Fizik kitabina baktim 1 bar= 14.5 psi ediyormus 1 atm = 14.7 psi ediyormus ama 1 atm = 1 bar seklinde bir yuvarlama kullaniliyormus genelde. Yani 14.5 de 14.7 de dogru sayilir fizikte ama gercekte 14.5 imis.
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
Arkadaşlar;
Biraz daha bakındım çok ilginç şeylerle karşılaşmaya başladım. Google'da lastik hava basıncı diye arattım ve konuları okumaya başladım. Adamlar bir konuda örnek verirken 3.5 bar veya 50 psi demiş bu hesaba göre 1 bar 14,28 psi ediyor.
Yine başka bir sitede 250 psi (17 bar) yazmışlar. Burdahesaba göre de 1 bar 14.7 psi ediyor. Bundan başka 300 psi (21 bar) diyen var ki bu da 14.3 civarı birşey ediyor.
Benim araçta da psi olarak değer vermemiş. bar olarak var. Hiç dikkat etmedim ama lastik şişirdiğimiz aletlerde bar göstergesi varsa sorun yok. Ama yoksa ben hangisini baz alıp şişireceğim şimdi? Yok mu bunun kesin bir standartı. Kafamın kel tası attı resmen ya.
ben 32 basmıştım lastikçi 28 e indirdi araç 1050kg 14" jant var. çok fazla basarsan tümseklerde çok sarsılır arac
kitapçıkta mı? arabada yazmıyor mu? Benim arabada 2,4 yazıyor oda dedigim gibi 34-35 ediyor çok degil mi hele arkalar 2,7 görünüyor yüklü durumda... Valla şaşırmış durumdayım...
Hocam 205 55 R 16 lastige 29 yazar mı? Araç ne? imkansız 29 yazıyor ve sen o havayla gidiyorsan zaten lastiklerin inik oldugunu görürsün...
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
Benim lastikler 205 55 r16 , gecen hava basmaya gittim benzinlige onler 48 , 44 arkalarda 37 ve 9 cıktı 40küsür cok diilmi yau bu lastige ? hepsini 32 ye sabitledim Depo kapagında da 29 yazıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Shorin
kitapçıkta mı? arabada yazmıyor mu? Benim arabada 2,4 yazıyor oda dedigim gibi 34-35 ediyor çok degil mi hele arkalar 2,7 görünüyor yüklü durumda... Valla şaşırmış durumdayım...
GALİBA FARKLI BİRİMLERDEN KONUŞURUZ.TAM EMİN DEGİLİM BİRİMİNDEN KİTAPÇIĞA BAKAR YAZARIM TEKRAR
quote:
Orjinalden alıntı: CAVUS23
arkadaşlar lastikler 185/70/R14 H lassa IMPETUS 2 arac renoult megane agırlık 1060 kg ön ve arka lastiklere kaç bar hava basayım? 28 yeterli mi?
arkadaşım yaz kış lastiğin üstünde yazan basıncı uygula oda büyük ihtimal ön arka ikisi için ya 30 dur yada 32 en ideali budur...... ön arka aynı olsun..best servisi falan boşver sen dediğimi yap.......... ama ön ve arka mutlaka aynı olsun unutma bak..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme