Şimdi Ara

Lazer Kesim ve Kazıma - BMP Kazıma ve Vector Kesimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 Lazer Kesim ve Kazıma - BMP Kazıma ve Vector Kesimi
    Kesim Alanı: A4 (20x30cm)

Güç: 40watt CO2 Lazer

Lazer Işını ile yaklaşık olarak 0.1mm çapta kesim yapabilirsiniz.

Hassasiyet : 1024 DPI

Soğutma: Su soğutmalı.

3mm pleksiglass (akrelik) kesimi için kullanıyorum (hız ayarı: 7mm/saniye güç:%60). Daha kalın pleksi kesmesi mümkün olabilir hızını 2-3mm/saniye ve gücünü %90lara çıkartarak. Veya birkaç tur ile (hassas bir iş olmadığı sürece). Ancak ışın malzemenin üst yüzeyine göre odaklandığından kesme derinliği lazerin çapını artırır. Malzemenin kalınlığı ayrıca erim yüzünden de hassasiyeti etkilenir (plastik malzeme için). Ahşap kesimi için iyi bir üfleme sistemi gerekir (bu lazerde sadece dumanı emen pompa var).

Lazer Moshidraw diye bir program ile çalışmaktadır. Programı çalıştırmak için ayrıca USB dongle gerekiyor ve ürüne dahil. Programı kullanarak PLT dosyası (Vector Kesimi) veya BMP dosyası açıp lazere göndermek mümkün. PLT dosyası oluşturmak için en ideal program CorelDraw. Bununla DXF veya Ilustrator benzeri dosyaları PLT kaydetmek gerekiyor. BMP`ler ise tek bit olmak zorunda bu formatı tutturmanın iyi yolu Photoshop kullanmak.

Lazerin fiyatının böyle ucuz olmasının nedeni 1 ay önce güç kaynağı arızalandı. Ben yurt dışından yeni güç kaynağı satın aldım. Ama aldığım güç kaynağı sadece lazer için olduğunu geç fark ettim. Kontrol kartını beslemek için 5v ve step motorlar için ise 24v güç gerekiyor ki yeni güç kaynağında bu iki çıkış yok.

Alacak kişini bir miktar elektronik/elektrik biliyor olması gerekiyor veya bilen bir tanıdığınızın olması gerekiyor.

24V + 5V besleme için güç kaynağına ihtiyacınız olacak.

Veya Türkiye`de bu lazerleri tamir eden yerlere başvurabilirsiniz her durumda yenisi KDV dahil 4000 lira civarında. Benim sattığım fiyatın üstüne güç kaynağı ve taktırma bedeline ekleseniz bile yeni lazerin yarı fiyatına gelir.

Eğer elektronik bilginiz varsa benim hep hayalim bunu Mach3 için tasarlanmış bir Step kontrol kartı ile sürmekti. Bu sayede kendi programını kullanmaktan kurtulacaktım. Ayrıca tek bir kesimi farklı güç seviyelerinde veya hem kesme hem de kazımayı birlikte yapabilecektim (bu özelliğe sahip lazer kesim makineleri 10000TL ve üstü oluyor). Şans eseri aldığım güç kaynağı ile lazeri TTL sinyal veya analog olarak sürmek mümkün. Piyasada 100-300 TL gibi fiyatalar satılan 3 eksen bir kontrol kartı ile Mach3 mümkün olabilir (aslında 2 eksen yeterli). Lazerin üstünde End-Stop`lar olduğundan herhangi bir mekanik dert olmadan sadece güç ve kontrolü bağlamak yeterli.

Almak isterseniz veya sorularınız için mesaj atabilirsiniz. Pek pazarlık teklif etmeyin zaten fiyatını oldukça düşük yazıyorum.

Yurt dışına çıktığım için satıyorum, zamanım olsa aslında yukarıda sözünü ettiğim Mach3 çevirme işlemini yapardım.

Fiyat : 840 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İstanbul Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Yurtiçi Kargo İlan Durum : Satışa Açık

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• kardeş hayırlı satışlar ama be nne sattığını daha anlayamadım lazerle ne kesiyon resim falan koyarsan iyi olur ışın kılıcı gibi bişimi bu.
  • :) Sağol resim eklemenin yolunu buldum.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.