Şimdi Ara

LCD TV için HOME THEATRE PC (HTPC) Seçimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
276
Cevap
2
Favori
49.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • linkteki gibi hazır sistemler, sanırım bizim gereksinimlerimize göre (HD görüntü, oyun vs...) henüz yetersizler...

http://www.pegasuscomputer.com.tr/index.cfm?fuseaction=uruns.sub_cat&code=Bilgisayar|EPC#
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayus

İşlemci güçlü olunca ekran akrtındaki HD hızlandırıcı olmasa da işinizi rahatlıkla görecektir. Fakat HTPC'nin olmazsa olmazı olan sessizliği yakalayabilmeniz için sanıyorum ki su soğutma kitini de sisteme dahil etmeniz gerekecek. SilverStone'un HTPC ler için ürettiği (şık görünümlü ve yatay) su soğutma sistemleri var. Onları da incelemenizi önereceğim.
    Veya film v.b. uygulamalarda an hızlarını iyice yavaşlatıp, sistemi zorlayacağınızda ise tüm fanları son sürat çalıştırabilirsiniz.
    Güç kaynağı olarak seasonic ürünlerini de gözden geçirmenizi öneririm.http://www.silentpcreview.com sitesi forumlarında sessizlikten ötürü oldukca tutulan bir güç kaynağı. Ben 430 watt lık Seasonic S12 almayı düşünüyorum. S12 II de çıktı fakat türkiyede henüz bulunamıyor. Bu yeni serinin avantaşı, verimin %80 in üzerine çıkması ki bu da güç kaynağının daha az ısınmasına neden oluyor. Ayrıca katı kapasitörler de uzun ömür vaad ediyorlar. Sisteminizi temmuz sonuna toplayacağınıza göre bu güç kaynağı konusunda bir araştırma yapmanızı öneririm.

Saygılar...
    Koray Üstüner

Su soğutma sessizlik için en iyi çözüm. Fakat daha önce su soğutma kullanmadım. Hazır bir kit kullanmak ne kadar mantıklı olur emin değilim. Bu yüzden bütün aparatları kendim alıp toplamayı tercih ederim. Konuyla ilgili deneyimli birini buluncailgili parçaları alacağım. PSU için ise Seasonic' e bakacağım. Teşekkürler.

Edit : Aşağıdaki linki bir arkadaşım yolladı. Su soğutma ve HTPC için iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum

OC FORUMS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurumLuna -- 19 Haziran 2007; 10:08:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: caltunay

Konuyla ilgili deneyimli birini bulunca ilgili parçaları alacağım.

OC FORUMS

Aslında bu konuyla ilgili herkezin derdi aynı, bu sistemileri toplamak için iyi bir tedarikçi ve teknik destek...

Ben hep söylüyorum, beraber hareket etmeliyiz. Ben de Temmuz en gec ağustos gibi toplamak istiyorum ama sistemi kendim belirleyecek kadar bilgili değilim, burada yazılanların peşinden gideceğim. Amacım HD DVD, oyun ve internet...

Ajdar ne diyo "Guuurup olalım guuurup"

• quote:

Orjinalden alıntı: scubat

quote:

Orjinalden alıntı: caltunay

Konuyla ilgili deneyimli birini bulunca ilgili parçaları alacağım.

OC FORUMS

Aslında bu konuyla ilgili herkezin derdi aynı, bu sistemileri toplamak için iyi bir tedarikçi ve teknik destek...

Ben hep söylüyorum, beraber hareket etmeliyiz. Ben de Temmuz en gec ağustos gibi toplamak istiyorum ama sistemi kendim belirleyecek kadar bilgili değilim, burada yazılanların peşinden gideceğim. Amacım HD DVD, oyun ve internet...

Ajdar ne diyo "Guuurup olalım guuurup"

Açıkçası ben işin maliyet yönünü de düşünüyorum,
    hiç sıkıntı yaşamamak için kaliteli ve şık external sıvı soğutma türü bir şey olursa yaklaşık 450 USD + KDV gibi bir maliyet de biniyor. Benim topladığım sistem çoğu parçayı yurtdışından getirtmeme rağmen abartı fiyatlara ulaştı. Ve henüz sistemde dahili Blue Ray sürücü yok

• benim motosiklette hava soğutmalı, HTPC de öyle olacak, problem yok

sizin motor su sogutmalı ama htpc öyle olmak zorunda değil sızar mızar allah göstermesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat

benim motosiklette hava soğutmalı, HTPC de öyle olacak, problem yok

sizin motor su sogutmalı ama htpc öyle olmak zorunda değil sızar mızar allah göstermesin...

