Şimdi Ara

Lastik Tavsiyesi Acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2006 orta kasa doblo. Sıfır aldığımda üstünde Bridgestone duravis yük lastikleri vardı. Biraz sert gibiydi ama yinede memnundum. Daha sonra bunlar eskidiğinde lastikçiye gittim ve açıkcası hiç araştırmadan ayak üstü karar verip yeni lastiklerimi aldım. (Lassa Impetus Revo 185 65 15) Henüz daha lastikçiden çıkarken lastiğin yumuşaklığını farkettim ve hoşuma gitti. Yolda biraz denedim lastiği ve neredeyse tam bir hüsran. Islakk zeminde yol tutuşu SIFIR!! kuru zeminde kedi gibi cıyak cıyak ötüyor ve kuru zemin tutuşuda vasat seviyedeydi. Yaklaşık 1000 km kullandıktan sonra Lastik Exper ine gösterdik ve bu lastiğin karakterinin bu olduğu normal bir durumla karşı karşıya olduğumuzu söyleyinde yemin ettim bir daha Lassa almayacağım diye. Keyfi olarak aynı Lastikçime gittim. Ve bu sefer Alacağım lastiği araştırdım. Bridgestone Turanza Er300 185 60 15 Lastiklerimi biraz tuzlu da olsa aldım. Hala daha kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum. Sadece kuru zemin değil aynı zamanda ıslak zeminlerdede güven veriyor. Bazı arkadaşlar yazmış gürültülü bir lastik diye ama ben şikayet edecek kadar gürültü verdiğini sanmıyorum.
    Şimdi artık bunlarıda değiştirme zamanım geldi. Bu hafta sonu yeni takım lastik almayı düşünüyorum. Kafamda bazı sorular var.
    Acaba mevcut jantlarımla tabanı biraz daha geniş bir lastik kullanabilirmiyim? yani 185 değilde 195 olabilirmi? yanakları 55 e indirsem 15 jantta çok mu ufak gözükür lastikler? doblo biraz iri bir araba üzerinde ufacık kalsın istemiyorum lastiklerin. Yani demek istediğim daha performansa yatkın lastik ölçüleri düşünüyorum. Ayrıca yine bridgestone olmak üzere turanza ayarının üzerinde başka bir modelleri varmı acaba? potenza diye bir model duydum? trafikte maksimum yaptığım hız 150-160. ama araç yüksek ve ben virajlara sert girmeyi seviyorum. Kullananlar bilirler doblonun süspansiyon sistemi sert tir biraz. Buda işime geliyor açıkcası. Az da olsa güven veriyor. Şimdi arkadaşlar acil olarak yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim. Klavyenize sağlık :) iyi forumlar..

• Lastik sitelerinde orj ölçü ile yeni ölçü kıyaslayabilen hesaplama ekranlari var. %3u geçmeyecek şekilde ölçü değiştirebilirsiniz. Ama abarti bir fark olmaz.

Sonuçta sizin kullanmak istediğiniz kullanim sekline uygun bir araç değil. Söz meclisten disari ticari araçları boyle kullananlara pek iyi gözle bakmazlar bu forumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 195-60-15 YAPMALISIN ebatlari sağlıklı olmasi için hem taban geniş ler , 55 yanak olmaz kuş gibi kalir lastikler...

• 195"60"15 yaparsan %1 hızın düşüyor.
    Tutanıza cok sağlamdır gercekten. O ebatta potenza var mı ? Ben yok diye biliyorum.

• 185 65 15 ten 195 60 15 e geçen birisi olarak söyleyebilirim ki inan fark mükemmel. virajlarda giremediğim hızlarda girebiliyorum 25 30 derecelik virajları fiorino ile 80 km hızla girebiliyorum ki bu eski lastiklerle imkansızdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

185 65 15 ten 195 60 15 e geçen birisi olarak söyleyebilirim ki inan fark mükemmel. virajlarda giremediğim hızlarda girebiliyorum 25 30 derecelik virajları fiorino ile 80 km hızla girebiliyorum ki bu eski lastiklerle imkansızdı.

Arkadaşım kullandığın lastik ve modelinide söyleyebilirsen sevinirim. bende 185 65 15 ten 185 60 15 e geçince farkı hissettim. ama düşünmeden hareket etmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Lastik sitelerinde orj ölçü ile yeni ölçü kıyaslayabilen hesaplama ekranlari var. %3u geçmeyecek şekilde ölçü değiştirebilirsiniz. Ama abarti bir fark olmaz.

Sonuçta sizin kullanmak istediğiniz kullanim sekline uygun bir araç değil. Söz meclisten disari ticari araçları boyle kullananlara pek iyi gözle bakmazlar bu forumda.

Yorum için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongholdman

quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

185 65 15 ten 195 60 15 e geçen birisi olarak söyleyebilirim ki inan fark mükemmel. virajlarda giremediğim hızlarda girebiliyorum 25 30 derecelik virajları fiorino ile 80 km hızla girebiliyorum ki bu eski lastiklerle imkansızdı.

Arkadaşım kullandığın lastik ve modelinide söyleyebilirsen sevinirim. bende 185 65 15 ten 185 60 15 e geçince farkı hissettim. ama düşünmeden hareket etmek istemiyorum.

pirelli p6 cinturato kullanıyorum.

ancak dunlopları da önerebilirim gayet güzel lastiklerdir ikiside. yumuşak olsun diye micheline yönelmeni tavsiye etmem. pirelli ve dunlopların yumuşaklık ayarı çok iyi ne çok yumuşak ne çok sert. ayrıca lastikler ısınınca pirelliler daha bir tatlı oluyor yolda.

pirellinin tek kötü yanı. çok sıcak havalarda virajlarda ciyaklaması ama gene de o ciyaklama yol tutuşundan bir şey kaybettirmiyor.

pirelli mi dunlop mu dersen de dunlop derim. çünkü kabak sayıbilicek dunloplar bu pirellilerden daha fazla güven hissi veriyor.

ikiside güvenli lastikler ama dunlop 1 tık daha üstün gibi.

• teşekkür ederim üstad. aklımın köşesine yazdım. ama sanırım marka sadıklığımı devam ettireceğim..
  • strongholdman kullanıcısına yanıt
    Alacağınız lastik goodyear efficientgrip performans olmalı,

kuru performans, ıslak performans, konfor, yakıt tüketimi, tüm branşlarda birinci gelmiştir,

ebat olarak 195 / 65 / 15 e geçerseniz en ucuz ebatı almış olursunuz,

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-19565-r15-91h-efficientgrip-performance-oto-lastik/productDetails.aspx?productId=otysf777915&categoryId=259720
  • 4 LASTİK ALAN HERKESE!
    KIŞ mevsimine girerken artem otomotivden alacağınız 4 Adet KIŞLIK lastikleriniz için; 150,00TL'lik Pasta-Cila Bakımı BOYA KORUMA BAKIMI sibap, Lastik Montaj + Balans Ayarı, 1 YIL LASSA veya BRIDGESTONE Yol Yardımı HEDİYE! ayrıca
    ÜCRETSİZ CHECK-UP HİZMETİ, Bu fırsat kaçmaz!...
    Gidin lastiklerinden fren disk ve balatalarına, elektrik sistemlerinden cam sileceklerine kadar aracınızı ücretsiz check-up yaptırın 0312 278 56 71-72
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.