Şimdi Ara

LB, Syndra, Talon, Fizz, Veigar nasıl counterlarım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha yeni denedim valla taş gibi hala ryze builddr biraz ad ye kaydım ama baya iyi sonuc verdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

Ryze fizz in counteri değil fizz ryze nin counteridir . Mid lee oynamayı öğren bu champların çoğunu counterlarsın

Ryze'ın fizz'in counterı olarak söylenmesinin nedenleri;
    Fizz karşısındaki şampiyonlar w-q ile hasar verip e ile hiç hasar almadan geri çıkabilen bir şampiyon. Bunun yanında skille tıklanan anda stun snare gibi etkiler yapabilen mid heroları da, fizzin bunu yapmasını engelliyor. Örneğin ryze, örneğin lissandra, her ikiside fizzi e ile geri kaçamadan durdurabiliyor. Ha bu demek değil ki kasılmış fizz ryze'ı kesemez (veya diğer counterlarını). Counter mantığını iyi anlamak gerekiyor bence, counterlamak kasılmış bile olsa rakibini alt edebilmek değil, lane aşamasında rakibine fazla şans tanımamak counterlamaktır. Örneğin syndra katarinanın ultisini bozar kolay bir şekilde, ama lane aşamasında katarina çok çevik olduğu için ve mana sıkıntısı olmadığı için syndra üstünde üstünlük sağladığı için syndranın katanın ultisini bozması pek de bir işe yaramaz.
    Konu sahibine;
    %100 doğru olmasada lolcounter.com genel anlamda hangi şampiyonları nasıl counterlayabileceğini anlatıyor, counter şampiyonlar ve mekanikler vs. Bu arada talon'a karşı lee demişler, muhtemelen e si gösterdiği için ultisini failliyor mantığıyla yapmışlar. Aynı zamanda leeye tek atamadığı sürece talon manası bitecek ve laneden düşecektir, lee de bir minyon grubuyla canını geri toplayacaktır.

• Syndra'yı zorlayan champlar

Talon
    Kassadin
    Leblanc
    Akali
    Gragas
    Malzahar
    Zed

vs vs

Genelde asssasinlere zorlanıyor. Malzahar - Gragas gibi Syndra kadar vuran championlar da güçlü karşsında.
  • full ap malp deneyin biraz :D q spamlayın lvl 6 da kill garanti zaten %100 ap ile vuruyor ultisi
  • LB: Talon, Kassadin, Zed, Heimer

LB zaten cılız karakter. Talon'un yetenekleri (W ve R) alan etkili olduğundan LB klonu çıksa da kaçamıyor. Kassadin'le ise klonu cıkınca oraya doğru E at. Gerçek olan W ile uzaklaşır, üzerine ulti at. Zed le WQ dürtmesi yap uzaktan, azalınca canı dal.

Heimer zaten Zed dışındaki diğer bütün suikastçilerin azılı düşmanı. Kuleleri kur ortasında bekle. Saldırırsa stunlamaya çalış.

Syndra: Akali, Kassadin, Zed

Akali seviye 6 ya kadar def. 6 dan sonra alırsın rahat. Atla direkt üstüne. Zed le uzaktan dürt gene. Q ları denklemek lazım. Ben genelde gideceği yöne doğru WQ yapıyom hızlıca.

Talon: Swain iyi kantirliyor

Talon full kombosuyla ezemiyor Swaini. Talon ilk saldırırsa birşey yapamaycan zaten sustur yüzünden. Sustur geçince direkt E Q W kombosu dene. Sabitlersen ulti aç üstüne yürü.

Bu 4ü arasında en zorudur Talon'u kantırlamak. Adam iyiyse midde kil alamasa bile gider başka yerden alır. Biraz kasılınca zaten cılız şampiyonlara tek atıyor, sustur yüzünden birşey de yapılamıyor. Oyun sonu da çok feci, ilk olarak ona dalmak lazım, yoksa tf de toplamda en çok hasarı veren suikastçidir kendisi. Herkesten kritik şansına bağlı olarak 1000 ya da 2000 arasında bir hasar götürür. Kendisi ölse bile baya hasar verdiği için diğer 4 kişi rahat alır geri kalanları. Tek yakalarsa zaten kaçmak imkansıza yakın. Tankların Talon'u sıkıştırması lazım. Voli mesela yakalayıp atsın geri kalanlar dalsın.