Aslında motorumunda soğutması yağ ve hava karışımı

Sızma olayının şakası bir yana aklıma gelmedi değil Topladığım parçaların maliyeti beni nerdeyse ağlatmak üzere. İyi bir bilgisayar olsun diye uğraşıyorum ama maliyetlerin maşallahı var Eğer sızma felan yaşarsam büyük ihtimalle üretici firmaya dava açarım

Toplamayı düşündüğüm bilgisayarın kağıt üzerindeki son durumu aşağıdadır. Parçalar hakkında bilgi vermesi amacıyla parça isimlerine tıklarsanız ilgili linklere ulaşabilirsiniz.

Kasa
    Thermaltake VC4001SNS Mozart Media Lab ATX

PSU
    3 Alternatifim oldu Enermax Infiniti 720W DXX PSU - TAGAN EASYCON XL SERİSİ 700W 13,5cm FAN - SEASONIC M12 700W PSU 12CM FAN

Sıvı Soğutma
    SilverStone External Sıvı Soğutma Sistemi Siyah - SST-TD01B - Tundra

Anakart
    EVGA 122-CK-NF68-A1 LGA 775 NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard

İşlemci
    INTEL Core2 Quad , 2.4 GHz, 64 Bit, 8MB Cache, 1066MHz

Ram
    KINGSTON HyperX 2*2GB 800MHz DDR2

Ekran Kartı
    EVGA 640-P2-N821-AR GeForce 8800GTS 640MB 320-bit GDDR3 PCI Express x16 HDCP Video Card

HDD (Sistem)
    WESTERN DIGITAL Raptor X 150GB SATA 16MB CACHE 10.000 Rpm

HDD (Veri)
    WESTERN DIGITAL 400GB SATA2 16MB CACHE 7200 Rpm

Digital Tv Kartı
    Skystar2 ve gerekli Digiturk Aparatları (Herkesin tavsiyesine uyarak seçtim)

Universal Kumanda
    Harmony 885

• Merhaba , HTPC kurmaya karar verdim.

İlk olarak kasa secimimi yaptım : AeroCool M40 Kasa Siyah-Gümüş

Fiyatı : 73,00 EURO + KDV
    Kdv dahil : 152,04 YTL
     LCD TV için HOME THEATRE PC (HTPC) Seçimi

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=G0464

Asus m2a vm ile cok sorun yaşayan gördüm o yüzden MSI 690g yonga setli anakart tercih ettim.

Sistemi söyle kurdum :

MSI K9AGM2-FIH - 73 $
    AMD - ATHLON 64 X2 4000+ AM2 96$
    2 x VERITECH - 1 GB DDR2 800 (2GB) 2 x 39 = 78$
    SAMSUNG - 400 GB SATA2 16 MB NCQ - 117$
    SAMSUNG - SH-S182D 18X ÇİFT KATMAN DVD-RW - 29$

Toplam : 393 + kdv = 463,74 $

Aslinda sisteme 8600gt yada 8500 fansız bir ekran kartı düşünüyordum.
    Öncelikle onboard ekran kartının performansını LCD TV de görmeye karar verdim umarim 720p ve ileride 1080p de sorun cikarmaz :)

Ucuz HTPC arayanlar için iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda SkyStar HD ile takviye yapmayı düşünüyorum.

Ayrıca kasada PSU yok. O yüzden
    "Lc-Power 420W PSU 120MM Sessiz Fanlı V 2.0 PCI-EX " aldım.

Fiyatı : 45,00 EURO + KDV
    Kdv dahil : 92,84 YTL

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=lc6420

Bugün kasa geldi, diğer parçalar yolda. Sistemi kurunca izlenimlerimi yazarim.

• Sayın caltunay,
    Uydu kartı olarak Skystar 2 yerine (ki bence skystar 3 daha iyi) DVB-S2 yayınlarını da alabilen Skystar HD kartı almayı neden düşünmediniz? Biliyorsunuz ki Digitürk HD DVB-S2 teknolojisi ile yayın yapacak. Tabi Skystar HD ile yasal olarak izleyebilecekmiyiz bilemiyorum.

Ekleme: Madem ki su soğutma düşünüorsunuz. Ozaman PSU fan sesinden de kurtulmak lazım. Su giriş ve çıkışı olan PSU görmüştüm fakat markası neydi şuanda hatırlamıyorum.

