Şimdi Ara

LCD TV İçin Alacagım PIP Destekli Receiver Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yıllardır Skystar2 Digital TV kartı ile uydu alemindeydim, ancak kartım bozuldu bozulalu işlerinde yogunlugu vs. sebeplerle bayagıdr bu alemden uzak kalmıştım,

Ancak yaza kısmetse evleniyorum ve evime LCD bir tv alacagım, bu anlamda malumunuz bu tip cihazlarda analog yayın seyretmek çok problemli ve kalitesiz, o açıdan uydu sistemi şart.

Sorularıma gelmeden şu soru ile başlayayım :) Bir evde çift çıkışlı LNB 'li çanaktan gelen kabloları tek receiver kullanarak 2 farklı tv ye aktarmak mümkün müdür ? Yoksa illa 2 tane ayrı receiver mi gerekir ? Bu konuda hiç bir bilgim yok biraz bahsederseniz çok sevinirim.

Şimdi gelelim sizden receiver konusunda paylaşmanızı istediğim tecrübelerinize..

1. Şu aralar olmasada kısa vadede sanırım High Definition yayınlar çoğalacak ya da belki Hotbird'de vardır bile ben bilmiyorum, bu anlamda alacagım receiver i HD Destekli bir receiver mi almalıyım ?

2. Alacagım TV de mutlaka P.I.P (Picture In Picture) özelliği olacak yani ekranda iki yayınıda görmemi sağlayacak şekilde çift tuner destekli bir LCD alacagım, bu anlamda almam gereken Receiver de PIP destekliyor olmalı. O açıdan vereceğiniz tavsiyelerde lütfen bu kriteri de atlamayınız :mzk:

3. Evimde sürekli internet baglantısı olacak, dolayısıyla receiver teknolojisini bilmediğimden sormak istiyorum, keyleri internet ortamında güncelleme gibi bir lüksüm olabilir mi receiver'da (tabi DREAMBOX dışında, o aleti alamam (: ), daha dogrusu evimde internet oluşu bana key konusunda ne kazandırabilir, ona göre bir receiver seçimi yapılmalı mı?

Şimdilik kafamda bu 3 soru var arkadaşlar sizden önerilerinizi esirgememenizi bekliyorum..

Ve atladıgım her aklınıza gelen öneriye de açığım

Teşekkürler..

• şöle sölim lcd tvde pip olsada bir şey ifade etmez kulanamazsın şayet bir trafdan kablo tv kulanmayacaksan
    çünkü scart bağlantısından giriş yapacağın için çünkü benim vestel öle84 ekran var bir diğer konu kart paylaşımı ve pip özelliği olan tek cihaz var dreambox üstelik hdd özellikli hem dreamboxsun nesi var açıklarsan sevinirim bende 500 var
  • Değerli dostum neden LCD de PIP kullanılmaz onu anlayamadım kullanılamayacak ise adamlar ne diye PIP özelliği koysunlar, benim bildiğim Digiturk kullanıyorsan haklısın yayını PIP desteklemiyor, ama normal uydu sistemi destekliyor diye biliyorum yanlış mıyım?

Dreambox alamam derken fiyatından dolayı demiştim,

Bu arada HD konusunda ne düşünüyorsun
  • 1-Eğer ileriye dönük bir sistem kuracaksan HD destekli al tabi ama onlarda şu an oldukça pahalı Dreambox gibi hatta daha fazla.
    Bana soracak olursan şu an oldukça erken Türkiye için HD receiverlar pek işime yaramaz diye düşünüyorum.
    Hotbirdde ise adam akıllı HD yayın yapanlar zaten platformlardan bir kaç şifreli kanal
    2-LCD Tv kullanmadığım için bu konuda yapacağım yorumlar yanlış olabilir o yüzden yazmamam doğru olacaktır.
    3-Evinde internetin olması büyük avantaj keyler için
    RS 232 ile receivera bağlantı kurarsın bilgisayardan keyleri yazılımları sorunsuz atarsın hatta aynı bu protokelden cardsharing bile yapabilirsin.Tabi cardsharing şimdilik her cihazda olmuyor ama yavaş yavaş makinelere katılıyor bu özellik.Ben de eski 3-4 senelik makine cardsharingden yararlanabiliyor.
    Tavsiyem ucuz ama kaliteli bir receiver alman olacaktır ileride HD receiver alırken verdiğin paraya üzülmezsin şu an için çift tunerli cihazlar pahalı gözüküyor pip için çift tuner gerekecek sanırım ?

