Şimdi Ara

Latitude mu Modeo mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

"Şu an için passat alacak bütçem yok"

Bu cümleyi B8 Passat'a göre kurduğunu düşünüyorum çünkü Mondeo 1.6TDCI Selective'lerin ikinci el fiyatları muadili olan düz vites B7 Passat 1.6TDI Highline ile yakın, arada 6000-7000TL oynar.

Mondeo 1.6TDCI'nin ikinci eli yavaş falan değil. 1.6ecoboost'un piyasası yavaş, 1.6TDCI tutuluyor baya.

O kasa Mondeo birçok kriterde B7 Passat'tan iyidir.

Temiz bir Selective denk getirebilirsen kaçırma çünkü çok sayıda satılık temiz Selective yok.
    aslında b7 passat için bahsetmiştim bunu çünkü şöyle km düşük temiz bir passat alayım desen fiyatlar gerçekten çok uçuyor... Bi de hocam eğer ikisine de bindi iseniz ses yalıtım, yol tutuş, sağlamlık, tokluk, ses sistemi gibi vs. konularda passat b7 1.6 tdi higline ile mondeo 1.6 tdci selective arasında nasıl farklılıklar var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhantastan -- 23 Ocak 2019; 14:3:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhantastan

aslında b7 passat için bahsetmiştim bunu çünkü şöyle km düşük temiz bir passat alayım desen fiyatlar gerçekten çok uçuyor... Bi de hocam eğer ikisine de bindi iseniz ses yalıtım, yol tutuş, sağlamlık, tokluk, ses sistemi gibi vs. konularda passat b7 1.6 tdi higline ile mondeo 1.6 tdci selective arasında nasıl farklılıklar var?

Alıntıları Göster
    İki aracı da kullandım.

B7 Passat'ın motor sesi yalıtımı biraz zayıf. Belki de 1.6TDI'nin çok sesli çalışmasından kaynaklanıyordur. Mondeo, motor sesi yalıtımı konusunda daha iyi.

Sürüş dinamizmi, yol tutuş ve direksiyon tepkileri bakımından Mondeo daha iyi. Hele ki 18 jant, ince yanak ve geniş taban lastiklerle Mondeo yapışır yola.

Passat'ın süspansiyonları Mondeo'ya göre daha yumuşak. Konfor bakımından Passat daha iyi. Mondeo da çok konforsuz değil. Yalnız ben 18 jantlı Selective kullanmadım, o daha sert olabilir.

Motor performansı olarak Mondeo daha iyi. Özellikle düşük devirlerde Passat'ta olan tutbo boşluğu ve yığılma Mondeo'da daha az oluyor.

Donanım olarak Selective - Highline tek tek kıyaslamak lazım. Hangisi daha dolu bilmiyorum.

Ses sistemi olarak ikisini kıyaslayamayacağım, çok dikkat etmedim ses sistemlerine. Mondeo'larda Sony var ve gayet iyi. Passat Highline'da da oldukça iyi bir ses sistemi vardır diye tahmin ediyorum.

Tasarım ve zevkler görecelidir ama siyah renk, 18 jantlı, taba deri döşemeli Mondeo bana daha çekici geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 23 Ocak 2019; 15:38:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

İki aracı da kullandım.

B7 Passat'ın motor sesi yalıtımı biraz zayıf. Belki de 1.6TDI'nin çok sesli çalışmasından kaynaklanıyordur. Mondeo, motor sesi yalıtımı konusunda daha iyi.

Sürüş dinamizmi, yol tutuş ve direksiyon tepkileri bakımından Mondeo daha iyi. Hele ki 18 jant, ince yanak ve geniş taban lastiklerle Mondeo yapışır yola.

Passat'ın süspansiyonları Mondeo'ya göre daha yumuşak. Konfor bakımından Passat daha iyi. Mondeo da çok konforsuz değil. Yalnız ben 18 jantlı Selective kullanmadım, o daha sert olabilir.

Motor performansı olarak Mondeo daha iyi. Özellikle düşük devirlerde Passat'ta olan tutbo boşluğu ve yığılma Mondeo'da daha az oluyor.

Donanım olarak Selective - Highline tek tek kıyaslamak lazım. Hangisi daha dolu bilmiyorum.