Fizz: Ryze ve Zed iyi kantırlar

Zed şöyle kantırlıyor: Git babalar gibi minyonları kesmeye başla. Fizz iyiyse Q ya puan yatırır ilk; sana Q ve W ile saldırır E ile kaçar. Zed ile WEQ kombosunu bir çizgi üzerinde hızlıca yaparak baya hasar verirsin, bunu yaparken arada minyon yoksa hasarın daha iyi olur. Attığın Q lar ilk Fizz'e gelmeli. Eğer Fizz sana saldırmıyor ise sen git saldır aynı komboyla yine. Ama Fizz'le aranda gölgen olsun, gölgenle yer değiştirme mesafeyi koru yani. Buradaki teknik WQ ile Fizz'i dürtmek, o sana saldırırsa manası biter, saldırmazsa canı azalır. Canı çok azalınca ultiyle bitir işini, ama onu da şöyle yap, ilk önce E sini kullanmasını sağla sonra ultiyle atla. Fizz sana ulti atarsa bekle bekle tam balık gelirken sen ulti at bu sefer ona. Fizz zaten zhonya kasmaya başlar ilk parıltıdan sonra, zhonyayı alınca dikkatli saldırmak lazım (haritanın diğer bölgelerinde de) çünkü ultinden hem E hem de zhonya ile hasar almadan kurtulabilir.

Ryze zaten ezer Fizz'i. Yakala kombo yap yakala kombo yap öle devam et.

Veigar: Katarina, Ryze, Zed, Talon

İyi veigar lar onların üzerine atladığında stun yeteneğini kendi üzerlerinde kullanıp az geri çekilirler. Dolayısıyla Kata ile oynarken biraz hızlı olmalısın. Ryze zaten yakala, combo. Zed ile uzaktan dürt. Talonla ise E ile stunundan kurtul W Q ile saldır.

Bir de genelde suikastçilere yönelik en iyi savunma biçimi snare yeteneği olan şampiyonlardır. Mesela adam mide Akali mi aldı supu Lux ya da Morgana, adc yi de jinx, vayne alın. Adam aşağıya gank atamasın.

• Fizz - ryze ile
    Syndra - fizz
    Talon - kennen ,zed

• Talon'a karşı Diana da iyi gidiyor aslında, W'yu doğru zamanda basarsan tradelerden ciddi kârlı çıkıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimkaraman

Arkadaşlar gerçekten işi bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Dalga geçici aşşağılayıcı cümleler, ne var ya onları counterlamakta falan, kha zix al kanka hepsini kesersin gibi şeyler istemiyorum.

Genelde mid lane oynamaktayim. Dereceli oyunlarda LeBlanc, Syndra, talon, Fizz ve Veigar'ı counterlamakta zorluk çekiyorum. Hangi herolarla, hangi itemlerle, ne tür oynayış tarzlarıyla bu champlara karşı oynayabilirim? Şimdiden teşekkürler. Bu arada sahip oldugum midde oynayabilecek herolar şunlar:

Karma,gragas,lux,cassiopeia,brand,kassadin, fizz, annie, fiddle, morgana, ryze, teemo.

Lb ye lulu alırım geldiğin de w ile Küçültüp e q yapıyorum. Syndra ya kayle alıyorum toplardan w ile kaçıyorum ultisini dodgeluyorsun zaten ultisiyle. Fizz ryze counterlarcilar çok duydum ama hep hamsi dayak yiyor oyun da anca roam dan kasıyor kaçarsa.

• Talona karşı Cho olabilir aslında orta koridorda...
  • Talon useless degilmi ya nedir bu korku

• Yazdiklarimi iyi okumanı istiyorum. Main mid birisi olarak şunları söyleyebilirim Leblanc kartopu etkisine sahip bir şampiyon. Ona karşı rangeni iyi koruman ve kill vermemen gerekiyor. Lanenin ilerisine bir ward atarsan laneyi pushladığında nereye roam attığını görürsün. Hangi champlar daha iyi diyorsan ben genelde nidale ile hep eziyorum. Fightlarda adc tek atmaya çalışırken adc health basıyorum.