Edit:Çift çıkış tek receiver konusunda cevap vermeyi unutmuşum ayrı yayınları izleyebilmen için tabi ki iki makine olması lazım.
    Fakat PVR veya PIP özellikli bir cihaz alırsan çift çıkış olması işine yarar.

Son olarak da Allah mutlu mesut etsin inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 4 Mayıs 2007; 1:46:44 >

• şimdi anlamadığım nokta ben pip özellikli tv ve uydu alıcısı kullanmış biri olarak sen şimdi diyorsun lcd ekranı bölme özelliği var o özelliği kablo tv kulanırsan veya yerel anten kullanırsan çalışır yani scartan uydu alıcısını kulanır diğer bölümdende yani vhf bandı varya ordansa kablo tv izlersin çünkü uydu alıcısını av 1 veya av 2 den tek kanal üzerinden izlersin kanal saydırma işnide uydu alıcısından yaparsın yani uydu kulanacaksan ve bu cihaz pipli olacaksa lcd ekrandaki özellik bi işe yaramaz yani alıcı tvden bağamsızdır çift tuner demek pip demek hd konusunda bir hdye hemen geçilecek deniyor bir en az 5 yılı bulur diyorlar valla benimde kafam karışık umarım yardımcı olabilmişimdir

• Yaw dostlar şimdi öyle kafamı karıştırdınız ki,

Şimdi PIP özelliği olan receiver ları aldıgımızda bu özellik şunu mu diyor bize : Kardeşim bu receiver i alırsan ben sana ekranda uydudaki kanalı izlerken diğer küçük ekranda da normal anten ya da kablolu yayınını yayınlatmana olanak tanırım, aynı anda 2 uydu kanalını izletemem

mi diyor yani, ne anladım o zaman ben o PIP'den.

Sırf bu yüzden ben gider LCD de almam alırım bir CRT TV ve kablolu yayın bakarım keyfime babalar gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Yaw dostlar şimdi öyle kafamı karıştırdınız ki,

Şimdi PIP özelliği olan receiver ları aldıgımızda bu özellik şunu mu diyor bize : Kardeşim bu receiver i alırsan ben sana ekranda uydudaki kanalı izlerken diğer küçük ekranda da normal anten ya da kablolu yayınını yayınlatmana olanak tanırım, aynı anda 2 uydu kanalını izletemem

mi diyor yani, ne anladım o zaman ben o PIP'den.

Sırf bu yüzden ben gider LCD de almam alırım bir CRT TV ve kablolu yayın bakarım keyfime babalar gibi.

şu anki birçok p(icture) i(n) p(icture) destekli lcd'de aynı kaynaktan aldığın iki ayrı kanalı pip'leyemezsin. pipleyebilen lcdler de var ama epey pahalı üst modeller.
    ortadüzey pip'li lcdlerde kablolu-uydu; uydu-dvd player, uydu-anten, uydu-bilgisayar şeklinde pip'leyebilirsin ancak.
    öte taraftan kablolu yayının görüntü kalitesinin düşük olması nedeni ile lcd tvlerde iyi görüntü elde edemeyebilirsin. lcd tv'ler için en iyi çözüm uydu yayınıdır, sonra digitürk, sonra kablolu, sonra ise anten gelir.
    insanlar neden lcd alıyor o zaman dersen kendi nedenlerimi söylim:
    büyük ekran crt vardı, sehpası ile felan çok aşırı yer teşkil ediyodu, aldık astık lcd'yi duvara, mis gibi. oyun konsolu ve bilgisayar bağlantısı. dvd player ile dvd keyfi ama asıl ps3 gibi blu-ray destekli bi cihazla çok güzel görüntüde film,belgesel v.s izlemek.
    zaten mevcutta uydu vardı ve eski crt'den daha iyi bir görüntü elde ettik ama bu görüntü farkı çok fazla değil. asıl gayede bu değildi zaten, bir artı olarak kaldı.
    güzel estetik durması e birazda havası sanırım.
    yani crt alınmaz bence fiyatlar bu kadar düşmüşken. bekleyebiliyosan sonbahara doğru iyice düşecek. crt devri bence bitti...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence crt alma lcdde alma çünkü lcdler yandan üstten altan bakınca göstermiyor puslu hiç ısnmadım o cihazlara plazma olabilir eğer böyle bir tv almayı düşünürsende tercihin pipsiz bir cihaz olsun o parayı pipli uydu alıcısı olarak kulanırsın son bir not eğer pipli bir alıcı alırsan evdeki uydu sistemini yenilemen gerekecek çünkü o cihazlarda twin lnb sistemi kulanılıyor saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: NEANDARTEL

bence crt alma lcdde alma çünkü lcdler yandan üstten altan bakınca göstermiyor puslu hiç ısnmadım o cihazlara plazma olabilir eğer böyle bir tv almayı düşünürsende tercihin pipsiz bir cihaz olsun o parayı pipli uydu alıcısı olarak kulanırsın son bir not eğer pipli bir alıcı alırsan evdeki uydu sistemini yenilemen gerekecek çünkü o cihazlarda twin lnb sistemi kulanılıyor saygılar

Plazma hiç almam çünkü cam panel ekranı ve acayip parlama yapar, LCD tercihimin sebeplerinden birisi de parlama yapmaması ve çözünürlüğünün Plazmaya göre fazla olması.Neyse LCD Plazma tartışmasına çevirmeyeyim

Hayallerimi yıktınız, ben PIP destekli LCD lerde çift tunerli PIP destekli bir receiver ile babalar gibi PIP yapardım diyordum

• quote:

Hayallerimi yıktınız, ben PIP destekli LCD lerde çift tunerli PIP destekli bir receiver ile babalar gibi PIP yapardım diyordum

Yapmak istediğin şeyi biraz daha açarmısın ? Sanki ortada yanlış bir anlama var
    Şöyle açıklama yaparsak;
    PIP istiyorsan alacağın şey Çift tunerli PIP destekli Receiver olacak.
    PIP özelliğini yine babalar gibi kullanacaksın zaten sana bu desteği receiver verecek yazılımıyla.
    Altdvb de nasıl aynı tp üzerindeki kanalları pip ile izliyorduysak receiver ile de izleyeceksin hatta çift tuner olduğu için daha iyi olacak

• @NetX dostum yapmak istediğim şey aynen dediğin gibi, tek receiver a çift çıkışlı LNB den gelen 2 kabloyu takıp LCD TV de PIP özelliğini kullanmak. Aslında belkide yanlış anlaşılıyor ama arkadaşlar diorki LCD tv tek bir donanımdan (bu örneğimizde bu receiver imiz oluyor) 2 yayını ekrana getiremez diyor. Yani biri receiver ise diğer donanım ancak atıyorum divx player veya normal anten ya da kablolu tv gibi birşey olması lazım diyor
  • quote:

@NetX dostum yapmak istediğim şey aynen dediğin gibi, tek receiver a çift çıkışlı LNB den gelen 2 kabloyu takıp LCD TV de PIP özelliğini kullanmak. Aslında belkide yanlış anlaşılıyor ama arkadaşlar diorki LCD tv tek bir donanımdan (bu örneğimizde bu receiver imiz oluyor) 2 yayını ekrana getiremez diyor. Yani biri receiver ise diğer donanım ancak atıyorum divx player veya normal anten ya da kablolu tv gibi birşey olması lazım diyor

Tamam şimdi anlaşıldı durum.
    Aslında arkadaşlarda aynı şeyi dedi ama biraz durumlar karıştı.
    Örneğin sen dedin ki PIP destekli LCD TV lazım, biz de dedik ki LCD Tv de PIP olması önemli değil.
    Önemli olan receiverın PIP desteklemesi.
    Çift tuner olan olan receiverda PIP olacak ve istediğin gibi tek ekranda çift uydu yayını alabileceksin

• @Next dostum teşekkürler açıklaman için benim derdim şu an şu :

quote:

Orjinalden alıntı: wind06
    şu anki birçok p(icture) i(n) p(icture) destekli lcd'de aynı kaynaktan aldığın iki ayrı kanalı pip'leyemezsin. pipleyebilen lcdler de var ama epey pahalı üst modeller.
    ortadüzey pip'li lcdlerde kablolu-uydu; uydu-dvd player, uydu-anten, uydu-bilgisayar şeklinde pip'leyebilirsin ancak.

Eğer bu dogruysa arkadaşımızın yazdıgı gibi PIP desteği oldugu söylenen orta seviye LCD ler bizim receiver imizdan beslenemeyecekse ne anladım ben o işten
  • quote:

@Next dostum teşekkürler açıklaman için benim derdim şu an şu :

quote:

Orjinalden alıntı: wind06

Eğer bu dogruysa arkadaşımızın yazdıgı gibi PIP desteği oldugu söylenen orta seviye LCD ler bizim receiver imizdan beslenemeyecekse ne anladım ben o işten

Tamam işte diyorum ya,tv pip yapmayacak receiver yapacak
    lcd ile diğer yayınları piplersin yine , ama uydu yayınına tv karışamaz
    lcd pipleyebilmesi için uydu yayınını zaten direk kendi alması gerek.
    bir arkadaşımda pipsiz tv var receiver pip destekliyor tek tuner olduğu için aynı frekanstaki kanalları pip olarak izliyor

• @Netx seni de yoruyorum ama hassas bir mevzu oldugu için ve konuyla çok haşır neşir olmadıgım için son kez sormak istiyorum affına sıgınarak

şimdi ben çift tunerli PIP destekli bri receiver aldım ve Turksata taktıgım çift çıkışlı LNB'den gelen2 farklı kabloyu da receiver'a girdim.