Ses sistemi olarak ikisini kıyaslayamayacağım, çok dikkat etmedim ses sistemlerine. Mondeo'larda Sony var ve gayet iyi. Passat Highline'da da oldukça iyi bir ses sistemi vardır diye tahmin ediyorum.

Tasarım ve zevkler görecelidir ama siyah renk, 18 jantlı, taba deri döşemeli Mondeo bana daha çekici geliyor.

Alıntıları Göster
    anladım hocam bilgiler için teşekkür ederim lakin süspansiyon olayına takıldım passat çokta yumuşak değildi mondeo ondan da sert ise yolda insanı rahatsız ediyor mu? Yani yoldaki çukur vb. her şeyi birebir içeriye hissettiriyor mu? Kısaca d sınıfı araç konforu var mı? tüm bilgiler için çok çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhantastan

anladım hocam bilgiler için teşekkür ederim lakin süspansiyon olayına takıldım passat çokta yumuşak değildi mondeo ondan da sert ise yolda insanı rahatsız ediyor mu? Yani yoldaki çukur vb. her şeyi birebir içeriye hissettiriyor mu? Kısaca d sınıfı araç konforu var mı? tüm bilgiler için çok çok teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Hocam günümüzün modern araçları artık sert şasili ve rijit araçlar. Eski araçlar tarzı yayla gibi yaylanan araç pek kalmadı.

D-segmentte W204 Mercedes C180, BMW-3, Mondeo Mk3-4, Passat B6-7, Insignia tecrübe ettim. Passat bunların içinde en yumuşağı diyebilirim.

• Latitude pek tutulmadı. Bende Mondeo öneririm en azından tanınan bir araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Eşimin yakın arkadaşında var.Binene kadar güzel olduğuu söylüyordu..Bir kere binmiş aman dedi beğenmemiş..Üretim hatalı araç cukurda kuyruk atmasımıydı neydi?Günceleme vs yapıyorlardı.Nasıl çok iyi araç diyebiliyorsunuz anlamadım.Ha Fp aracıdır ona katılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Eşimin yakın arkadaşında var.Binene kadar güzel olduğuu söylüyordu..Bir kere binmiş aman dedi beğenmemiş..Üretim hatalı araç cukurda kuyruk atmasımıydı neydi?Günceleme vs yapıyorlardı.Nasıl çok iyi araç diyebiliyorsunuz anlamadım.Ha Fp aracıdır ona katılırım.
    sizin eşinizin arkadaşında var (yani dıdısının dıdısında) bizim kendimizde var babamın arabası ortak kullanıyoruz. kuyruk atma araba sürmeyi bilmeyenlerin uydurması. yok öyle birşey. kendi sınıfında en üstte olmasada kesinlikle aşağıda değil, özellikle teknoloji paketleri seçilince çok konforlu ve keyifli bir araba. bizdeki 1.5dci düz vites. illa olumsuzluk ararsanız, şanzımanın kısa oranlı olmasından mütevellit 120 ile giderken muadillerinden fazla devir çeviriyor, bir de ben 195 i geçemedim. onun dışında, sahip olmasanız bile bir süre özellikle donanımlı versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. eleştirilerinizin yanlış olduğunu anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

sizin eşinizin arkadaşında var (yani dıdısının dıdısında) bizim kendimizde var babamın arabası ortak kullanıyoruz. kuyruk atma araba sürmeyi bilmeyenlerin uydurması. yok öyle birşey. kendi sınıfında en üstte olmasada kesinlikle aşağıda değil, özellikle teknoloji paketleri seçilince çok konforlu ve keyifli bir araba. bizdeki 1.5dci düz vites. illa olumsuzluk ararsanız, şanzımanın kısa oranlı olmasından mütevellit 120 ile giderken muadillerinden fazla devir çeviriyor, bir de ben 195 i geçemedim. onun dışında, sahip olmasanız bile bir süre özellikle donanımlı versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim. eleştirilerinizin yanlış olduğunu anlarsınız.

Alıntıları Göster
    Merakımdan bir ara Latitude grubuna girmiştim. Oradan biliyorum. Arkayı atma sorunundan dolayı serviste işlem gören bir sürü araç vardı. Arkada yapılan işlemi yazıyorlardı hatta detaylı. Ama unuttum. Araştırırsanız bence bulursunuz. Fanlık yapmanıza gerek yok.

Dişli oranları çok kısa. Hem yakıt olarak hem motor ömrü olarak negatif. Renault hangi akla hizmet böyle bir şanzıman koyar aklım almıyor. Fiyatına göre iyi araç evet ama Mondeo çok daha sorunsuz ve güvenilir genel kullanıcı yorumlarına baktığımızda.

Not: Düne kadar Mondeoyu satıp Latitude bakma arefesinde olan kişi.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Sanırım siz kendi aracınız diye servisin dahi onayladığı sorunları görmezden geldiniz..Buyrun konusu
    https://forum.donanimhaber.com/renault-latitude-1-5-full-problemleri-ve-pismanliklari--66006893
    bundan hariç birsürü yerde o problemi okudum.şimdi de demeyin 13 model sonrası değişti o.
    Dsg için 16 model sonrası-17 model sonrası gibi attıgı yalanlar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Sanırım siz kendi aracınız diye servisin dahi onayladığı sorunları görmezden geldiniz..Buyrun konusu
    https://forum.donanimhaber.com/renault-latitude-1-5-full-problemleri-ve-pismanliklari--66006893
    bundan hariç birsürü yerde o problemi okudum.şimdi de demeyin 13 model sonrası değişti o.
    Dsg için 16 model sonrası-17 model sonrası gibi attıgı yalanlar vardı.
    benim bir önceki aracım toyota auris idi. corolla forumundaki arkadaşlar bilir kendi aracımı nasıl eleştirdiğimi. kendim kullanıyorum diye sorunları gözmezden gelmek gibi bir durumum kesinlikle yok. bir ikincisi, kullanmadığım, sahip olmadığım araba için ancak dizaynını beğenmedim diye fikir belirtirim onun ötesi ahkam kesmeye girer. bir kişinin başına gelen sorun bütün modeli bağlamaz.

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    beni tanıyor musunuz? fanlık yaptığım ile ilgili nasıl bir bilgiye sahipsiniz? insanları tanımdan nasıl bu kadar kolay yargılıyorsunuz? benim fanlık falan yaptığım yok. 2012 yılından beri bizde olan, sırf benim (özellikle uzun yolda) 10.000 km yol yaptığım araç. antalyayı biliyorsanız akseki rampasında zorladığım araç. bugüne kadar arkası 1 milim kaymadı. kaydırmak istersen ferrrarininki bile kayar mesele hangi aracı nasıl kullanacağını bilmek. evet mondeonun yol tutuşu çok daha iyi. ama onun ötesinde latitude den daha iyi olan çok noktası yok.
  • quote:

beni tanıyor musunuz? fanlık yaptığım ile ilgili nasıl bir bilgiye sahipsiniz? insanları tanımdan nasıl bu kadar kolay yargılıyorsunuz? benim fanlık falan yaptığım yok. 2012 yılından beri bizde olan, sırf benim (özellikle uzun yolda) 10.000 km yol yaptığım araç. antalyayı biliyorsanız akseki rampasında zorladığım araç. bugüne kadar arkası 1 milim kaymadı. kaydırmak istersen ferrrarininki bile kayar mesele hangi aracı nasıl kullanacağını bilmek. evet mondeonun yol tutuşu çok daha iyi. ama onun ötesinde latitude den daha iyi olan çok noktası yok.
    Servisin bile haberi var. Yapılan işlemi detaylı olarak yazıyorlar Latitude sayfasında. Sağır sultan bile duydu arkasını atma meselesini. Yani bir kişinin başına gelen bir olay değil ne yazık ki. Otopark testinde bile yerden yere vuruyorlar yol tutuşunu, süspansiyonlarını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Servisin bile haberi var. Yapılan işlemi detaylı olarak yazıyorlar Latitude sayfasında. Sağır sultan bile duydu arkasını atma meselesini. Yani bir kişinin başına gelen bir olay değil ne yazık ki. Otopark testinde bile yerden yere vuruyorlar yol tutuşunu, süspansiyonlarını.

Alıntıları Göster
    kusura bakma da otoparkçının bildiği yanıldığına yetmiyor. ben işim gereği yılda 80.000 km yol yapıyorum. o otoparkçı gibi keyif için araba kullanmıyorum. tekrar ediyorum araba 2012 den beri (sıfır alındı) bizde, bakıma hep yetkili serviste gitti bir kere bile rutin bakım işlemi dışında birşeye servise uğramadı.