Umarım benim toplayacağım sistemde fan sesi olmaz. Yoksa silverstone su soğutma veya zalman reserator 2 için dünya para gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayus -- 19 Haziran 2007; 21:41:51 >
  • Ben halen Mac mini üstünde ısrar ediyorum (HTPC olarak) Gördüğüm en iyi fabrikasyon çözümlerden birisi.Sessiz,soğuk çalışan çok ufak,fabrikasyon front row gibi bir yazılım (ve çok daha fazlası) BT klavye mouse vb ne isterseniz var.Üstelik OSX gibi bir işletim sistemide mevcut.Bu da yetmez ise XP yi yarım saatte diğer işletim sistemi olarak kurabilirsiniz (çok kolay).
  • @ceset114

ne tesadüf...

http://forum.donanimhaber.com/m_14921934/tm.htm

şaka bi yana htpc hakkında çok şey öğrendim. deneyimlerimi buraya derli toplu tek post içinde yazacam.
  • @face1tr

Benzer kasa ve sistemleri düşünmemiz güzel bir tesadüf :)

Kasa elimde ve tv altında şık duruyor. Bugün diğer parçalar da elime gelecek ve sistemi kurup deniyeceğim :)

Görüşlerimi aktaririm
  • quote:

Sayın caltunay,
    Uydu kartı olarak Skystar 2 yerine (ki bence skystar 3 daha iyi) DVB-S2 yayınlarını da alabilen Skystar HD kartı almayı neden düşünmediniz? Biliyorsunuz ki Digitürk HD DVB-S2 teknolojisi ile yayın yapacak. Tabi Skystar HD ile yasal olarak izleyebilecekmiyiz bilemiyorum.

Ekleme: Madem ki su soğutma düşünüorsunuz. Ozaman PSU fan sesinden de kurtulmak lazım. Su giriş ve çıkışı olan PSU görmüştüm fakat markası neydi şuanda hatırlamıyorum.

Umarım benim toplayacağım sistemde fan sesi olmaz. Yoksa silverstone su soğutma veya zalman reserator 2 için dünya para gidecek.

Dediğim gibi uydu kartı konusunda bilgim sıfır. sadece forumlardaki yorumlarla yola çıktım. Uydu kartı için sizlerden destek ve görüş alarak seçim yapacağım.

Sadece PSU fan sesiniz çok rahatsız edeceğini sanmıyorum. Piyasada daha performanslı dual fanlı bir çok PSU olmasına rağmen tek fanlı seçmemin sebebi sesin az olmasını istemem.

Not : Anakart ve ekran kartını toplamda 590$' a Amerikadan getirtiyorum, pazar günü elimde olacak. Harmony 885 Evrensel kumandanın siparişini dün verdim sanırım o da hafta sonuna kadar elimde olur. Basit parçalar halloldu. Bakalım gerisi ne olacak Aranızda İstanbul' da olan varsa bilgisayarı toplama aşamasında yardım için beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurumLuna -- 20 Haziran 2007; 8:51:00 >

• MSI K9AGM2-FIH ve SKYSTAR 2 uyumsuz..

Alacaklara duyrulur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceset114

@face1tr

Benzer kasa ve sistemleri düşünmemiz güzel bir tesadüf :)

Kasa elimde ve tv altında şık duruyor. Bugün diğer parçalar da elime gelecek ve sistemi kurup deniyeceğim :)

Görüşlerimi aktaririm

bu yonga seti bizler için üretilmiş..

http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/26/amdnin-yeni-yonga-seti-incelemede-rs690g/

ben bu ve benzer anakartlar üzerine yoğunlaştım..

• Merhaba arkadaşlar,
    biraz önce ani bir gelişmeyle Asus Striker Extreme anakart ve E6600 işlemci aldım. Kasayı bu hafta içinde alıyorum. Ekran kartını yurtdışından getirtiyordum fakat herkes bu tür kartları (özellikle pahalı olanları) yurtiçinden faturalı almamı tavsiye etti. Ekran kartı için iki alternatif düşünüyorum. SLI ile 2 tane XFX 8600GTS veya tek XFX 8800GTS 640 MB. Görüş ve eleştirilerinizi almak isterim. Eleştirilerinizi yazarken HTPC' yi sadece HDTV için değil oyun içinde kullanacağımı göz önünde bulundurursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Hayırlı olsun, anakart ve işlemci oldukca güzel bence. 1 yıl sonra yeni işlemcilere de rahatlıkla geçebilirsiniz. Kasa olarak ben thermaltake düşünüyorum fakat sanıyorum ki Vega'nın stoklarına bu kasalar daha girmemiş. Siz nereden alacaksınız kasayı?
  • quote:

Hayırlı olsun, anakart ve işlemci oldukca güzel bence. 1 yıl sonra yeni işlemcilere de rahatlıkla geçebilirsiniz. Kasa olarak ben thermaltake düşünüyorum fakat sanıyorum ki Vega'nın stoklarına bu kasalar daha girmemiş. Siz nereden alacaksınız kasayı?

