Şimdi Ara

Lastik Nasıl Depolanmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, malum önümüz kış birçok kişi kış lastiği alıp almama konusunu düşünüyor. Düşünülen konulardan biri de zamanı gelip de kış lastikleri söküldüğünde bir sonraki kışa kadar deforme olup olmayacağı. Bu konuyla ilgili bir makale buldum, sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım faydalı olur:

    Lastiklerin Taşınması ve Depolanması
    Lastiklerinizin ömür beklentisinin tahmin edilmesi imkânsızdır. Bununla birlikte, lastiklerinizin ömrünü ve performansını lastikler kullanılmadığında düzgün bir şekilde depolayarak arttırabilirsiniz.

    Lastikler açık havada kaldıklarında, uzun süreler boyunca kullanılmadıklarında (bir ay veya daha fazla) yüzeyleri kurulaşır ve yüzey çatlakları meydana gelir. Bu nedenle, lastiklerin daima serin, kuru, temiz ve kapalı bir ortamda depolanmaları gerekmektedir.
    Omuzlarındaki yükü kaldırın
    Bir ay veya daha fazla bir süre boyunca depolama işlemi yapılıyorsa, aracı kaldırarak veya lastikleri araçtan çıkartarak lastiklerin üzerindeki yükü ortadan kaldırınız. Aksi taktirde, hasar, vaktinden önce yaşlanma veya ani lastik arızaları ile sonuçlanabilir.

    Zararlı maddelerden uzak tutunuz
    Lastikler depolandıklarında ısıdan uzak bir yerde muhafaza ettiğinizden emin olunuz. Depolama yüzeylerinin kauçuğu bozabilecek maddelerden uzak bir şekilde depolandığından emin olunuz. Depolama boyunca bu maddelere maruz kalan lastikler tekrar kullanıldıklarına ani arızalara maruz kalabilirler.

    Lastiklerin:
    İyi havalandırılan, kuru, ılık, doğrudan güneş ışığından ve kötü hava koşullarından korunan ortamlarda,
    Kimyasal maddeler, eritici maddeler veya hidrokarbonlardan uzak,
    Keskin metal, ağaç vb. maddelerden uzak,
    Herhangi bir ısı kaynağı, alev, akkor haline gelmiş nesne, kıvılcımlara veya elektrik boşalmalarına neden olabilecek maddelerden uzak,
    Ozon meydana getiren herhangi bir kaynaktan uzak (transformatörler, elektrik motorları, kaynak cihazları vb.) bir şekilde depolanması gerekmektedir.

    İstifleme ve Nakliye
    Lastikleriniz istiflenebiliyorsa, biçimlerinin bozulmadığından emin olunuz. Uzun bir süre boyunca depolanıyorsa, yerlerini sırayla değiştiriniz (lastiklerin sırasını ters çeviriniz). Lastiklerinizin ağır nesneler altında ezilmesinden kaçınmaya çalışınız. Aksesuarların orijinal paketlerinde, herhangi bir kesme, yırtma veya delme tehlikesi sergilemeyen yüzeyler üzerinde depolanması gerekmektedir. Lastikleri ve aksesuarları taşırken lastiklere zarar vermeyen aletler ve donanımlar kullanınız. Lastikleri taşırken koruyucu eldivenler ve elbiseler kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

    Kısa süreli depolama
    Lastikleri birbirinin üzerinde, tercihen paletler üzerinde depolayınız. Ancak 1,20 metreden daha yüksek bir yerde depolamamaya çalışınız. Her dört haftada bir lastiklerin düzenini tersine çeviriniz. Lastikler jantların üzerinde takılı olduğunda, dikey bir konumda veya raflar üzerinde tek bir sıra halinde şişirilmiş bir şekilde depolayınız.

    Uzun süreli depolama
    Uzun süreli depolama için, lastikleri yerden en az 10 cm yükseklikte yer alan raflar üzerinde dikey olarak yerleştiriniz. Biçim bozukluklarını engellemek amacıyla ayda bir kere yerlerini biraz değiştiriniz. Lastik uzun bir süre boyunca kullanılmamışsa, hava basıncını düzenli olarak kontrol ediniz ve imalatçı tarafından tavsiye edilen seviyelerde tutunuz.

    Kış Lastiklerinin Depolanması
    Depolama ile ilgili bu birkaç tedbire uyulması lastikleri mükemmel konumda tutmanıza olanak sağlayacaktır:

    Lastiklerinizi sökmeden önce, otomobilinizin üzerindeki konumlarını not ediniz. Bu ise gelecek kış ön lastikleri arka lastiklerle değiştirme ve aşınmalarını dengelemenize olanak sağlayacaktır. Tekerleklerinizi ve lastiklerinizi su ile yıkayınız ve herhangi bir aşınmayı sınırlandırmak için iyice kurutunuz. Lastiğin kanalları arasına sıkışmış olan herhangi bir taş veya molozu temizleyiniz. Lastikleriniz jantlar üzerine takılıysa, asınız veya yere yatırınız. Sökülmüşlerse, dikey konumda veya havası sönük bir şekilde depolayınız. Lastiklerinizi ışıktan uzak bir şekilde, ideal olarak serin ve kuru bir alanda depolayınız. Her şeyden önce, lastikleri eritici maddelerin (yakıt, yağlar, vb.) yakınında bir yerde depolamayınız.

    (Alintidir. Kaynak Michelin Sitesi.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.