Bu durumda

a) LCD PIP desteklemez ise, sadece aynı frekanstaki kanalları ı PIP lerim

b) LCD PIP destekliyor ise istediğim her kanalı turksatta, hangi frekansta olursa olsun PIP ler miyim?

Tşk.
  • Hayır dostum öyle değil. Eğer çift tunerli PIP destekli bir receiver alırsan 37 ekran PIP desteksiz Arçelik TV'de bile istediğin her kanalı PIP'lersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

Hayır dostum öyle değil. Eğer çift tunerli PIP destekli bir receiver alırsan 37 ekran PIP desteksiz Arçelik TV'de bile istediğin her kanalı PIP'lersin.

Abi herkes farklı birşey söyledi, nedir asıl cevap kafayı yiyeceğim eğer bu dediğin gibiyse hiç derdimiz yok o zaman illa gidip PIP destekli bir LCD almaya gerek kalmıyor, nasıl olsa receiver kullanacagım ve o receiver da çift tuner olacak.

Ama işte herkes farklı birşey söylüyor, sanırım en güzeli Karaköy'e gidip receiver alırken adamlara aleti tv ye taktırıp incelemek ,

Şimdi gelelim model tavsiyelerinize,

Bana PIP destekli çok uçuk olmayan TURKSATA baglayacagımdan key vs.. girme gibi avantajlları saglayacak (anladınız siz onu ) model tavsiyelerinde bulunur musunuz

• pip mevzusu epey karışmış benim de biraz kafam karıştı, bence pip kafya takacak, çok önemsenecek bir özellik değil...
    uydu dünyası ile çok haşırneşir değilim ancak bir elektronikçi olarak kendi fikirlerimi açıklamak istiyorum,
    benim bildiğim uygun fiyatlı uydu alıcıların pip özelliği sadece aynı tp için geçerli (pahalılarda farklı tp için var mı bilmiyorum) ayrıca görüntü kalitesi yeterli değilmiş yani ikinci kanalda donmalar oluyormuş (kullananların yorumları böyle) önce bunu araştırmanı öneririm...
    aynı tp üzerinden aynı anda iki kanal izleyecem diyorsan pip özellikli tv'ye gerek yok olsa bile tvnin pip özelliğini tek uydu cihazı ile kullanamazsın, ancak normal anten ile kullanabilirsin...
    yani istediğin iki kanalı (farklı tp) pipli izlemek istiyorsan, tv pip özellikli olsa bile bahsettiğim uydu alıcıları ile bu maalesef mümkün değil önce bunu bil...(bu yorumu tamamen elektronik bilgime dayanarak yapıyorum yoksa hiç kullanmadım hatta görmedim bile)
    tabi gerçek anlamda çift tunerli farklı tp'de de pip yapabilen uydu alıcıları varsa istediğini yapabilirsin ikinci olarak bunu araştır.... (bence bu özellikte uydu alıcı bulman çok zor çünkü bunu yapabilmeleri için tek uydu alıcı kutusu içinde iki tane uydu alıcı devresi olması gerekir, aynı kalitede görüntü için çift tuner yeterli değil)
    tv'nin pip özellikli olması arkadaşların bahsettiği gibi sadece farklı kayanaklı yayınlardan ikisini (uydu, pc, kablo, dvd player) aynı anda izlemene imkan sağlayacak tabi normal yayınları unutmamak lazım...

dediğim gibi bu yorumları sadece elektronik bilgime dayanarak yaptım, öncelikle araştır yanıltıcı olmayayım...

• @niyatovic bilgilerin için teşekkür ederim

bende zaten konuyu receiver alacagım şu 1-2 ay içerisinde Karaköy'de merkezinde işi bilenlere sorup sormakla kalmayıp canlı canlı test ettirip almaya karar verdim böyle olmayacak
  • quote:

@niyatovic bilgilerin için teşekkür ederim

bende zaten konuyu receiver alacagım şu 1-2 ay içerisinde Karaköy'de merkezinde işi bilenlere sorup sormakla kalmayıp canlı canlı test ettirip almaya karar verdim böyle olmayacak

canım kardeşim aklını çok karıştırdık bazı seyler yazıyla pek tarif edilemiyor kusura bakma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.