Şimdi Ara

LATERİT KONUSU ( MALESEF TERRA ROSSA OLABİLİR ) :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
3.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bencede kesinliklikle terra rossa googlede bile kırmİzi toprak yaz direk o cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bgs0 kullanıcısına yanıt
    tropikal ekvatoral 2 sı aynı deılmı kardesım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygsburo

tropikal ekvatoral 2 sı aynı deılmı kardesım :D

Değil ekvatoral 10-0-10 tropikal de 10 derece enlemleriyle dönenceler arasında kalan kısım

• TROPİKAL,TROPİKAL,TROPİKAL,TROPİKAL
    KOCAMAN KOCAMAN YAZIYORUM BAK.
  • Ben de terra rosacı sazanlardanım ama cevap lateritmiş beyler
  • Laterit olması gerek

• Akdeniz hangi tropikal bölgede yaygın?
    Akdeniz orta enlemlerin iklimidir.Ayrıca bu üçüncü senem 2012'de 22k sıralamam vardı, çoğu kitapta lateritte de yazıyor kırmızı olduğu, demir yüzünden olduğu. Öncüldü, yavaş ve uzun süreli yıkanma diyordu; yani yağışın çok olduğundan bahsediyor. Son olarak, terra rossa toprağı laterit kadar verimsiz ve humus bakımından fakir değildir; yazları yağış olmaz.

• Soruyu tam okumadım ama eğer az yıkanmış diyorsa tartışmasız terra rossa kabul edilmesi lazım

• Tropikal diyor
    Yıkanma diyor
    Kırmızı diyor. ( tamam terra da kırmızı)
    Laterit bence.

• Arkadaşim 1. Onculdeki toprak oluşumu yavaştir değil mi ?? Lateritte hizli ama

• Rossa değilse lys çalışmıcam. Çünkü orda kırmızı demiş az yıkanmış demiş.

Evet lateritte kırmızı ama AÇIK renkte. Açık kırmızı deseydi laterit derdim. Ayrıca laterit çok fazla yıkanır. Mesela ben rizeliyum. Burda laterit fazladır.3 günde bir yağışlı burası.

• kırmızıyı görünce diğerlerini okumadım bile işaretledim hemen zaten terra rossadan başka hiçbirini bilmiyodum inş. terra rossadır cevap :D
  • Sorunun öncüllerini yanlış vermiş ÖSYM bunu kabul etmek gerek öncelikle.
    Şimdi 2 taraf var, tropikal bölgede olur ve bitki örtüsü gür ama humusu fakir dediği için laterit diyenler
    bi taraf ta yıkanmanın yavaşlığı yüzünden terra rossa diyor.
    Ben sadece kırmızıyı görünce terra rossa dedim gerçi ama
    Şöyle bi sorun var ki arkadaşlar ÖSYM eğer bu soruya iklim bilgisi bakımından bakmışsa cevap laterit, eğer coğrafi olaylara "humusu fakir,yıkanmanın yavaş olması vs." diye baktılarsa cevap terra rossa.
    Ne kadar bu sorunun cevabını alamayacak olsak ta yine de beklemedeyiz
  • Bu soruyu tartısmaya gerek bıle yok herkes gıbı bende kırmızıyı gorunce terra rosaya atladım fakat yukarda uc tane ozellık vermıs

1.cümle.--Kırmızı ve kırmızımsıdır--(Laterit,Terra rosa)

2.cümlenin özeti--Humus bakımından fakirdir--(Laterit)...Ya zaten laterıtı bılmıyo musun az mantıklı dusun terra rosa akdenızde var.humus bakmnda fakır demek tarıma elverıssız demek.akdenızde tarımın en cok yapıldıgı bolgerlerden bırı..

3.cümle.--Tropikal ve sıcak iklimdedir--(Laterit) tropikal kusakta ekvatoral savan col var..

Bu sorunun bu kadar tartısılması ılgınc

Cografya hocamız her zaman der.Su cografya sorularında dananın altında buzagı aramayın mamalak dusunun dıye hakkaten de oyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantshutmymouth

Bu soruyu tartısmaya gerek bıle yok herkes gıbı bende kırmızıyı gorunce terra rosaya atladım fakat yukarda uc tane ozellık vermıs

2.cümlenin özeti--Humus bakımından fakirdir--(Laterit)...Ya zaten laterıtı bılmıyo musun az mantıklı dusun terra rosa akdenızde var.humus bakmnda fakır demek tarıma elverıssız demek.akdenızde tarımın en cok yapıldıgı bolgerlerden bırı..

3.cümle.--Tropikal ve sıcak iklimdedir--(Laterit) tropikal kusakta ekvatoral savan col var..

Cografya hocamız her zaman der.Su cografya sorularında dananın altında buzagı aramayın mamalak dusunun dıye hakkaten de oyle..

Az yıkanmış diyor laterit çok yıkanır buda terra rossa ya ait bi özellik

• quote:

Orijinalden alıntı: -Marla

quote:

Orijinalden alıntı: Kemal*

Çeldiriciydi bence o kırmızı ve kırmızımsı renktedir öncülü. Lateritten başkası olamaz.

ırmızı mı diyodu kırmızımsı mı? Ben soruyu hatırlamıyorum ama kırmızıyı görünce işaretledim hemen terrayı sayısalcıyım ve hızlı çözüyodum lepateritin kırmızı olduğunu da bilmiyodum. Ayrıca meb kitabına baktım laterite kiremit kırmızısı diyo ikisi çok farklı şeyler şuan benim için :

Kırmızı veya kırmızımsı renktedir diyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NTC

quote:

Orijinalden alıntı: cantshutmymouth

Bu soruyu tartısmaya gerek bıle yok herkes gıbı bende kırmızıyı gorunce terra rosaya atladım fakat yukarda uc tane ozellık vermıs

Az yıkanmış diyor laterit çok yıkanır buda terra rossa ya ait bi özellik

Tropikal bolge dıyor humus bakımından fakır dıyor bunlar da laterıt

• oh be ben de terra yaptim

• Ekvator da da yıkanma var. Laterit de kırmızı ayrıc. Saçma sapan abuk subuk şeyler yazıp sorulan şeyin dışına çıkıyorsunuz resmen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar lütfen internete girin okuyun...

Terra Rosa:Akdeniz iklim bölgesine ait topraklardır. İçindeki demir oksit oranın fazlalığından dolayı kırmızı renk­tedir. Kalkerli kayaçların üzerinde oluştuğundan kireç oranı yüksektir. Bu nedenle verimlilik düşüktür.

Laterit:Sıcaklığın ve yağışın yüksek olduğu Ekvatoral bölgede görülen topraklardır. Laterit topraklar kimya­sal çözülme sonucu oluşmuştur. Ekvatoral bölgede bitki örtüsü sık olduğundan bu topraklar humus bakı­mından zengindir. Ancak aşırı yağışlar sonucu topra­ğın yüzeyindeki humus süpürülür ve böylece toprağın verimi azalır.

Bu mantıkla bana Terra-rosa gibi geliyor...
    Çünkü verimi her zaman düşükdür ve tropik bölgededir..
    Laterit ise sadece yağış aldığında verimi düşük olur...Bi de rengi kahverengi(kırmızı değil)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.