Teşekkür ederim.

Aslında kasa için ilk aklımda olan TT Bach veya Mozart' dı. Fakar daha sonra bir alternatif daha düşündüm. Aslında OC Forumda bitmiş halini görünce hoşuma gitti. Ayrıca yeni aldığım Harmony 885 evrensel kumanda için üzerinde IR olan bir kasaya ihtiyacım var. Bunların ışığında SilverStone LC20M modelinde karar kıldım. Pazartesi ,Firebal' dan kasayı alacağım. Ekran kartına da karar verebilirsem sanırım önümüzdeki hafta sonu resimleri siteye koyabilirim

• HTPC de IR yazılım olarak ne kullanacaksınız? IMON/IMedian inceledim fakat diğer alternatifleri de görmeden karar veremiyorum. Vista Windows Media Center ile ek bir IR yazılımına ihtiyaç duymuyor sanırım. Fakat onda da yaptığım film izleme denemelerinde 2 lisanı olan XviD lerde 1. lisan ile film başlıyor. 2. lisana geçemedim bir türlü.
    Toplayacağınız sistem oldukca güzel olacak buna eminim. SD yayınların kalitesini artırmak için upscale işlemini de TV ye değil PC ye yaptırabilirseniz, 1080p ile olabilecek en iyi SD yayın kalitesini elde edebileceksiniz. Tabi bunun için birçok codec ile boğuşmanız gerekebilir. Henüz bu konuda bir tecrübem yok fakat araştırmalarım devam ediyor. TT Mozart veya Bach'ın stoklara girmesini bekliyorum. PSU seasonic 430 watt olacak onda kararım kesin. Umarım 2. jererasyon daha az ısınanlar da piyasaya erken gelirler.
    Logitech Harmony 885 i ben de net üzerinden 2 haftadır arıyorum ve hiçbir yerde stokta bulamadım. Bu akşam istanbula uçuyorum. 10 gün kalacam. Umarım bu süre zarfında bu kumandayı ve diğer HTPC bileşenlerini almaya başlarım.
    Saygılar...
    Koray Üstüner

• quote:

HTPC de IR yazılım olarak ne kullanacaksınız? IMON/IMedian inceledim fakat diğer alternatifleri de görmeden karar veremiyorum. Vista Windows Media Center ile ek bir IR yazılımına ihtiyaç duymuyor sanırım. Fakat onda da yaptığım film izleme denemelerinde 2 lisanı olan XviD lerde 1. lisan ile film başlıyor. 2. lisana geçemedim bir türlü.
    Toplayacağınız sistem oldukca güzel olacak buna eminim. SD yayınların kalitesini artırmak için upscale işlemini de TV ye değil PC ye yaptırabilirseniz, 1080p ile olabilecek en iyi SD yayın kalitesini elde edebileceksiniz. Tabi bunun için birçok codec ile boğuşmanız gerekebilir. Henüz bu konuda bir tecrübem yok fakat araştırmalarım devam ediyor. TT Mozart veya Bach'ın stoklara girmesini bekliyorum. PSU seasonic 430 watt olacak onda kararım kesin. Umarım 2. jererasyon daha az ısınanlar da piyasaya erken gelirler.
    Logitech Harmony 885 i ben de net üzerinden 2 haftadır arıyorum ve hiçbir yerde stokta bulamadım. Bu akşam istanbula uçuyorum. 10 gün kalacam. Umarım bu süre zarfında bu kumandayı ve diğer HTPC bileşenlerini almaya başlarım.
    Saygılar...
    Koray Üstüner

Daha önce de dediğim gibi Tv. Digital yayın gibi konularda çok tecrübem yok. Bu yüzden forumdan (sizlerden destek alacağım). Ben Harmony 885 i net üzerinden satın aldım. İstanmbul' a geldiğinizde bir şeye ihtiyacınız olursa beni aramaktan çekinmeyin. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Bir aksilik olmazsa yarın ekran kartını da alıyorum, detayları aşağıdadır. Kasayı da alırsam, şu anki sistemimde bulunan HDD ve ramleri kullanarak makineyi toplayabilecek duruma geliyorum

Sparkle Calibre 8800GTX
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.