• Mondeo çok yakın zamanda üretimden kalkacak. Ford, mondeo da dahil olmak üzere 3 modelin üretimini durdurma kararı aldı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el D segment bir aile otomobilinden ne beklediğinize bakarsak çok da değer kaybını hesapladığınızı düşünmüyorum. Uzun yıllar Renault tecrübesi olan Clio-Megane-Fluence-LagunaII ve LagunaIII kullanmış bir kullanıcı olarak aslı Samsung SM5 olup logosu değişerek filoya katılan Latitude'a pek sıcak bakmıyorum. oturuş pozisyonu ve sürüş keyfi maalesef oldukça zayıf. Zaten öyle bir kasayı 1.5 motorla yürütmeye çalışmak İstanbul için büyük fantezi. Lagunamı almadan önce incelediğim modellerdi bu ikisi ve ilk etapta Latitude daha sonra Mondeo'yu elemiştim. Eğer maksadınız f/p aracı kovalamaksa C5'e veya Laguna'ya yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
  • c5 bence de daha mantıklı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

2. el D segment bir aile otomobilinden ne beklediğinize bakarsak çok da değer kaybını hesapladığınızı düşünmüyorum. Uzun yıllar Renault tecrübesi olan Clio-Megane-Fluence-LagunaII ve LagunaIII kullanmış bir kullanıcı olarak aslı Samsung SM5 olup logosu değişerek filoya katılan Latitude'a pek sıcak bakmıyorum. oturuş pozisyonu ve sürüş keyfi maalesef oldukça zayıf. Zaten öyle bir kasayı 1.5 motorla yürütmeye çalışmak İstanbul için büyük fantezi. Lagunamı almadan önce incelediğim modellerdi bu ikisi ve ilk etapta Latitude daha sonra Mondeo'yu elemiştim. Eğer maksadınız f/p aracı kovalamaksa C5'e veya Laguna'ya yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.
    benim tek amacım latitude a çöp muamelesi yapılmasını engellemek. kendi sınıfındaki araçlardan yol tutuş dışında ki o da mondeo ve insignia ya karşı eksiği olmayan bir otomobil olduğunu düşünüyorum. maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu milletin kötü bir özelliği. latitude eleştirenlerin büyük çoğunluğu arabaya sahip olmayanlar.

• Kesinlikle mondeo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

benim tek amacım latitude a çöp muamelesi yapılmasını engellemek. kendi sınıfındaki araçlardan yol tutuş dışında ki o da mondeo ve insignia ya karşı eksiği olmayan bir otomobil olduğunu düşünüyorum. maalesef bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu milletin kötü bir özelliği. latitude eleştirenlerin büyük çoğunluğu arabaya sahip olmayanlar.

Alıntıları Göster
    Aracı kullandım, uzun süredir aynı markayı kullandığımdan daha çabuk fikir sahibi olabiliyorum. Çok yanılmadığımı görüyorum çünkü lagunalardan çok daha genç olan bu arkadaşların ilanları da incelerseniz boyalarının durumu, iç malzemelerdeki yıpranmalar, aracın genel görüntüsündeki yorgunluk öyle bir kaçının değil çoğunluğun üzerine çökmüş durumda. Bu bir kalite sorunudur, mondeo da bundan pek iyi bir durumda değildir ama insignia farklıdır ve zaten pahalıdır. Benzer fiyata satılan C5'in hem kalite sorunu yoktur hem de fiyatı uygundur.

İyi bakılmış bir latitude bundan sonra da iyi bakılmak kaydıyla passat parası vermeden alınabiliyorsa elbette alınır ama maalesef genelleme yapılabilecek nispette bu araçlar alınası durumda değiller.

• biz de 90 dan beri reno kullanıyoruz 3 reno 9 (biri dizel) 1 flash s bir laguna I 1.6 sonrasında bu araç. şöyle söyleyeyim, laguna III istisna olmak üzere ( o da renault tarihinin en çirkin otomobillerinden biriydi) bununla aşık atabilecek reno kendi devrine kadar yok. (talisman konu dışı) bir çoğu rent a car a giden araçların bakım durumu elbet sahipli bir latitude gibi olmayacaktır. ve eğer üst donanımla gelirse (renoda artık klasik oldu) aradaki fark daha rahat görülecektir. bizdeki privilege+sunroof gayet yeterli donanımlı bir araç. sırf ikinci el kaygısından bu araçtan uzak duran zaten otomobilden anlamıyordur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.