeylerden bahsetmişsin, bi kere Onix in fiziksel defans ından haberin var mı da Machop tek atabilir diyorsun ki ? Hitmonlee yada Hitmonchan bile 60-70 Basic Power lı bir atakla her Onix e tek atamaz (bazı onixlerde Sturdy de oluyor, ondan bahsetmeme gerek bile yok...)
    Hem Onix, Machop'ın 2 katı derecede hızlı.. İlk saldırısıyla Machop a tek atar direk :D

Bir de Hitmonchan i de Hitmonlee yi de sevmem, dövüş Pokémonu da asla ana takımımda kullanmam.. Madem o kadar biliyorsun neden en başta takımını değerlendirmeye sunuyorsun. Gerek var mı ki ? Ben de önerilerimi yaptım normal olarak, haklı olduğumu da düşünüyorum. İstersen VS de atabiliriz seninle, Hitmonlee, Machamp yada Primeape te koyarsın takımına, atarız VS mizi.. demek istediğimi öyle anlatırım.

• Su konulari okudukca Nintendo DS almamak icin zor tutuyorum kendimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

Su konulari okudukca Nintendo DS almamak icin zor tutuyorum kendimi

Aynen.
    Bi alamadım ben ne zaman para biriktirsem baska bir seye harcıyorum.
  • quote:

Pardon Keen Eye ı karıştırmışım, doğru söylüyorsun. Butterfreed deki Compoundeye ın görevi o.. Dostum ben Breeder olduğum için takıyorum o kadar..
    Defense her şeydir, Attack ta stat olarak 70 ten yüksek olduğu halde gayet iyidir. Atak çok yüksek olsada, hız ve defense düşükse bi önemi bile yoktur. Hitmonlee Hitmonchan, Thunder Thunderbolt olayı hikaye.. Ayrıca Onix le ilgili bişeylerden bahsetmişsin, bi kere Onix in fiziksel defans ından haberin var mı da Machop tek atabilir diyorsun ki ? Hitmonlee yada Hitmonchan bile 60-70 Basic Power lı bir atakla her Onix e tek atamaz (bazı onixlerde Sturdy de oluyor, ondan bahsetmeme gerek bile yok...)
    Hem Onix, Machop'ın 2 katı derecede hızlı.. İlk saldırısıyla Machop a tek atar direk :D

Bir de Hitmonchan i de Hitmonlee yi de sevmem, dövüş Pokémonu da asla ana takımımda kullanmam.. Madem o kadar biliyorsun neden en başta takımını değerlendirmeye sunuyorsun. Gerek var mı ki ? Ben de önerilerimi yaptım normal olarak, haklı olduğumu da düşünüyorum. İstersen VS de atabiliriz seninle, Hitmonlee, Machamp yada Primeape te koyarsın takımına, atarız VS mizi.. demek istediğimi öyle anlatırım.

knight oynayan bebeler gibi hemen "gel ws atak qanqa" durumlarına gerek yok burda bir forumdayız ve herkesin fikrine saygım var.onix'in fiziksel defansı varsa dövüş türünün de kaya türüne üstünlüğü var.low kick öğrenmiş 9-10 levellık bir mankey oyunda onix'i rahat indiriyorsa bunun stratejiyle falan alakası yok pokemon oyunlarını meslek haline veya doktora yapılması gereken birşeymiş gibi lanse etmene gerek yok.sen breeder'san ben de professor oak'ım.neyse uzatmayalım sen haklısın.

• Ne hitmonchan ne hitmonlee ne de hitmontop Machamp'ı alamaz.(Eşit durumlarda)
  • Oyunda Professor Oak lık diye bir özellik yok, Breeder lık var ama. (Ayrıca dizide de zaten professor oak sonradan şairliğe bağlıyo iyice. Yani olmak istiyorsan benim için sorun yok) "gel ws atak qanqa" gibi laubali yakıştırmalarda yapma bana. Fikirlere saygım var diyorsun, tabi baskı altına girincede karşındakine saygısızlık yapabiliyorsun.. Kendi içinde çelişiyorsun.

Onix ve Machop a gelince, her ne kadar Fighting atağa karşı Weakness'ı olursa olsun, o derecede yüksek bir defansa yine etkili şeyler yapamaz. Ayrıca speed i unutuyorsun, Onix her seferinde ilk vuran olacak ve Double-Edge gibi atakla her seferinde de STAB leyebilir. Ayrıca Onix HARDEN+REST+SLEEP TALK desteği ile 2 tur içersinde kendini ölümsüz yapabilir. Çünkü 2 kez bile Harden yaptığı takdirde defans 2 ye katlanmış oluyor, bu da Shuckle'ın Defansından bile daha yüksek bir defansa demektir. (Stat puanı olarak düşünürsek 700-800 küsür, rüya gibi) Bu şartlar altında Machoke u da yener, Machamp'ı da gayet zorlar, hatta küçük bir şansın yardımıyla onu bile yenebilir. Hız olarak Machamp tan bile fazla hem. (Bu anlattıklarımın olması için tabi güzel bir EV Training'den geçmesi lazım Onix in, o da gayet kolay.) Yani her şey Type Adventage (Tür avantajı) değildir dostum, bunu unutma.
    (Fakat Fighting Move/Onix bağlantısı için geçerli bu dediklerim, ama tutup ta Onix e Blastoise ile Hydro Cannon gibi hemde Special olan bir atak yaparsan, havada da karada da STAB ler)

Mesela şimdi gel "arkadaşça" VS atalım dicem, bana köpürceksin diye demiyorum
    Ama benim bir kaç gün önce açmış olduğum "Fire Red VBA Link Battle" adında bir konu var. Orda toplanıp aramızda VS atmayı planlıyoruz. İstersen sende katılabilirsin

• Su terimleri ogretsin biri bama ya, eve gidince FireRed e basliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.