Fizz zaten counterlanmasi enwkolay herolardan. Diana ve ryze oyunu zindan ediyor.
    veigarın tek olayı stun icine birşeyler sokmasi oradan zıplayan birine ihtiyaç var bu da kassadin oluyor
    Talon ad mid şampiyon ben orianna ile eziyorum ama sen yinede ad alacaksan darı al teq atıyor :D (şaka)

• quote:

Orijinalden alıntı: feradini

Usta bi Syndra oyuncusu olarak şunu söyleyebilirim ki; Syndra 6. level'dan sonra Akali'ye çok zorlanıyor dahası iyi bir akaliye neredeyse sıfır. Onun haricinde Talon,Lux,Katarina kısacası mobil herolarla counterlanabilen bir champ. Fakat iyi bir Syndra her zaman tehlikelidir ve bana sorarsan 1 numaralı counterı kesinlikle Akali

6 öncesi kill vermediysen akaliye bişey yapamaz syndraya karşı. Syndranin karşısında fizz veya mordekaiser degilsen hiçbir melee ap karakterin şansı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: GeyikSebastian

Talon useless degilmi ya nedir bu korku

Değilmiş ya geçen gün denedim. Belki middeki rakibini yenmek zor olabilir. Hatta bir de gank yer de kaçamazsa baya geri düşer. Ama eğer öne geçerse durdurmak hakikaten zor. Sustur yüzünden bir şey yapılamıyor Talon'a, zaten kombosu da otomatik tuşlarla 1 sn civarı sürüyür, sonra da görünmez olup kaçıyor.

Bir de Talon için şöyle bir teknik buldum. Diğer suikastçilerle kıyaslandığında neredeyse tek kaçış mekanizması ultisi. Dolayısıyla ulti açık değilken tehlikeye girmeyip risk almayınca Talonla bile boşa kil vermezsin. Ulti açık değilken genelde kule altı minyon kesiyom, ya da jungle'dakileri. Burada amaç altın kazanıp eşya çıkmak. Ulti açık olunca da direkt gidip ya cılız karakterleri, ya da bu hakkı az kalmış Lee, Xin, Elise, Vi, Riven, Fiora, Shaco gibi karakterlere tek atıp kil almaya bakıyom. Zaten birkaç item çıkınca bekleme süresi azaldığından zamanın geçmesi Talon'un lehine çünkü o kadar hasar verebilen bir ultinin bekleme süresi oldukça azalıyor. TF lerde çok ölürsün (bir Zed'le kıyaslayınca mesela) o ayrı ama hasar verdiğin sürece ölsen de bir problem olmaz.

Talon'a çıkılacak eşyalar şöyle:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/the-new-talon-336414

Yalnız kara balta çıkmasan da cılız karakterlere çok rahat tek atıyor. Bence kara balta yerine kanasusamış ya da büyü direnci veren kılıçlardan biri veya bir zırh çıkılabilir. Böylece alan etkili bir büyü atılınca en azından biraz direnç olur. Çünkü Ziggs'in ultisi tek atabiliyor. Kılıç çıkmadaki amaç oyun sonu tf lerde alan etkili hasar verebilmek. Hydra açıp dalıyon tf ye. Ulti ve biç-çek herkese iyi vuruyor. Bir de youmuu ile ebedi nedeniyle tam o arada kritik olursa mükemmel oluyor.

Bence şu an Talon Kha'ya gelen nerfler nedeniyle 1 sıra daha yukarı çıktı. Zaten çok da AD suikastçi yok oyunda: Rengar Zed Talon Kha. Shaco ve Nocturne daha çok saldırı hızı şampiyonları olduğundan eşya çıkmaları gerekiyor.

Bir de Katarina'nın kantırı olması sebebiyle de iyi oluyor, normal maça çok Kata alıyorlar mide. Talon'la direkt eziyon. Ben genelde hakkım tam ise Kata ultisine başlayıncaya kadar bekliyom, sonra tam başlayınca bi sustur sonra Talon'un kombosu. Yani çok rahat kesersin Kata'yı biraz alışınca Talon'a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yukki -- 16 Mayıs 2014; 12:05:46 >

• Yukki Y kullanıcısına yanıt
    Teşekür ederim hocam talon oynamaya başlıyorum aydinlattin beni

• LB'yi Syndra ve Diana ile çok rahat eziyorum ben ama belki gerçekten bilen bir LB gelmemiştir karşıma bilmiyorum.
    Syndra'yı ahri alarak mahvedebilirsin.
    Talon içinse birşey diyemiyeceğim. Hiç oynamadım ve karşımada gelmedi bu güne kadar.
    Fizz'i katarinayla bile eziyorum ama en ağır Lisandra diyebilirim. Ulti attığında e-q ile sana gelicekken ultini basabilirsin kendine ve hasar almadan Fizz'in canını yarıya indirirsin.
    Veigar'ı her heroyla counterlayabilirsin aslında. Yanlış bilmiyorsam 14 saniyelik bir Stun cd'si var. O yüzden atmasını bekle ve attıktan sonra güzel bir hesaplamayla rahat bir kill çıkarabilirsin.
    Bu saydıklarım Teoride böyle. Daha doğrusu benim oyunlarımda böyle ama sen ne kadar yapabilirsin bilmiyorum. Yardımcı olduysam sevinmiş olurum.
  • Dostum Zed'le Fizz eziyorsan bence sende bir proluk var yada karşına gelen Fizz'ler oyun bilmiyor. Ultin patlarken Çok rahat bir şekilde Skilliyle counterlayabilir. Hadi skilini harcadı, bir zonia kassa yeter zaten. Neyse çok konuştum yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Degrees

