Şimdi Ara

Latency problemi!Ve çözümleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saat 20:00 gibi lag olmaya başlıyor yaklaşık 600 ile 1500 arası ve saat 00:30 a kadar devam ediyor bu uzun bir süredir düzenli olarak böyle defalarca modemi resetlememe rağmen pek işe yaramıyor ip değiştirme programları da kullandım yine nafile bir ara yazıldı burda birşeyler ama çözüm bulunabildimi merak ediyorum.Kısmi veya kesin bi çözüm bulan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim...
    Birde aynı serverda oynadığım birçok türk arkadaş var bazılarında aynı problem var fakat bazılarında ise düzgün..

• Up.
    Eğer sizde problem yaşıyorsanız lütfen katılım gösterin.
  • düzgün çalışan arkadaşların gateway'ini kullanırsanız sorun yaşamassınız...
  • bende şu anda normal 300-400 mslerde (nasıl bir normallikse) ama bahsettiğin olayı zaman zaman yaşıyorum..Onca oyun hayatım boyunca 1000+msleri gördüğümüz vakitlerin haddi hesabı yok.. bence bu latency olayının çözümünü sıfat olarak neyi koyacağımı şaşırdığım, ne kadar aşalık sıfat varsa hepsini sonuna kadar hakeden kurum tekel Türk elekom tarafından ileride bir değişme, bir düzelme olmıyacağını düşünerekten bence en mantıklı çözüm Blizzarda yüklenip doğu avrupada veya türkiyede ingilizce altyapılı veya sadece türkçe serverlar açmaları.. Türkçe altyapılı server açıcağını pek zannetmiyorum çünkü o potansiyel yok.. ama örneğin yeni açtığı serverlardan bazılarını istanbul, atina veya başka bir doğu avrupa ülkesine koyduğu takdirde latencylerde biraz daha iyileşme olucağını düşünüyorum.. blizzard technic forumuna bu konu hakkında bir topic açıp uğraşsak mı acaba?

• Evet İstanbul ya da Atinada açılabilecek bir serverda ping sorunuyaşamayacağımız garanti... Ancak bu seferde yine o ip bloğunda bir server olacağından bu sefer de batı avrupa o serverlarda bizim şu anki durumumuz da olacak, ve girmeyecek doğal olarak :)
    Yani bir nevi türk serverine dönücek yine.. biliyosunuz tartışılmıştı bu konu
  • Sizce problem bağlandığımız serverın bize yakın olmaması anladığım kadarı ile.Aynı server da oynayan birçok türk arkadaşım hatta kapı komşum 400 ün altında latency ile bağlanırken ben 1k üstü ile bağlanıyorum.Modem reseti işe yaramadı.İp değiştiren programlarda işe yaramadı.Peki oray sen bi ara yazmıştın buraya modem resetleme ile ilgili sende işe yaramıştı yanlış hatırlamıyorsam ?
  • bi traceroute yap bakalım ne çıkacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: YAZICIOĞLU
    Sizce problem bağlandığımız serverın bize yakın olmaması anladığım kadarı ile.Aynı server da oynayan birçok türk arkadaşım hatta kapı komşum 400 ün altında latency ile bağlanırken ben 1k üstü ile bağlanıyorum.Modem reseti işe yaramadı.İp değiştiren programlarda işe yaramadı.Peki oray sen bi ara yazmıştın buraya modem resetleme ile ilgili sende işe yaramıştı yanlış hatırlamıyorsam ?

senin sorunun farklı da olabilir, bunları anlayabilmek için komşunla küçük bi iş birliğine girmen gerekebilir, ben bir çok yöntem anlattım, senin sorunun lost mu yoksa gerçekten ping sorunun mu var onu anlaman lazım, Sana tavsiyem;

1-) "ping 80.91.249.241 -t" pinglerlerini buraya copy paste yap... bunu "ping 80.91.249.241 -t > ping.txt" yaparak dosya içine alıp yapabilirsin, toplam 50 tane içersin, içeriğine bi bak, arada Time Out'lar yaşıyor musun, eğer yaşıyorsan sorunun ciddi diyebilirim. Ping değerleri ben de 80 ile 120 arasında değişiyor, eper ping değerlerin stabil değilse yani bi sefer de 50, diğer seferde 500 oluyorsa bu da lost'un göstergesi olabilir...

Çözüm: Arkadaşının gateway'ini öğrenip modem üzerinden onu kullanmayı deneyebilirsin, modeme reset atıp ping değerlerini kontrol edebilirsin ta ki pingler 150-200 civarında sabit kalıncaya kadar... Stabil/düşük pinglere ulaştığın gateway'i kaydedebilirsin reset atarken...

2-) Sorun telefon kablondan olabilir, veya kullandığın telefon üzerinden splitter'ında sorun olabilir, o yüzden telefon kablonu değiştirmeni tavsiye ediyorum. Telefon kablonun olabildiğince kısa kullan... Bu tür sorun olup olmadığını sana yakın bir yerlere ping atarak anlayabilirsin, mesela 195.175.51.66'a ping değerlerinin 1-20 arasında olması lazım, eğer onlarda da sorun varsa bağlantında sorun var demektir... Yani genel bi sorundur. Modem'den, ayarlarında, download/upload'tan, telefon kablosundan, gateway'inden her şeyden olabilir bu noktada...

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 15 Ocak 2007; 0:30:04 >

• Sağolun bilgilendirmeler için demin kurcalarken sistem çöktü
    Bende bir önceki denetim noktasından sistemi geri yükledim ve wow artık çalışmak istemiyor ve şu hatayı veriyor.

ERROR #131 (0x85100083) File Corrupt
    Program: C:\Program Files\World of Warcraft\WoW.exe
    File: E:\build\buildWoW\WoW\Source\Client.cpp
    Line: 2109
  • Önceleri hiç yoktan geceleri 250 ve altı ping ile oynarken artık,300 aşağısını zor görür oldum...sorun bizdenmi yoksa blizzdenmi halen anlamış değilim inanın,ordaki gösterge çubuğunu yeşil görmeyi özledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.