Dostum Zed'le Fizz eziyorsan bence sende bir proluk var yada karşına gelen Fizz'ler oyun bilmiyor. Ultin patlarken Çok rahat bir şekilde Skilliyle counterlayabilir. Hadi skilini harcadı, bir zonia kassa yeter zaten. Neyse çok konuştum yine

Olabilir ya genelde 1e1'e gelmiyorlar pek. Yani E yi saldırısını güçlendirmek için değil kaçmak için kullanıyorlar. Bir de Zed'de beleş Q var at dur.

Ben rünleri zırh delme kasıyom ondan da olabilir. Bir keresinde Fizz'in teki geldi saldırdı, gölgemle arama aldım, 2 Q 2 E yaptım gölgeyle, yarıdan fazla hakkı gitti. Sonraki 1-2 vuruş da pasif sayesinde güçlendi. Genelde hep AD lere saldırı gücü veren rünleri önerdiklerinden kimse zırh delme almıyor, dolayısıyla etkisi bilinmiyor pek. Zırh delme karşıdaki şampiyona çok vurmanı sağlar, saldırı gücü ise minyonlara. Zed zaten pasifi ile iyi farm yapıyor.

9 zırh delme rünu, 3 de hasar verme (büyük rünler) rünu kullanıyom ben. Talon'a da aynı kullanıyom.

Talon'u kantırlayan şampiyonlara bir kaç adet daha ekleme yapmam lazım. Menzili geniş şampiyonlar da kantırlıyor Talon'u. Syndra ve Orianna'ya yaklaşmak zor olduğundan ya da yaklaşana kadar hasar alacağından kombo atsa bile geri kaçana kadar epey hasar yer. İyi Annie'ler bile zorluyor bazen.

Heimer Talon'u da eziyor midde. Heimerin tek ezemediği suikastçi Zed.

• Care Kayle

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Bir de Zed'e çıktığım eşyalar farklı. Genelde internetteki hazır eşya setlerini kasıyor herkes, mahvolmuşla fln başlıyorlar. Yukarıda Talon için verdiğim eşya kasma yöntemini Zed'de dene fark süper. Normalde kili garantilemek için 90 sn beklemen gerekiyor Mahvolmuş için ama o Talon için verilen yöntemde 45 sn youmuu aktifi için beklemen gerekiyor. Bir de üzerine kritikler var ki Zed'in Q su E si hep fiziksel hasar verdiğinden bunlar da kritik alabiliyor, olmadı sonraki 2 vuruşunda mutlaka kritik gelir. %40 kritik şansı oluyor eşyaları fulleyince. Bir de bu kritikler yüzünden ultin açık olmasa fakat youmuu kullanabilecek durumdaysan ulti dışında kalan 3 yetenek ve 1-2 normal atakla çok rahat adc veya apc kesebiliyorsun. Geçen gün Shyavana bile kestiğim oldu ama ulti kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yukki

Bir de Zed'e çıktığım eşyalar farklı. Genelde internetteki hazır eşya setlerini kasıyor herkes, mahvolmuşla fln başlıyorlar. Yukarıda Talon için verdiğim eşya kasma yöntemini Zed'de dene fark süper. Normalde kili garantilemek için 90 sn beklemen gerekiyor Mahvolmuş için ama o Talon için verilen yöntemde 45 sn youmuu aktifi için beklemen gerekiyor. Bir de üzerine kritikler var ki Zed'in Q su E si hep fiziksel hasar verdiğinden bunlar da kritik alabiliyor, olmadı sonraki 2 vuruşunda mutlaka kritik gelir. %40 kritik şansı oluyor eşyaları fulleyince. Bir de bu kritikler yüzünden ultin açık olmasa fakat youmuu kullanabilecek durumdaysan ulti dışında kalan 3 yetenek ve 1-2 normal atakla çok rahat adc veya apc kesebiliyorsun. Geçen gün Shyavana bile kestiğim oldu ama ulti kullandım.

Zedin q ve e si crit vurmaz. Sadece aa Ve aa tabanli yetenekler vurur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.